Etikettarkiv: Brio Smile

Britax/Brio 2015

Britax köpte upp Brio i maj förra året, hittills har det inte fått så stora konsekvenser för Brio, men det blir det ändring på nu. Britax kommer samla alla sina varumärken under sitt eget namn, på sikt kommer alltså både Brio och BOB barnvagnar att byta namn till Britax. När detta sker är dock lite olika för de olika modellerna. Dessutom kommer man lägga ner en hel del modeller.Britax Go Blue Sky

Läs mer

Brio 2014

Den stora nyheten för Brios kollektion 2014 är nya Brio Go Next som jag har skrivit om här. Men förutom den kommer förstås några andra små nyheter, framförallt designförändringar och nya färger.

Brio Happy: Det silverfärgade Happy-chassit försvinner, kvar finns ett svart chassi och det nya glossy anodized-chassiet. De stålekrade lufthjulen försvinner också och ersätts med likadana hjul som på anodized-chassit, fast med svarta blanka hjulsidor. Precis som innan kan du själv välja om du vill ha teleskophandtag eller knäledshandtag och vilken chassifärg du vill ha, du kan också välja lufthjul eller punkteringsfria hjul. Swivel-chassit finns kvar, men nu bara i svart lack och med svarta hjulsidor.

DSC01624DSC01626

Det kommer även en babyskyddsasapter för Britax babyskydd till Brio Happy. När det gäller tygdesignen finns en hel del nyheter. Designen Harmony försvinner helt och istället kommer nya färger till både Classic, Mixed och Superior-designerna. Precis som innan kan du också välja fritt om du vill köpa bara sittvagn, duovagn eller kombivagn (förutom Superior som säljs som duo). I Classic-designen kommer tre nya färger, Jeans Blue, Navy och Brown. Mixed kommer i två nya färger, Black och Black Denim. Black Denim har svart denimtyg med melerad undertråd vilket ger ett gråaktigt utseende.

DSC01622

Brio-Happy-Black-Denim

Brio Happy Superior kommer också i en ny färg, förutom svart och marinblå finns den nu också i brunt.

DSC01623

Brio Go Classic: Är samma Brio Go som innan och kommer finnas kvar och säljas samtidigt som Brio Go Next. Enda skillnaden här är att man har gjort klädseln avtagbar genom att öppna upp med dragkedja, så att den ska vara enkel att tvätta. Det kommer även babyskyddsadapter till Britax babyskydd för Brio Go. Brio Go Classic kommer finnas i fem färger, Wine (en ny plommonlila färg som jag verkligen föll för, se bild här nedanför), Navy (ny färg), Grey, Brown och Black. Du kommer helt fritt kunna välja om du vill ha svart eller vitt chassi. Brio Go Classic säljs fortfarande som sittvagn och du kan välja själv om du ska köpa till liggdelen och i vilken färg du vill att den ska vara (samma färgval som sittdelarna). Läs min recension av Brio Go.

DSC01613DSC01642DSC01628

Brio Smile: En glad nyhet för många är att Smile kommer med svart chassi. Den kommer i tre nya färger, svart/grön med svart chassi, svart/röd med svart chassi och svart/grå med silvrigt chassi. De “gamla” färgerna finns kvar och går bara att köpa med silvrigt chassi. De nya färgerna med svart chassi har fått en lite annorlunda färgställning med färg främst på insidan, i sitsen och inuti suffletten. Roligt och snyggt tyckte jag. Smile kommer ligga kvar på samma pris, även för de med svart chassi, dvs. ca 5000 kronor för sittvagnen och 1500 kronor för liggdelen. Jag frågade när Smile med svart chassi skulle komma och de visste inte säkert men det lät som att det inte skulle ligga alltför långt in i framtiden. Läs min recension av Brio Smile.

DSC01632DSC0163136605613_angle

Brio Race, Spin och Sitty finns kvar och är oförändrade, inga nya färger. Brio Sing utgår och kommer inte att säljas mer. Brios syskonvagnar Double Wave, Duette och Twin Sitty finns kvar och det kommer ingen ny syskonvagn i år i alla fall.

Brio Smile vs Emmaljunga Nitro

DSC06953

Brio Smile och Emmaljunga Nitro är två prisvärda sittvagnar med små svängbara framhjul och traditionell sittdel. Ändå är de olika på många punkter. Smile har lufthjul och Nitro har punkteringsfria, Smile är en väldigt hög vagn och Nitro är en väldigt låg vagn. Tyvärr blir det inte så många bilder i denna jämförelse, men de viktigaste är i alla fall med.

  Brio Smile Emmljunga Nitro
Hjul: 4 lufthjul 4 punkteringsfria luftkanalhjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Vändbart handtag: Nej Nej
Typ av sittdel: Vanlig Vanlig
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 4
Broms: Fotbroms Fotbroms, revolver

Läs mer

Brio Smile vs Brio Go

DSC07067

Här jämför jag Brio Smile och Brio Go som är två av Brios vagnar med svängbara framhjul. Trots att båda vagnarna kommer från Brio är de egentligen ganska olika vagnar.

