Barnvagnstestbanan på Baby och Barn 2014

På Baby- och barnmässan som går av stapeln i helgen i Göteborg testade jag vagnarna på barnvagnstestbanan. Det fanns nio vagnar att testa och av dem var fyra stycken Crescent-vagnar.

Testbanan var nästan samma som tidigare år. Först löst grus, sedan ner för en trappa.

DSC04094

Genom en dörr och en vikdörr. Stockarna som skiljer de olika partierna åt stack också upp lite så att det blev små gupp.

DSC04095

Över ett stenparti med lite större fasta stenar och sist ett parti med massor av pinnar och brädor, som inte har funnits tidigare. Dessa var nästan omöjliga att köra på för alla vagnar.

DSC04096

Det fanns tyvärr inga vikter i vagnarna utan jag har kört dem tomma.

DSC04097

Crescent-CityCrescent City (med liggdel): Eftersom jag är 167 cm lång hade jag handtaget ganska långt ner och då tyckte jag den var ganska tung att häva upp och lite trögsvängd. Att köra över brädorna på slutet var helt omöjligt, även att dra den bakåt var svårt.

Crescent-Trike-ExaCrescent Trike Exa: Var betydligt mer lättkörd än City. Den var både mer lättsvängd och lättare att häva, dessutom klarade den terrängen bättre. Läs min recension av Crescent Trike här.

Crescent-CompactCrescent Compact: Den gick bra på gruset, ganska lätt att häva, funkade även bra att köra över stenarna och den klarade faktiskt nästan av att köra över brädorna i slutet av banan.

Crescent-ClassicCrescent Classic: Ganska tung att häva, den klarar dock terrängen riktigt bra, till och med brädorna i slutet av banan klarade den av att ta sig över.

Trille-ViperTrille Viper 4s (med liggdel): Eftersom jag är 167 cm lång och får ha handtaget i lägsta läget blir den tung att häva. Den har helt okej terrängegenskaper och klarar nästan av brädorna på slutet.

Joolz-DayJoolz Day (med liggdel): En mycket lättkörd vagn. Lättsvängd och bra hävkraft. Framhjulsfjädringen gör att den klarar de flesta hindren bra, trots de små hjulen. Brädorna i slutet blir dock för mycket. Läs min recension av Joolz Day här.

Teutonia-FunTeutonia Fun: Denna vagn kändes lite tung att häva och det var tungt att köra den genom gruset. Den klarade inte heller av brädorna på slutet.

Graco-EvoAkta Graco Evo: Är mycket lättkörd och klarar banan bra, förutom brädorna i slutet, där tog det tvärstopp. Läs min recension av Graco Evo här.

Nordic-cabNordic Cab: Hade det svängbara city-hjulet fram. Den kändes lättkörd men stor. Tog sig förvånansvärt bra genom banan. Den var dock för bred för att komma igenom dörren. Den klarade sig till och med över brädorna i slutet helt okej.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.