Etikettarkiv: Teutonia BeYou

Teutonia 2015

Teutonia har uppdaterat hemsidan och släppt katalogen med nyheter för årsmodell 2015.

Teutonia-2015[3]

Trenden med gummihjul växer sig allt större, och Teutonia hänger också på och introducerar ett nytt hjul. Hjul 3 kallas Air Ride Technology gummidäck. Det är skumfyllda gummihjul, som lufthjul fast fyllda med skum istället för luft så att man inte kan få punktering. Hjulen är dock en del tyngre än EVA-hjulen. De nya hjulen finns till BeYou, Cosmo, Mistral S och Prestige. De finns också som vinterhjul som passar till BeYou, Cosmo och Mistral S. Chassin i färgen Titanium och Grafit kommer med hjul i färgen svart-grå och chassin i färgen Pearl har hjul i svart-vitt.

Teutonia-Hjul-3Teutonia-vinterhjul-3

Teutonia-BeYou-2015

Läs mer

Teutonia 2014

Teutonia kommer med flera nyheter 2014 men den största är vinterhjul.

DSC01801

Vinterhjulen, eller Cross Country som de heter, finns till alla vagnar med svängbara framhjul. Det är en modell till BeYou och Cosmo och en modell till Mistral S och Fun. Hjulen finns i matchande design med fälgarna på alla Teutonias hjul och de finns även i både silver och svart. Priset för ett par vinterhjul är 995 kronor. Cross Country är stora fasta hjul (25 cm i diameter) som man lätt klickar dit i samma fästen som framhjulen. En av de bästa grejerna med dessa hjul tycker jag är att de har individuell fjädring. I många fall tar man bort framhjulsfjädringen när sätter dit vinterhjulen, vilket jag kan tycka är lite ologiskt eftersom det är när man kör i terräng och snö som man behöver fjädringen som mest. Men här har man alltså satt rejäl individuell fjädring även på vinterhjulen. En annan bra grej är att vinterhjulen passar även äldre modeller, Mistral S och Fun från 2007, Cosmo från 2009 och BeYou från 2011. Teutonia Cross Country börjar säljas i slutet av november.

DSC01810

Läs mer

Testfakta testar åtta barnvagnar

DSC00835

På uppdrag av testfakta har SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut i Borås, utfört ett test av åtta barnvagnar av olika modeller. Testet finns publicerat bland annat i GP idag 13 juli och Vi Föräldrar nummer 8. Testet omfattar åtta olika vagnar och alla vagnar är testade med både liggdel och sittdel. Man har testat om vagnarna uppfyller standarden som är ny för förra året, EN 1888:2012. Nytt från och med förra året är bland annat att det inte ska gå att bita loss något från vagnen och man har även skärpt kraven på märkning och varningstexter.

Läs mer

Råd & Rön testar sittvagnar

Råd & Rön har testat sju olika sittvagnar. De vagnar som var med i testet var Emmaljunga Nitro, Emmaljunga City Cross, Brio Spin, Kronan Sulky, Teutonia BeYou, Teutonia Junior och Basson Milan. Emmaljunga City cross, Emmaljunga Nitro, Brio Spin och Kronan Sulky har alla fått godkänt utan anmärkning i säkerhetstestet. Ingen av vagnarna har ftalater. Jag har själv testat de fem första av dessa vagnar och kan säga att det finns en del som jag inte håller med om.

2013-04-27 15.59.10

Emmaljunga Nitro får bäst i test med 80 poäng av 100. Bäst har den fått på snäva svängar men den har även fått bra på de flesta andra punkter när det gäller hanterbarheten. Förvånande nog har den även fått en åtta (av nio) på terrängkörning. Den har fått dåligt på rygglutningen (hur enkel och säker hanteringen av ryggen är). “Förvaringsfacket” alltså varukorgen, har den inte heller fått så bra på, vilket jag håller med om. Läs min recension av Emmaljunga Nitro här

Emmaljunga City Cross blev näst bäst med 76 poäng. Den har fått sämre än Nitro på bland annat snäva sängar och bussar och tåg. Den har däremot fått ett poäng mer än Nitro på rygglutning vilket kan tyckas vara lite märkligt eftersom de har exakt likadan sittdel. City Cross har fått lika mycket som Nitro i terrängkörning, vilket jag inte alls håller med om. De allra flesta som testat både en vagn med små svängbara framhjul och en med med fyra stora hjul håller nog med om att en med stora hjul är mycket bättre i terräng. Läs min recension av Emmaljunga City Cross

