Guide: Att köpa barnvagn

Del 1 – Välja modell

Del 2 – Välja vagn

Del 3 – Research

Del 4 – Välja liggdel

Del 5 – Provkör

Del 6 – Köpet

Att köpa barnvagn utomlands

Barnvagnstillbehör

 

15 thoughts on “Guide: Att köpa barnvagn

 1. Kata

  Hej!
  Tack för en jättebra blogg! 🙂
  Skulle du kunna tipsa någon bra barnvagnsbutik i Stockholmsområde med stort utbud där man kan provsitta/köra barnvagnar? Jag skulle behöva en lätt och smidig vändbar sittvagn/sulky som blir kompakt ihopfälld, bra kvalite, lite rejälare hjul, etc. Det finns en del att välja på men jag törs inte köpa en på nätet utan att se i verkligheten först…Tack så mycket på förhand!! 🙂

  Kata

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har dålig koll på barnvagnsbutikerna i Stockholm tyvärr. Babyexperten och Big Baby har jag fått uppfattningen av att de är bra i alla fall.

   Svara
 2. Sara

  Hej Elin!

  Vilken är din absoluta personliga favoritvagn? Jag har en stor snart ettårig tös, lång för sin ålder, över 80 redan. Hon vill gärna kunna sitta upp och se i vagnen, jag som mamma vill ha en stabil och smidig vagn (bor i norrland=snö) enkel att hantera, bra stötdämpning, en vana att shoppa i och gå ut och gå i, jag gillar footsac och smidig och bekvämlighet vad gäller sele och sov/viloläge.
  Bra sufflett är ett måste också, och gärna vändbart sittläge.
  Vad föreslår du att jag ska börja titta efter?

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Stokke Trailz, Emmaljunga Viking och Kronan Sulky S är mina favoritvagnar i olika kategorier. På din beskrivning låter det som att du ska kika på Stokke Trailz.

   Svara
 3. Linda

  Hej!
  Är vilse i barnvagnsdjungeln.
  Just nu har jag fastnat för Nexxo 3 in 1 barnvagn?
  Har du testat den eller vad tycker du om den?

  Mvh Linda

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag har aldrig hört talas om den tyvärr. Mitt standardtips är att satsa på någon av de mer välkända märkena som säljs i vanliga butiker, då vet man lite mer vad man får.

   Svara
 4. Clara

  Hej!
  Jag skulle vilja ha en bakåtvänd sulky – finns det? De egenskaper jag önskar (i prioordning) är
  Bakåtvänd
  Swivelhjul
  Ställbart handtag
  Bra vilo/liggläge
  Bra suflett
  Vad har du för förslag? Barnet i fråga åker inte jättemycket vagn… (I dagsläget körs en hederlig gammal brio race med fasta hjul) Mvh

  Svara
 5. ulrika

  Hej!
  Tack för en mycket bra och informativ blogg! Men hur jag än googlar och läser så verkar det som att de vagnar jag tittar på alltid faller på att de inte blir tillräckligt små ihopfällda (har ett litet bagageutrymme).
  Så mitt prio är en vagn som är enkel att fälla ihop och som blir liten ihopfälld (gärna utan att ta av sittdelen och där sittdelen är vändbar).
  Finns det?
  När jag är ute i affärer och provkänner på olika vagnar gillar jag känslan i Brio Go (och Go next) tex men den verkar stor.

  Skulle bli jättetacksam för lite tips!!
  Mvh
  Ulrika

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Brio Go och Go next är en av de kompaktare vagnarna ihopfällda, i alla fall med sittdel på. Brio Smile blir också liten. Även Easywalker Mosey blir riktigt liten. Men det beror också på vilken form som passar i ens bil.

   Svara
 6. Johanna Andersson

  Hej! Vi ska strax börja kolla på en syskonvagn, nya tillskottet kommer i november och storebror kommer precis hinna fylla 2 år. Har kollat igenom alla dina inlägg om syskonvagnar och även frågat i barnvagnsgruppar och har blivit tipsad om BT jogger terrain twin, EmmaLjunga double 735 och Mountain buggy duet. Vagnen behöver klara av norrländska vintrar med delvis oplogade vägar, och lättare terräng sommartid. Ordentlig suflett, varukorg och bra liggläge är ju bara plus 🙂 Så vilken vagn skulle du rekommendera? Behöver vi syskonvagn alls? Eller satsa på att köpa en bra enkelvagn med ståbräda till sonen? Har då siktat in mig på en Britax Go next eller big. Tacksam för svar!

  Mvh / Johanna Andersson

  Svara
 7. Gabriella

  Hej Elin!
  Tack för en jättebra blogg!
  Jag har en buggaboo Buffalo men jag gillar inte den ergonomiska sittdelen alls i liggläge. I övrigt gillar jag vagnen! Vilken vagn skulle du rekommendera mig om jag vill ha typ samma utan ergonomisk sittdel?

  Tacksam för hjälp
  Mvh
  Gabriella

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.