Etikettarkiv: Joie Mirus

Joie Mirus–ny vändbar sulky

Det har kommit en helt ny vändbar sulky till den svenska marknaden. Den heter Joie Mirus och har vändbart handtag.

Joie-Mirus

Joie Mirus har flera lägen på ryggstödet och har även fullt liggläge, ryggen justeras med en hand. Fotstödet är också justerbart i två lägen. Vagnen har fempunktssele som går att justera i tre olika höjder. Båge ingår men den går att svänga undan eller ta av helt. Vagnen har svängbara hjul fram som även går att låsa och har fjädring på alla hjul.

Joie-Mirus-hopfälld

Vagnen fälls ihop med en hand, den har automatiskt lås och står själv när den är hopfälld. Måtten hopfälld är 95,5x46x32 cm. Uppfälld är vagnen 87,5 cm lång och 46 cm bred, den väger 6,8 kg.

Den största nackdelen som jag ser med vagnen är att när man har sittdelen bakåtvänd hamnar de fasta hjulen fram och de svängbara hjulen bak. Av egen erfarenhet vet jag att det är ganska krångligt att köra och styra en vagn så. Antingen får man leva med det eller så får man låsa hjulen när man har den bakåtvänd.

Joie-Mirus[3]

Joie Mirus verkar vara en riktigt liten och nätt vändbar sulky och den kostar dessutom bara 1600 kronor, den finns att köpa hos Köp Barnvagn. Det finns också en reklamvideo.

Joie har även en vanlig paraplysulky som heter Brisk som också finns hos Köp Barnvagn. Den har enhandsfällning och automatiskt lås när den är hopfälld. Det finns även ett handtag att bära den i. Vagnen har enkelhjul fram istället för dubbelhjul som många andra paraplysulkys, detta gör den enklare att svänga. Den har även fjädring på framhjulen. Även Brisk har fempunktssele som går att ställa i tre olika höjder. Ryggen är ställbar flera olika lägen med ett liggläge. Fotstödet är ställbart.

Joie-Brisk

Joie-Brisk[3]

Joie Brisk väger 8,6 kg och blir 113x28x33 cm hopfälld. Uppfälld är den 50 cm bred och 94 cm lång.

Mer information om Joies vagnar finns här.

Mailfråga: Jag behöver en bakåtvänd eller vändbar sulky eller resevagn, vilka finns det?

Första gången jag skrev det här inlägget fanns nog någonstans runt sex vagnar listade, det fanns inte fler då, sedan dess har marknaden förstått den stora efterfrågan och utbudet har ökat enormt, jättekul!

Den populäraste och kanske även den första(?) vändbara sulkyn är Bugaboo Bee. Den finns i tre olika versioner, Bee Classic som såldes 2008-2010, Bee + som såldes 2010-2014 och Bee3 som kom i september 2014. Bee classic har hela hjul och lång sufflett. Den har nästan plant liggläge, men inte helt upprätt sittläge. Bee+ är det lättare att vända sitsen och justera selen på. Den har mer upprätt sittläge. Bugaboo Bee3 har nytt mjukare material på suffletten, sufflett som förlängs med dragkedja längst bak och annat material på sittdynan, den har även en helt ny sele. I samband med att Bee3 introducerades kom även en liggdel till Bee som också passar Bee+. Från vänster, Bugaboo Bee Classic, Bugaboo Bee+ och Bugaboo Bee3.

Bugaboo bee classicbugaboo-bee+Bugaboo-Bee3

Bugaboo Bee väger bara ca 9 kg, den har nästan fullt liggläge, vändbar sittdel och ställbart teleskophandtag. Den går att fälla ihop både med sittdelen framåtvänd och bakåtvänd. En ny Bee kostar ca 5900 kronor men de finns att köpa begagnade. Bee classic finns då för ca 1000 kronor och uppåt och Bee+ för ca 2500 kronor och uppåt.  Läs min recension av Bugaboo Bee+.

Läs mer