Brio Spin hamnar på plats tre med 75 poäng. Brio Spin har överlag fått bra på hanterbarhet med snäva svängar, bussar och tåg och bära vagnen. Den har också (förvånande) fått en åtta av nio på terrängkörning. Brio Spin har bara fått fyra på rygglutningen (alltså hur enkel den är) och det kan jag hålla med om. Brio Spin har fått märkningen “Bra köp”. Läs min recension av Brio Spin

Kronan Sulky hamnar på plats nummer fyra med 74 poäng. Den har fått bra på hanterbarhet, bussar och tåg, bära vagnen och sittdelen. Den har bara fått tre poäng (av nio) på snäva svängar, och visst den har fasta hjul vilket gör det lite krångligare, men City Cross som är större har fått fem poäng, vilket jag tycker är lite underligt. Kronan Sulky har konstigt nog bara fått en sexa på terrängkörning, alltså sämre än både Nitro och Spin vilket jag faktiskt inte alls förstår, jag tycker Kronan Sulky är jättebra i terräng, medan Nitro och Spin är ganska värdelösa. Kronan Sulky har fått märkningen “Bra köp”. Läs min recension av Kronan Sulky

Teutonia BeYou har fått 65 poäng. Den har fått bra på det mesta när det gäller köregenskaperna. Lite sämre på hopfällningen vilket jag väl kan hålla med om, den är lite bökig. Teutonia BeYou har fått underkänt på sätet och bågen. På bågen handlar det om att det finns löst material under skyddstyget på bågen som barnet kan få loss. Den saknar också instruktioner om hur den ska användas till en nyfödd. Läs min recension av Teutonia BeYou

Teutonia Junior Har fått bra på hur den är att använda överlag. Den har också fått bra på hopfällning och “övrig användning” (placera barn i vagnen, bromsen och hopfälld storlek bland annat). Den har bara fått en trea på snäva svängar. Teutonia Junior fick sämst i säkerhetstestet, den har fått underkänt för klämrisk på sidan av chassit och att barnet kan glida ur sittdelen i branta nerförsbackar. Den har också fått samma anmärkning som BeYou på bågen.

Basson Milan har fått sämst i test med 57 poäng. Den har bara fått en tvåa på snäva svängar. Annars har den fått ganska medelbra betyg på de flesta grejerna, den har fått väldigt bra för att den är lätt att rengöra. Den har också fått underkänd skyddsbåge.

2013-04-27 16.00.08

Tittar man på poängen är det ganska jämnt lopp mellan andra- och fjärdeplatsen, det skiljer bara två poäng så där säger placeringen inte så mycket.

Vagnarna är testade av “både föräldrar och avlönade barnvagnsexperter” och man har lagt allra störst vikt vid hanterbarheten. Betygen viktas så att hanterbarhet står för 70 % av betyget, säkerhet står bara för 10 % och märkning och manual står sammanlagt för 20 % av betyget. Detta är inte riktigt hur jag skulle prioritera när jag letar efter en ny vagn. Visst, hanterbarhet är viktigt, men gör man ett seriöst test kanske säkerhet ska ha större vikt än 10 % av totalbetyget? I säkerhetstestet testar man bland annat klämrisker, vassa delar, stabilitet och bromsar, vilket känns ganska viktigt. Om det saknas varningstexter eller om manualen inte är helt fullständig bryr jag mig inte så mycket om när jag köper vagn så att det ska vara så viktigt känns märkligt, även om det förstås säger en del om hur seriös tillverkaren är.

Urvalet av vagnar känns också lite konstigt. Basson Milan har jag aldrig hört talas om och jag hittar en återförsäljare i Sverige. Man har även blandat vändbara sittvagnar (som lätt förvandlas till kombi- och duovagnar) med framåtvända sulkys vilket kan vara lite orättvist. Om de är vändbara eller ej har inte vägts in i betyget.

Läs hela testet från Råd & Rön här

Teutonia BeYou vs Emmaljunga Nitro

DSC06963DSC06964

Teutonia BeYou och Emmaljunga Nitro är respektive tillverkares version av en city vagn med traditionell sittdel. Men det kanske även ska nämnas att Teutonia också har andra cityvagnar som är både smalare och lättare än BeYou, sittdelen är dock samma på dessa vagnar. Största skillnaden mellan BeYou och Nitro är att BeYou har vändbart handtag, något som Nitro saknar.

