Etikettarkiv: Britax B-Motion

Britax B-Motion Hidden Treasure

När jag var på Babyproffsen häromdagen spanade jag in något snyggt som jag aldrig sett förut, Britax B-Motion i en design som heter Hidden Treasure. På utsidan är den svart men inuti finns ett färgglatt mönster i form av trianglar. Även muddarna har samma tyg. Chassit är svart. Diskret men samtidigt riktigt färgglatt, väldigt snyggt om du frågar mig.

Britax-B-Motion-Hidden-Treasure

Läs mer

Britax 2014

Britax har haft ett intensivt år då man kommit med två helt nya modeller, Britax Affinity och Britax B-Motion, och trots det ligger de inte på latsidan, det kommer flera nyheter även inför nästa årsmodell. Största nyheten är en ny modell som heter Britax B-Motion 3, som förstås bygger på Britax B-Motion, men har tre hjul istället.

Britax B-Motion 3: Britax B-Motion 3 bygger på samma chassi och sittdel som B-Motion, den har alltså ställbart knäledshandtag, steglöst ställbar rygg, enhandsfällning, sufflett med extra mesh-panel och båge som går att svänga undan. B-Motion 3 har samma sköna fjädring som B-Motion 4 och riktiga lufthjul. Förutom att B-Motion 3 har tre hjul och att det främre hjulet är lite större än på B-Motion 4, så har denna vagn även fått en extra dämpare på handtaget, så att handtaget inte ska bli skadat när man fäller ihop vagnen. B-Motion 4 går att komplettera med både liggdel och babyskyddsadapter. Vagnen är 105 cm lång och 58 cm bred uppfälld, hopfälld blir den 70x58x35 cm och den väger 11 kg. Maxvikt är 17 kg. Britax B-Motion 3 finns i Neon Black och Neon Chili. Den kommer ut till försäljning i början på november och kostar 3200 kronor. Vill du veta mer om Britax B-Motion kan du läsa min recension av Britax B-Motion 4 här.

DSC01640B_MOTION_NeonBlack_04_bumperbar_BR_400

Läs mer

Britax B-Motion vs Kronan Sulky

DSC08252

Britax B-Motion och Kronan Sulky är två sulkys som blir väldigt kompakta ihopfällda. Dessutom har båda lufthjul, knäledshandtag, fullt liggläge och bra sufflett. Trots det finns det mycket som skiljer dem åt.

Britax B-Motion Kronan Sulky
Hjul: 4 lufthjul 4 lufthjul
Svängbara hjul: Ja Nej
Hjulstorlek: 10 tum + 7,5 tum 10 tum
Liggdel: Ja, tillval Nej
Bayskyddsadapter: Ja, ingår Nej
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, revolver
Fjädring: Ja, alla hjul Ja, bakhjulen

Läs mer

Recension av Britax B-Motion

2013-04-28 14.46.23

Märke: Britax
Modell: B-Motion
Årsmodell: 2013
Färg: Neon Black

Nu har jag haft min Britax B-Motion i en månad och testat den i alla möjliga avseenden. Jag har shoppat med den, handlat mat, gått promenader, gått i skogen och åkt på minisemester med den. Så nu känner jag mig redo att skriva recensionen av Britax B-Motion.

Läs mer

Olika vagnar i bilens bagage

Nu har jag testat alla vagnar vi har för närvarande i vår bil. Tanken är att jag ska fylla på här med bilder på olika vagnar i samma bagage så att det ska gå lätt att jämföra. Bilen är en SAAB 9-5 Kombi –06.

Kronan Syskon

DSC05602

Babytravel Dublin

2014-12-11 14.43.14

Mountain Buggy Duet (får inte plats på längden)

2014-03-17 08.39.23

Bugaboo Donkey Duo

DSC06775

Emmaljunga Super Viking som syskonvagn

2014-04-26 19.55.59

Phil & Teds Navigator V2 med syskonsits

2014-09-11 15.07.46

Emmaljunga Edge Duo S/Super Nitro med sittdelen bakåtvänd, ryms inte på längden.

