Etikettarkiv: Babyzen Yoyo

Carena Kobbe vs Babyzen Yoyo+

DSC05648

Carena Kobbe och Babyzen Yoyo+ är två väldigt lika vagnar, både blir små ihopfällda och fungerar bra som resevagn, men Babyzen Yoyo kostar det dubbla jämfört med Kobbe, det här blir alltså en intressant jämförelse.

Carena Kobbe Babyzen Yoyo
Hjul: 4 PU-hjul 4 PU-hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Ja, som tillbehör
Fästa babyskydd på chassit: Nej Ja, med adaptrar
Typ av sittdel: Fälls med rem Fälls med rem
Sittdel vändbar: Nej Nej
Vändbart handtag: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Recension av Babyzen Yoyo+

DSC05147

Märke: Babyzen
Modell: Yoyo+
Årsmodell: 2016
Chassifärg: Svart
Färg: Blå

Jag har testat Babyzen Yoyo Plus i ett samarbete med Reirei/Babyzen. Babyzen Yoyo+ är en uppdaterad modell av Yoyo som kom nu under våren 2016. Jag har testat den i sittvagnversionen som heter 6+, jag har haft den ett par månader och använt den i många olika situationer i min vardag.

Läs mer

Första intrycket av Babyzen Yoyo+

Jag har fått chansen att genom ReiRei testa nya uppdaterade Babyzen Yoyo. För snart tre år sedan testade jag en äldre Yoyo, men jag ser verkligen fram emot att testa denna uppdaterade modellen både för att den har många fina förbättringar men också för att det känns som att Babyzen Yoyo passar mig och mina behov väldigt bra just nu. Jag testar versionen som heter 6+, dvs en framåtvänd sittvagn, Yoyo finns också i en 0+ version som är en bakåtvänd liggdel. En stor nyhet för Yoyo+ är också adaptrar för att kunna fästa babyskydd på vagnen.

2016-02-11 09.38.28

Läs mer

Mountain Buggy Nano vs Babyzen Yoyo

Jag jobbar extra på Din Baby och eftersom vi säljer både Mountain Buggy Nano och Babyzen Yoyo passade jag på att ta några jämförelsebilder på dem. Jag har också haft båda vagnarna själv. Båda vagnarna blir riktigt små ihopfällda, Yoyo blir dock lite mindre vilket får avgörande konsekvenser om man vill flyga med vagnen som handbagage.

2015-05-15 17.36.00

Mountain Buggy Nano Babyzen Yoyo
Hjul: 4 EVA-hjul 4 PU-hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Ja, som tillbehör
Fästa babyskydd på chassit: Ja Nej
Typ av sittdel: Fälls med rem Fälls med rem
Sittdel vändbar: Nej Nej
Vändbart handtag: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Nya priser på Babyzen Yoyo

Från och med 15/2, alltså på söndag, kommer priserna på Babyzen Yoyo att höjas. Priset för Yoyo 0+ (liggvagn) blir 4595 kronor och priset för Yoyo 6+ (sittvagn) blir 3795 kronor. Har man tänkt köpa en Yoyo gäller det alltså att passa på innan prishöjningen.

Babyzen-Yoyo[3]

Råd & Rön testar paraplyvagnar

I senaste numret av Råd & Rön finns ett test av åtta olika paraplysulkys. De vagnar som ingår i testet är Chicco Liteway, Maclaren Techno XT, Chicco Echo, i’Coo Pluto, Babyzen Yoyo, Basson Baby Travel One, Babytravel Bombay XL och 2Me sulky Bergen/Nice. Bäst i test fick Chicco Liteway, men även Maclaren Techno XT, Chicco Echo och i’Coo Pluto har fått bra betyg och klarar alla säkerhetskrav.

paraplysulkys

Chicco Liteway har fått bäst betyg på rygglutningen, men även generellt höga betyg och klarar alla säkerhetskrav, manualen är fullständig och den har inga ftalater i sig. Maclaren Techno XT har fått avdrag för att det saknas en instruktion i manualen, annars har den generellt högre betyg än Liteway. Echo har också klarat alla säkerhetskrav men har något sämre köregenskaper och körergonomi, men så kostar den också mindre än hälften av vad Maclaren gör. i’Coo Pluto har främst fått sämre betyg för att den saknar varningar i manualen och märkning på vagnen.

De övriga vagnarna i testet, Babyzen Yoyo, Basson Baby Travel One, Babytravel Bombay XL och 2Me Sulky Bergen/Nice har fått underkänt i säkerhetstestet och de saknar också märkning enligt standarden och varningar i manualen. Babyzen Yoyo hade en nit som lossnade i uthållighetstestet. Basson baby gick också sönder i uthållighetstestet och har även klämrisk och bitar kan lossna från bågen.

Allra sämst har Babytravel Bombay XL och 2Me Bergen/Nice fått, de klarar inte heller uthållighetstestet, en nit går sönder i chassit. Babytravel har dessutom klämrisk och vassa plastkanter. 2Me ska man akta sig extra noga för, för den innehåller ftalater, mer än tio gånger mer än gränsvärdet. Båda vagnarna saknar flera varningar på vagnen och i manualen, de har dessutom fått dåligt på körergonomi och liggläge.

Testets budget-vinnare blir alltså Chicco Echo. Även Chicco Liteway som får bäst i test och inte heller är så farligt dyr. Vill man satsa på en dyrare vagn är Maclaren Techno XT ett bra köp.

Hela testet finns att köpa här.

Babyzen Yoyo Milk Limited edition

Babyzen Yoyo kommer i en ny limited edition färg. Klädseln är vit med mönster av texten Milk. Som med alla Yoyo’s klädslar kan du välja den när du köper vagnen, eller köpa till den i efterhand. Klädseln kostar 595 kronor precis som övriga klädslar och finnas att beställa i slutet av mars.

1655383_709244772440037_633533053_o1781002_709244785773369_1598320633_o1506832_709252675772580_1882009404_n