Brio Smile Brio Go
Hjul: 4 lufthjul 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Typ av sittdel: Vanlig Fälls med rem
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 Steglöst
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Barnvagnstestbanan på Baby & Barn 2013

I helgen har det varit Baby & Barnmässa här i Göteborg och på den fanns såklart den återkommande barnvagnstestbanan. Jag provkörde nästan alla vagnar och tänkte berätta lite kort vad jag tyckte om dem.

Först ska ni få se hur banan såg ut.

IMG_0049

Läs mer

Brio Smile vs Emmaljunga Ozone

DSC06937

Jag har kört både Brio Smile och Emmaljunga Ozone och tänkte därför göra en jämförelse mellan de två. Båda är smidiga cityvagnar som inte väger så mycket och inte är så stora, men Ozone är både lättare och mindre, den har dessutom mer plats i sittdelen. Å andra sidan blir Smile mindre ihopfälld och tar sig fram i terräng och snö bättre.

  Brio Smile Emmaljunga Ozone
Hjul: 4 lufthjul 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Typ av sittdel: Vanlig Ergonomisk
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 3
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, revolver

Läs mer

Brio Smile vs Kronan Duo S

DSC06879

Brio Smile och Kronan Duo S är två av väldigt få vagnar med svängbara lufthjul fram. Trots det är de i mitt tycke ganska olika. Kronan har stora framhjul och klarar terräng bra och Brio har små framhjul och gör sig bättre på stan. Här följer en jämförelse mellan de två.

Brio Smile Kronan Duo S
Hjul: 4 lufthjul 4 lufthjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, ingår
Typ av sittdel: Vanlig Fälls med rem
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 Steglöst
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, revolver

Läs mer

Brio Smile vs Brio Go

 

En utförligare och bättre jämförelse finns här!

Många frågar och undrar vilken de ska välja av Brio Smile och Brio Go. Jag har själv aldrig haft Brio Go, därför kommer denna jämförelse mest baseras på fakta och funktioner.

2012-12-30 12.26.44

2012-12-30 12.26.54

2012-12-30 12.27.04

När det gäller måtten uppfällda så är det som man ser på bilderna ganska lika vagnarna emellan. Brio Smile är 103 cm lång och 57 cm bred medan Brio Go är 108 cm lång och 61 cm bred. Fäller man in handtagen är Brio Go 86 cm och Brio Smile 88 cm lång. Brio Smile har längre hjulbas (svängradie) på 55 cm medan Brio Go’s är 50 cm. Något annat som också syns tydligt på bilderna är att Brio Smiles sittdel är mycket högre och den sitter även närmre handtaget, så att man kommer närmre sitt barn. Både Brio Smiles och Brio Go’s rygg fälls med en hand. Brio Smile har tre bestämda lägen och även fullt liggläge medan Brio Go har steglös fällning men inte plant liggläge. Brio Smile blir även lite mer upprätt än Brio Go.

Både Brio Smile och Brio Go har stor varukorg, men Go’s är låg och platt medan Brio Smiles är djup och mer påsliknande.

2012-12-21 11b2012-11-28 14b

Som ni ser på bilderna är det betydligt mer plats i Brio Go’s sittdel för ett större barn, framförallt är ryggstödet mycket högre. Det är också betydligt mer plats fram till bågen på Go än på Smile. Ligglängden i Brio Smile är 90 cm och i Brio Go är den 102 cm.

DSC06745

Jag har tyvärr ingen bild på Brio Smile och Brio Go hopfällda bredvid varandra. Men här kommer de var för sig och måtten också. Brio Go blir 78x61x48 cm hopfälld och Brio Smile blir 87x57x38 cm hopfälld. En stor fördel med hopfällningen av Go är att den går att fälla ihop med sittdelen åt båda hållen (och blir lika kompakt), dessutom står den på hjulen när den är ihopfälld vilket minimerar risken för repor och smuts på vagnen.

Jag får ofta frågor om fjädringen på Brio Smile, och nej, den har tyvärr inget brio-gung så som Brio Go har. Men helt okej fjädring har den ändå.

När det kommer till liggdel har både Brio Smile och Brio Go möjlighet att klicka fast en separat liggdel, men Brio Smile har även möjlighet till att använda mjuklift.

Vagnarna har även olika hjul. Brio Smile har lufthjul och de främre är lite större än Brio Go’s framhjul. Brio Go har punkteringsfria hjul men möjlighet att sätta fasta stora fasta vinterhjul (från årsmodell 2013).

Läs mer om Brio Smile här.

Recension av Brio Smile

DSC06697

Märke: Brio
Modell: Smile
Årsmodell: 2013
Färg: DeepOcean

Nu har jag kört Brio Smile väldigt intensivt i två veckor. Den har fått vara med på stan under julruschen och mellandagsrean. Vi har storhandlat med den. Vi har haft den med på flygresa och otaliga bilresor. Jag har kört den i djup snö, packad snö, skogsstigar, grus, kullersten m.m. Vi har åkt buss och tåg med den och min dotter har sovit i den fler gånger än vad jag kan räkna. Vi har verkligen satt denna vagnen på prov och nu ska jag berätta vad jag tycker om den!

Läs mer