Etikettarkiv: Crescent Trike

Crescent 2015

Jag har varit och besökt Crescent och tittat på deras nyheter för 2015 och de kommer med en hel del nytt. Flera nya modeller och nya designer på nästan alla vagnarna.

Crescent City är kanske den vagn som är minst omgjord, men den kommer i en Limited Edition som finns att köpa redan nu. Den kommer i vit leatherette, svart leatherette och sand. Chassit på denna limited edition är i polerad aluminium, riktigt snyggt. Det finns också snygga silverdetaljer på bland annat loggan.

DSC08590DSC08589DSC08587

Läs mer

Crescent Trike Gold Limited Edition

Crescent-Trike-Gold-Katrin-Zytomierska

Crescent i samarbete med Katrin Zytomierska presenterar en Limited edition av Crescent Trike. Designen heter Trike Gold och har guldanodizerat aluminiumchassi med läderhandtag och läderbåge.

Crescent-Trike-Gold

Crecent Trike Gold finns endast i 100 numrerade exemplar som alla är ihopsatta för hand.

Crescent-Trike-Gold-skinnhandtag

Vagnen säljs som Duo med liggdel och sittdel och kostar då 10 500 kronor. Den går att förhandsboka redan nu men levereras i slutet av augusti. Mer info och beställning på www.limitededt.se. Just nu kan du också tävla om en Crescent Trike Gold på samma sida. Läs min recension av Crescent Trike här.

Barnvagnstestbanan på Baby och Barn 2014

På Baby- och barnmässan som går av stapeln i helgen i Göteborg testade jag vagnarna på barnvagnstestbanan. Det fanns nio vagnar att testa och av dem var fyra stycken Crescent-vagnar.

Testbanan var nästan samma som tidigare år. Först löst grus, sedan ner för en trappa.

DSC04094

Läs mer

Hur klarar sig vagnen i snö?

Idag har vi fått en hel del snö här i Göteborg, självklart tog jag tillfället i akt och passade på att testa fem av våra vagnar i snön. Det är ganska tunn och lätt snö eftersom det var många minusgrader men eftersom det har blåst en del så ligger snön packad i tjocka drivor på vissa ställen. Snödjupet varierade också mellan någon cm upp till 20 cm ungefär. Självklart försökte jag köra där det var så djup snö som möjligt 😉 Det ska också sägas att om det var kramsnö jag körde i hade jag troligtvis inte kunnat ta mig fram med någon av vagnarna, eftersom kramsnö är mycket tyngre och fastnar mer på hjulen.

De vagnar som jag körde var Emmaljunga Nitro City, Kronan Duo S, Crescent Trike, Teutonia BeYou och Kronan Sulky. Vi tar dem bakifrån, sämst först.

Sämst klarade sig (inte så förvånande) Emmaljunga Nitro (och Ozone eftersom de har samma chassi). Med de små svängbara framhjulen dröjde det inte länge innan jag hade kört fast i den lite djupare snön. Det gick förvisso att komma loss, men det var generellt sett väldigt tungkört. Det var som att vagnen vägde 100 kilo. Hade det  varit blötare snö hade den fastnat på hjulen (det gör den på alla punkteringsfria hjul) precis som den gjorde här. Med punkteringsfria hjul får man inte speciellt bra grepp, vilket gör att vagnen sladdar och glider runt, även när det är plogat. Eftersom varukorgen på Nitro är så svåråtkomlig snöar det inte in någonting i den, alltid finns det något positivt 😉

2012-12-04 09.17.02

Läs mer

Hur stor är sittdelen på vagnen?

Hur stora barn får plats i vagnen? Hur sitter barnet i vagnen? Vilken vagn har längst fotstöd? Längst rygg?

Ibland kan det skilja mycket i storleken och hur rymlig vagnen är, trots att de verkar ha samma innermått. Allt beror på hur sittdelen är utformad och proportionerna mellan ryggstöd, sittyta och fotstöd. Och även på bredden såklart. Jag kommer nu publicera bilder på mitt barn i många olika vagnar. Alla bilder är tagna de senaste tre månaderna, men de flesta av dem senaste månaden. Min dotter är mellan 18 och 19 månader, 80-82 cm lång och väger mellan 11-11,5 kg på bilderna.

Kronan Duo S (och Duovagn). Ganska mycket plats över upptill men fötterna når längst ner på fotstödet.

IMG_0397b

Läs mer

Crescent 2013

En av höjdpunkterna på Barn & Baby var att få se alla nyheter i Crescents nya kollektion. Största nyheten är en vändbar sulky som fälls ihop på ett kick och nya sulkyn med svängbara framhjul, Crescent 360.

Crescent Comfort och Classic är väldigt lika sig. De har dock fått tillbaka den lilla detaljen med snörning som Crescent hade när de startade 2007. De har också kommit i ett par nya färger. Den nygammla färgen svart med orange detaljer kommer tillbaka, det kommer också en ny färg som är svart med rosa detaljer. Enkel och diskret men ändå lite färg.

IMG_0100

IMG_0106

Läs mer

BabyJogger City Mini GT vs Crescent Trike

IMG_0182

  BabyJogger City Mini GT Crescent Trike
Hjul: 3 punkteringsfria terränghjul 2 lufthjul
Svängbara hjul: Framhjulet Framhjulet
Hjulstorlek: 8,5 tum Bak: 11 tum, fram: 10 tum
Liggdel: Ja, som tillval Ja, som tillval
Sittdel vändbar: Nej Ja
Lägen på ryggstödet: Steglöst 3
Broms: Handbroms, revolver Fotbroms, kugghjul
Fjädring: Ja, Framhjulet Ja, Bakhjulen

Läs mer

Recension av Crescent Trike

IMG_0103IMG_0112

Märke: Crescent
Modell: Trike
Årsmodell: 2012
Färg: Svart

Nu har jag kört Crescent Trike i nästan en månad. Jag har testat den i sand, skog, gräs, staden, på bussen och i affärer. Jag har kört den framåtvänd och bakåtvänd och jag har testat att packa in den i bilen. Nu är det dags för en recension.

Läs mer