Britax B-Motion–första intrycket

Oj, vad det blir många inlägg om Britax B-Motion, men nu har jag köpt en själv och kört den ute för första gången, och det måste självklart dokumenteras här på bloggen. Är du intresserad av mått, vikt, och detaljbilder på rekommenderar jag detta inlägget.

2013-04-28 14.47.222013-04-28 14.49.04

Jag har hela tiden haft väldigt höga förväntningar på Britax B-Motion och det bästa är att jag aldrig blir besviken. Efter första promenaden kan jag konstatera att den är väldigt, väldigt lättrullad. Den är också helt okej att svänga, men kanske inte den mest lättsvängda vagn jag testat. Vagnen har riktiga lufthjul som gör att det inte fastnar något grus i dem och jag tror också att de är de smala lufthjulen som gör att den rullar så lätt. I affären berättade de att gummihjulen är så tjocka att de anses punkteringsfria. En annan grej som jag gillar riktigt, riktigt mycket med vagnen är fjädringen. Den har ordentlig fjädring både på framhjulen och bak i chassit och den gör att vagnen går väldigt mjukt över alla sorters ojämnheter. Små kanter, grus eller räffliga plattor märks knappt. Den bara rullar över mjukt och ljudlöst.

2013-04-28 15.03.20

Eftersom handtaget sitter väldigt nära vagnen har den inte jättebra hävkraft, men ändå så att man klarar sig upp för trottoarkanter osv. Att handtaget sitter nära vagnen hade kunnat innebära att det var lätt att sparka i vagnen, om det nu inte var så att hjulaxeln var så smart konstruerad att den sitter högt upp vid varukorgen och är omöjlig att sparka i. Vagnen är så lätt att köra att min 2-åring inte hade några som helst problem att manövrera den själv.

2013-04-28 14.51.47

2013-04-28 14.54.32

Förutom att den är lättkörd är den också väldigt lätt att fälla ihop och blir mycket kompakt ihopfälld. Här ser ni den ihopfälld i vår Saab 9-5 kombi.

2013-04-27 11.41.40

Den tar inte heller mycket plats när man vill förvara den i hallen, och den står själv om man fäller ut handtaget.

2013-04-28 15.28.22

Några nackdelar finns förstås också med vagnen. Det är synd att mittenpanelen av suffletten bara är i ett tunt nät för det skyddar egentligen varken mot vind, kyla eller sol, jag hade hellre sett att hela suffletten var i tyg. Sittdelen är också ganska bakåtlutad och det finns sömmar på remmarna som stoppar så att den inte går att fälla upp mer upprätt. Det är också synd att den inte har uppfällbart fotstöd.

Britax B-Motion kostar 2999 kronor på Babyproffsen där jag köpte den. Då ingår bågen och adaptrar till Britax babyskydd.

Detta var mitt första intryck av Britax B-Motion, självklart kommer jag med en mycket utförlig recension så småningom.

9 thoughts on “Britax B-Motion–första intrycket

 1. Linn

  Hej!
  Jag fick förklarat för mig när jag var och tittade på vagnen att om man trycker upp fotstödet underifrån så får man det lite upphöjt iaf 😉
  (Har dock inte provat hur väl det håller sig uppe)

  Svara
 2. Jiongrui

  Hej,
  Jag är på väg att beställa en baby jogger cm gt, sen såg jag den här recensionen, vad är rygglängden?

  Vi ska resa till Kina om en månad, så vi letar en vagn som vår snart 4 år son kan också villa i, den yngsta är 1 år.

  Sonen får bra plats i baby jogger gt, men jag är lite tveksam för 3 hjuls vagn, för vi vill gärna använda vagnen hemma också, tex gå i skogen.

  Svara
 3. Jiongrui

  Det verkar ganska kort, kortare även än bugaboo cameleon? Tycker du motions sit del är mindre än cameleon, har en cameleon nu, tycker vår 4 åring är för lång för den.

  Svara
 4. Anna

  Hej!
  Har själv en b-motion och är supernöjd. Så liten, smidig och kompakt. Men, en fråga till dig som också har denna, upplever du att bakhjulen är som lite skrangliga ibland? Jag kan tycka att om man går på vissa ojämna underlag så låter det från hjulen. Som att de är lite lösa eller ngt. Kanske inte går att få dom helt fasta med tanke på att dom är avtagbara?
  Hoppas du förstår vad jag menar 🙂
  Tacksam för svar!
  Hälsningar Anna

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.