Recension av Emmaljunga Edge med Duo S-chassi

DSC03915DSC03861

Märke: Emmaljunga
Modell: Edge Duo S
Årsmodell: Chassi -14, liggdel och sittdel -10
Chassifärg: Svart
Färg: Lime -10

Emmaljunga Edge med Duo S-chassi har jag använt till och från i flera månader. Jag har kört den på stan, på promenader, i skogen på bussen osv. Edge är Emmaljungas mest utrustade vagn som har många lyxiga och bekväma funktioner. Duo S-chassit kom 2013 och är det enda Edge-chassit med svängbara framhjul. Mondial med Duo S-chassi är samma vagn, den har bara lite annan design på tyget.

Sittdel

DSC03863DSC03864DSC03865DSC03866DSC03867DSC03869DSC03874DSC03873

DSC03870DSC03944b

Emmaljunga Edge Duo S har en sittdel med fullt liggläge. Emmaljunga Edge har vändbar sittdel som klickas loss genom att trycka in två handtag på sidan av sittdelen. Ryggen är ställbar i tre olika lägen (på äldre sittdelar, som min, finns fyra lägen, från ca 2012 och framåt har ryggstödet bara tre lägen). Vagnen har plant liggläge och helt upprätt sittläge. Lägena justeras genom att dra i en liten spak vid sidan om ryggstödet. Bågen är inte avtagbar utan kan bara skruvas av.

Små barn har en tendens att glida ner och sitta som hösäckar i Emmaljungas stora sittdel. Det kan hjälpa att sätta i en sittdyna i sittdelen, gärna en tjock, tex. Inovi-dyna. Edge har stor och rymlig sits med långt fotstöd men ryggen är inte så jättehög och när man fäller den i liggläge så kommer ett huvudskydd upp som gör den ännu kortare. Långa barn kan slå i huvudet i huvudskyddet. Min dotter som är tre år och 95 cm får plats att sitta i vagnen fortfarande, men har huvudet ovanför huvudskyddet och ska hon ligga i vagnen måste man dra ner henne ordentligt.

Emmaljunga Edge med Duo S chassi är en ganska låg vagn med sittdelen på.

Sele

DSC038712012-08-16 10.42.16

Emmaljunga Edge har fempunktssele med axelband som lätt går att knäppa loss. Selen är ställbar i två höjder för axelbanden och två lägen för grenbandet (från årsmodell -13).

Sufflett

DSC03876DSC03877DSC03878DSC03879DSC03880DSC03882DSC03883

Emmaljunga Edge Duo S har en stor och täckande sufflett som är som en traditionell sittvagn. Den går att dra hela vägen bak och går även att dra fram en bra bit i liggläge, det blir riktigt mysigt och skyddat när barnet ska sova där inne. I sittläge går den att dra fram hela vägen fram till bågen så att den skyddar mot vind och sol. Bak i suffletten finns en vädringslucka som öppnas med dragkedjor och fästs med en tryckknapp. Jag tror inte att vädringsluckan är UV-skyddad för solen lyser igenom ganska starkt.

Fotstöd

DSC03878DSC03885DSC03884

Emmaljunga Edge fotstöd  går att ställa i två lägen, rakt ut eller nerfällt. Jag får ofta frågan hur man justerar fotstödet och man behöver inte slita och använda våld! Det finns en liten spak på sidan av fotstödet som ska skjutas upp innan man fäller ner fotstödet. Titta på filmen här ovanför se ser du precis hur man gör. Tyget på fotstödet är vändbart, på bilderna har jag den svarta vatten- och smutsavvisande sidan uppåt, men man kan även vända på tyget och ha samma tyg och färg som övriga vagnen.

Liggdel & Babyskydd

DSC03915DSC03916DSC03917

Emmaljunga Edge har en stor och rymlig liggdel. Min son som är 3,5 månad har gott om plats att växa och det kommer dröja länge innan har växer ur den. Innermåttet i liggdelen är 79×34 cm. Yttermåttet på Edge-liggdelen är betydligt bredare än City korgen och den känns också mycket klumpigare. Detta beror till stor del på att Edge-liggdelen har så tjocka väggar, för invändigt är bredden den samma. Jag hade hellre haft en smidigare liggdel som hade smalare väggar, men det finns säkert de som uppskattar de tjocka väggarna och den mysiga känslan det ger. När jag ändå jämför med City korgen kan jag också passa på att säga att liggmåttet är 4 cm längre på Edge, vilket kan vara avgörande om man har ett längre barn.

