Att köpa barnvagn Del 2-Välja vagn

Om du har följt råden i del 1 har du nu en kravlista för din barnvagn. Det lättaste sättet att hitta vagnar som stämmer in på dina krav är att använda min söksida, www.hittabarnvagn.nu. Där kryssar du helt enkelt i dina krav och ser vilka vagnar som finns att välja på. Får du inte någon träff kan det bero på att du ha lite för många krav eller två krav som är svåra att kombinera. Gör då en prioriteringslista och sätt upp tre till fem krav som är de allra viktigaste, se vad du får fram om du söker på dem.

Här på Barnvagnsbloggen finns i högerspalten en lista med olika barnvagnsmärken. Där kan du läsa mer om du olika vagnarna.

Jag har också skrivit många olika inlägg som är till för att hjälpa dig som söker barnvagn utifrån något speciellt krav, tex:
Vändbara sulkys
Vagnar med hög maxvikt
Vagnar för långa barn
Joggingvagnar
Syskonvagnar med individuellt vändbara sittdelar
Vändbara syskonvagnar
Framåtvända syskonvagnar
Trillingvagnar

Vissa krav kan vara svåra att kombinera och det kanske bara finns en eller två vagnar som stämmer in på alla dina krav vilket kan göra att de är svåra att hitta. Du kan maila till barnvagnsblogg@hotmail.com om du har svårt att hitta det du söker hos en barnvagn, så kanske jag kan hjälpa dig.

Nu gäller det helt enkelt bara att välja en till tre stycken som man tycker verkar bäst (om det finns flera alternativ). Hur man gör det är upp till en själv. Nu är det märket på vagnen som du ska bestämma och något som är avgörande för många är priset. Billig eller dyr barnvagn är en smaksak men visst kan det skilja en del på kvalité och tänk också på att andrahandsvärdet blir sämre om man köper en billig vagn. Vissa kanske väljer utifrån design, vilken vagn de tycker är snyggast helt enkelt och andra kanske hittar en viss funktion som bara finns på en vagn och därför väljer just den. Mått och vikt är också något som kan vara avgörande när man bestämmer vilken vagn som är bäst. Ett annat tips är att åka till en affär och testa de olika vagnarna, om man har möjlighet till det.

Det låter ju rätt så enkelt det här, men sanningen är den att de flesta nog går igenom en lång lista med vagnar som de kan tänka sig men kanske senare hittar något som gör att de inte längre vill ha just den. Men tyvärr är det väldigt tidskrävande att gå igenom nästa steg i min guide med alla vagnar på listan så därför är det bra om man har en eller ett par alternativ innan man kommer dit.

6 thoughts on “Att köpa barnvagn Del 2-Välja vagn

 1. Anonym

  Hej, jag har en fundering – om man satsar på duo varianten, vad gor man med sjalva liggdelen nar barnet ar tillrackligt stort for att sitta och man bara anvander sittdelen på vagnen?
  Ska kopa vagn till forsta bebisen och det ar så mycket att valja på!
  Tack på forhand!

  Svara
 2. Elin Inläggsförfattare

  Om det är en vagn där det ingår liggdel i själva barnvagnsköpet så är det bästa att helt enkelt att spara liggdelen (vilket kräver förvaringsutrymme) tills man ska sälja vagnen eller får användning för den igen. Det kan även gå att sälja liggdelen men det finns nog inte så stor efterfrågan eftersom alla som köper vagnen får en liggdel med. Om man köper liggdelen löst, som tex. emmaljungas citykorg och teutonias fashioninsats så går det oftast bra att sälja bara liggdelen när man inte behöver den längre. Hoppas du fick svar på din fråga. Fråga gärna om det är något mer du undrar. /Elin

  Svara
 3. Charlotte

  Hej, jag håller på och letar efter en joggingvagn som man kan använda från när bebisen är nyfödd. På många vagnar står det inte från vilken ålder man kan använda dem från alt. står det ofta att det är från 6 månaders ålder. Vad ska jag tänka på när jag väljer en joggingvagn för en nyfödd? Har du några tips på modeller? Tack för en bra sida!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Du bör inte jogga med en nyfödd överhuvudtaget. I de bruksanvisningar jag har läst står att jogging endast är tillåtet från 8 månader, även om vagnen är tillåten att använda från nyfödd. Genrellt rekommenderas inte jogging med barnet förrän det är ca 8 månader, det blir för skakigt och de är inte tillräckligt stabila före det. Till Nordic Cab och Chariot tex finns speciella hängmattor som små bebisar kan ligga i, men jag tror inte att de är godkända för jogging med en nyfödd ändå.

   Svara
 4. Julia

  Hej! Vet du (eller någon annan) något om barnvagnen Tessa Guiletta? Okänt märke, men jag har tyvärr förälskat mig i utseendet… Hälsningar Julia

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.