Etikettarkiv: Babyjogger City Versa

Babyjogger City Versa GT vs Easywalker Mini

DSC08445DSC08443

Baby jogger City Versa GT och Easywalker Mini är två vändbara vagnar som blir väldigt kompakta ihopfällda men fortfarande är av den rejälare sorten med stora hjul. Vad som inte syns så bra på produktbilder är att det är väldigt olika storlek på vagnarna uppfällda och jag tänkte därför att det kunde vara intressant med en jämförelse.

Babyjogger City Versa GT Easywalker Mini
Hjul: 4 punkteringsfria gummihjul 4 lufthjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillbehör Ja, tillbehör
Fästa babyskydd på chassit: Ja Ja
Typ av sittdel: Ergonomisk Vanlig
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 4
Broms: Handbroms, revolverbroms Fotbroms, kugghjulsbroms

Läs mer

Recension av Babyjogger City Versa GT

DSC07935

Märke: BabyJogger
Modell: City Versa GT
Årsmodell: 2013
Färg: Svart

Baby Jogger City Versa GT är en vändbar sittvagn från Babyjogger. Jag har testat en av årsmodell 2013. Ryktet säger att det kommer en uppdatering av Versa inom något år, men det får vi se. Jag har testat Babyjogger City Versa GT både med min 3,5-åring och min 9-månaders i vagnen. Jag har kört på asfalt, grus, gräs, i skogen, på promenader, åkt kollektivt, storhandlat med vagnen och packat den i bilen.

Läs mer

Första intrycket av Babyjogger City Versa GT

DSC07934

Jag hämtade ut min Babyjogger City Versa i lördags och har använt den några gånger sedan dess. Babyjogger City Versa är för det första otroligt rymlig i sittdelen. Min 3,5-åring på 99 cm ryms utan problem i sittdelen, hon sitter riktigt bekvämt. Maxvikten är hela 30 kg så detta är en vagn som passar riktigt stora barn. Men även min lilla på 8 månader har använt sittdelen och han sitter också bra. Fotstödet är både ställbart i längd och justerbart i höjdled.

Läs mer

BabyJogger Vue, Lite och Zip

Baby Jogger är fortfarande väldigt hemlighetsfulla med vad som väntar inför våren, men att det kommer nya modeller vet vi från Barn & Baby-mässan. En ny modell som jag inte nämnt här på bloggen är dock BabyJogger Vue. Vue är en vändbar paraplysulky som kan vändas bakåtvänd genom att man flyttar över ryggstödet. Babyjogger har köpt upp fabriken där Njoy Bubble tillverkades och har gjort några förändringar på den och ska nu börja sälja samma vagn under namnet BabyJogger Vue. De förändringar som jag känner till är att man höjt maxvikten till 22,5 kg och att det kommer finnas babyskyddsadapter till den. Priset kommer troligtvis att ligga någonstans runt 2500 kronor och den beräknas komma till Sverige i april. Läs gärna min recension av Njoy Bubble om du är intresserad av Vue.

Babyjogger-Vue[3]

En annan ny vagn, som i alla fall snart verkar komma ut i England, är BabyJogger City Lite. I mitt tidigare inlägg kallade jag den för City LS. City Lite är en enklare version av City Mini, som ska slå sig in på marknaden för billigare sulkys. City Lite går inte att ha med liggdel eller babyskydd. Den har dock samma tredelade sufflett som Babyjoggers andra vagnar, med två tittluckor, den har punkteringsfria hjul, 10 tum bak och 7 tums fram. Framhjulet har fjädring och är låsbart. City Lite har fast handtagshöjd på 102,5 cm, den har Babyjoggers enhandsfällning, men innan du kan dra i handtaget i sitsen behöver du trycka in en knapp på sidan. City Lite väger 7,4 kg och maxvikten är 22,5 kg. Den kostar 2500 kronor, som tillbehör finns ett kit med regnskydd, bricka till barnet och bricka till handtaget att köpa till för 500 kronor.Baby-jogger-City-Lite

City Lite ihopfälld

Jag har också tidigare nämnt en vagn som jag kallade Nano, den kommer att heta BabyJogger Zip. Det är en framåtvänd sulky som fälls som en paraplysulky men även går att vika ihop på mitten. Den har fyra enkla hjul, helt handtag och liknar i övrigt en City Mini 4 mycket. Men denna verkar det inte finnas mycket info om så den ligger kanske längre fram i framtiden, den kommer troligtvis inte förrän till sommaren. Maxvikten ska vara 22,5 kg även på denna.

