Etikettarkiv: Kronan Duo

Recension av Kronan Duo -15

DSC00968

Märke: Kronan
Modell: Duo
Årsmodell: 2015
Färg: Blå

Kronan Duo har fått en uppdatering med en ny sittdel till årsmodell 2015. Jag har testat Kronan Duo på fjällsemester och kört i mycket snö och lastat den i bilen dagligen. Jag har också kört den lite här hemma och testat den i skogen och på stan. Jag har tidigare testat den äldre versionen av Kronan Duo, årsmodell 12-14, den recensionen finns här. Det är min son på 1 år som åkt i vagnen men även dottern på 4 år har provsuttit.

Läs mer

Första intrycket av Kronan Duo -15

Nu har jag fått hem en Kronan Duo –15 som vi ska ha med oss på fjällsemestern bland annat. Jag har tidigare testat Kronan Duo men nu till årsmodell 2015 har den fått en uppdatering av sittdelen som jag också skrivit mer om här. Det blir alltså inga stora överraskningar för mig att köra denna vagn, men ska bli intressant att testa den nya sittdelen lite mer och se vad den har att erbjuda. Den fullständiga recensionen finns nu här.

Fotstödet har en ny design som mer liknar det på Sulkyn och på den allra första Duon. Sittytan är också djupare och fotstödet både längre och bredare vilket gör att ett äldre barn har mer plats för sina ben. Suffletten är dock lägre ner på denna nya sittdelen än på den gamla vilket gör att barnet har mindre plats upptill. Detta gör att min fyraåriga dotter på 101 cm (som iofs både slutat åka vagn och passerat maxvikten) måste böja sig ner lite för att man ska kunna fälla ut suffletten och hon tar i tyget när den är utfälld. Den nya sittdelen har dock bredare sittyta och några centimeter längre liggläge så dottern ryms att ligga bättre i denna sittdelen. Hon ryms dock inte att ligga helt raklång.

DSC00983bDSC00985

Läs mer

Kronan Duo 2015 – en första titt

DSC07744

På underbara barn tittade jag förutom på Kronan Sulky S även på nya uppdaterade Kronan Duo som är ny för -15 och kommer ut i december. Kronan Duo -15 har fått en ny sittdel som är mer lik sittdelen till den äldre modellen av Duo, den har metallfotstöd, väldigt likt det på sulkyn, som kan ställas i två olika lägen. Fotstödsklädseln går precis som på sulkyn att ta av med hjälp av en dragkedja.

Läs mer

Kronan Sulky S och uppdaterad Duo

Kronan SulkyS med reflexsufflett

Kronan presenterar idag sina nyheter för årsmodell 2015. Det som sticker ut som något vi verkligen väntat på och längtat efter är Sulky med svängbara framhjul, Kronan Sulky/S. Men bland nyheterna finns också en uppdaterad Duo som verkar riktigt bra, dessutom utbytbara suffletter i reflex-tyg och ett vindskydd till Sulky och Sulky S. Här känns det verkligen som Kronan har lyssnat på sina kunder och jag är superexalterad över alla bra nyheter.

Duo_red_05

Läs mer

Kronans säsongsfärg – Gul

Nu presenterar Kronan vårens (och sommarens) säsongsfärg. Den har gången har valet fallit på gult, men den har en lite annorlunda design. Det kommer nämligen vara en tvådelad färg, basen på vagnen är svart, medan suffletten är gul. Såhär skriver Kronan om färgen:

Inspirationen kommer från solvarma havrefält och svenska sommarmiljöer men även från atmosfären i stan och dess fina gamla hus, en mjukt gul innerstadsputs. Vi kallar färgen kort och gott ”gul”.

14057366878_8043fbe14d_o_thumb914057358838_97591f7f51_o_thumb8

Färgen går bara att köpa om man köper en ny vagn, den säljs inte som lösa suffletter. Den finns till alla Kronans modeller, även Syskon. Vagnar i säsongsfärgen Gul har samma priser som vagnar i basfärgerna. Vagnarna finns att beställa för omgående leverans från Kronan, och hos deras återförsäljare.