Höjden upp till liggytan är 58 cm, vilket jag tycker är en lagom höjd, det är en ganska hög vagn, men inte extremt hög. Innertyget i liggdelen är avtagbart och tvättbart. Edge liggdel väger 5 kg, vilket är ganska mycket för en liggdel. Att den dessutom är så bred gör den i mitt tycke ganska otymplig att bära. Det finns bärhandtag som göms i fickor på sidan av liggdelen så det går att bära den, men behöver man bära mycket finns det betydligt smidigare liggdelar.

DSC05412

Edge är en fullutrustad liggdel med många smarta funktioner som jag uppskattar. I botten av liggdelen finns ett uppfällbart ryggstöd som är perfekt att använda när barnet början vilja sitta upp och se sig omkring ibland men fortfarande är för liten för sittdelen.

DSC03920

I suffletten finns också en vädringslucka som kan öppnas upp när det är varmt och man vill ha det svalt i vagnen. Tyvärr upplever jag att solljuset går rakt igenom vädringsluckan och lyser på min bebis huvud.

DSC03923

Under liggdelen finns medar som gör att du kan vagga liggdelen när den står på golvet. Vi har inte använt den funktionen så mycket men om man ofta tar in liggdelen och har den ståendes på golvet kan jag tänka mig att den funktionen är jättebra.

DSC03922

Under liggdelen finns också en spak som kan flyttas framåt eller bakåt. Det är ventilation i botten av liggdelen som kallas Thermo base. Du drar spaken mot dig för att öppna ventilationen och från dig för att stänga den.

DSC03921DSC05416

I fotänden av liggdelen finns en liten ficka för förvaring av nycklar, telefon, plånbok, napp eller vad man nu vill ha där.

DSC03918

Edge har samma sufflett till både liggdelen och sittdelen, hur du gör om suffletten från liggdelssufflett till sittdelssufflett har jag beskrivit här. En fördel med detta är att om man vill kan man låta sufflettkjolen vara kvar ute även när man använder suffletten på liggdelen, då går det att dra suffletten längre fram. Men själv tycker jag varken att det är särskilt snyggt eller praktiskt eftersom det inte finns någonstans att fästa sufflettkjolen.

DSC05415

Det enda jag känner att jag kan sakna på Edge-liggdelen är en extra solskärm som skyddar mot lågt stående sol. De dagar vi har haft riktigt soligt och varmt i vår har jag använt en extra solskärm för att lillen inte ska få sol i ögonen.

2014-04-27 14.45.42

En annan grej som irriterar mig lite är att om jag fäller upp liggdelslockets kant så ser jag inte min bebis, jag måste ha den nerfällt för att jag ska se honom. Men med kanten nerfällt är det större risk att både sol och vind kommer in i liggdelen.

2014-05-07 11.37.22

Liggdelen måste tas av från chassit för att man ska kunna fälla ihop vagnen. Det går sedan att klicka fast liggdelen i fästet igen efter att man fällt ihop chassit om man vill. Men då måste man klicka loss den igen när man ska fälla upp vagnen. Personligen tycker jag inte så mycket om tvådelsfällningar eftersom jag alltid får problemet att jag inte vet var jag ska lägga liggdelen eller sittdelen under tiden som jag fäller ihop chassit. Hopfälld med liggdel blir vagnen 105x57x75 cm, det är ett stort ekipage.

DSC03927

Emmaljunga Edge har en stor rymlig och fullutrustad liggdel. Den är väldigt ombonad och mysig men också ganska klumpig. När liggdelen sitter på vagnen märks det inte så mycket, men om man behöver bära liggdelen eller när man fäller ihop vagnen så märks det att liggdelen är ganska klumpig.

