Barnvagnstestbanan på Baby & Barn, minirecensioner

Självklart var jag tvungen att testköra alla singelvagnar på Barnvagnstestbanan. Jag provkörde inte dubbelvagnarna eftersom jag inte har någon erfarenhet av sådana. Självklart blir det ingen utförlig recension utan mer mina personliga åsikter och mina första intryck av de olika vagnarna. Det jag tycker är viktigt med en vagn är att den är lättkörd och då krävs bra fjädring och bra hävkraft enligt mig, så det är till stor del det jag har testat. Alla vagnar testades med en liten tyngd i (skulle gissa på ca 5 kg) på Barnvagnstestbanan på Baby & Barnmässsan. Testbanan såg ut såhär:

IMG_0684

Först ordentligt med grus.

IMG_0685

Sedan en backe upp och ett par trappsteg ner och efter det några stockar och en 180 graders sväng.

IMG_0686

Sist men inte minst, kullersten och en dörr (dörren hade dock ingen dörrstängare så den var lätt som en plätt att ta sig igenom, bar att ställa upp den och köra igenom.)

Så, vad tyckte jag då?

imageBaby Jogger City Mini GT: Kan du läsa vad jag tyckte om här.

imageBrio Go: Brio Go har riktigt skönt gung! Den tog sig igenom banan okej men det fanns andra vagnar med svängbara hjul som klarade sig bättre. Dessutom upplevde jag vagnen som lite trögstyrd, den var inte lika lättsvängd som vår Ozone. Jag giller inte heller utformningen på sittdelen, men handtaget var riktigt skönt!

imageChariot Cougar 1: Jag har aldrig testat någon liknande vagn förut så jag har inte så mycket att jämföra med. Den var dock förvånansvärt lätt och smidig. Den var  lätt att få upp på bakhjulen. Den tog sig även fram bra genom terrängbanan. Detta är dock ingen vagn som jag tycker verkar vara smidig som vardagsvagn.

imageCrescent Classic: Vilket tungt och svårkört åbäke! Så mycket mer än så har jag inte att säga. Väldigt tung att få upp på bakhjulen och trög att styra. Klarar sig inte speciellt bra i banan heller. Eftersom den är så tung får man kämpa en del. Jag skulle aldrig klara att dra runt på denna till vardags!

imageNYA Kronan Duovagn (med liggdel): Har ungefär samma kvalifikationer som vagnen ovan men är en dröm i jämförelse. Gunget är underbart. Lagom för att gå mjukt i banan men inte för mycket så att den blir tung att styra. Fin hävkraft vilket gör den lättsvängd. Läs mer här.

imageBabyTrold (Trille) Viper: Ännu en tung och trögstyrd vagn. Denna har förvisso svängbara hjul men jag upplever den ändå som trögsvängd. Man måste ta i för att hjulen ska svänga. Jag måste ha handtaget i nedersta läget vilket gör att hävkraften blir lika med noll. Tungt och svårt att komma upp för kanter och ner för trappor med andra ord. Den har ingen fjädring att tala om heller. Köp inte!

imageTFK Joggster Twist: Denna blev jag positivt överraskad av. Den är lättkörd och har ordentlig stötdämpning. Den är smal men har bred sittdel. Tar sig fram bra i banan men skramlar något. Minus för att den endast är framåtvänd och har en sufflett som låter massor när man justerar den.

imageBugaboo Cameleon (med liggdel): Denna vagnen tog sig inte fram i testbanan överhuvudtaget. Den fastnade hela tiden och när den faktiskt rörde sig framåt hoppade den omkring. Den lilla fjädring som finns märktes inte alls. Detta var den vagn som klarade banan allra sämst. Jag tvingas ha handtaget i den lägsta positionen vilket gör att jag får väldigt dålig hävkraft. Jag upplevde även vagnen som framtung. Jag skulle alltså inte rekommendera vagnen även om man bara rör sig i stan eftersom den är tung att få upp på trottoarkanter och bussar, spårvagnar, tåg m.m. och den var otroligt svår att få ner för trappan. Den går överhuvudtaget inte att köra på kullersten.

imageTeutonia BeYou: Här har vi en vagn med skönt gung som tog sig fram bra i banan. Den är väldigt lättkörd, både i terräng och när man ska svänga den. En sådan vagn som går att styra med lillfingret. Den är lite tyngre men har helt okej hävkraft. Minus för att suffletten var väldigt trög att justera.

imageMaxi-Cosi Mura 4: Denna vagn upplevde jag som väldigt tung och trögstyrd. Trots sina svängbara luftfyllda hjul är den både svår att köra i terräng och trög att svänga. Men framförallt upplever jag den som tung. Ingen bra vagn enligt mig.

imageMutsy Evo: Överallt stod det att det var Mutsy 4rider som testades men egentligen var det sprillans nya Mutsy Evo som stod på testbanan. Vad jag tyckte om den kan ni läsa här.

imageJoolz Day (med liggdel): Denna vagnen tyckte jag verkligen om. Den var lättkörd, klarade sig fint genom terrängbanan och var lätt att svänga. Den hade även bra hävkraft och var lätt att få upp på bakhjulen. Chassit hade bra gung och de stora luftfyllda bakhjulen gjorde bog också att den klarade sig bra i terrängbanan. Jag tyckte om att köra denna!

