Etikettarkiv: TFK Joggster Twist

Testfakta testar åtta barnvagnar

DSC00835

På uppdrag av testfakta har SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut i Borås, utfört ett test av åtta barnvagnar av olika modeller. Testet finns publicerat bland annat i GP idag 13 juli och Vi Föräldrar nummer 8. Testet omfattar åtta olika vagnar och alla vagnar är testade med både liggdel och sittdel. Man har testat om vagnarna uppfyller standarden som är ny för förra året, EN 1888:2012. Nytt från och med förra året är bland annat att det inte ska gå att bita loss något från vagnen och man har även skärpt kraven på märkning och varningstexter.

Läs mer

TFK- Trends for Kids

Trends for Kids är ett tyskt märke som gör trehjulingar av joggingmodell. I Norge är detta märke det näst bäst säljande (efter Emmaljunga) och nu försöker man få igång försäljningen i Sverige. Jag kom i kontakt med TFK för första gången på Baby&Barn-mässan i Göteborg i våras då jag pratade med dem i deras monter och provkörde modellen TFK Joggster Twist på Barnvagnstestbanan. Nu på Barn & baby-mässan i veckan fick jag möjlighet att prata mer med dem från Barnesikring (som distribuerar den i Sverige) och titta lite mer noga på deras vagnar.

TFK Joggster III: Är en traditionell joggingvagn med fast framhjul. Den går att jogga med men passar även perfekt när man ska ge sig ut på lite större äventyr tex. skogspromenader och fjällturer. TFK Joggster III har ställbart knäledshandtag med handbroms som används både som färdbroms och vanlig broms. Bromsen verkar på dubbelsidiga skivbromsar. Den har mjuk fjädring på bakhjulen och alla hjul är 12,5 tum lufthjul. Vagnen har fullt liggläge och ryggstödet kan justeras i fyra steg. Den har även båge och fempunktssele. Fotplattan på fotstödet kan ställas i tre olika höjder, men hela fotstödet kan också vikas upp till lodrätt position när barnet ska sova, liggläget är ungefär 100 cm. Suffletten har tittlucka och inbyggt myggnät. Vagnen går att använda med “Quickfix”-liggdel och “Multi X”-liggdel, som jag berättar mer om längre ner. Som tillbehör till Joggster III finns även ett svängbart dubbelhjul. Vagnen går även att beställa med 16 tums hjul men finns då bara i grått med svart chassi. Det går även att använda den som cykelvagn genom att köpa till en ram som ersätter framhjulet och sätts fast i cykeln. Joggster III väger 12,9 kg och blir 98x60x39 cm hopfälld. Vagnen är alltså bara 60 cm bred och inte heller speciellt tung. Joggster III med 12 tums hjul kostar ca 6000 kronor.

Läs mer

Barnvagnstestbanan på Baby & Barn, minirecensioner

Självklart var jag tvungen att testköra alla singelvagnar på Barnvagnstestbanan. Jag provkörde inte dubbelvagnarna eftersom jag inte har någon erfarenhet av sådana. Självklart blir det ingen utförlig recension utan mer mina personliga åsikter och mina första intryck av de olika vagnarna. Det jag tycker är viktigt med en vagn är att den är lättkörd och då krävs bra fjädring och bra hävkraft enligt mig, så det är till stor del det jag har testat. Alla vagnar testades med en liten tyngd i (skulle gissa på ca 5 kg) på Barnvagnstestbanan på Baby & Barnmässsan. Testbanan såg ut såhär:

IMG_0684

Först ordentligt med grus.

Läs mer