Emmaljunga Edge går att använda med babyskydd på chassit om du köper till adapter. Du kan fästa Maxi-Cosi Pebble och Cabriofix, Besafe iZi Go, Emmaljungas babyskydd och Britax Babysafe Plus SHR på Emmaljunga Edge, även Axkid Babyfix och Brio Primo om du har dubbla adaptrar. Själv har jag använt Maxi-Cosi Pebble på vagnen vilket fungerat väldigt smidigt. Det är lätt att klicka dit och loss. Chassit går att fälla ihop med adaptern på och blir ganska smidigt att lyfta in i bagaget när man inte använder liggdel eller sittdel.

DSC03385

Handtag

DSC03890DSC03889DSC03887DSC03888

Emmaljunga Edge Duo S har ett knäledshandtag som går att justera mellan 59-109 cm. Duo S chassit har det så kallade sport-handtaget som är i plast och är räfflat. Jag tycker inte att det är så skönt att hålla i, men det håller såklart mycket bättre än ett skum-handtag.

Varukorg

DSC03886DSC03891DSC03893DSC03894DSC039252014-05-07 11.37.11

Emmaljunga Edge Duo S varukorg är i grunden stor och rymlig med ett mått på 42×37 cm. Problemet med varukorgen är att den är ganska svår att komma åt när man har sittdelen på. Med liggdelen på blir dock varukorgen väldigt lättåtkomlig och rymmer att lasta mycket. Maxvikten är 5 kg (eller 10 kg om du har ett chassi med förstärkning ovanför framhjulen).

Broms

DSC03898DSC03895

Emmaljunga Edge Duo S har kugghjulsbroms av revolvertyp. Vagnen bromsas genom att trycka ner en plastpedal på bakaxeln. Man kan behöva rulla vagnen lite för att bromsen ska gå i. Bromsen är lite trög och låter en hel del, speciellt när man fäller upp den, men jag tycker ändå den fungerar helt okej.

Hjul

DSC03900DSC03901DSC03903DSC03905DSC03899

Emmaljunga Edge Duo S har punkteringsfria hjul med luftkanaler. De bakre är kullagrade och har en diameter på 31 cm. De bakre hjulen tas av genom att trycka den svarta piggen in mot mitten av hjulet.  De främre hjulen har en diameter på 24 cm och är svängbara, men de går även att låsa. Låser hjulet gör du genom att ställa det så att det står rakt bakåt och sedan trycka ner den lilla plattan som du ser ovanför hjulet på bilderna här ovanför. För att låsa upp trycker du upp plattan igen. Det går inte att ta bort framhjulen på Emmaljunga Edge Duo S på något enkelt sätt, det krävs specialverktyg. Eftersom hjulen är punkteringsfria blir det lätt märken i dem när de sandar ute, det samlas grus på dem som låter massor när man går in. Tyvärr ser hjulen slitna ut väldigt fort, hjulen på bilden här ovanför är använda ca 4 veckor. Det packas också snö och snömodd på dem.

Fjädring

DSC03906DSC03907

Emmaljunga Edge Duo S har fjädring på alla hjulen. Den har fjädring i chassit bak som du ser på översta bilden. Framhjulen har också fjädring i själva framhjulet som dämpar lite. Jag tycker Edge Duo S har ganska skön fjädring, som känns lagom, när man ska gå i terräng där det är mycket ojämnt underlag blir dock fjädringen lite knapp.

Hopfällning

Emmaljunga Edge Duo S går att fälla ihop med sittdelen på, både framåtvänd och bakåtvänd. Men om du använder liggdel måste du först ta av den. Först fäller du ner sittdelen i liggläge.

DSC03908

Tryck sedan in de gråa knapparna och dra handtaget (med emmaljungamärket) mot dig och fäll fram handtaget.

DSC03909

Fäll upp säkerhetsspärren på höger sida.

DSC03910

Hopfälld med sittdelen bakåtvänd blir Edge Duo S 105x57x65 cm.

DSC03911

Med sittdelen framåtvänd blir vagnen kompaktare, 98x57x65 cm.

DSC03912

Om du använder liggdelen måste den först klickas av innan du kan fälla ihop chassit. Liggdelen kan sedan läggas ovanpå chassit och måttet ihopfälld blir då 105x57x75 cm.

