Etikettarkiv: Brio Spin

Mountain Buggy Swift vs Brio Spin

DSC02201

Mountain Buggy Swift och Brio Spin är egentligen inte så väldigt lika, men på efterfrågan kommer den jämförelse av två stycken vagnar som kan användas som sulkys.

  Mountain Buggy Swift Brio Spin
Hjul: 3 lufthjul 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Ja Ja
Hjulstorlek: 10 tum 10 + 7 tum
Liggdel: Ja, tillval Nej
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst 3
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul
Fjädring: Nej Ja, bakhjulen

Läs mer

Crescent Compact 360 vs Brio Spin

DSC01700

Crescent Compact 360 och Brio Spin är båda framåtvända sulkys med svängbara framhjul. Brio Spin är mindre och lättare medan Compact 360 tar tyngre och större barn.

Crescent Compact 360 Brio Spin
Hjul: 4 hjul 4 hjul
Hjulmaterial: Punkteringsfria hjul Punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Nej
Typ av sittdel: “Vanlig” med nästan liggläge “Vanlig” med nästan liggläge
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: 3 3
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Ny vagn–Brio Spin

Igår köpte jag ny vagn, en Brio Spin. Den är köpt begagnad eftersom jag verkligen kände behov av en sulky med svängbara framhjul som ändå är tillräckligt rejäl för att köras dagligen. En begagnad Brio Spin fick det bli.

DSC01082

Jag har redan recenserat Brio Spin efter att ha lånat en i ett par veckor, så vi får se om jag känner behov av att uppdatera den recensionen när jag haft denna ett tag, eller om jag håller med mig själv fortfarande.

Provkört har jag förstås redan gjort. Här med sittdyna från Aeromoov och universal ratt från Babytravel.

DSC01094

2013-08-06 16.31.41

Olika vagnar i bilens bagage

Nu har jag testat alla vagnar vi har för närvarande i vår bil. Tanken är att jag ska fylla på här med bilder på olika vagnar i samma bagage så att det ska gå lätt att jämföra. Bilen är en SAAB 9-5 Kombi –06.

Kronan Syskon

DSC05602

Babytravel Dublin

2014-12-11 14.43.14

Mountain Buggy Duet (får inte plats på längden)

2014-03-17 08.39.23

Bugaboo Donkey Duo

DSC06775

Emmaljunga Super Viking som syskonvagn

2014-04-26 19.55.59

Phil & Teds Navigator V2 med syskonsits

2014-09-11 15.07.46

Emmaljunga Edge Duo S/Super Nitro med sittdelen bakåtvänd, ryms inte på längden.

DSC03929

Läs mer

Råd & Rön testar sittvagnar

Råd & Rön har testat sju olika sittvagnar. De vagnar som var med i testet var Emmaljunga Nitro, Emmaljunga City Cross, Brio Spin, Kronan Sulky, Teutonia BeYou, Teutonia Junior och Basson Milan. Emmaljunga City cross, Emmaljunga Nitro, Brio Spin och Kronan Sulky har alla fått godkänt utan anmärkning i säkerhetstestet. Ingen av vagnarna har ftalater. Jag har själv testat de fem första av dessa vagnar och kan säga att det finns en del som jag inte håller med om.

2013-04-27 15.59.10

Emmaljunga Nitro får bäst i test med 80 poäng av 100. Bäst har den fått på snäva svängar men den har även fått bra på de flesta andra punkter när det gäller hanterbarheten. Förvånande nog har den även fått en åtta (av nio) på terrängkörning. Den har fått dåligt på rygglutningen (hur enkel och säker hanteringen av ryggen är). “Förvaringsfacket” alltså varukorgen, har den inte heller fått så bra på, vilket jag håller med om. Läs min recension av Emmaljunga Nitro här

Emmaljunga City Cross blev näst bäst med 76 poäng. Den har fått sämre än Nitro på bland annat snäva sängar och bussar och tåg. Den har däremot fått ett poäng mer än Nitro på rygglutning vilket kan tyckas vara lite märkligt eftersom de har exakt likadan sittdel. City Cross har fått lika mycket som Nitro i terrängkörning, vilket jag inte alls håller med om. De allra flesta som testat både en vagn med små svängbara framhjul och en med med fyra stora hjul håller nog med om att en med stora hjul är mycket bättre i terräng. Läs min recension av Emmaljunga City Cross

Brio Spin hamnar på plats tre med 75 poäng. Brio Spin har överlag fått bra på hanterbarhet med snäva svängar, bussar och tåg och bära vagnen. Den har också (förvånande) fått en åtta av nio på terrängkörning. Brio Spin har bara fått fyra på rygglutningen (alltså hur enkel den är) och det kan jag hålla med om. Brio Spin har fått märkningen “Bra köp”. Läs min recension av Brio Spin