BabyJogger Versa har det gått en del rykten om, och nu meddelar BabyJogger Sverige att man inte kommer att ta in Versa 2014 i sitt sortiment. Man väntar istället på en uppdaterad version som man inte vet när den kommer. Enligt rykten kommer den uppdaterade versionen att få likadana hjul som City Select.

BabyJogger har också uppdaterat färgerna för årsmodell 2014 och testat alla tyger för att få dem godkända för UV-skydd 50+. Både City mini 3, 4 och GT har numera samma tygdesign. City Mini 3 finns i färgerna Black/Grey, Purple/Grey, Teal/Grey, Red/Grey, Stone/Grey och Navy/Grey. City Mini 4 finns i färgerna Black/Grey, Teal/Grey och Stone/Grey. City Mini GT finns i färgerna Black/Grey, Teal/Grey, Red/Grey och Stone/Grey. City Mini Double finns i Black/Grey och City Mini GT Double finns i Black/Grey, Teal/Grey och Red/Grey. City Select och City Elite kommer i en ny jeansfärg som heter Charcoal Denim. (Bilderna är klickbara)

 

1458661_544454192298404_964263556_n1468639_544447528965737_842577116_n564431_544454232298400_798490861_n1461575_544447702299053_1911549386_n1454581_544451255632031_745726286_n1460068_544447728965717_336581337_n1459261_544445342299289_1714865459_n374484_544454518965038_1902101595_n

Mer info om BabyJogger 2014 hittar du här.

Problem med BabyJogger City Versa

1354882771625Det har framkommit att den finns ett problem med BabyJogger City Versa. Problemet är att handtaget viker sig och vagnen börjar fälla ihop sig när man lägger hårt tryck på handtaget, tex. när man ska gå upp för en trottoarkant. Problemet beror på att två pinnar som finns under sittdelen har böjt sig , du kan se en böjd “pinne” på bilden till höger, den ska vara helt rak om allt är som det ska. Dessa pinnar sitter alltså fästa på vardera sida på chassit, precis under sittdelen. Problemet orsakas av att vagnen fälls ihop med sittdelen bakåtvänd. Det är meningen att man ska kunna fälla ihop vagnen med sittdelen bakåtvänd, därför håller BabyJogger på att utveckla ett nytt chassi som inte har detta problemet. Har du en Versa säger BabyJogger att det är helt okej att använda den. Vill du vara på den säkra sidan kan du fälla ihop vagnen i två delar eller med sittdelen framåtvänd så ska problemet inte uppstå. BabyJogger kommer att börja byta ut ALLA Versa-chassin i vecka 2 och du ska då vända dig till din återförsäljare (där du köpte vagnen) även om vagnen är köpt utomlands. Idag kom även detta meddelandet upp på BabyJoggers Facebooksida:

“Om alla ni som har köpt en City Versa från England, det inkluderar också från barnvagnslagret.se, tar foto på chassinumret och skickar in det till oss med kvittot till info@prosupport.se bjuder vi på en City Mini i valfri färg!”

Vissa affärer säljer fortfarande Versa och andra gör det inte. Från och med vecka 6 kommer det nya chassit även finnas att köpa om du vill köpa en ny Versa.

För att göra det hela ännu mer förvirrat är det lite olika information som har gått ut från BabyJogger i olika länder.

Detta meddelandet kommer från BabyJogger USA:

