Etikettarkiv: Beemoo Flexi Travel

Första intrycket av Beemoo Flexi Travel 2.0

Jag har fått hem ännu en testvagn, denna gång är det en Beemoo Flexi Travel 2.0 i samarbete med Jollyroom. Detta är först och främst en resevagn, men i mina ögon skulle den även funka superbra som bilvagn eller extravagn. Det ingår adaptrar för Maxi-Cosi babyskydd och jag har hittills hunnit testa den både som travelsystem med mitt Maxi-Cosi babyskydd och med sittdelen på. Sittdelen är vändbar ergonomisk sittdel med tre lutningslägen. Den har också swing away-båge, dock inte ställbart fotstöd. Både min 6-månaders och min 3-åring sitter bra i vagnen även om det är lite trångt för 3-åringen.

DSC07045

Läs mer

Beemoo Flexi Travel och Beemoo Easy Travel

Beemoo är Jollyrooms eget märke som lanserades för ungefär ett år sedan. Deras utbud av barnvagnar ökar enormt och i dagarna presenterade de inte mindre än tre nya resesulkys, en av dem är en vändbar sulky.

Beemoo Flexi Travel är en vändbar sulky med ergonomisk sittdel. Sittdelen har båda liggläge och viloläge. Den har också sufflett med solskeps och tittlucka, båge och en fempunktssele. Framhjulen är 6 tum och de är svängbara och låsbara, bakhjulen är 7 tum. Den har fjädring på alla hjul. Vagnen har helt handtag som inte är ställbart. Den har även varukorg som ser ganska rymlig ut. Det går även att komplettera med liggdel för att använda den från födseln. Hopfälld blir Flexi Travel 100×58,5×53 cm och den väger 12 kg. Maxvikt är 15 kg. Den kostar 1900 kronor för sittvagn, liggdelen kostar 700 kronor och regnskydd 200 kronor. Den finns i tre färger, sand, röd och svart.

Beemoo-Flexi-TravelBeemoo-Flexi-Travel-liggdel

Beemo-Flexi-Travel-ihopfälldBeemo-Flexi-Travel

Läs mer

Mailfråga: Jag behöver en bakåtvänd eller vändbar sulky eller resevagn, vilka finns det?

Första gången jag skrev det här inlägget fanns nog någonstans runt sex vagnar listade, det fanns inte fler då, sedan dess har marknaden förstått den stora efterfrågan och utbudet har ökat enormt, jättekul!

Den populäraste och kanske även den första(?) vändbara sulkyn är Bugaboo Bee. Den finns i tre olika versioner, Bee Classic som såldes 2008-2010, Bee + som såldes 2010-2014 och Bee3 som kom i september 2014. Bee classic har hela hjul och lång sufflett. Den har nästan plant liggläge, men inte helt upprätt sittläge. Bee+ är det lättare att vända sitsen och justera selen på. Den har mer upprätt sittläge. Bugaboo Bee3 har nytt mjukare material på suffletten, sufflett som förlängs med dragkedja längst bak och annat material på sittdynan, den har även en helt ny sele. I samband med att Bee3 introducerades kom även en liggdel till Bee som också passar Bee+. Från vänster, Bugaboo Bee Classic, Bugaboo Bee+ och Bugaboo Bee3.

Bugaboo bee classicbugaboo-bee+Bugaboo-Bee3

Bugaboo Bee väger bara ca 9 kg, den har nästan fullt liggläge, vändbar sittdel och ställbart teleskophandtag. Den går att fälla ihop både med sittdelen framåtvänd och bakåtvänd. En ny Bee kostar ca 5900 kronor men de finns att köpa begagnade. Bee classic finns då för ca 1000 kronor och uppåt och Bee+ för ca 2500 kronor och uppåt.  Läs min recension av Bugaboo Bee+.

Läs mer