Etikettarkiv: Maxi-Cosi Streety Plus

Mailfråga: Jag behöver en bakåtvänd eller vändbar sulky eller resevagn, vilka finns det?

Första gången jag skrev det här inlägget fanns nog någonstans runt sex vagnar listade, det fanns inte fler då, sedan dess har marknaden förstått den stora efterfrågan och utbudet har ökat enormt, jättekul!

Den populäraste och kanske även den första(?) vändbara sulkyn är Bugaboo Bee. Den finns i tre olika versioner, Bee Classic som såldes 2008-2010, Bee + som såldes 2010-2014 och Bee3 som kom i september 2014. Bee classic har hela hjul och lång sufflett. Den har nästan plant liggläge, men inte helt upprätt sittläge. Bee+ är det lättare att vända sitsen och justera selen på. Den har mer upprätt sittläge. Bugaboo Bee3 har nytt mjukare material på suffletten, sufflett som förlängs med dragkedja längst bak och annat material på sittdynan, den har även en helt ny sele. I samband med att Bee3 introducerades kom även en liggdel till Bee som också passar Bee+. Från vänster, Bugaboo Bee Classic, Bugaboo Bee+ och Bugaboo Bee3.

Bugaboo bee classicbugaboo-bee+Bugaboo-Bee3

Bugaboo Bee väger bara ca 9 kg, den har nästan fullt liggläge, vändbar sittdel och ställbart teleskophandtag. Den går att fälla ihop både med sittdelen framåtvänd och bakåtvänd. En ny Bee kostar ca 5900 kronor men de finns att köpa begagnade. Bee classic finns då för ca 1000 kronor och uppåt och Bee+ för ca 2500 kronor och uppåt.  Läs min recension av Bugaboo Bee+.

Läs mer

Maxi-Cosi Streety Plus

Det där med vändbara sulkys är verkligen inne nu, många barnvagnsmärken tycks komma med en och Maxi-Cosi vill inte vara sämre. Deras Streety Plus är en paraplysulky med vändbar sittdel. Den har helt handtag, båge som är öppningsbar på mitten och enkel att skjuta åt sidan. Vagnen har individuell fjädring på alla fyra hjul, svängbara och låsbara hjul fram. Maxi-Cosi Streety går att fälla ihop med eller utan sittdel på och står själv när den är hopfälld. Lutningen på ryggen går att justera i tre lägen och den har fullt liggläge. Den väger 10,3 kg, vilket är rejält mycket för en sulky, men å andra sidan blir den bara 89x30x34 cm hopfälld. Maxvikt är 15 kg. Regnskydd ingår till vagnen och det finnas även möjlighet att fästa liggdel eller babyskydd på chassit. Tipstack till Madde Ericsson.

https://www.youtube.com/watch?v=qCQvTMF45wA

Jag vet inte om vagnen kommer börja säljas i Sverige och inte heller vad den i sådana fall kommer kosta. Den finns att köpa utomlands tex. från pramworld och kostar då 300 pund.

EDIT 9/10 –12: Nu finns den att köpa i Sverige! Jollyroom säljer den för 5700 kronor inklusive liggdel.