Etikettarkiv: Mutsy Evo

Barnvagnstestbanan på Baby & Barn, minirecensioner

Självklart var jag tvungen att testköra alla singelvagnar på Barnvagnstestbanan. Jag provkörde inte dubbelvagnarna eftersom jag inte har någon erfarenhet av sådana. Självklart blir det ingen utförlig recension utan mer mina personliga åsikter och mina första intryck av de olika vagnarna. Det jag tycker är viktigt med en vagn är att den är lättkörd och då krävs bra fjädring och bra hävkraft enligt mig, så det är till stor del det jag har testat. Alla vagnar testades med en liten tyngd i (skulle gissa på ca 5 kg) på Barnvagnstestbanan på Baby & Barnmässsan. Testbanan såg ut såhär:

IMG_0684

Först ordentligt med grus.

Läs mer

Minirecension av Mutsy Evo

Jag har tidigare bloggat om Mutsy Evo. På Baby & Barnmässan fick jag möjlighet att se, klämma och testköra den på testbanan. Den är inte alls så liten, lätt och smidig som jag trodde. Jag skulle inte vilja kalla det sulky utan det är mer en vanlig Duovagn. Dessutom är sittdelen väldigt liten vilket inte gör att den lämpar sig för äldre barn. Men den har även väldigt öppen sittdel med låga kanter och en sufflett som inte skyddar så bra, vilket är en nackdel om man ska ha den till ett yngre barn, Jag blev däremot imponerad av dess köregenskaper, den har bra stötdämpning och är ganska lättkörd. De stora framhjulen (22 cm i diameter) gör att den tar sig fram bra i testbanan, som bland annat går genom grus, sten och över stockar.

IMG_0698IMG_0697

Läs mer

Mutsy Evo

Jag har inte bloggat så mycket om Mutsy, det är ett ganska ovanligt märke i Sverige som inte säljs på så många ställen. Jag har i alla fall bloggat om Mutsy Urban Rider.

Nu kommer Mutsy med en ny vagn, en vändbar sulky. Evo har alltså vändbar sittdel, med justerbart ryggstöd och justerbart fotstöd. Handtaget som är i skinn är justerbart. Evo kommer att komma med både svart och silvrigt chassi. Det går att fästa liggdel och babyskydd på chassit. Vagnen väger bara 7,8 kg och ska bli mycket liten hopfälld. Stora hjul och hyfsat stor varukorg ser det ut som, men suffletten verkar inte vara så mycket att hurra för. Läs min minirecension av Mutsy Evo HÄR.image