Kronan Sulky hamnar på plats nummer fyra med 74 poäng. Den har fått bra på hanterbarhet, bussar och tåg, bära vagnen och sittdelen. Den har bara fått tre poäng (av nio) på snäva svängar, och visst den har fasta hjul vilket gör det lite krångligare, men City Cross som är större har fått fem poäng, vilket jag tycker är lite underligt. Kronan Sulky har konstigt nog bara fått en sexa på terrängkörning, alltså sämre än både Nitro och Spin vilket jag faktiskt inte alls förstår, jag tycker Kronan Sulky är jättebra i terräng, medan Nitro och Spin är ganska värdelösa. Kronan Sulky har fått märkningen “Bra köp”. Läs min recension av Kronan Sulky

Teutonia BeYou har fått 65 poäng. Den har fått bra på det mesta när det gäller köregenskaperna. Lite sämre på hopfällningen vilket jag väl kan hålla med om, den är lite bökig. Teutonia BeYou har fått underkänt på sätet och bågen. På bågen handlar det om att det finns löst material under skyddstyget på bågen som barnet kan få loss. Den saknar också instruktioner om hur den ska användas till en nyfödd. Läs min recension av Teutonia BeYou

Teutonia Junior Har fått bra på hur den är att använda överlag. Den har också fått bra på hopfällning och “övrig användning” (placera barn i vagnen, bromsen och hopfälld storlek bland annat). Den har bara fått en trea på snäva svängar. Teutonia Junior fick sämst i säkerhetstestet, den har fått underkänt för klämrisk på sidan av chassit och att barnet kan glida ur sittdelen i branta nerförsbackar. Den har också fått samma anmärkning som BeYou på bågen.

Basson Milan har fått sämst i test med 57 poäng. Den har bara fått en tvåa på snäva svängar. Annars har den fått ganska medelbra betyg på de flesta grejerna, den har fått väldigt bra för att den är lätt att rengöra. Den har också fått underkänd skyddsbåge.

2013-04-27 16.00.08

Tittar man på poängen är det ganska jämnt lopp mellan andra- och fjärdeplatsen, det skiljer bara två poäng så där säger placeringen inte så mycket.

Vagnarna är testade av “både föräldrar och avlönade barnvagnsexperter” och man har lagt allra störst vikt vid hanterbarheten. Betygen viktas så att hanterbarhet står för 70 % av betyget, säkerhet står bara för 10 % och märkning och manual står sammanlagt för 20 % av betyget. Detta är inte riktigt hur jag skulle prioritera när jag letar efter en ny vagn. Visst, hanterbarhet är viktigt, men gör man ett seriöst test kanske säkerhet ska ha större vikt än 10 % av totalbetyget? I säkerhetstestet testar man bland annat klämrisker, vassa delar, stabilitet och bromsar, vilket känns ganska viktigt. Om det saknas varningstexter eller om manualen inte är helt fullständig bryr jag mig inte så mycket om när jag köper vagn så att det ska vara så viktigt känns märkligt, även om det förstås säger en del om hur seriös tillverkaren är.

Urvalet av vagnar känns också lite konstigt. Basson Milan har jag aldrig hört talas om och jag hittar en återförsäljare i Sverige. Man har även blandat vändbara sittvagnar (som lätt förvandlas till kombi- och duovagnar) med framåtvända sulkys vilket kan vara lite orättvist. Om de är vändbara eller ej har inte vägts in i betyget.

Läs hela testet från Råd & Rön här

Emmaljunga Scooter S vs Brio Spin

IMG_0179

Jag har haft förmånen att testa både Emmaljunga Scooter S och Brio Spin. Eftersom jag tror att många (precis som jag) har funderat en del på vilken av dem som är bäst och vilken man ska köpa så tänkte jag göra en jämförelse mellan vagnarna där jag skriver i detalj vad jag tycker är bra och dåligt med dem.

  Emmaljunga Scooter S Brio Spin
Hjul: 4 hjul 4 hjul
Hjulmaterial: Punkteringsfria luftkanalhjul Punkteringsfria solida hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Nej
Typ av sittdel: “Vanlig” med nästan liggläge “Vanlig” med nästan liggläge
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: 3 3
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Recension av Brio Spin

IMG_0082
Märke: Brio
Modell: Spin
Årsmodell: 2012
Färg: Red

Först och främst ska jag säga att jag bara kört Brio Spin i 10 dagar. Men jag har erfarenhet av liknande vagnar och har kört ganska många olika så jag vet ganska fort vad jag tycker om och inte tycker om. Jag har dessutom kört denna vagn ganska intensivt och försökt testa den i de flesta situationer. Men det blir självklart inte samma sak som att recensera en vagn man haft i flera månader (eller år!).

