Etikettarkiv: iCandy Cherry

iCandy

iCandy kommer med en del nyheter för 2013, bland annat en ny vagn som heter Strawberry. Men först och främst tänkte jag berätta lite om alla iCandys modeller, för det har jag faktiskt inte gjort innan.

iCandy är förresten ett Engelskt märke, som i somras bytte distributör i Sverige. Det har strulat en del med deras leveranser, men nu hoppas de kunna tillverka vagnar i samma takt som de beställs.

iCandy Peach 2: Till årets kollektion av iCandy kommer en uppgradering av Peach som kallas Peach 2. Peach är i grunden en singelvagn som går att göra om till dubbelvagn. Uppdateringarna som är gjorda gäller Peach som dubbelvagn. Man har gjort den bakre sittdelen större, den har blivit bredare och fått högre rygg. Man har även ändrat så att den har mer upprätt sittläge och den har nu tre lutningslägen. Liggdelen som kan användas i syskonläget är numera lika stor som den vanliga liggdelen. Dessutom har man ändrat adaptern som används för huvudsitsen när den används som syskonvagn. Den har nu blivit längre så att barnet bakom får mer plats. Sittdelarna går bara att ha framåtvända i syskonläget.

IMG_0128

Läs mer

Mailfråga: Jag behöver en bakåtvänd eller vändbar sulky eller resevagn, vilka finns det?

Första gången jag skrev det här inlägget fanns nog någonstans runt sex vagnar listade, det fanns inte fler då, sedan dess har marknaden förstått den stora efterfrågan och utbudet har ökat enormt, jättekul!

Den populäraste och kanske även den första(?) vändbara sulkyn är Bugaboo Bee. Den finns i tre olika versioner, Bee Classic som såldes 2008-2010, Bee + som såldes 2010-2014 och Bee3 som kom i september 2014. Bee classic har hela hjul och lång sufflett. Den har nästan plant liggläge, men inte helt upprätt sittläge. Bee+ är det lättare att vända sitsen och justera selen på. Den har mer upprätt sittläge. Bugaboo Bee3 har nytt mjukare material på suffletten, sufflett som förlängs med dragkedja längst bak och annat material på sittdynan, den har även en helt ny sele. I samband med att Bee3 introducerades kom även en liggdel till Bee som också passar Bee+. Från vänster, Bugaboo Bee Classic, Bugaboo Bee+ och Bugaboo Bee3.

Bugaboo bee classicbugaboo-bee+Bugaboo-Bee3

Bugaboo Bee väger bara ca 9 kg, den har nästan fullt liggläge, vändbar sittdel och ställbart teleskophandtag. Den går att fälla ihop både med sittdelen framåtvänd och bakåtvänd. En ny Bee kostar ca 5900 kronor men de finns att köpa begagnade. Bee classic finns då för ca 1000 kronor och uppåt och Bee+ för ca 2500 kronor och uppåt.  Läs min recension av Bugaboo Bee+.

Läs mer