Etikettarkiv: BOB Revolution SE

Bumbleride Indie vs BOB Revolution SE

DSC01235

Bumbleride Indie och BOB Revolution SE är två trehjulingar med bra fjädring, rejäla hjul och framhjul som går att låsa framåt. BOB Revolution finns också i en annan variant, CE, som har mindre hjul bak och därmed blir ännu mer lik Bumbleride Indie.

  Bumbleride Indie BOB Revolution SE
Hjul: 3 lufthjul 3 lufthjul
Svängbara hjul: Ja Ja
Hjulstorlek: 12 tum 14 tum bak, 12 tum fram
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul
Fjädring: Ja, bakhjulen Ja, bakhjulen

Läs mer

Joggingvagnar

Det finns flera typer av joggingvagnar, dels har vi dem som egentligen är cykelvagnar som går att göra om till joggingvagn. De har jag skrivit ett eget inlägg om här. Dels finns det vagnar med svängbara framhjul som går att låsa när man ska jogga och dels finns det vagnar med fast framhjul som bara är till för jogging. Vi börjar med dem med svängbart framhjul.

Beemoo-Sport-KomboBeemoo Sport Kombo: Har 16 tums hjul bak och 12 tums hjul fram. Framhjulet är svängbart men går att låsa. Vagnen har stor förlängbar sufflett med tittlucka, fempunktssele och båge. Den går att fälla till viloläge men inte till liggläge. Det ingår en bricka med plats för vattenflaska och mobil. Beemoo Sport Kombo blir 85x58x39 cm ihopfälld och väger 10,6 kg, maxvikt är 35 kg. Priset är ca 1800 kronor. Vagnen saknar ställbart handtag, liggläge och handbroms. Den går inte att komplettera med liggdel.

Bumbleride-IndieBumbleride Indie: Har “bara” 12 tums hjul men det främre går att låsa framåt vilket ger väldigt bra stabilitet och funkar bra för jogging. Vagnen har också bra fjädring. Den har ställbart knäledshandtag, fullt liggläge och uppfällbart fotstöd. Det går också att komplettera med liggdel. Bumbleride Indie väger 9 kg och blir 82x63x38 cm hopfälld. Maxvikt är 20 kg. Priset är ca 4000 kronor och då ingår båge, säkerhetsrem och mugghållare. Vagnen saknar handbroms. Läs min recension av Bumbleride Indie här.

Läs mer

Olika vagnar i bilens bagage

Nu har jag testat alla vagnar vi har för närvarande i vår bil. Tanken är att jag ska fylla på här med bilder på olika vagnar i samma bagage så att det ska gå lätt att jämföra. Bilen är en SAAB 9-5 Kombi –06.

Kronan Syskon

DSC05602

Babytravel Dublin

2014-12-11 14.43.14

Mountain Buggy Duet (får inte plats på längden)

2014-03-17 08.39.23

Bugaboo Donkey Duo

DSC06775

Emmaljunga Super Viking som syskonvagn

2014-04-26 19.55.59

Phil & Teds Navigator V2 med syskonsits

2014-09-11 15.07.46

Emmaljunga Edge Duo S/Super Nitro med sittdelen bakåtvänd, ryms inte på längden.

DSC03929

Läs mer

Recension av BOB Revolution SE

 BOB Revolution SE

Märke: BOB
Modell: Revolution SE
Färg: Orange

BOB Revolution SE har jag haft i drygt en månad och jag har testat den i samarbete med Jollyroom. Revolution är en joggingvagn som även fungerar som vardagsvagn tack vare att framhjulet är svängbart men går att låsa framåt, vilket gör vagnen väldigt stabil. Vi har även testat vagnen i skogsterräng och i fjällen för att se hur den klarar det. Vagnen är bara framåtvänd men den har liggläge.

Läs mer

BOB Revolution SE i fjällen

2013-03-30 11.05.59

Nu har vi kommit hem från fjällen. Med oss hade vi BOB Revolution SE som jag tyckte passade jättebra i dessa miljöer. De stora lufthjulen gjorde att den tog sig fram bra överallt. Den stora suffletten kommer också verkligen till användning när det är såhär soligt. Mest imponerad var jag över att den tog sig fram även på en smal upptrampad stig genom den djupa snön. Det var skumpigt, men med framhjulet låst gick det bra att ta sig fram. Att köra i den preparerade snön, i skidspår tex. var inga som helst problem. Jag kommer berätta mer om hur den funkade i fjällen i recensionen som kommer om några veckor. BOB Revolution SE finns att köpa hos Jollyroom.

2013-03-30 11.15.45

BOB Revolution SE – första intrycket

2013-03-14 10.19.52

I veckan fick jag hem en ny vagn, en BOB Revolution SE. Det är en joggingvagn men det går även att ha framhjulet svängbart så att den blir smidigare att köra i affärer och gå vanliga promenader med. Jag har aldrig testat en joggingvagn förut så detta tycker jag är riktigt spännande.

Som jag nämnde är framhjulet svängbart men det går även att låsa och det låses då framåt för extra stabilitet. Framhjulet är 12 tum och bakhjulen är hela 16 tum, 40 cm i diameter och alla tre är lufthjul. Dessutom har vagnen ställbar fjädring med ett riktigt skönt gung. Vagnen har liggläge men det är inte så väldigt djupt. Jag tycker att BOB Revolution är riktigt lättkörd, både lätt att rulla och lätt att svänga. Hävkraften är också helt okej. Vagnen väger bara 11 kg.

Läs mer