Läs mer

Hur stor är sittdelen på vagnen?

Hur stora barn får plats i vagnen? Hur sitter barnet i vagnen? Vilken vagn har längst fotstöd? Längst rygg?

Ibland kan det skilja mycket i storleken och hur rymlig vagnen är, trots att de verkar ha samma innermått. Allt beror på hur sittdelen är utformad och proportionerna mellan ryggstöd, sittyta och fotstöd. Och även på bredden såklart. Jag kommer nu publicera bilder på mitt barn i många olika vagnar. Alla bilder är tagna de senaste tre månaderna, men de flesta av dem senaste månaden. Min dotter är mellan 18 och 19 månader, 80-82 cm lång och väger mellan 11-11,5 kg på bilderna.

Kronan Duo S (och Duovagn). Ganska mycket plats över upptill men fötterna når längst ner på fotstödet.

IMG_0397b

Läs mer

Testar Brio Spin

Nu har jag bytlånat en Brio Spin. Jag har fått låna en Brio Spin av Fru Brunett samtidigt som hon har lånat min Emmaljunga Scooter S. Vi har träffats genom gruppen Barnvagnar! på Facebook. Varför inte bytlåna, kompisens, syskonets, någon på BVC eller öppna förskolans vagn? Är man intresserad av den vagn någon annan har och de är intresserade av din är det ett jättebra sett att testa vad du och barnet tycker om vagnen, innan man lägger ut en massa pengar på den.

Det är en röd Brio Spin –12 och än så länge har jag bara tagit den på en liten tur. Jag tycker att vissa saker är bättre och vissa saker är sämre än Emmaljunga Scooter S. Jag tänkte göra det enkelt för mig och sammanfatta korta fördelar och nackdelar med vagnen. En fullständig recension kommer om ett par veckor.20121117_123620b

Fördelar: Hög båge, sufflett som går långt fram, bra fjädring och  gung, rejäl broms, något kortare och kortare hjulbas än scooter s.

Nackdelar: Ingen tittlucka, jobbiga spännen på suffletten, liten varukorg, högt och smalt handtag, dålig hävkraft, krångligt att ta bort selen för att sätta i åkpåse, liten varukorg, inte lika lättsvängd som scooter s.

Min dotter verkade dock trivas bra i den och sov när vi kom hem.

Brio 2013

Nu har Brio uppdaterat sin hemsida med den nya kollektionen, så nu tänkte jag ge er all info om den.

Här finns ett inlägg med mer information.

Brio-Happy

Brio Happy: Det finns tre olika chassin, tre olika färgmodeller, två olika hjul, tre olika liggdelar och två färger på chassit. Valfrihet med andra ord. Som chassin finns Happy Teleskopchassi, Happy knäledschassi och Happy Swivelchassi. Happy Teleskopchassi, har teleskophandtag och fyra fasta hjul. Varukorgen är i tyg och chassit har kugghjulsbroms. Du kan välja på lufthjul eller punkteringsfria hjul och svart eller antracitgrått chassi. Hopfälld med liggdel blir vagnen 88x60x60 cm och med sittdel 98x60x55 cm. Med punkteringsfria hjul väger chassit 8,1 kg och med lufthjul 9,5 kg. Happy Knäledschassi har knäled istället för teleskophandtag. Även knäledschassit har kugghjulsbroms, varukorg i tyg och du kan välja på lufthjul eller punkteringsfria hjul och svart eller antracitgrått chassi. Hopfälld med liggdel blir vagnen 90x60x59 cm och med sittdel 99x60x51 cm. Med punkteringsfria hjul väger chassit 8 kg och med lufthjul 9.4 kg. Happy Swivelchassi har också knäled, stor tygvarukorg, kugghjulsbroms och svängbara låsbara framhjul. Vagnen är endast 57 cm bred och finns endast med punkteringsfria hjul. Du kan dock välja svart eller antracitgrått chassi. Hopfälld med liggdel på blir vagnen 88x57x55 cm med sittdel på blir den 97x57x46 cm. Chassit väger 7,8 kg.
Nytt för i år är även Happy Anodized-chassi Det finns både till knäledschassit och teleskopchassit. Det är silveranodiserat vilket innebär att det får en starkare yta som är mindre känsligt mot repor. Till det chassit hör också nya lufthjul som alltid ingår när man köper chassit. De har formgjutna fälgar, vilket ger lägre vikt, och ett tjockare gummi i däcken. Men det kostar därefter också, detta chassit kostar 4200 kronor jämfört med de andra chassina som kostar 3600 kronor. Chassit väger lika mycket som de vanliga chassina med lufthjul och blir lika stort hopfällt.

Läs mer