Etikettarkiv: Emmaljunga Scooter S

Emmaljunga Limited Edition Happy Sunshine

Nu har Emmaljunga presenterat ännu en Limited Edition (något som de gör fyra gånger per år). Denna gången heter den Happy Sunshine och det är vitt leatherettetyg med gula och bronsfärgade? detaljer. Vagnen har vitt chassi och svarta hjulsidor, City Cross och Nitro har TPU-hjul, stänkskärmar och sportstyre. Färgen finns bara i 300 ex per modell.

Emmaljunga-Edge-Happy-SunshineEmmaljunga-City-Cross-Happy-SunshineEmmaljunga-Nitro-City-Korg-Happy-SunshineEmmaljunga-Happy-Sunshine-fotsack

Happy Sunshine finns till modellerna Edge, City Cross, Nitro, City Korg Supreme, Scooter 2.0 och Scooter S, den finns även till accessoarerna skötväska, fotsack, åkpåse, parasoll och bäddset. Scooter och Scooter S har lite annorlunda design med övervägande gult tyg, vitt chassi och svarta hjulsidor (väldigt lik PP Sun tycker jag).

Emmaljunga-Scooter-S-Happy-Sunshine

Vagnarna går att boka hos närmaste återförsäljare men levereras i slutet på mars. Mer info om Emmaljunga Limited Edition Happy Sunshine hittar du här.

Emmaljunga Scooter S vs Brio Spin

IMG_0179

Jag har haft förmånen att testa både Emmaljunga Scooter S och Brio Spin. Eftersom jag tror att många (precis som jag) har funderat en del på vilken av dem som är bäst och vilken man ska köpa så tänkte jag göra en jämförelse mellan vagnarna där jag skriver i detalj vad jag tycker är bra och dåligt med dem.

  Emmaljunga Scooter S Brio Spin
Hjul: 4 hjul 4 hjul
Hjulmaterial: Punkteringsfria luftkanalhjul Punkteringsfria solida hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Nej
Typ av sittdel: “Vanlig” med nästan liggläge “Vanlig” med nästan liggläge
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: 3 3
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Emmaljunga Scooter S vs Emmaljunga Scooter -07

IMG_0247

Detta är en jämförelse mellan Emmaljunga Scooter S och Emmaljunga Scooter. MEN detta är den äldre Scootern som fanns före 2010. Den nya Scooter 2.0 är mycket mer lik Scooter S. Så på ett sätt kan jämförelsen också gälla vad som skiljer mellan Scooter 2.0 och gamla Scooter.

  Emmaljunga Scooter S Emmaljunga Scooter -07
Hjul: 4 punkteringsfria hjul 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Nej
Liggdel: Nej Nej
Typ av sittdel: “Vanlig” med nästan liggläge “Vanlig” med nästan liggläge
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: 3 3
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Hur stor är sittdelen på vagnen?

Hur stora barn får plats i vagnen? Hur sitter barnet i vagnen? Vilken vagn har längst fotstöd? Längst rygg?

Ibland kan det skilja mycket i storleken och hur rymlig vagnen är, trots att de verkar ha samma innermått. Allt beror på hur sittdelen är utformad och proportionerna mellan ryggstöd, sittyta och fotstöd. Och även på bredden såklart. Jag kommer nu publicera bilder på mitt barn i många olika vagnar. Alla bilder är tagna de senaste tre månaderna, men de flesta av dem senaste månaden. Min dotter är mellan 18 och 19 månader, 80-82 cm lång och väger mellan 11-11,5 kg på bilderna.

Kronan Duo S (och Duovagn). Ganska mycket plats över upptill men fötterna når längst ner på fotstödet.

IMG_0397b

Läs mer

Emmaljunga Scooter S vs Emmaljunga Ozone City

IMG_0305

Många funderar på att byta ut sin Ozone (eller Nitro) mot en Scooter S när barnet blir lite större. Vilken av dem är bäst? Vilken är störst? Vilken är minst? Är de så pass olika att det är värt att köpa en ny? Vi har själva haft precis samma frågeställningar och kört båda vagnarna. Nu hoppas jag kunna hjälpa er att bli lite klokare i valet.

  Emmaljunga Scooter S Emmaljunga Ozone City
Hjul: 4 punkteringsfria hjul 4 punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Ja, som tillval
Typ av sittdel: “Vanlig” med nästan liggläge Ergonomisk
Sittdel vändbar: Nej Ja
Lägen på ryggstödet: 3 3
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, revolver

Läs mer

Emmaljunga Scooter S har tillkommit

Nu har vi utökat vagnparken med en Emmaljunga Scooter S PP Black/Pink –12.

2012-09-03 13

IMG_0047

Inte så jättebra bilder, jag får ta bättre imorgon tror jag. Körmässigt är det inga större överraskningar. Den är väldigt lik Emmaljunga Ozone som vi älskar. Denna är lite smalare, lite mindre hopfälld och så har den vanlig sittdel. Vi kände att vår dotter var redo att sitta framåt istället för att hänga över bågen under hela vagnturen. Här nedanför ser ni den snygga Inovi Memory Foam dynan som passar utmärkt i vagnen. På bredden blir det lite trångt men det är nog perfekt om man vill ha ett barn mellan 6 och 12 månader i vagnen.

IMG_0037IMG_0034

På bilderna här nedanför är vagnen vinterrustad med en Buppa Brand Pink Flower åkpåse. Så sjukt snyggt tycker jag! Och min dotter verkade trivas i alla fall, där får hon det mysigt i vinter.

IMG_0062IMG_0066

Barnet på bilderna är förresten 17 månader, 80 cm och 11 kg. Recension kommer självklart så småningom, men det dröjer nog ett par månader, det är mycket att göra nu Blinkar

Emmaljunga Limited Edition NICE

Emmaljunga har bestämt sig för att göra limited edition-utgåvor fyra gånger per år och nu har de släppt bilder på vårens version som heter NICE. Limited Edition NICE har samma mönster som Capri och är tillverkad i vit leatherette med inslag av svart leatherette. Innertyg i vitt med silverprickar. Svart reflexpiping. Chassit är vitt med svarta hjul (förutom på Edge, som har vanligt chassi). Varje vagn har etikett med serienummer. Vagnarna släpps i 300 ex per modell och börjar levereras i början på maj men finns att förbeställa redan nu.imageimage

NICE finns som  Edge med classicchassi, City cross, Nitro city, Ozone city, Scooter och Scooter S. Färgen finns även på City korg, quadrolift, babyskydd, fotsack, åkpåse, skötväska sport och parasoll.  NICE säljs även i paket med vagn (City Cross, Nitro eller Ozone), citykorg och skötväska och kostar då ca 9000 kronor. För att förhandsboka eller köpa vagnen måste du kontakta närmaste återförsäljare.

 

imageimage

Mer info finns på Emmaljungas hemsida.

Jämförelse av sulkys

Jag har redan tidigare gjort en jämförelse av olika sulkys, men jag tänkte uppdatera lite eftersom det kommer nya modeller och nya årsmodeller.

Jag har gjort en jämförelsetabell så att det ska vara lättare att jämföra de olika modellerna. I det fall där det fattas siffror beror det på att jag inte hittat uppgifterna. Längd, bredd och höjd gäller hopfälld vagn, men bredden är förstås samma oavsett.

 

Läs mer