DSC03929

Läs mer

Britax B-Motion – en första titt

Jag har ända sedan jag först såg Britax B-MotionBarn & Baby varit väldigt exalterad och verkligen trott på denna sulky och tänkt att den har nästan allt som jag gillar. Idag har jag varit och tittat på en på Babyproffsen Backaplan och jag blev inte besviken!

IMG_0167

Britax B-Motion är en liten och smidig sulky, med enhandsfällning, automatiskt lås, fullt liggläge, ställbart handtag, fjädring och lufthjul både fram och bak!

Läs mer

Britax B-Motion

Det finns ett nyare inlägg här!

Jag har tidigare visat en bild på den kommande sulkyn Britax B-motion, men nu har jag betydligt mer info. Det är vagnen BOB Motion som presenterades för ett par dagar sedan, som i Sverige kommer att säljas av Britax och få namnet Britax B-Motion. Vagnarna har samma chassi men klädsel och färger skiljer sig åt på de båda vagnarna. Det är Britax som säljer BOB:s vagnar i Sverige så det är inte så konstigt som det kan låta. I samband med presentationen av BOB Motion fick vi också en hel del mer info om vagnen.

BOB Motion och Britax B-Motion har samma chassi, det har 7 tums svängbara och låsbara lufthjul fram och 10 tums lufthjul bak. Fjädring både fram och bak och knäledshandtag. Vagnen fälls ihop med en hand genom att trycka på en spärr och sedan dra i ett handtag i sitsen. Vagnen har automatiskt lås ihopfälld. Hopfälld blir vagnen bara 71x55x29 cm och uppfälld är den inte särskilt stor heller 55 cm bred och 97 cm lång med handtaget utfällt. Vagnen väger bara 10 kg och har en viktkapacitet på hela 34,5 kg, sittdelen är också rymlig. Sittdelen har nästan fullt liggläge men fotstödet går inte att justera.

BOB Motion kommer med adaptrar för Britax Babyskydd så låt oss gissa att Britax B-Motion också gör det.

Eftersom vagnen i Sverige kommer säljas som en Britax-vagn kommer den ha annorlunda tygdesign och färgval. Översta bilden är på BOB Motion, som alltså inte kommer säljas i Sverige, och undre bilden är på Britax B-Motion.

BOB-Motion

IMG_0155

Britax B-Motion känns som en blandning mellan BabyJogger City Mini GT och Britax B-Agile.Vi har haft BabyJogger City Mini GT och gillade den men tyckte att den var för stor och hade dålig fjädring och dessutom föredrar jag fyra hjul. Det känns som att någon tagit det bästa från båda vagnarna och satt ihop det till en, helt enligt mina önskemål 😉 Britax B-Motion kommer börja säljas i mitten av april och har ett rekommenderat pris på 3000 kronor. Den här tror jag att jag ska införskaffa till sommarens utflykter.

Babygizmo har redan recenserat BOB Motion. Det finns också en jämförelse mellan BOB Motion och Britax B-Agile. Här finns även en demovideo av BOB Motion.

Britax B-Motion

Ett uppdaterat inlägg finns här!

Idag har jag varit på Barn & Babys barnschmässa i Kista. Ett stort tack till Crescent som bjöd in mig och fick mig att känna mig som hemma. Jag har såklart fått se massor av nya spännande saker och det kommer därför en del uppdateringar här snart. Vi börjar med en enkel bild på något som jag tycker verkar riktigt lovande. Tänk Britax B-Agile fast med ordentlig fjädring och LUFTHJUL! Äntligen en liten och smidig sulky som borde ta sig fram i lite ojämn terräng. Den har också fått knäledshandtag. Tyvärr får vi vänta ända till maj på att vagnen ska komma ut på marknaden.

IMG_0155