Etikettarkiv: Crescent Compact 360

Kronan Sulky/S vs Emmaljunga Scooter 4S vs Crescent Compact 360 XT Air

DSC04686

Sulkyjämförelsen av alla sulkyjämförelser. Här kommer en jämförelse av de tre traditionella sulkys med svängbara framhjul som finns på marknaden för närvarande. I jämförelsen har vi alltså från vänster Kronan Sulky/S –15 i svart, Emmaljunga Scooter 4s –16 Lounge Grey och Crescent Compact 360 XT Air –15 Desert Sand. Alla tre har lufthjul (Scooter finns med antingen lufthjul eller punkteringsfria). Och de kommer från tre av de populäraste svenska barnvagnstillverkarna just nu. Här ska jag studera dem i detalj och jämföra dem med varandra.

Kronan Sulky S Emmaljunga Scooter 4S Crescent Compact 360
Hjul: 4 lufthjul 4 lufthjul (eller ecco-hjul) 4 lufthjul
Svängbara hjul: Främre Främre Främre
Liggdel: Nej Nej Nej
Typ av sittdel: Vanlig Vanlig Vanlig
Sittdel vändbar: Nej Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst 3 3
Broms: Fotbroms revolver Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Recension av Crescent Compact 360 XT Air

DSC04035

Märke: Crescent
Modell: Compact 360 XT Air
Årsmodell: 2015
Färg: Desert Sand

Crescent Compact 360 XT Air är en traditionell sulky med svängbara framhjul och lufthjul. Den är endast framåtvänd. Jag har främst använt din till min 2-åriga son. Jag har använt den i min vardag i en månad och främst kört den till förskolan men även på olika utflykter och på promenader. Nu är det dags för min recension av vagnen.

Läs mer

Crescent 2016

Crescent presenterar inga stora nyheter inför årsmodell 2016, men det kommer några nya färger och andra förändringar.

Crescent Infinity som kom ut i våras har blivit populär och till årsmodell 2016 har man valt att göra några förändringar. Infinity kommer i två nya färger, Grey Melange och Navy. De tre tidigare färgerna Beige, Sand och Svart kommer att finnas kvar. En förändring som gäller samtliga färger är dock att fuskskinnet på handtagen och bågen kommer att byta färg och bli mörkbruna. Det gråmelerade tyget är ett helt nytt tyg som är lite kraftigare än de andra.

IMG-20151113-WA0001

Läs mer

Första intrycket av Crescent Compact 360 XT Air

Nyaste vagnen här hemma är en Crescent Compact 360 XT Air. Jag har tidigare haft Compact 360 som jag inte tyckte om så värst mycket och därför har jag dragit mig lite för att testa Compact 360 XT Air. Denna har dock lufthjul vilket jag verkligen gillar och såklart tycker är en stor fördel. Och efter att ha kört vagnen på två olika shoppingrundor ångrar jag mig verkligen inte än så länge. Vagnen är lättrullad, lättsvängd och bra dämpad, riktigt skön att köra med andra ord. Dessutom är den traditionella sittdelen med bågen och grenbandet såpass skyddande att man låta lillen sitta i vagnen utan att spänna fast honom, i alla fall ibland. Han sitter dessutom riktigt bra i vagnen.

2015-11-13 17.36.42

Sittdelen är rymlig men fotstödet är lite kortare och när jag lät min 4,5-åring på ca 106 cm  och 18 kg provsitta kunde jag konstatera att det var trångt för henne. Det var precis så att hon fick upp fötterna och placera dem på fotstödet för hon fick pressa knäna mot bågen. Maxvikten är på hela 25 kg så viktmässigt har hon länge kvar innan den är urväxt.

2015-11-14 15b2015-11-14 15b2

Som jag visste sedan innan tar dock Crescent Compact riktigt stor plats i bilen, den går bara att få in på längden i vår Saab 9-5 kombi om man placerar den med bakhjulen inåt.

2015-11-14 15.55.28

Självklart blir det recension av Crescent Compact 360 XT Air när jag testat den lite mer.

Crescent Compact 360 XT Air – en första titt

Igår var jag på Din Baby och kikade på den nya sulkyn Crescent Compact 360 XT Air. 360 står för svängbara framhjul, XT stor för förlängning i suffletten (extension) och Air står för lufthjul. Det som är skillnaden mellan denna och den äldre versionen av Compact 360 är att denna fått lufthjul och en helt ny design med fyra nya neutrala färger och leatherette på bågen och handtaget.

DSC01702DSC01705

Vagnen har också blivit smalare tack vare smalare däck, jag mätte den till 53 cm bred. Bredden i sitsen är dock fortfarande den samma, 30 cm bred. Sittdelen är ombonad och mjukt vadderad. Ligglängden är på 97 cm, vagnen har väldigt hög rygg men lite kortare fotstöd. Maxvikten är på 20 kg.

Läs mer

Crescent 2015

Jag har varit och besökt Crescent och tittat på deras nyheter för 2015 och de kommer med en hel del nytt. Flera nya modeller och nya designer på nästan alla vagnarna.

Crescent City är kanske den vagn som är minst omgjord, men den kommer i en Limited Edition som finns att köpa redan nu. Den kommer i vit leatherette, svart leatherette och sand. Chassit på denna limited edition är i polerad aluminium, riktigt snyggt. Det finns också snygga silverdetaljer på bland annat loggan.

DSC08590DSC08589DSC08587

Läs mer

Crescent Compact 360 vs Brio Spin

DSC01700

Crescent Compact 360 och Brio Spin är båda framåtvända sulkys med svängbara framhjul. Brio Spin är mindre och lättare medan Compact 360 tar tyngre och större barn.

Crescent Compact 360 Brio Spin
Hjul: 4 hjul 4 hjul
Hjulmaterial: Punkteringsfria hjul Punkteringsfria hjul
Svängbara hjul: Främre Främre
Liggdel: Nej Nej
Typ av sittdel: “Vanlig” med nästan liggläge “Vanlig” med nästan liggläge
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: 3 3
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul

Läs mer

Crescent 2014

Jag har alltså varit på Barn & Babymässan i Kista igår, som är en stängd mässa för branschen. Jag har därför massor av roliga och spännande nyheter att rapportera, första inlägget handlade om Teutonia och finns här. Detta inlägget ska handla om Crescent och vad de har hittat på för något nytt.

Crescent Compact 360 kom för bara några veckor sedan och har redan sålt slut. Crescent tror att den kan blir ännu bättre och har därför valt att återuppta produktionen igen till nästa årsmodell 2014, som kommer i januari-februari. Compact kommer alltså förändras litegrann. Förutom att man gör små justeringar, som att handtaget ska bli mindre glappigt och att ryggen ska bli lättare att få i rätt läge, så kommer man även att förlänga suffletten så att den går ungefär 5 centimeter längre fram, väldigt välkommet från min sida. Dessutom har man satt en extra dragkedja bak och om man öppnar upp den kommer ett nät fram och suffletten går att dra ännu längre fram, inbyggd vädringslucka med extra lång sufflett alltså.

DSC01798DSC01769DSC01770

Förutom det har man också lagt till en designdetalj, varje hjul har nu en rand i matchande färg på fälgen.

DSC01776

Läs mer