Etikettarkiv: Mountain Buggy Swift

Mountain Buggy – nyheter och uppdaterade modeller

Igår fick jag chansen att kolla på Mountain Buggys nyheter som kommer nu till sommaren 2015. De presenterar massor av nytt, nästan alla modeller har fått en uppdatering.

Det som är gemensamt för alla de uppdaterade modellerna (Urban Jungle, Swift, Mini, +One och Terrain) är:

  • Först och främst hopfällningen. Alla modeller fälls nu med en hand genom att ta tag under fotstödet, trycka in en knapp och vrida på staget. Detta gör också att vagnen fälls närmre mitten och blir kortare än tidigare modeller. Låset för att hålla vagnen ihopfälld sitter inte längre på sidan utan finns inbyggt i själva hopfällningsmekanismen. När du ska fälla upp vagnen måste du alltså göra på samma sätt, vrida runt staget under fotstödet, samtidigt som du tar tag baktill i handtaget för att vika upp vagnen. Det upplevde jag lite bökigt, men det funkade bra på de mindre modellerna Swift och Mini.

DSC02152

  • Bågen och selen har fått ny utformning, bågen går att vika upp för att spara plats när vagnen ska vikas ihop. Bågen sitter fastklämd runt ramen och kan fortfarande lossas på ena sidan och vikas åt sidan. Selen har fem olika delar som alla fästs och anpassas var för sig, det är alltså lätt att bara använda midjeband och grenband om man önskar det, men det blir lite mer pill när selen ska knäppas eftersom man har fyra delar som ska tryckas i.

DSC02148DSC02176 Läs mer

Mountain Buggy Swift vs Brio Spin

DSC02201

Mountain Buggy Swift och Brio Spin är egentligen inte så väldigt lika, men på efterfrågan kommer den jämförelse av två stycken vagnar som kan användas som sulkys.

  Mountain Buggy Swift Brio Spin
Hjul: 3 lufthjul 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Ja Ja
Hjulstorlek: 10 tum 10 + 7 tum
Liggdel: Ja, tillval Nej
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst 3
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul
Fjädring: Nej Ja, bakhjulen

Läs mer

Mountain Buggy Swift vs Kronan Sulky

DSC02167

Mountain Buggy Swift och Kronan Sulky är båda ganska små och smidiga framåtvända vagnar som blir små ihopfällda och har hyfsade terrängegenskaper.

  Mountain Buggy Swift Kronan Sulky
Hjul: 3 lufthjul 4 lufthjul
Svängbara hjul: Ja Nej
Hjulstorlek: 10 tum 10 tum
Liggdel: Ja, tillval Nej
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, revolver
Fjädring: Nej Ja, bakhjulen

Läs mer

Mountain Buggy Swift vs Bumbleride Indie

DSC01975

Det här är en jämförelse mellan de två framåtvända trehjulingarna Mountain Buggy Swift och Bumbleride Indie. Även om Swift är en lite mindre variant av Urban Jungle så har Swift och Urban Jungle så många likheter att denna jämförelse även kan komma till användning om du väger mellan Urban Jungle och Bumbleride Indie. Största skillnaden mellan Swift och Urban Jungle är att Urban Jungle är lite bredare och har större hjul (lika stora som Bumbleride Indie).

  Mountain Buggy Swift Bumbleride Indie
Hjul: 3 lufthjul 3 lufthjul
Svängbara hjul: Ja Ja
Hjulstorlek: 10 tum 12 tum
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul
Fjädring: Nej Ja, bakhjulen

Läs mer

Recension av Mountain Buggy Swift

DSC02392

Märke: Mountain Buggy
Modell: Swift
Årsmodell: -12
Färg: Chilli

Mountain Buggy Swift är som en lite mindre version av Urban Jungle. Den är både smalare, kortare och har mindre hjul. Detta är en vagn från 2012. Den nyaste modellen kallas Swift Evolution och har fått vissa uppdateringar, den började säljas i januari 2013. Den har bland annat automatiskt lås när man fäller ihop den och en annan sele.

Vi har haft vår Mountain Buggy Swift i över en månad och testat den i alla möjliga situationer. Det är nu dags för en recension.

Läs mer

Första intrycket av Mountain Buggy Swift

2013-10-22 15.22.57

Ni som följer mig på instagram har redan sett att jag köpt en Mountain Buggy Swift som jag ska prova. Det är min första Mountain Buggy så det ska bli spännande att se vad jag tycker om den. Än så länge har jag gått en promenad med den och tycker den är riktigt skön att köra. Den rullar bra och är lätt att svänga och häva. Nackdelar så långt är att den inte har någon fjädring och att den blir ganska stor, eller framförallt lång, när man fäller ihop den. Den gick in på längden i vår bil, men det var på håret, och då har vi ändå en ganska stor bil, en Saab 9-5 kombi. Men Swiften har många andra egenskaper som jag gillar, som lufthjulen, svängbart framhjul, knäledshandtag, stor tittlucka och så känns det som en tålig och rejäl vagn. Den har tex. en maxvikt på hela 25 kg.

2013-10-22 15.47.12

Självklart blir det en utförlig recension av Mountain Buggy Swift om en månad ungefär.

Olika vagnar i bilens bagage

Nu har jag testat alla vagnar vi har för närvarande i vår bil. Tanken är att jag ska fylla på här med bilder på olika vagnar i samma bagage så att det ska gå lätt att jämföra. Bilen är en SAAB 9-5 Kombi –06.

Kronan Syskon

DSC05602

Babytravel Dublin

2014-12-11 14.43.14

Mountain Buggy Duet (får inte plats på längden)

2014-03-17 08.39.23

Bugaboo Donkey Duo

DSC06775

Emmaljunga Super Viking som syskonvagn

2014-04-26 19.55.59

Phil & Teds Navigator V2 med syskonsits

2014-09-11 15.07.46

Emmaljunga Edge Duo S/Super Nitro med sittdelen bakåtvänd, ryms inte på längden.

DSC03929

Läs mer

Mountain Buggy

Mountain Buggy är ett Nya Zeeländskt märke som startades 1992 då grundaren ville ha en vagn som fungerade i de Nya Zeeländska bergen. Mountain Buggy gör trehjuliga enkelvagnar och syskonvagnar. Alla deras vagnar är framåtvända och dessutom är deras liggdel rätt liten vilket gör att man tvingas vända bebisen framåt väldigt tidigt. Något som jag ser som väldigt negativt.

Mountain Buggy Urban Jungle: Är Mountain Buggys vanligaste vagn här i Sverige. Urban Jungle är en trehjuling med 12 tums lufthjul. Den har ställbart handtag, svängbart och låsbart framhjul, fjädring på bakhjulen och sufflett med tittlucka. Sittdelen är endast framåtvänd och har fullt liggläge. Liggläget justeras steglöst med band. Det går även att fästa liggdel (71×34 cm) och babyskydd på chassit. Mountain Buggy Urban Jungle blir 103x63x30 cm hopfälld och står då själv. Den väger endast 11 kg och maxvikten är 35 kg. Detta är en vagn som är liten och smidig och går att köra både på stan, i skogen och i snö. Nackdelar är att den endast är framåtvänd och att ryggstödet inte går att ha helt upprätt vilket vissa barn inte tycker om. Urban Jungle kostar ca 6500 kronor.
Instruktionsvideo
image

 

Läs mer