DSC03927

Körkänsla & Hanterbarhet

Emmaljunga Edge med Duo S chassi är en lättkörd vagn. Den går lätt att svänga och rullar bra. Det är i mitt tycke en riktigt bra promenadvagn. Hävkraften är också bra och den har fjädring som gör att den går att gunga lite och att det dämpar ganska bra när man kör över mindre ojämnheter. Kullersten funkar helt okej tack vare de stora hjulen och fjädringen.

Vagnen är bara 57 cm bred vilket gör att den är ganska så smidig att köra på stan, det går bra att ta sig fram på de flesta ställena. Det är däremot en ganska lång vagn så det kan vara lite krångligt att vända runt i trånga utrymmen. Vagnen är lättkörd och går smidigt att svänga runt butikshyllorna, även med en hand.

2014-05-03 15.22.43

Jag har kört Edge Duo S med sittdel med ett 15-kilos barn i på en skogsstig med en hel del rötter och stenar. Jag tog mig fram utan större problem när jag hade hjulen låsta, men jag var ändå inte så imponerad. Det blev nämligen väldigt hoppigt och skumpigt, min dotter är tre år och klarar det mesta, men jag hade inte velat köra en liten bebis i sådan terräng i den vagnen. Däremot på grusväg klarar den sig utmärkt och de stora hjulen gör att det inte blir skumpigt där.

2014-03-13 14.59.02

Jag har tyvärr inte provkört Super Nitro i snö, men jag kan tänka mig att den tar sig fram okej tack vare de stora framhjulen, men jag vet också att Emmaljungas punkteringsfria hjul är ganska tungkörda i snö.

Att åka buss med Emmaljunga Edge Duo S är inga problem. Den är lätt att häva och därmed ta sig upp på bussen. Fäller man in handtaget blir den inte särskilt lång (92 cm) och den är föredömligt smal, 57 cm.

2014-02-26 15.51.15

Emmaljunga Edge med Duo S-chassi är ganska stor och tung ihopfälld och därmed också ganska klumpig att lyfta in i bilen. När man använder liggdelen måste man klicka loss den för att fälla ihop vagnen, det lättaste är då att lägga liggdelen bredvid chassit i bagaget, men då tar den upp i princip hela bagaget.

DSC03932

Ett annat alternativ är att lyfta in chassit först och sedan placera liggdelen ovanpå, men det kräver ett högt bagage och i vår Saab 9-5 går det inte att få plats med den på längden. Dessutom måste du ställa liggdelen på marken under tiden som du lyfter in chassit.

DSC03933

Med sittdelen framåtvänd ryms den på längden

DSC03930

Men med sittdelen bakåtvänd ryms den inte på längden, då måste vi ställa in den på bredden.

DSC03929

Något som fungerat mycket smidigt är att använda chassit med babyskydd på. Då behöver man bara lyfta in chassit i bilen, vilket är både lättare och mindre. Det är också väldigt smidigt att kunna fästa babyskyddet på chassit när man gör snabba ärenden. Det enda negativa är att adaptern är ganska stor med en båge som går runt hela vilket gör den svårt att förvara, den får tex. inte plats i varukorgen.

2014-02-03 12.02.25

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel framåtvänd: 98x57x50 cm
Med sittdelen bakåtvänd: 105x57x65 cm
Med liggdel: 105x57x75 cm

Uppfälld:

Längd till knäleden: 92 cm
Längd med handtaget utfällt: 116 cm
Bredd: 57 cm
Hjulbas (Svängradie): 54 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 54 cm
Ryggstöd: 49 cm
Sitsens djup: 29 cm
Sitsens bredd: 32 cm
Fotstöd: 30 cm
Ligglängd: 90 cm
Höjd till sittytan: 47 cm

Liggdel:

Liggmått: 79×34 cm
Höjd till liggytan: 58 cm

Vikt:

Vagn med liggdel: 14,5 kg
Vagn med sittdel: 15,5 kg

Maxvikt: 15 kg
Maxvikt i liggdelen: 9 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg (eller 10 kg om du har förstärkning på chassit)

 

Tillbehör

Emmaljunga Edge Duo S (ja, det är fel chassi på bilderna men ni förstår nog principen) har  har inbyggt myggnät i suffletten. Det finns under en dragkedja och man kan ta bort det helt om det inte används. Det finns krokar för att fästa det ordentligt. Det finns också ett inbyggt solsegel i suffletten. Eftersom det är samma sufflett till liggdelen och sittdelen finns de funktionerna på båda.