Teutonia BeYou Emmaljunga Nitro
Hjul: 4 punkteringsfria luftkanalhjul 4 punkteringsfria luftkanalhjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Vändbart handtag: Ja Nej
Typ av sittdel: Vanlig Vanlig
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 4 4
Broms: Handbroms,revolver Fotbroms, revolver

Läs mer

Teutonia BeYou vs Brio Go

DSC07322

Här har vi två vagnar med riktigt bra gung. De har båda vändbar sittdel och blir små ihopfällda. Så här kommer en liten jämförelse mellan dem.

Teutonia BeYou! Brio Go
Hjul: 4 punkteringsfria hjul 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Typ av sittdel: Vanlig Fälls med rem
Sittdel vändbar: Ja Ja
Vändbart handtag: Ja Nej
Lägen på ryggstödet: 4 Steglöst
Broms: Handbroms, revolver Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Barnvagnstestbanan på Baby & Barn 2013

I helgen har det varit Baby & Barnmässa här i Göteborg och på den fanns såklart den återkommande barnvagnstestbanan. Jag provkörde nästan alla vagnar och tänkte berätta lite kort vad jag tyckte om dem.

Först ska ni få se hur banan såg ut.

IMG_0049

Läs mer

Teutonia BeYou! vs Kronan Duo S

DSC06994

De här båda vagnarna är inte så väldigt lika funktionsmässigt. Men de är båda rejäla vagnar som har bra terrängegenskaper men fortfarande är ganska lätta att köra och har svängbara hjul fram.

Teutonia BeYou! Kronan Duo S
Hjul: 4 punkteringsfria hjul 4 lufthjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Ja, tillval Ja, ingår
Typ av sittdel: Vanlig Fälls med rem
Sittdel vändbar: Ja Ja
Lägen på ryggstödet: 4 Steglöst
Broms: Handbroms, revolver Fotbroms, revolver

Läs mer

Recension av Teutonia BeYou!

DSC06616DSC06614

Märke: Teutonia
Modell: BeYou!
Årsmodell: 2013
Chassifärg: Silver
Färg: Made For You, Aqua Blue

Nu har jag kört Teutonia BeYou! i ungefär en månad. Vi har testat den hårt, både i shoppingcenter, på promenader, på asfalt, på grus, i skogen, i snö och i snömodd. Vi har helt enkelt levt med denna vagnen i en månad och nu är det dags att berätta vad jag tycker om den.

Läs mer

Hur klarar sig vagnen i snö?

Idag har vi fått en hel del snö här i Göteborg, självklart tog jag tillfället i akt och passade på att testa fem av våra vagnar i snön. Det är ganska tunn och lätt snö eftersom det var många minusgrader men eftersom det har blåst en del så ligger snön packad i tjocka drivor på vissa ställen. Snödjupet varierade också mellan någon cm upp till 20 cm ungefär. Självklart försökte jag köra där det var så djup snö som möjligt 😉 Det ska också sägas att om det var kramsnö jag körde i hade jag troligtvis inte kunnat ta mig fram med någon av vagnarna, eftersom kramsnö är mycket tyngre och fastnar mer på hjulen.

De vagnar som jag körde var Emmaljunga Nitro City, Kronan Duo S, Crescent Trike, Teutonia BeYou och Kronan Sulky. Vi tar dem bakifrån, sämst först.

Sämst klarade sig (inte så förvånande) Emmaljunga Nitro (och Ozone eftersom de har samma chassi). Med de små svängbara framhjulen dröjde det inte länge innan jag hade kört fast i den lite djupare snön. Det gick förvisso att komma loss, men det var generellt sett väldigt tungkört. Det var som att vagnen vägde 100 kilo. Hade det  varit blötare snö hade den fastnat på hjulen (det gör den på alla punkteringsfria hjul) precis som den gjorde här. Med punkteringsfria hjul får man inte speciellt bra grepp, vilket gör att vagnen sladdar och glider runt, även när det är plogat. Eftersom varukorgen på Nitro är så svåråtkomlig snöar det inte in någonting i den, alltid finns det något positivt 😉

2012-12-04 09.17.02

Läs mer