Etikettarkiv: Bugaboo Cameleon

Joolz Day vs Bugaboo Cameleon vs Emmaljunga Ozone

DSC00721

Här är en jämförelse mellan tre ganska vanliga vagnar om du söker en vagn med ergonomisk sittdel och svängbara framhjul. Joolz Day, Bugaboo Cameleon och Emmaljunga Ozone är väldigt lika på många punkter men samtidigt väldigt olika.

  Joolz Day Bugaboo Cameleon Emmaljunga Ozone
Hjul: 2 lufthjul 2 punkteringsfria 2 skumfyllda, 2 punkteringsfria 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Främre Främre
Vändbart handtag: Nej Ja Nej
Liggdel: Ja, tillval Ja, ingår Ja, tillval
Typ av sittdel: Ergonomisk Ergonomisk Ergonomisk
Sittdel vändbar: Ja Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 3 3 3
Broms: Fotbroms, revolver Handbroms, revolver Fotbroms, revolver

Läs mer

Recension av Bugaboo Cameleon+

DSC00705DSC00751

Märke: Bugaboo
Modell: Cameleon +
Årsmodell: 2008
Färg: Grå bas, svart top

Det här är en begagnad Bugaboo Cameleon som har några år på nacken. Cameleon har funnits i tre modeller, den första hade handtag som justerades med vingmuttrar, sedan kom Cameleon + som har snäppfästen på handtaget (denna modell) och senaste modellen heter Cameleon 3 och har en rad förbättringar jämfört med denna. Du kan läsa mer om skillnaderna här. Jag ska också påpeka i recensionen då det skett förbättringar på den nya Cameleon. Jag tycker ändå att en recension av Cameleon + kan vara relevant eftersom det är den som är vanligast på begagnatmarknaden. Var dock medveten om att om det är en helt ny Cameleon du funderar på som kommer den skilja sig åt på flera punkter.

Jag har haft min Bugaboo Cameleon i ett par månader och jag har testat den i de allra flesta miljöer och situationer. På stan, i skogen, på promenader till shopping m.m. Jag känner mig därför redo för en recension.

Läs mer

Första intrycket av Bugaboo Cameleon +

För ett par veckor sedan köpte vi en billig Bugaboo Cameleon från 2008, den var väldigt solblekt och ramen var trasig i båda fästena men vi fick den som sagt billigt med många tillbehör. I veckan hade vi sådan tur att den kom ut en billig (icke solblekt) sittdel på blocket så nu har vi en väldigt billig komplett Bugaboo Cameleon. Jag har dessutom köpt till en hemsydd sufflett och väntar på ett bumperbarskydd. Eftersom den är från 2008 är det inte senaste modellen. Detta är den som kallas Cameleon +, den nyaste heter Cameleon3 och har en hel del förbättringar men jag tänkte ändå recensera denna så småningom. Den känns fortfarande aktuell eftersom det är denna som är lättast att få tag på begagnad.

DSC00634DSC00640

2013-06-28 15.18.19

Den fina suffletten har jag köpt begagnad så jag vet inte riktigt vem som sytt den, men det står “Hjärtegrynet” på den.

Jag har än så länge varit ute på en promenad med den. Jag kan säga att mina förväntningar inte var jättehöga men jag blev faktiskt positivt överraskad. På vanlig gångbana var den skön att köra. Den upplevdes inte alls så stum (trots en hel del gropar) och den rullade bra och var lättsvängd. Jag var in en liten sväng i en affär och den kändes väldigt lättmanövrerad där inne. Det är verkligen en lätt och smidig vagn. En negativ sak som jag lagt märke till är att vinkeln på handtaget är väldigt konstig vilket gör att handlederna blir väldigt böjda när man kör den, det var inte så skönt.

Det var ett kort första intryck, vi får se vad jag tycker om den när jag kört den betydligt mer. Då bjuder jag såklart på en recension.

Olika vagnar i bilens bagage

Nu har jag testat alla vagnar vi har för närvarande i vår bil. Tanken är att jag ska fylla på här med bilder på olika vagnar i samma bagage så att det ska gå lätt att jämföra. Bilen är en SAAB 9-5 Kombi –06.

