Etikettarkiv: Joolz Day

Barnvagnstestbanan på Baby och Barn 2014

På Baby- och barnmässan som går av stapeln i helgen i Göteborg testade jag vagnarna på barnvagnstestbanan. Det fanns nio vagnar att testa och av dem var fyra stycken Crescent-vagnar.

Testbanan var nästan samma som tidigare år. Först löst grus, sedan ner för en trappa.

DSC04094

Läs mer

Joolz Day vs Bugaboo Cameleon vs Emmaljunga Ozone

DSC00721

Här är en jämförelse mellan tre ganska vanliga vagnar om du söker en vagn med ergonomisk sittdel och svängbara framhjul. Joolz Day, Bugaboo Cameleon och Emmaljunga Ozone är väldigt lika på många punkter men samtidigt väldigt olika.

  Joolz Day Bugaboo Cameleon Emmaljunga Ozone
Hjul: 2 lufthjul 2 punkteringsfria 2 skumfyllda, 2 punkteringsfria 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Främre Främre
Vändbart handtag: Nej Ja Nej
Liggdel: Ja, tillval Ja, ingår Ja, tillval
Typ av sittdel: Ergonomisk Ergonomisk Ergonomisk
Sittdel vändbar: Ja Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 3 3
Broms: Fotbroms, revolver Handbroms, revolver Fotbroms, revolver

Läs mer

Recension av Joolz Day

DSC00388DSC00412

Märke: Joolz
Modell: Day
Årsmodell: 2011
Chassifärg: Svart
Färg: Röd

Jag har haft min Joolz Day i 1,5 månad. Jag har testat den i alla möjliga situationer, jag har gått på stan med den, gått i skogen, haft den med på bussen, packat in den i bilen osv. Detta är en Joolz Day från 2011 som jag köpt begagnad, den är därför i använt skick och det finns även en del småsaker som skiljer den från en helt ny Joolz Day, men det är i stort sett samma vagn.

Läs mer

Joolz Day terränghjul och ståbräda

Jag köpte för drygt en vecka sedan en Joolz Day som jag inte hunnit köra så mycket än, men jag har tagit en skogspromenad med den och då kunde jag konstatera att jag verkligen hade behövt ett par terränghjul. Därför är det roligt att det nu kommer just terränghjul till Joolz Day. Hjulen är stora fasta punkteringsfria hjul och klickas dit precis på samma sätt som de svängbara hjulen, dvs. det är väldigt lätt att byta hjul. Terränghjulen kommer med både svarta och silvriga hjulsidor och kostar 899 kronor.

Joolz-Day-Terränghjul

Ett annat nytt tillbehör till Joolz är en ståbräda. Den har två hjul och är i plast. Den ger gott om plats för både den som åker och den som kör. Den går att vika upp när den inte används och vagnen kan fällas ihop med ståbräda på. Ståbrädan kostar 850 kronor och finns hos Köp Barnvagn.

Joolz-Day-StåbrädaJoolz-Day-Ståbräda[3]

Första intrycket av Joolz Day

Läs den fullständiga recensionen av Joolz Day här.

Igår köpte vi en Joolz Day som självklart ska testköras och recenseras här på bloggen. Jag har länge varit sugen på en Joolz Day och lockats av att den har bra fjädring och bra hävkraft bland annat. Jämfört med min favoritvagn Emmaljunga Ozone har den högre sitt- och liggdel, swing away-båge och blir mindre ihopfälld.

2013-05-18 08.55.09

Läs mer

Olika vagnar i bilens bagage

Nu har jag testat alla vagnar vi har för närvarande i vår bil. Tanken är att jag ska fylla på här med bilder på olika vagnar i samma bagage så att det ska gå lätt att jämföra. Bilen är en SAAB 9-5 Kombi –06.

Kronan Syskon

DSC05602

Babytravel Dublin

2014-12-11 14.43.14

Mountain Buggy Duet (får inte plats på längden)

2014-03-17 08.39.23

Bugaboo Donkey Duo

DSC06775

Emmaljunga Super Viking som syskonvagn

2014-04-26 19.55.59

Phil & Teds Navigator V2 med syskonsits

2014-09-11 15.07.46

Emmaljunga Edge Duo S/Super Nitro med sittdelen bakåtvänd, ryms inte på längden.

DSC03929

Läs mer

Joolz Day Tokyo Limited Edition

Joolz-Day-Tokyo

Joolz Day kommer i en Limited Edition som kallas Tokyo. Den har mocka-look i tyget och brunt konstläder på handtag och båge. Det finns också röda broderier på vagnen. Som namnet antyder är vagnen inspirerad av Japansk kultur. På insidan finns ett mönster som är gjort att den japanska illustratören Hiyoko Imai. Mönstret innehåller bland annat hjortar, en tall, bambu och plommon som i den japanska kulturen står för en vacker framtid och lycka.

Joolz-Day-Tokyo[3]

Joolz Day Tokyo kommer släppas i februari/mars i ett begränsat antal länder.

Mer information om Joolz Day Tokyo finns här.

Barnvagnstestbanan på Baby & Barn, minirecensioner

Självklart var jag tvungen att testköra alla singelvagnar på Barnvagnstestbanan. Jag provkörde inte dubbelvagnarna eftersom jag inte har någon erfarenhet av sådana. Självklart blir det ingen utförlig recension utan mer mina personliga åsikter och mina första intryck av de olika vagnarna. Det jag tycker är viktigt med en vagn är att den är lättkörd och då krävs bra fjädring och bra hävkraft enligt mig, så det är till stor del det jag har testat. Alla vagnar testades med en liten tyngd i (skulle gissa på ca 5 kg) på Barnvagnstestbanan på Baby & Barnmässsan. Testbanan såg ut såhär:

IMG_0684

Först ordentligt med grus.

Läs mer