DSC02860

Det ingår också ett regnskydd (eller allvädersskydd) med Emmaljunga Edge Duo S, det ser lite olika ut beroende på årsmodell, men tyvärr är inte regnskyddet vattentätt så mitt tips är att köpa ett annat regnskydd till.

DSC02863

Till Edge ingår också en tunn fotsack till sittdelen.

DSC03914

Det finns också flera andra tillbehör att köpa till tex. åkpåse, skötväska, parasoll, ståbräda, babyskyddsadapter och sidoväska.

 

Sammanfattning & Betyg

Emmaljunga Edge med Duo S chassi är en lyxig fullutrustad och rejäl vagn från Emmmaljunga. Den har allt man behöver från nyfödd till 2-3 år. Den är smal och förhållandevis smidig och lättkörd. När den är ihopfälld tar den dock stor plats och är tung att lyfta.

Fördelar med Edge är att det är en rymlig vagn i både sittdel och liggdel. Den är lättkörd och har bra fjädring. Den går att köra på de flesta underlag även om man bör undvika små skogsstigar. Varukorgen är stor och lättåtkomlig när liggdelen används.

Nackdelar är att vagnen blir stor ihopfälld, att den är ganska tung att lyfta. Varukorgen är svår att komma åt när sittdelen används och det fastnar mycket grus i hjulen som blir fula fort.

Emmalunga Edge kostar mellan 9500 och 10 000 kronor med liggdel och sittdel beroende på vilken chassifärg och tygfärg man väljer. Vagnen finns i fyra olika chassifärger, svart, vit, silver och kromat. Tyget finns i 19 olika färger, färgen som jag har säljs dock inte längre.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Liggvagn: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

30 reaktion på “Recension av Emmaljunga Edge med Duo S-chassi

  1. Emma

    Hej!
    Har läst massor på din blogg och tycker det är super. Kan ändå inte bestämma mig för vad jag ska välja för vagn. Har en Emmaljunga city cross men vill ha en extra vagn nu när sonen blivit lite större. Eventuellt ha den på dagis men annars när jag åker in till stan och på resor. Vill att det ska vara fullt liggläge och att den ska vara lätt och smidig men ändå så pass mycket plats att det inte blir trångt på vintern med vinterkläder eller sovsäck. Åker mycket bil då vi bor på landet och city crossen är ju ganska stor att lasta varenda gång. Kan du hjälpa mig med att rekommendera någon/några vagnar så att urvalet blir mindre, då vore jag väldigt tacksam?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Går det bra med en framåtvänd vagn? Behöver det vara uppfällbart fotstöd? Vill du ha svängbara framhjul på den?

      Svara
      1. Emma

        Framåtvänd går bra och jag vill kunna fälla upp fotstödet. Framhjulen får väldigt gärna vara svängbara men inte ett absolut måste.

        Svara
        1. Elin Inläggsförfattare

          Okej, då ska vi se, det jag tänker på är Babytravel City Compact eller Joie Litetrax, jag tror att det är det som bäst passar in på din beskrivning. Det är ganska plastiga sulkys, vill du ha något rejälare så kanske Kronan Sulky (och då föredrar jag den fram till årsmodell -13 för den är mycket lättare att köra), den har dock inte svängbara framhjul. Annars kanske Brio Spin eller Scooter S men de har inte riktigt plant liggläge, däremot ganska bra liggläge enligt mig. Bumbleride Indie kunde kanske också vara ett alternativ, men det är en lite större vagn. Akta Graco Evo kanske, den är vändbar också men har inte jättestor sittdel. Det var några förslag 🙂

