Bugaboo

Ett barnvagnsmärke som har blivit mycket populärt de senaste åren och därför måste nämnas är Bugaboo.

Den första bugaboo-vagnen tillverkades 1996 och den var då revolutionerande tack vare sin annorlunda och då väldigt nya design. Bugaboon var den första vagnen med små svängbara hjul fram. 1999 serietillverkades den första omgången bugaboovagnar. 2001 lanseras Bugaboo Frog (som inte säljs i Sverige längre). 2005 lanseras Bugaboo Gecko (back to basics) och Bugaboo Cameleon (fully loaded) som nu för tiden ses överallt, framförallt i storstäderna. 2007 lanseras Bugaboo Bee som är en kompakt men ändå fullutrustad vagn. Nu för tiden har nästan alla vagnmärken inspirerats av Bugaboo och skapat liknande vagnar. Bugaboos idé har alltid varit att producera stilfulla, snyggt designade vagnar med smarta lösningar till mobila storstadsföräldrar. Något som de bevisligen lyckats bra med. Genom åren har Bugaboo också haft många designsamarbeten med till exempel Marc Jakobs, Hello Kitty och Paul Frank. Valfrihet är också ett av Bugaboos ledord och de har alltid varit måna om att kunderna ska få välja på allt från färg på textilierna i vagnen till massor av tillbehör.

Bugaboo Cameleon: Är den vanligaste Bugaboo-vagnen (i alla fall här i Sverige) och den har allt man behöver under barnets vagn-period. Den kommer med både ligg och sittdel. Det går att vända håll på sittdelen, som är en ergonomisk sittdel som går att ställa i tre lägen. Vagnen har handtag som går att höjdjustera och vändbart handtag. Cameleon blir mycket liten hopfälld, 90cm x 60cm x 30.5 cm och väger endast 9 kg (!!!) och maxvikt på barnet i vagnen är 17 kg. På vagnen får man välja ett bastyg och ett toptyg man får alltså välja valfri färg på basen på vagnen och valfri på toptyget. Till Cameleon finns massor av tillbehör men ett av de smartaste (tycker jag) är snöhjulen som är lite större fasta hjul som man sätter på istället för vagnens små svängbara hjul fram. På så sätt är det även möjligt att ta sig fram med vagnen i snö eller terräng. Som jag tidigare nämnt är Bugaboo Cameleon en av de populäraste vagnarna och vissa höjer den till skyarna och menar att om man provat den så vill man aldrig byta igen. MEN jag och flera andra hävdar att det finns nackdelar med vagnen och de måste man också tala om. Vagnen ÄR en stadsvagn, där är tillverkarna helt överrens med mig. Går man mycket i skogen eller på grusvägar så finns det mycket bättre och smidigare vagnar än Bugaboon, för framhjulen är ovanligt små, även för att vara svängbara hjul. Den är också låg vilket kan vara jobbigt för ryggen om man ska lyfta i och ur ett litet barn flera gånger om dagen. Dessutom är den dyr, cirka 10 000 kronor får man punga ut med om man vill ha en ny Cameleon och cirka 6000-7000 kronor om du nöjer dig med en som är ett par tre år gammal. Jag har också hört en del som tycker att Cameleon är ostabil och till och med en del klagomål på kvalitén, men jag vet inte om det är värre än någon annan vagn.

Bugaboo Cameleon med Brown bas och Cream top.

4102191_bugaboo Cameleon Cream Brown_0608

Vinterhjul på Bugaboo Cameleon:

cameleon-vinterhjul

Om man söker på “Bugaboo Cameleon” på youtube så får man hur många videorecensioner som helst, men jag länkar till två här. Först en demofilm och sedan en recensionsfilm.

Bugaboo Bee: “for parents who live life on the fly”. Bugaboo Bee är Bugaboos svar på sulkyn, men den har nyligen kommit i en ny version som går att använda även till nyfödda (Bugaboo Bee Plus). Sitsen är vändbar och man kan ha en mjuklift i. Sittdelen har tre lägen varav ett liggläge. Längden på sitsen och ryggstödet samt höjden på suffletten går att justera. Vagnen har fyra små hjul och de två fram är svängbara, men alla hjul har stötdämpning. Det går att justera höjden på handtaget och man kan fästa ett babyskydd på chassit. Bee är otroligt liten och smidig, den är endast 53 cm bred uppfälld och väger bara 8,5 kg. Vagnen är endast 85 cm x 45 cm x 32 cm hopfälld. Bee är ännu mer en stadsvagn än Cameleon eftersom den bara har små hjul, men om man reser mycket och bor i stan så tror jag att Bugaboo Bee är en väldigt bra och smidig vagn.

Bugaboo Bee

bugaboo bee

bugaboo bee cocoon

Bugaboo Bee Plus med cocoon för nyfödd

En videorecension av Bee +

Jämförelse mellan Bugaboo Bee och Bugaboo Bee+

Vad man tycker om utseendet på Bugaboos vagnar är såklart en smaksak, men jag personligen tycker inte att de är speciellt snygga, men det är väl jag som är omodern 😉

Källa och mer information: www.bugaboo.com

5 thoughts on “Bugaboo

 1. Anonym

  Hej. Du som kan barnvagnar! =) Vad tror du om kvalitet skillnaden mellan Bugaboo, iCandy och Joolz?? Lutar mest mot iCandy Cherry men fick höra av en vän att kvaliteten är sådär.
  Svara mig gärna på min mail keldanieee@hotmail.com
  Mvh Sam

  Svara
 2. Anonym

  Bugaboo Cameleon finns att köpa billigt (5126:-) på ioffer.com. 🙂

  Där finns också Stokke vagnar.

  Svara
 3. Mikaela

  Hej min son är snart 4-år & jag har en Brio Ho, som känns väldigt stor + att han inte får plats att ligga. Bugaboo Cameleon gick sönder i ramen (pga hans vikt tror jag) vad aka jag köpa för sulky? Vad är max vikt på Bugaboo Bee?

  Mvh Mikaela

  Svara
 4. Nathalie

  Hur blir man testare av barnvagnar? Älskar vagnar och är jag testare så har jag en anledning att ha en massa vagnar hemma 😂👍🏼

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.