14057422587_16d55d3f56_o_thumb214241796212_99b187e15a_o_thumb214220860416_fb77b9ed61_o_thumb2

Kronan Duo S och Duo som sittvagn

Kronan går nu ut med information om att de från och med 1 januari 2014 kommer att sälja Kronan Duo S och Kronan Duo som sittvagnar och att man sedan kommer få köpa till liggdel eller mjuklift om man vill. Duo kommer kosta 4995 kronor som sittvagn och Duo S 5995 kronor som sittvagn. Liggdel kostar 1995 kronor och mjuklift 1495 kronor. Priset för en Duo S med liggdel blir tex. 7990 kronor vilket är 500 kronor dyrare än nuvarande pris. Å andra sidan är det en stor fördel att kunna köpa Duovagnarna som sittvagn och att ha större valfrihet om man behöver liggdel till.  Mer valfrihet är något som ständigt efterfrågas.

Här på bloggen finns recensioner både av Kronan Duo, Kronan Duo S och Kronans mjuklift.

Jag bjuder på några bilder på Duo S också, här med den fina röda liggdelen som bebis ska få åka i vinter.

DSC01533

Här sitter min dotter på 2,5 år, 91 cm och 14 kg i Kronans sittdel.

2013-10-13 15b  Kronan har fler spännande nyheter på gång, men de presenteras först i Januari. Jag kan dock avslöja att man bland annat kommer att presentera en syskonvagn. Kronans syskonvagn kommer ha individuellt vändbara sittdelar och svängbara framhjul. Precis som Kronans övriga vagnar kommer den ha lufthjul.

Höstens säsongsfärg från Kronan

Även i höst kommer en ny säsongsfärg från Kronan och nu har man verkligen satsat på en höstfärg, nämligen Vinröd. Färgen har tillkommit i samarbete med Margot Barolo.

Den nya färgen går att köpa som lös klädsel till sittdel eller liggdel till City, Duo och Duo S. De lösa klädslarna kostar 1495 kronor styck.

 

DuoS_1City_4

Den kommer finnas att köpa som en hel vagn till sulkyn och inte som lös klädsel, och kostar då 2990 kronor.Cykel 2012

Klädslar finns att köpa på Kronans hemsida inom kort.

Kronan-Vinröd

Kronan Littlephant och Orange säsongsfärg

Den nya vagnen Kronan City kommer i ett designsamarbete med Littlephant. Det är det svartvita mönstret “Black Wave” som kommer på nya vagnen Cityns sittdel, mjuklift och liggdel. Mönstret har Littlephant haft sedan tidigare på andra produkter. Såhär beskrivs det i Kronan City-katalogen:

“Svartvitt vid första intrycket men i själv verket två olika grå nyanser, för att bättre tåla nedsmutsning. Tyget är i 100 procent bomull och möbelcertifierat.”

Tyget ser ut att vara svart och vitt men är i själva verket ljusgrått och mörkgrått, vagnen har även fått en rolig detalj med gul dragkedja. Den passar perfekt till Littlephants skötväska. Tyget finns även att köpa på metervara.

Sittvagnen kostar 7995 kr, liggdelen 2995 kr och mjukliften 1995 kr. Alla Littlephant-designer finns i begränsad upplaga och levereras från och med 10 juni. Mer info om Kronan City hittar du här.

 

Kronan-City-Littlephant

Kronan-City-liggdel-Littlephant

Det kommer även ett fåtal tillbehör i denna design. Bland annat en Sittdyna som kostar 599 kronor.

Kronan-Littlephant-sittdynaKronan-Littlephant-sittdyna[3]

Läs mer

Kronan hyr ut sina barnvagnar

Från och med idag börjar Kronan med långtidsuthyrning av sina barnvagnar. Kronan är först i Sverige med långtidsuthyrning av barnvagnar. Det är Duovagnen och Duo S som man kan hyra.

Kronan-Duo-SKronan-Duovagn

Bindningstiden är 18 månader, kostnaden är 275 kr i månaden för Duo och 295 kronor i månaden för Duo S. Sammanlagt kostnad för hyra på ett och ett halvt år blir för Duo, 4950 kronor plus 1000 kronor i depositionsavgift och för Duo S, 5310 kronor plus 1000 kronor i depositionsavgift. Efter de 18 månaderna får man välja om man ska fortsätta hyra till samma månadskostnad, köpa loss vagnen till resterande pris, eller lämna tillbaka vagnen. De vagnar som lämnas tillbaka kommer Kronan att sälja på blocket. Vagnarna finns för uthyrning på Kronans hemsida.

Barnvagnstestbanan på Baby & Barn 2013

I helgen har det varit Baby & Barnmässa här i Göteborg och på den fanns såklart den återkommande barnvagnstestbanan. Jag provkörde nästan alla vagnar och tänkte berätta lite kort vad jag tyckte om dem.

Först ska ni få se hur banan såg ut.

IMG_0049

Läs mer