”Re the Versa / Versa GT:
Dear Customer,
We apologise for the current situation that we find ourselves in with regards to the Baby Jogger City Versa stroller. Both Kooltrade Ltd and Baby Jogger USA take the quality and safety of our products very seriously and as such we have made the decision to recall the Versa stroller from consumer level as well as retail level. We are hopeful that this will not actually involve the return of these products from consumers, as we are preparing an information pack detailing how they can check the stroller and also ensure the issue does not occur, in order that they can continue using the product safely.
The issue itself occurs in very rare and extreme cases where the stroller is folded in certain ways and excess force is applied to complete the folding, which could result in the folding levers being bent by theseat unit. It is important to reemphasise that this would only happen in rare circumstances. Having said this, it is a possibility and when this failure occurs the stroller could fold when a large pressure is applied to the handle bars (going up pavements etc). Although there is no risk of injury, the issue would never be acceptable to Kooltrade Ltd or Baby Jogger.
Our intention is to contact the retailers who have sold this item to consumers in order to request the consumer details (where details have been retained). We then propose to contact the customers directly to arrange for a replacement chassis to be delivered to them and the old one removed in mid-December. We will also provide them with the necessary product safety information so that they can continue to use the product and also have the information needed on how to avoid causing the damage and be asked to check the product regularly.
Unfortunately there may be a few consumers who have lost faith in the product and want to return it. If this is the case please go and speak to your retailer about your options.
Once again we apologise for this situation. We have dealt with this as swiftly and as effectively as we can.
We are targeting having amended stock for sale again by mid-December. We will keep you all updated if this changes.
We thank you for your support and help with this.”

Mailfråga: Jag behöver en bakåtvänd eller vändbar sulky eller resevagn, vilka finns det?

Första gången jag skrev det här inlägget fanns nog någonstans runt sex vagnar listade, det fanns inte fler då, sedan dess har marknaden förstått den stora efterfrågan och utbudet har ökat enormt, jättekul!

Den populäraste och kanske även den första(?) vändbara sulkyn är Bugaboo Bee. Den finns i tre olika versioner, Bee Classic som såldes 2008-2010, Bee + som såldes 2010-2014 och Bee3 som kom i september 2014. Bee classic har hela hjul och lång sufflett. Den har nästan plant liggläge, men inte helt upprätt sittläge. Bee+ är det lättare att vända sitsen och justera selen på. Den har mer upprätt sittläge. Bugaboo Bee3 har nytt mjukare material på suffletten, sufflett som förlängs med dragkedja längst bak och annat material på sittdynan, den har även en helt ny sele. I samband med att Bee3 introducerades kom även en liggdel till Bee som också passar Bee+. Från vänster, Bugaboo Bee Classic, Bugaboo Bee+ och Bugaboo Bee3.

Bugaboo bee classicbugaboo-bee+Bugaboo-Bee3

Bugaboo Bee väger bara ca 9 kg, den har nästan fullt liggläge, vändbar sittdel och ställbart teleskophandtag. Den går att fälla ihop både med sittdelen framåtvänd och bakåtvänd. En ny Bee kostar ca 5900 kronor men de finns att köpa begagnade. Bee classic finns då för ca 1000 kronor och uppåt och Bee+ för ca 2500 kronor och uppåt.  Läs min recension av Bugaboo Bee+.

Läs mer

BabyJogger City Versa (VS BabyJogger CM GT)

En fullständig recension av Babyjogger City Versa finns här.

Nu har jag varit på Babyproffsen på Backaplan i Göteborg och tittat på BabyJogger City Versa. Jag tog lite bilder på den också, som jag tänkte visa er. Fotstödet är reglerbart i två olika lägen, det är läget som ni ser på bilden här under, som inte är helt rakt och så är det ett läge som går ner mer som ett vanligt fotstöd. Suffletten är framdragen som mest på denna bilden också.

IMG_0047

Läs mer

BabyJogger City Versa GT!

BabyJogger ska komma med en vagn som heter BabyJogger City Versa, den har jag bloggat om här. Den skulle kommit i juni men har tyvärr blivit försenad och har nu beräknad leverans 15 augusti. Nu har jag fått reda på att Versa kommer ha GT-hjul!

Jag har en GT som jag tycker mycket om, de sakerna som jag tycker är lite sämre med den är att den bara har tre hjul, att den har så stor svängradie och att sittdelen inte är vändbar. Allt detta är förändrat till det bättre på Versan och med GT:ns hjul blir det kanske den ultimata vagnen? Den har dessutom GT:ns fördelar, som enorm sufflett med två tittluckor, extremt enkel att fälla ihop och liten hopfälld.  Jag hoppas även på det härliga givet som finns GT:ns chassi och att Versan är lika lättrullad.

I Sverige kommer Versa endast att säljas med GT-hjul. Leveransdatumet är alltså 15 augusti och rekommenderat pris ska ligga på 5995 kronor.

Här finns även en videorecension av vagnen (med punkteringsfria hjul).

