Akta Graco Evo – första intycket

Igår var jag ute med min nya recensionsvagn Akta Graco Evo för första gången. Jag hann testa den i alla möjliga olika avseenden, men tyvärr blev det inte så mycket bilder.

Först och främst ska jag säga att jag är väldigt imponerad över att en så liten och lätt sulky har en vändbar och fullt utrustad sittdel. Sittdelen har fyra olika lägen inklusive upprätt sittläge och plant liggläge, den har en stor och mysig sufflett, justerbart fotstöd och en båge, som dessutom går att svänga undan.

Akta Graco Evo


Första turen blev en mycket, mycket snabb promenad eftersom vi var försenade till tåget. Vi småsprang faktiskt delar av vägen och det gick förvånansvärt bra. Inte minsta tendens till vobbling på framhjulen och vagnen gick otroligt rakt och stadigt. Min man som är 184 cm lång tyckte det var svårt att ta ut stegen helt när vi gick så snabbt men i vanlig promenadtakt var det inga problem. (Bara för att vara tydlig, Evo är ingen joggingvagn och jag rekommenderar inte att jogga med den!)

Handtaget är inte ställbart men både jag (167 cm) och min man (184 cm) tycker det har ganska bekväm höjd. Som jag nämnde tyckte min man att det funkade bra att gå med den i vanlig promenadtakt utan att sparka i, och det tyckte även jag.

Varukorgen är också ett stort plus, den rymmer riktigt mycket, väldigt stor för att vara en sulky. Däremot lite svår att komma åt när man har sittdelen bakåtvänd. Det svarta som syns i varukorgen är alltså en fullpackad skötväska av normal storlek och det finns gott om plats för saker runt omkring.

Akta Graco Evo varukorg

Hur är då vagnen at köra? Som jag nämnde tycker jag att den känns stabil och går väldigt stadigt. Den är inte den allra mest lättsvängda vagnen, men inte direkt trög att svänga heller. Den rullar bra och är väldigt lätt att lyfta, i och med att den bara väger 8,5 kg. Vagnen har inte direkt någon fjädring men är lite ruckbar i chassit och är inte helt stum. Hela framhjulsupphängningen är i plast och även hjulen är ganska plastiga vilket ger ett lite skramligt ljud när man kör den. Det fastnar också en del grus i hjulen, men det gör det på i princip alla punkteringsfria hjul. Men med tanke på vagnens pris (2500 kr) så är dessa nackdelar något jag kan leva med, de vagnar jag jämför den med kostar minst det dubbla.

Akta Graco Evos hjul efter första promenaden

Vagnen är väldigt kort och handtaget sitter nära vagnen vilket gör att hävkraften blir sådär. När min dotter satt upp gick det helt okej att häva den så länge man var beredd på att ta i lite, men när hon låg ner var det nästan så att man fick hänga sig på handtaget.

Sittdelen måste vändas framåt innan man kan fälla ihop den, vilket i och för sig är väldigt lätt att göra. När man väl vänt den, eller tagit av den, är vagnen väldigt lätt att fälla ihop. Den blir inte superliten ihopfälld men inte direkt stor heller.

Som jag nämnde tycker jag att Akta Graco Evo är väldigt prisvärd, dessutom ingår både ett regnskydd och en fleecefodrad åkpåse i priset. Självklart kommer jag att skriva en mycket mer utförlig recension när jag använt vagnen mer. Men nu har jag i alla fall delat mina första tankar om Akta Graco Evo.

9 thoughts on “Akta Graco Evo – första intycket

 1. Elina

  Går det bra att sova i vagnen om barnet är 92 cm långt? Har funderat på att köpa den, men funderar på om så stort barn ryms i den, och om den är bekväm att använda när jag är bara 155cm lång…

  1. Elin Inläggsförfattare

   Det kan nog vara på marginalen när det gäller båda de grejerna. Liggläget är ungefär 86 cm, min dotter är 83 cm ungefär och får plats bra men det är inte så mycket marginal. Jag är 167 cm och tycker handtaget är lite högt. Du har inte möjlighet att åka till någon återförsäljare och testa både barnets utrymme och handtagshöjden själv?

 2. Potentiell köpare

  Tack för en bra blogg!

  Jag har funderar på att köpa denna vagn som extravagn att ha i bilen och undrar om dess vikt på 6,5 kg stämmer, samt hur liten vagnen blir ihopfälld? Tycker sällan måtten stämmer som står på diverse återförsäljares sidor, så därför undrar jag hur du upplever den? Undrar även hur stort barn man kan ha på längden, min dotter är bara 7 mån nu och normallång men man vill ju inte köpa en för liten vagn som hon snart växer ur. Ser framemot en mer utförlig recension när du har testat den lite mer 🙂

  1. Elin Inläggsförfattare

   Vikten är 8,5 kg. Måttet hopfälld är 94x60x43 cm om man viker in fotstödet och har sittdelen framåtvänd. Ligglängden är 87 cm. Jag tycker min dotter som är 2 år har helt okej med plats.

 3. Liza

  Hej! Din blogg är ju bara så bra! Har nyss köpt en Evo och har googlat som en tok efter svar på om det går att sätta dit en ståbräda. Blir dock lite tveksam till om utrymmet från sitsen till handtaget är tillräckligt för ett barn eller om de såfall får stå utanför handtaget. Har du någon aning?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag skulle tro att det blir väldigt svårt för barnet att få plats mellan handtaget och vagnen. Dessutom tror jag att det blir väldigt svårt att gå bakom. Jag tycker att man inte riktigt kan ta ut stegen redan som det är iom att handtaget är så kort.

 4. Charlotta

  I love Evo 🙂
  Har Teutonia Be You sedan tidigare och är super nöjd med den. Men när vi skulle resa för 4 mån sedan, så köpte vi enklare och lättare Evo. Har hunnit använda den högt och lågt överallt och är sååå nöjd. Min 18 mån dotter trivs super bra i den. Skönt just att den är som en sulky men ändå riktig vagn, men jag kan ha henne mot mig och den är så underbar lätt att lyfta in i bilen. Jag rekommenderar Evo. Men klart det är en smaksak om man gillar. Köpte Evo på nätet utan att sett den. Vi tar både långpromenader ute på landet och går i centrala Göteborg med den. Funkade hyfsad även på sandstrand. Är 163 lång och handtaget känns bra. Denna blir bra även för bebisen som kommer om 3 månader. Köper bara en mjuklift till den. Och en Baby jobber city select som båda kan sitta i.

Kommentarer är stängda.