Första intrycket av Bugaboo Cameleon +

För ett par veckor sedan köpte vi en billig Bugaboo Cameleon från 2008, den var väldigt solblekt och ramen var trasig i båda fästena men vi fick den som sagt billigt med många tillbehör. I veckan hade vi sådan tur att den kom ut en billig (icke solblekt) sittdel på blocket så nu har vi en väldigt billig komplett Bugaboo Cameleon. Jag har dessutom köpt till en hemsydd sufflett och väntar på ett bumperbarskydd. Eftersom den är från 2008 är det inte senaste modellen. Detta är den som kallas Cameleon +, den nyaste heter Cameleon3 och har en hel del förbättringar men jag tänkte ändå recensera denna så småningom. Den känns fortfarande aktuell eftersom det är denna som är lättast att få tag på begagnad.

DSC00634DSC00640

2013-06-28 15.18.19

Den fina suffletten har jag köpt begagnad så jag vet inte riktigt vem som sytt den, men det står “Hjärtegrynet” på den.

Jag har än så länge varit ute på en promenad med den. Jag kan säga att mina förväntningar inte var jättehöga men jag blev faktiskt positivt överraskad. På vanlig gångbana var den skön att köra. Den upplevdes inte alls så stum (trots en hel del gropar) och den rullade bra och var lättsvängd. Jag var in en liten sväng i en affär och den kändes väldigt lättmanövrerad där inne. Det är verkligen en lätt och smidig vagn. En negativ sak som jag lagt märke till är att vinkeln på handtaget är väldigt konstig vilket gör att handlederna blir väldigt böjda när man kör den, det var inte så skönt.

Det var ett kort första intryck, vi får se vad jag tycker om den när jag kört den betydligt mer. Då bjuder jag såklart på en recension.

4 thoughts on “Första intrycket av Bugaboo Cameleon +

 1. Anna

  Hej,
  Jag är nyfiken på att få höra vad du anser om din CAM nu när du haft den ett tag. Tycker de är snygga men är osäker på hur rymlig sittdelen är. Hur lång barnet kan bli innan den är för liten.

  Anna

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag är inte jätteimponerad av sittdelens plats faktiskt. Min dotter fyller i princip ut hela, hon är 2 år och fyra månader, 88 cm. Hon är lite mindre än genomsnittet och har inte haft några tjocka kläder eller åkpåse. Jag upplever framförallt att det är upp till suffletten som det börjar bli kort om utrymme, fotstödet är inte heller så långt men hon kan ju böja på benen 😉

   Svara
 2. Marie

  Hej.
  Jag är oxå på väg art köpa en cameleon från 2008. Har dock samma problem, solblekt sufflet. Vet du om de ny suffletterna även passar på denna lite äldre modell? Vet du vad de gjort för förbättringar på en vagn 2013?
  /Marie

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.