Att köpa barnvagn Del 3-Research

Nu har du en eller ett par vagnar som du kan tänka dig, då gäller det helt enkelt att samla så mycket information om dem som du kan. På så sätt kan du få reda på om det verkar vara en bra vagn, om den lever upp till dina förväntningar eller hitta information som gör att du inte längre vill ha den.

Hemsidan: I princip alla barnvagnsmärken har en hemsida där du kan få mer eller mindre information. Börja där, läs allt som finns. Ofta finns också en del bilder och information om var du kan köpa vagnen.

Barnvagnsblogg: Personligen tycker jag att jag själv är en ovärderlig informationskälla 😉 så jag måste ju rekommendera min blogg. Här hittar du inte bara rena fakta om vagnen, du hittar även ungefär vad den kostar och om de flesta vagnar en del nackdelar och många bra länkar. På vissa vagnar finns även utförliga recensioner och jämförelser mellan andra vagnar.

Barnvagnar! på Facebook: Är en sluten grupp på facebook där det hänger massor av barnvagnsintresserade. Vilken vagn du än undrar om kan jag nästan lova att det finns någon i gruppen som haft den.

Diskussionsforum: På diskussionsforum till exempel familjeliv.se finns ofta diskussionstrådar om vagnar. Där kan du läsa vad de som har vagnen tycker om den, det brukar också finnas en del information om vilka vagnar som ofta blir reklamerade och vad som är nackdelar med dem. Gå in på ett forum och använd sökfunktionen för att hitta trådar om vagnen, eller starta en egen tråd om du är medlem och inte hittar något.

Tester: Det finns många barnvagnstester, jag har gjort en sammanställning här som du kan läsa. Men jag kan mycket väl ha missat något test, så testa att googla på barnvagnens namn+test.

Googla:google finns nästan all information man behöver. Börja med att googla på barnvagnens namn och se om du hittar något intressant. Annat som kan vara intressant att googla är “barnvagnens namn+nackdelar”, “barnvagnens namn+dålig” eller “barnvagnens namn+farlig”.

Youtube:youtube kan det finnas instruktionsfilmer för barnvagnen, men också recensioner av den. Det är oftast lättare att få en bild av vagnen på en film än på bilder.

Blocket: En annan sida som jag rekommenderar, även om du inte tänkt köpa begagnad vagn är blocket. Där kan du inte bara se hur mycket du “förlorar” på att köpa en ny vagn, du kan också hitta företag som annonserar ut nya vagnar till kampanjpris. Blocket är också den största bildbanken för använda barnvagnar. Att se hur vagnen ser ut “i verkligheten” när den inte är uppstylad i en studio och att se hur vagnar som är använda några år ser ut är intressant.

Fråga dina vänner: Fråga dem om de har erfarenhet av din vagn, eller vilken vagn de rekommenderar. MEN kom ihåg att bara för att de tycker att vagnen är perfekt betyder inte det att den passar dig och dina behov perfekt. Kom ihåg att fråga varför de tycker att vagnen är så bra.

Säkerhet: Säkerheten på en vagn är självklart väldigt viktig, men de allra flesta vagnarna som säljs i Sverige har de säkerhetsanordningar som krävs. Det som kan hända är att någon säkerhetsanordning går sönder, men det är inget som du kan kontrollera själv (därav allt googlande). Vad du ska göra är att se till så att vagnen är märkt med EN 1888 (i Sverige SS-EN 1888) det betyder att den uppfyller EU:s krav på säkerhet. Det innebär dock inte att barnvagnen är testad av någon myndighet utan det är tillverkaren själv som lovar att vagnen uppfyller kraven. Du kan också kolla på konsumentverkets hemsida vad som är viktigt att kolla på.

När du gjort detta kommer du förstå att vagnen har en rad nackdelar eller brister. Tyvärr kommer du antagligen aldrig att hitta en vagn som är perfekt (det är därför många har flera vagnar). Det viktiga är att du vet om bristerna och att du bestämmer om du kan leva med dem eller inte. Är du inte intresserad av vagnen längre är det bara att börja om på steg 2 igen och hitta en ny vagn som passar. Vidare till del 4.

Till Del 1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.