Etikettarkiv: Akta Graco Evo

Barnvagnstestbanan på Baby och Barn 2014

På Baby- och barnmässan som går av stapeln i helgen i Göteborg testade jag vagnarna på barnvagnstestbanan. Det fanns nio vagnar att testa och av dem var fyra stycken Crescent-vagnar.

Testbanan var nästan samma som tidigare år. Först löst grus, sedan ner för en trappa.

DSC04094

Läs mer

Akta Graco Evo vs Njoy Bubble

DSC08280

Akta Graco Evo och Njoy Bubble är båda vagnar i kategorin billiga vändbara sulkys. De är alltså lika på många sätt men det finns också en hel del som skiljer dem åt. Den största skillnaden är att Njoy Bubble är en paraplysulky medan Akta Graco Evo inte är det. Det ska därför blir roligt att jämföra dem med varandra och jag hoppas att jag kan hjälpa er att bestämma er om ni funderar på någon av dessa två.

  Akta Graco Evo Njoy Bubble
Hjul: 4 punkteringsfria enkelhjul 4 punkteringsfria dubbelhjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Nej, ev. mjuklift
Fästa babyskydd på chassit: Ja Nej
Typ av sittdel: Vanlig Vanlig
Sittdel vändbar: Ja Ja
Vändbart handtag: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: 4 7 sammanlagt, 4 bakåt, 3 framåt
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Akta Graco Evo vs Bugaboo Bee Plus

DSC07611

Utbudet av bakåtvända sulkys är inte så stort på marknaden men har har vi två av dem. Men att de är just vändbara sulkys är nog det enda som den har gemensamt. Priset är annorlunda och även kvalitetskänslan, känslan när man gör dem är väldigt annorlunda och de har inte så många gemensamma funktioner heller. Men de är ändå båda ett bra alternativ om man är ute efter en vändbar sulky.

  Akta Graco Evo Bugaboo Bee +
Hjul: 4 punkteringsfria plasthjul 4 punkteringsfria gummihjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Nej, cocoon
Fästa babyskydd på chassit: Ja Ja
Typ av sittdel: Vanlig Vanlig
Sittdel vändbar: Ja Ja
Vändbart handtag: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: 4 3
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, revolver

Läs mer

Olika vagnar i bilens bagage

Nu har jag testat alla vagnar vi har för närvarande i vår bil. Tanken är att jag ska fylla på här med bilder på olika vagnar i samma bagage så att det ska gå lätt att jämföra. Bilen är en SAAB 9-5 Kombi –06.

Kronan Syskon

DSC05602

Babytravel Dublin

2014-12-11 14.43.14

Mountain Buggy Duet (får inte plats på längden)

2014-03-17 08.39.23

Bugaboo Donkey Duo

DSC06775

Emmaljunga Super Viking som syskonvagn

2014-04-26 19.55.59

Phil & Teds Navigator V2 med syskonsits

2014-09-11 15.07.46

Emmaljunga Edge Duo S/Super Nitro med sittdelen bakåtvänd, ryms inte på längden.

DSC03929

Läs mer

Recension av Akta Graco Evo

Akta Graco Evo

Märke: Akta Graco
Modell: Evo
Årsmodell: -13
Färg: Chilli

Nu har jag kört Akta Graco Evo i ganska exakt en månad. Jag har testat den främst när det gäller stadskörning, kollektivtrafik och shopping, men jag har även haft med den på storhandling och kört den på grusväg. Akta Graco Evo är en lätt och liten sulky med en fullt utrustad vändbar sittdel.

Läs mer

Hur man tar av bågen på Akta Graco Evo

Det går att ta av bågen/bygeln/bumperbar eller vad du nu vill kalla den på Akta Graco Evo, men det kan vara lite krångligt. Därför har jag gjort en liten video för att visa hur man gör.

  1. Använd en penna eller annat spetsigt föremål och tryck in i det lilla hålet som finns vid bågen på den sida som inte är “avtagbar”.
  2. Dra bågen utåt.
  3. För att sätta dit bågen igen behöver du vrida den så att den pekar neråt och sedan trycka in piggen.

