Barnvagnstestbanan på Baby & Barn 2013

I helgen har det varit Baby & Barnmässa här i Göteborg och på den fanns såklart den återkommande barnvagnstestbanan. Jag provkörde nästan alla vagnar och tänkte berätta lite kort vad jag tyckte om dem.

Först ska ni få se hur banan såg ut.

IMG_0049

IMG_0052IMG_0053IMG_0055

Det var alltså kant, grus, backe, trappa, dörrar, kullerstenar och stockar.

Crescent CityCrescent City: Hävkraften var inte den bästa på denna vagnen vilket gjorde det svårt att komma upp för kanter och ner för trappan. Vagnen har ingen framhjulsfjädring vilket gjorde att den lättare fastnade på ojämna underlag. Den hade det svårt över stockarna, precis som alla andra vagnar med små hjul fram.

Crescent ClassicCrescent Classic: Jag tyckte, tvärt om mot förra året, att denna vagnen var helt okej. Hävkraften var okej och fjädringen ganska lagom, ingen supergung men den tog sig fram ändå. Stora lufthjul gjorde den lätt att rulla.

Brio GoBrio Go: Hade det riktigt kämpigt på över stockarna, fastnade man både med framhjul och bakhjul var det kört. Du kan läsa mycket mer om vad jag tycker om vagnen i min recension.

Brio SmileBrio Smile: Har jag kört så mycket så den orkade jag inte ens köra genom testbanan. Du kan läsa vad jag tycker om den i min recension.

Teutonia BeYouTeutonia BeYou: Kan du läsa i min recension vad jag tycker om den.

Akta Graco EvoAkta Graco Evo: Detta är ingen terrängvagn, så den klarade sig mindre bra i testbanan. Den var trög att köra i gruset och stockarna gick knappt att ta sig fram i ens när man körde den baklänges. När jag körde den utan barn i tyckte jag den kändes plastig men med barn i kändes den inte det. Hävkraften är inte så jättebra och den har inte så bra fjädring, men den var riktigt lättkörd på plan mark och svängde riktigt snävt. Nätt och smidig vagn.

Kronan DuovagnKronan Duovagn: Fick inte heller åka testbana, jag vet att den klarar det galant och ni kan läsa allt om hur den är att köra i min recension.

Kronan Duo SKronan Duo S: Var grym i testbanan, den klarade det galant och då hade jag inte ens låst framhjulen. Du kan läsa mer om vad jag tycker om den i min recension.

Kronan SulkyKronan Sulky: Klarade sig ännu bättre än Duo S, den är helt enkelt grym! Det var bara att köra, rakt över stock och sten. Du kan läsa mer om vad jag tycker om den i min recension.

Babyzen YoYoBabyzen Yoyo: Stackars lilla minivagnen att bli testad i en terrängbana. Världens minsta vagn är ingen terrängvagn. Den gick knappt att köra i det djupa gruset, stenarna gick inget vidare heller men den klarade sig okej i stockarna, jag tror att den var så lätt att den liksom hoppade över dem. Vi tackar Yoyo för en hedervärd insats men får inse att den har helt andra kvalitéer som gör den till en grym vagn.

Orbit G2Orbit G2: Tyckte jag var rolig att få testa, den klarade sig helt okej i testbanan och har faktiskt ett skönt gung. Den klarade sig bra för att vara en cityvagn och klarade till och med stockarna helt okej. Förvånande bra till Orbit alltså.

Easywalker skyEasywalker Sky: Det första jag reagerade på var att vagnen var otroligt lätt att svänga. Grus och sten var inget problem att ta sig fram i med de stora lufthjulen, det blev dock väldigt skumpigt över stockarna och hjulet ställde sig på tvären någon gång vilket gjorde att vagnen nästan körde av banan. Det hade säkert gått betydligt bättre med låst framhjul, men jag tror fortfarande att Sky saknar gunget lite.

easywalker juneEasywalker June: Jag har provkört June någon gång förut och kan faktiskt inte förstå hur de tänkte när de gjorde den här vagnen? Den har ingen hävkraft alls och är framtung vilket gör den trögsvängd. För att komma upp för kanten behöver man hjälpa till med foten på staget. Den funkar bra över grus och sten tack vare de stora lufthjulen. När man ska köra över stockarna måste man hjälpa till med foten på steget varje gång man ska över en stock för annars fastnar framhjulen. Nä, en vagn med 20 cm stora framhjul måste kunna köra över några centimeter stora hinder utan att det blir tvärstopp.

4 thoughts on “Barnvagnstestbanan på Baby & Barn 2013

 1. Nina

  Antar att Crescent inte kom med någon info om den nya vändbara sittvagnen? Trist när det inte finns mera info om den och när den väntas komma.

  Jag funderar nu på Brio Smile, tycker du som också kört Emmaljungas City Cross att Smile är en smidigare sittvagn att ha som andra vagn? Jag har inte tänkt ge upp City Crossen. Funderar mest om Smile är onödigt stor att ta med på resor, jag vill ha en vagn som är smidig och liten i stan, men som ändå skulle få klara av t.ex. kullersten. Förstås måste jag provköra den och alltid kan jag ju byta ut den om det kommer nån mer passande vagn, men min närmaste babybutik verkar ha Smile i lager så det lockar ju lite 🙂

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Nej, ingen mer info om den vändbara sulkyn, jag tror att det dröjer länge innan den kommer. Jag tror inte heller att den är bra på tex. kullersten, det är en enkel paraplysulky/resesulky med hjul därefter. Ja, visst är Brio Smile smidigare att köra än City Cross, den har ju svängbara hjul till att börja med. Den är också mindre ihopfälld men den är nog ungefär lika stor uppfälld och väger ungefär lika mycket. Jag kan nog tycka att den är lite för mycket vagn för att ha som resevagn. Har du kollat något på Akta Graco Evo? Den är liten och nätt och jag tror att den klarar kullersten (alltså sådan vanlig gatsten) helt okej, den har ganska stora hjul bak och fjädring på framhjulen (som också är låsbara). BabyJogger City Versa kanske vore något annars? Den blir i alla fall väldigt liten ihopfälld och är lätt att fälla ihop. Har du läst detta inlägget? https://www.barnvagnsblogg.com/mailfraga-jag-behover-en-bakatvand-eller-vandbar-sulky-eller-resevagn-vilka-finns-det/

   Svara
   1. Nina

    Tack för svaret! Jo jag funderar just på om Smile är lite för mycket barnvagn för mitt behov. Akta Graco Evo ser intressant ut, men jag tror handtaget är för högt för mig som är kort. City Versan ska jag absolut testa, det enda jag funderar på med den är att den inte är speciellt smal. Men ska som sagt provköra den. Britax Affinity tycker jag också ser fin ut, men frågan är om den också är lite för mycket vagn. Spännande den här barnvagnsvärlden 🙂

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

     Jag tycker inte handtaget är speciellt högt på Evo faktiskt. Jag är 167 cm och gillar att ha handtaget lågt och tyckte det var lagom till mig 🙂 Men testa först såklart!

     Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.