BabyJogger City Mini GT och City Versa

Jag har ju förut bloggat om BabyJogger City Mini GT och BabyJogger City Versa. Du kan läsa om dem här. Nu kommer det uppgifter om när de kommer börja säljas i Sverige och priset. BabyJogger City Mini GT kommer komma till Sverige i Mars och ha ett rekommenderat pris på 4495 kronor. City Mini GT Dubbel kommer att ha rek.pris på 6995.

BabyJogger City Versa kommer komma först i Juni och kostar hela 5995 kronor. Jag som tyckte Versan verkade så bra får nog stryka den från listan tyvärr…

Babyjogger 2012

Babyjogger kommer med en hel del nyheter inför 2012. De största nyheterna är två helt nya vagnmodeller som heter Babyjogger City Mini GT (både enkel och dubbel) och Babyjogger City Versa. Babyjogger City Mini GT är, som man hör på namnet, rätt lik City Mini, men med en del nya förändringar. Versa är Babyjoggers första vändbara (vanliga) vagn. Babyjogger City Elite Twin kommer att utgå, medan Babyjogger City Elite får ny design.

Läs mer om de “gamla” Baby Joggervagnarna här och här.

imageBabyjogger City Mini GT: Den största förändringen jämfört med City Minin är att GT har större punkteringsfria luftkanalhjul med mer mönster som gör att vagnen rullar bättre och att det är enklare att köra den i terräng. Framhjulet är enkelt på GT.  GT har även större sittsar med mer vaddering och maxvikten har ändrats från 22,5 kg till 30 kg. City Mini GT har även fått justerbart handtag och man har gjort metallstången imagebakom varukorgen böjd så att varukorgen är enklare att komma åt. Man har även gjort en till tittlucka i suffletten. GT har handbroms till skillnad från vanliga minin som har fotbroms. Babyjogger City Mini GT går enkelt att fälla ihop med en hand och låses automatiskt i hopfällt läge. Det går självklart fortfarande att sätta en liggdel i vagnen.Vikten på vagnen har ökat från 6,5 till 9,5 kg. Måtten på vagnen hopfälld är 110 x 62 x 25 cm. City Mini GT kommer att komma mars/april 2012. Info om pris mm. hittar du här!
image

BabyJogger City Mini: Denna vagn kommer att finnas kvar och har några små förändringar, tex. har även denna vagn fått automatiskt lås i hopfällt läge och varukorg som är lättare att komma åt. Den kommer även att komma i en helt ny blå färg.

BabyJogger City Select: Den enda förändringen på BabyJogger City Select är en ny färg som heter Quartz och är sandfärgad. Den gamla färgen diamond (vit) har försvunnit. Dessutom kommer man med en ny åkpåse som är speciellt designad för select.
image

BabyJogger City Elite: Har endast fått designförändringar. Nu har den fått svart chassi och randen på tyget finns inte längre kvar. Man har även gjort fotstödet justerbart och gjort varukorgen mer lättåtkomlig. Den blå färgen har försvunnit och City Elite finns nu i färgerna Svart, Sand och Röd.
image

Babyjogger City Versa: Är en helt ny vagn från BabyJogger. Det är BabyJoggers första vändbara vagn (förutom city select). Versa är en lätt och smidig vagn som blir kompakt hopfälld. I grunden är den väldigt lik City Select, men detta är endast en singelvagn och den här även större sittdel. En mycket spännande funktion på Versa är att den går att fälla ihop med en hand, trots sin vändbara sittdel, se videon här nedanför så får ni se. Den låses dessutom automatiskt i hopfällt läge. Versa har ergonomisk sittdel som har flera olika lutningspositioner. Fotstödet är ställbart och suffletten är stor och har två tittluckor med magnetstängning. Versa har fjädring på alla fyra hjulen, justerbart handtag och stor varukorg. Bromsen sitter på handtaget. Hjulen är 20 cm EVA-hjul. Det går att använda liggdel till vagnen. Baby Jogger Versa väger 10,8 kg. Vagnen är 56 cm bred. Hopfälld blir vagnen 86 x 56 x 21 cm! Maxvikt på vagnen är 22,5 kg. BabyJogger City Versa är en riktigt liten vagn som även verkar klara lite mer terräng och går att använda från nyfödd! BabyJogger påstår själva att detta är den minsta vagnen på marknaden med dessa egenskaperna. Versa kommer finnas på marknaden under våren 2012. Den kommer i färgerna Svart, Röd, Grön och Silver. Pris och releasedatum finns här.

imageimage