Akta Graco Evo – första intycket

Igår var jag ute med min nya recensionsvagn Akta Graco Evo för första gången. Jag hann testa den i alla möjliga olika avseenden, men tyvärr blev det inte så mycket bilder.

Först och främst ska jag säga att jag är väldigt imponerad över att en så liten och lätt sulky har en vändbar och fullt utrustad sittdel. Sittdelen har fyra olika lägen inklusive upprätt sittläge och plant liggläge, den har en stor och mysig sufflett, justerbart fotstöd och en båge, som dessutom går att svänga undan.

Akta Graco Evo

Läs mer

Barnvagnstestbanan på Baby & Barn 2013

I helgen har det varit Baby & Barnmässa här i Göteborg och på den fanns såklart den återkommande barnvagnstestbanan. Jag provkörde nästan alla vagnar och tänkte berätta lite kort vad jag tyckte om dem.

Först ska ni få se hur banan såg ut.

IMG_0049

Läs mer

Akta Graco 2013

Akta Graco har inte så många nyheter för 2013 men lite finns såklart att blogga om. Största nyheten är Akta Graco Trekko Duo som är en syskonvagn liknande Trekko.

Akta Graco Trekko Duo: Är som sagt lik Trekko, med skillnaden att Duo går att använda som syskonvagn, med en syskonsits som fästs bakom huvudsitsen. Vagnen har tre hjul, det främre är svängbart. Sittdelarna är bara framåtvända. Handtaget är justerbart knäledshandtag. Huvudsitsens rygg går att fälla i tre lägen. Huvudsitsen har också justerbart fotstöd. Syskonsitsen går att fälla i viloläge och passar mellan sex månader och två år. Det går också att använda Akta Gracos babyskydd bakåtvänt i huvudsitsen. Syskonsitsen måste tas av innan vagnen fälls ihop och blir då 95x58x61 cm. Vagnen väger 18,6 kg. Största nackdelen som jag ser med Trekko Duo är att man måste ha båda barnen framåtvända och att syskonsitsen verkar liten. Vagnen är också ganska tung. Rekommenderat pris är 3895 kronor, vilket är riktigt billigt.

2012-11-28 15.50.42

Läs mer

Mailfråga: Jag behöver en bakåtvänd eller vändbar sulky eller resevagn, vilka finns det?

Första gången jag skrev det här inlägget fanns nog någonstans runt sex vagnar listade, det fanns inte fler då, sedan dess har marknaden förstått den stora efterfrågan och utbudet har ökat enormt, jättekul!

Den populäraste och kanske även den första(?) vändbara sulkyn är Bugaboo Bee. Den finns i tre olika versioner, Bee Classic som såldes 2008-2010, Bee + som såldes 2010-2014 och Bee3 som kom i september 2014. Bee classic har hela hjul och lång sufflett. Den har nästan plant liggläge, men inte helt upprätt sittläge. Bee+ är det lättare att vända sitsen och justera selen på. Den har mer upprätt sittläge. Bugaboo Bee3 har nytt mjukare material på suffletten, sufflett som förlängs med dragkedja längst bak och annat material på sittdynan, den har även en helt ny sele. I samband med att Bee3 introducerades kom även en liggdel till Bee som också passar Bee+. Från vänster, Bugaboo Bee Classic, Bugaboo Bee+ och Bugaboo Bee3.

Bugaboo bee classicbugaboo-bee+Bugaboo-Bee3

Bugaboo Bee väger bara ca 9 kg, den har nästan fullt liggläge, vändbar sittdel och ställbart teleskophandtag. Den går att fälla ihop både med sittdelen framåtvänd och bakåtvänd. En ny Bee kostar ca 5900 kronor men de finns att köpa begagnade. Bee classic finns då för ca 1000 kronor och uppåt och Bee+ för ca 2500 kronor och uppåt.  Läs min recension av Bugaboo Bee+.

Läs mer