          Svara
  2. Frida Nilsson

    Hej!
    Försöker leta mig fram i djungeln här – har en fråga angående punkteringsfria hjul. På denna sida står det att de punkteringsfria hjulen lätt får märken och samlar mycket grus. På de nya recensionerna nämner du Ecco-hjulen (som jag förstår också är punkteringsfria?), men att dessa verkar ha en bra hållbarhet (inga märken) och framförallt inte samlar en massa grus. Är detta rätt förstått? Att de nya modellerna helt enkelt bara är bättre? Är de nya Eccohjulen också bättre i t.ex. snö?
    Tack på förhand!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Helt rätt förstått. Det börjar komma fler och fler punkteringsfria hjul av betydligt bättre sort och Emmaljungas Ecco-hjul är ett av dem. Det är inte vanliga EVA-hjul utan gjorda i ett helt nytt material som det inte fastnar något grus i och som inte alls blir fula trots lång tids användning. Om de är bättre i snö vet jag inte, jag skulle gissa att de är det. Men eftersom de är ganska platta slår de nog inte lufthjul just i snö tyvärr. Men jag tror inte att det kommer fastna massa snö på dem så som det gör på EVA-hjul.

      Svara
  3. Elin K

    Hej, jag har precis köpt en edge duo s, men du skriver att man borde ha ett annat regnskydd till eftersom emmaljungas inte är vattentätt. Har du nåt tips på vilket som passar bra på en edge? 🙂

    Mvh Elin

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det är väldigt olika hur folk upplever emmaljungas regnskydd. Vissa får regnskydd som håller tätt jättebra. Elodie Details regnskydd är bra, men jag tycker bäst om mitt Tullsa regnskydd.

      Svara
  4. minna

    Vi har precis beställt emmaljunga edge duo s-14. Jag velade mellan den och lufthjul chassit men sedan fick den till ngt lägre pris så det blev punkteringsfria hjul. Har du någon aning om man kan byta de hjulen mot lufthjul i fall de blir fula i framtiden?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, det kan du inte göra utan att byta hjulaxlar, det bli i praktiken billigare att köpa ett nytt chassi.

      Svara
  5. Emma

    Hej!
    Jag har en Edge duo S och fäller ihop den med liggdelen på utan att ta isär den först. Den blir visserligen ganska stor och klumpig men går in i en V70 eller Passat.

    Snökörningsegenskaperna är dock bedrövliga, ska titta på den nya typen av hjul och se om man kan byta.

    Tack för en bra och informativ blogg!

    Svara
  6. Emma Hansson

    Hej! Tack för bra blogg! Är i barnvagnsletande och det lutar åt Emmaljunga mondial med duo s chassit, eller emmaljunga super Viking. Vad skulle du rekommendera? Eller har du tips på hur man ska tänka?

    Mvh Emma

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Chassina är de samma, så det som är skillnaden är egentligen sitt och liggdelarna, Mondial har större liggdel med fler funktioner, tex. inbyggt myggnät, solskydd ventilation osv. Super Viking kan fällas ihop med liggdelen på, det går inte med edge. Jag har gjort en liten jämförelse av liggdelarna här (Mondial och Edge liggdel har samma funktioner) https://www.barnvagnsblogg.com/emmaljunga-city-korg-supreme-vs-edges-liggdel/
      Sittdelarna är också olika, super viking har ergonomisk sittdel som dessutom sitter lite högre upp vilket gör att man kommer närmre barnet och får bättre åtkomst till varukorgen, den är också längre så längre barn ryms bättre. Mondials sittdel har å andra sidan helt plant liggläge och är bredare för barnet. Personligen föredrar jag Super Vikingens sittdel, men det är en smaksak.

      Svara
        1. Elin Inläggsförfattare

          Skulle nog säga att Super Viking är något smidigare, den kan ju fällas med liggdelen på också, men de blir båda stora och klumpiga ihopfällda. Super Viking väger iofs lite mindre också.

          Svara
  7. mimi

    Hej
    jag har precis köpt en emmaljunga edge-15 med lufthjul och jag ångrar mitt köp då jag tycker att den är stor och klumpig. Den är helt ny! Om jag vill sälja den är det blocket som är det bästa stället? Hur mkt ska man ta för den Tycker du? Nypris 9600 kr. Tyvärr babyproffsen har inget öppet-/åångerrätt. Dåligt tycker jag!

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Blocket eller Emmaljunga-gruppen på facebook. Svårt max 8000, kanske bara 7000. Folk lägger hellre till lite extra och får en helt ny vagn med garanti (garanti gäller bara första ägaren).

