Hur stor är sittdelen på vagnen?

Hur stora barn får plats i vagnen? Hur sitter barnet i vagnen? Vilken vagn har längst fotstöd? Längst rygg?

Ibland kan det skilja mycket i storleken och hur rymlig vagnen är, trots att de verkar ha samma innermått. Allt beror på hur sittdelen är utformad och proportionerna mellan ryggstöd, sittyta och fotstöd. Och även på bredden såklart. Jag kommer nu publicera bilder på mitt barn i många olika vagnar. Alla bilder är tagna de senaste tre månaderna, men de flesta av dem senaste månaden. Min dotter är mellan 18 och 19 månader, 80-82 cm lång och väger mellan 11-11,5 kg på bilderna.

Kronan Duo S (och Duovagn). Ganska mycket plats över upptill men fötterna når längst ner på fotstödet.

IMG_0397b

Crescent Trike (och City). Lite marginal upptill men fotstödet är redan för kort, fötterna hänger ofta utanför.

IMG_0017

Teutonia BeYou ( och svenska Cosmo, Fun, Mistral S, Prestige och Spirit S3). Hon får plats både upptill och nertill men det är inte mycket marginal. Fötterna når änden på fotstödet.

IMG_0148b

Brio Go. Här finns plats kvar både uppåt och neråt. Inte så väldigt många centimeter till godo på fotstödet dock.

2012-11-28 14b

Emmaljunga Crossway (och Nitro, City Cross, även Classic Sport, Edge och Mondial har lika stor sittdel men annorlunda utformad sufflett). Gott om plats i sittläge. I liggläge fälls huvudstödet upp vilket gör det lite trängre. Denna sittdel är också väldigt bred.IMG_0169b

Emmaljunga Ozone City. Över en decimeter kvar både upptill och nertill. Denna sittdel är dock ganska smal, speciellt vid överkroppen eftersom den är rundad.

2012-10-10 10.44.31

Bugaboo Cameleon (3). Ganska gott om plats både upptill och nertill (dock lite kortare än Ozone). Bred sittdel (bredare än Ozone).

IMG_0024b

Bugaboo Bee + (med ryggstödet på högsta läget). Massor av plats upp till suffletten. Fötterna når till fotstödet, men det finns utrymme för mycket mer böjda ben.

IMG_0026b

BabyJogger City Mini GT. Långt ner till fotstödet och högt till suffletten när den är utfälld. Infälld blir suffletten lägre och långa barn kan slå i. För min dotter är det dock ca en decimeter kvar.

IMG_0156b

Brio Spin (och Race). Gott om plats på fotstödet. Det försvinner dock några centimeter där när man fäller upp fotstödet. När ryggstödet fälls i liggläge fälls huvudstödet upp vilket gör att nästan en decimeter av ryggstödet försvinner. Sittdelen är dessutom ganska smal, speciellt vid barnets armar.

IMG_0125b

Emmaljunga Scooter S (och Scooter 2.0). Det finns tillgodo både på ryggstödet och fotstödet.

2012-09-03 13

Emmaljunga Scooter ( årsmodell –06 till –09). Något längre och framförallt bredare fotstöd än på Scooter S/2.0. Marginal både uppåt och neråt.

2012-09-01 16b

Kronan Sulky. Fötterna når fotstödet men upptill finns det gott om plats. Fotstödet går också att fälla ner ytterligare.

IMG_0359b

Quinny Yezz. Trångt att få upp fötterna på det lilla fotstödet och hon är inte tillräckligt lång för att nå ner till chassiramen, där man annars kan placera fötterna. Upptill finns det minst ett par decimeter till godo.

IMG_0203b

Ja, 13 vagnar blev det och alla utom två har vi haft här hemma, de flesta är fortfarande kvar dessutom. Kanske kan man kallas barnvagnmissbrukare? Vagntokig är jag i alla fall 🙂 Hoppas att bilderna kan vara till hjälp för någon 🙂

5 thoughts on “Hur stor är sittdelen på vagnen?

 1. Kippuralla

  cool =) i have a girl about same size, clothes are 80&86cm.
  so, the frog is veryvery soon soo small, and i bought ozone sitdel and cc360 frame (love the reversible handle). diva was smaller than ozone, so i didn’t bought it.

  ozone 104cm, new brio spin 104 ja new scooter&scooter s 97cm.

  do you now about emmaljungas winterwheels, can i use with cc360 or newer frames only?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet tyvärr inte om vinterhjulen passar, men framhjulen ser exakt likadana ut så de borde göra det.

 2. Agnes

  Vill bara tacka för en väldigt bra och informativ blogg!! Har fått massor med bra tips här i barnvagnsdjungeln 🙂

 3. Rosanna

  Vill bara ge förslag till er som har lite större eller tyngre barn som fortfarande vill åka vagn ibland. När både Bugaboon cameleon och been kändes för små köpte vi en Brio spin för några år sedan. Förrförra året var vi på semester och min son va nästan 5år (rätt lång dessutom) och hade inga problem att sitta eller att sova i den. Benen stack väl ut en bit men eftersom sufletten går att justera i höjd så hade han fullt huvudstöd när han somnade m. ryggdelen bakfälld. Vagnen är rejäl men ändå relativt lätt att köra. Hade aldrig funkat med en klenare modell. Använder den fortfarande ibland när vi är borta sent o nu är han 6år o 127 cm (dock krångligare att få i benen nu:-)
  Den har också funderat som taxi en fredagskväll till en stackars överförfriskad tjej på runt 20 år som vi mötte när vi ute och promenerade!!! Det kallar jag en hållbar vagn!

Kommentarer är stängda.