Kronan Syskon

DSC05602

Babytravel Dublin

2014-12-11 14.43.14

Mountain Buggy Duet (får inte plats på längden)

2014-03-17 08.39.23

Bugaboo Donkey Duo

DSC06775

Emmaljunga Super Viking som syskonvagn

2014-04-26 19.55.59

Phil & Teds Navigator V2 med syskonsits

2014-09-11 15.07.46

Emmaljunga Edge Duo S/Super Nitro med sittdelen bakåtvänd, ryms inte på längden.

DSC03929

Läs mer

Nytt gratis bärhandtag till Cameleon och Donkey

Bugaboo har upptäckt att bärhandtaget (båge/bumperbar) på Cameleon (ej Cameleon 3) och Donkey kan hoppa ur i vissa lägen och lossna från ena sidan. Trots att det är en låg säkerhetsrisk har man valt att producera ett nytt handtag som lämnas ut till kunder gratis. Endast vagnar med vissa serienummer berörs. För att se vilka serienummer och se hur du ska gå tillväga för att få ett nytt handtag, klicka här.

Det nya handtaget finns tillgängligt för Cameleon redan nu. Donkeyns handtag levereras i slutet av februari.

Viktigt! Bugaboo skriver: Vänligen ta bort ditt nuvarande bärhandtag från vagnen tills dess att du får den nya och förbättrade versionen. Bugaboo råder sina kunder att alltid använda vagnens sele när de är ute med sitt barn och se till att remmarna är ordentligt säkrade.

Mer information finns här.

Bugaboo Neon Pop

imageBugaboo lanserar en ny kollektion som kallas Neon. Först ut är Bugaboo Cameleon med åkpåse i Neon Pop-utförande. Vagnens tyg och chassi är marinblått medan hjul, blixtlås, loggan, etikett och selens spännen är fluorescerande röda. image

imageimage

 

Bugaboo och Mini Rodini i samarbete

Bugaboo är känt för sina designsamarbeten. Nu gör de sitt första skandinaviska samarbete. Det är Mini Rodini som har fått äran att designa en alldeles egen Bugaboo Cameleon som bara finns i 20 numrerade exemplar. Vagnarna kommer att säljas på NK Lek & Baby och i Mini Rodinis butik på Nytorgsgatan i Stockholm från och med den 1 maj och priset är 11 000 kronor.

imageimage

Den 28 april firas samarbetet med ett kalas hos Mini Rodini och Lek & baby på våning 4 på NK i Stockholm dit alla Bugaboo och Mini Rodini vänner är välkomna.

Barnvagnstestbanan på Baby & Barn, minirecensioner

Självklart var jag tvungen att testköra alla singelvagnar på Barnvagnstestbanan. Jag provkörde inte dubbelvagnarna eftersom jag inte har någon erfarenhet av sådana. Självklart blir det ingen utförlig recension utan mer mina personliga åsikter och mina första intryck av de olika vagnarna. Det jag tycker är viktigt med en vagn är att den är lättkörd och då krävs bra fjädring och bra hävkraft enligt mig, så det är till stor del det jag har testat. Alla vagnar testades med en liten tyngd i (skulle gissa på ca 5 kg) på Barnvagnstestbanan på Baby & Barnmässsan. Testbanan såg ut såhär:

IMG_0684

Först ordentligt med grus.

Läs mer

Bugaboo 2012 Limited edition

Nu har Bugaboo släppt bilder på sin Limited edition för 2012, nämligen tre nya färger på suffletter! Alla tre färger kommer finnas till alla tre Bugaboomodellerna.
image
Den gröna färgen Jade kommer finnas som sufflett till Bee+ och Donkey. Till Cameleon kommer det komma ett helt toppset (sufflett, sittdelstyg och liggdelslock) i denna färg.

Den blå färgen heter Electric blue och kommer komma som sufflett till Bee+ och Donkey och som toppset till Cameleon.

Den röda färgen , coral read (som skiftar lite i rosa) kommer precis som övriga finnas som topset till Cameleon och sufflett till Bee+ och Donkey.

Bugaboo All Black

image

För ett tag sedan lanserade Bugaboo en special edition av sin Cameleon som de kallade All Black. Den hade svart chassi och klädsel i svart canvas. Nu lanserar Bugaboo ännu en All Black special edition. Bugaboo Bee kommer nämligen också att komma i All Black och Cameleon All Black kommer finnas kvar ett tag till.

bugaboo all blackbugaboo bee all black

Bugaboo hade inte tänkt berätta denna nyhet riktigt än men det har varit läckor som gjort att man bestämde sig för att publicera bilder på vagnarna på sin facebooksida lite tidigare än planerat.