      Svara
    2. Linn

      Ett tips är gruppen ”Barnvargnar!” på facebook, har sett att många lägger ut vagnar där och finns också mycket information att samla =)

      Svara
  8. anna

    Hej!
    Jag undrar om du recenserat för Emma Ljungas Mondial de luxe ? I juli kommer första barnet och vi är nu på jakt efter en bra barnvagn. Fastnade för denna mondialen i dallas färgen! Helt såld! Men hur är den annars i hantering? Jag bor nu i lägenhet men planeras inom något år flytta till Landet 🙂
    Jag har två hundar som jag ska få plats med i bilen samtidigt. Så självklart behöver jag ha någon som inte tar sjukt stor plats. Vi är väldigt gröna med de här med barnvagnar jag och sambon. Har du någon du kan rekomendera till oss?
    mvh Anna

    Svara
  9. Marlene

    Hej,
    Jag har just köpt en begagnad Emmaljunga Edge från 2007 eller 2008.
    Gäller det här som du skrivit om babyskydd för en så gammal modell också?
    ”Emmaljunga Edge går att använda med babyskydd på chassit om du köper till adapter. Du kan fästa Maxi-Cosi Pebble och Cabriofix, Besafe iZi Go, Emmaljungas babyskydd och Britax Babysafe Plus SHR på Emmaljunga Edge, även Axkid Babyfix och Brio Primo om du har dubbla adaptrar. Själv har jag använt Maxi-Cosi Pebble på vagnen vilket fungerat väldigt smidigt. Det är lätt att klicka dit och loss. Chassit går att fälla ihop med adaptern på och blir ganska smidigt att lyfta in i bagaget när man inte använder liggdel eller sittdel.”
    Med vänlig hälsning, Marlene

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, det gör det, du kan köpa den adapter som säljs nu, det är samma fästen till den Edge du har som till den nuvarande modellen.

      Svara
  10. Emelie

    Hej!
    Måste bara först få tacka över en sån bra blogg! Även få säga att din blogg och hjälpt
    Mig otroligt mycket som är helt ny i den här djungeln med barnvagnar 🙂
    Jag har köpt en begagnad emmaljunga edge duo S-chassi från 2013, och nu är nästa köp ett babyskydd. Då du beskriver att liggdelen och chassit tar upp stor plats i bilen (vilket även jag upplever) så är jag mer inne på att kunna fästa babyskyddet på chassit. Jag är även inne på att ha en bas till babyskyddet med möjlighet till Isofix. Vad rekommenderar du? Det är en djungel med babyskydd också 🙂
    Med vänlig hälsning, Emelie

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Emmaljunga har adapter till både Britax, Maxi-cosi och Besafe, det är alla bra babyskydd. Undvik dubbeladaptrar är mitt enda tips.

      Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Emmaljungas maxicosi adapter och axkids maxi cosi adapter. Ja, i de flesta fall är det lätt att byta, bara klicka loss och klicka dit.

      Svara
  11. Marica

    Tack för många fina tips och funderingar! Jag har läst på en del men kan inte riktigt bestämma mig för vilken vagn som är den rätta för oss. Det är nämligen så att vår dotter är ungefär ett år då vi hämtar hem henne från Indien så läget blir ju lite speciellt. Ska man köpa en liggvagn, sittvagn med fullt liggläge eller en sulky… Vilken har vi mest nytta av?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      En sittvagn med vändbar sittdel hade jag nog satsat på. Anknytningen är ju särskilt viktig vid adoption så jag hade velat ha barnet mot mig. De flesta sittvagnar med vändbar sittdel kan du komplettera med liggdel senare om det skulle behövas. Sedan kan man kanske välja en av de lite mindre och smidigare vändbara sittvagnarna om man vill kunna använda den så länge som möjligt och kanske skippa sulkyn.

      Svara
  12. Maja

    Hej!
    Vet inte om du svarar här längre, men chansar:) Jag har en begagnad city cross från 2014 (enl. lappen på chassit) men hjulen är sååå slitna. Kan man byta mina pynkteringsfria till andra??? Sen är jag sugen på chassi med svängbara hjul men gillar min liggdel och sittdel i denim black. Vilka chassin funkar då? Helst hade jag velat ja edge duo s men är det olika sittdelar på city cross och edge???
    Mvh/Maja

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.