12 thoughts on “Barnvagnstestbanan på Baby & Barn, minirecensioner

 1. Sandra

  Åh vad jag håller med! Camen var en mardröm (den höll nästan på att ramla över mig när man skulle upp för trappan pga den dåliga hävkraften, jag fick ta stöd med knäet mot liggdelen!) och Joolsen blev jag positivt överraskad av! Men gung vet jag inte om den hade. Och ja, trillen och muran var tunga och påminde en hel del om varandra, trodde de skulle vara smidigare.

 2. Alexandra

  Hej, jag undrade om du hade någon aning om Crescent Easy? Hittar absolut inga recensioner om den men är lite nyfiken på den! Tack 🙂

 3. Flisan

  Kan inte annat än hålla med dig om Cam, jag har aldrig kört en Cam och var ju tuvngen att testa efter att alla hyllar vagnen till skyarna i Barnvagnsgruppen på FB, men herre jösses, skulle inte ens vilja äga vagnen om jag så fick den gratis. Fick knappt upp den på den första kanten och gav upp helt efter första stenarna. Gillade också brio go, hade jag köpt en vagn med rörliga hjul i dag hade det lätt blivit en sån. Men jag är så nöjd med min brio happy, den tar sig över stock och sten utan problem:)

 4. Linn

  fast.. jag tänker så här; en sådan promenadväg som den KORTA testbanan väljer ingen. INGEN det är en testbana som säger oerhört lite om hur vagnen fungerar egentligen och nej jag har ingen cam utan en som funkar finfint på testbanor men ändå är skitjobbig att manövrera i många lägen. Däremot har min syrra en cam och den funkar oftast mycket bättre än min vilket stör mig eftersom den inte borde göra det.

 5. Barnvagnen

  Vi köpte en Brio Go för några veckor sedan, och nu har vår dotter äntligen kommit. Vi är i stort sett väldigt nöjda, men jag kan tycka att den känns lite ”plastig” när man kör den på ojämna underlag, dvs att den är lite skagig och att stötdämpningen inte är helt hundra. Är det nån annan som tycker samma sak?

 6. Anonym

  Jag vill slå ett slag för Babytrold Trille Viper. Jag har använt den sedan januari 2012 och därmed nyttjat den under både vinter och sommar. Jag är oerhört nöjd med den och upplever inte alls det som skrivs om den ovan. Den är lättkörd, lättstyrd och fjädringen helt ok. Jag använder den även på löpstigarna och springer alltså med den. Vagnen är heller inte så tung och stor och vi har fått in den i vår lilla bil (Golf). Är som sagt mycket nöjd och rekommenderar den till andra! /Olivia

 7. Anonym

  Hej! Jag vill även jag slå ett slag för Babytrold trille viper. Har använt den nästintill dagligen i fyra månader och är mer än nöjd. Lättstyrd och smidig, oavsett underlag. Springer även en hel del med vagnen – både asfalt och löpstigar, och det funkar toppen. Rekommenderar den starkt. Med vänlig hälsning, Mikaela

 8. Anonym

  Jag hade en Trille Viper i 4 månader, den är tung när man lyfter den in o ut ur bilen!! dock relativt lätt att köra med liggdel, sen med sittdelen blir den tung att svänga.. Inte förrän jag provar andra inser jag hur minimalt lite fjädring det är i den… Går stabilt och funkar att springa med! Mellanlandade på en Cam som jag tyckte var helt ok men många nackdelar hanteringsmässigt… Nu har jag Brio go, den är optimal!!
  Tack för en toppenblogg 🙂
  Mvh Marita

 9. Pettzon

  Bra artikel! Är ute på jakt i djungeln av vagnar och det lutar just nu åt en Trille Viper. Det vi sett när vi testat den är just att den passar oss lite längre personer bättre. Du kan få upp handtaget mycket högre än andra modeller vilket gör att häveffekten blir större. Det gör oxå att jag förstår att du upplevt den som seg om du hade handtaget längst ner.

Kommentarer är stängda.