Britax 2014

Britax har haft ett intensivt år då man kommit med två helt nya modeller, Britax Affinity och Britax B-Motion, och trots det ligger de inte på latsidan, det kommer flera nyheter även inför nästa årsmodell. Största nyheten är en ny modell som heter Britax B-Motion 3, som förstås bygger på Britax B-Motion, men har tre hjul istället.

Britax B-Motion 3: Britax B-Motion 3 bygger på samma chassi och sittdel som B-Motion, den har alltså ställbart knäledshandtag, steglöst ställbar rygg, enhandsfällning, sufflett med extra mesh-panel och båge som går att svänga undan. B-Motion 3 har samma sköna fjädring som B-Motion 4 och riktiga lufthjul. Förutom att B-Motion 3 har tre hjul och att det främre hjulet är lite större än på B-Motion 4, så har denna vagn även fått en extra dämpare på handtaget, så att handtaget inte ska bli skadat när man fäller ihop vagnen. B-Motion 4 går att komplettera med både liggdel och babyskyddsadapter. Vagnen är 105 cm lång och 58 cm bred uppfälld, hopfälld blir den 70x58x35 cm och den väger 11 kg. Maxvikt är 17 kg. Britax B-Motion 3 finns i Neon Black och Neon Chili. Den kommer ut till försäljning i början på november och kostar 3200 kronor. Vill du veta mer om Britax B-Motion kan du läsa min recension av Britax B-Motion 4 här.

DSC01640B_MOTION_NeonBlack_04_bumperbar_BR_400

B_MOTION_NeoneChili_01_hoodmesh_BR_400B_MOTION_3NeoneChili_BR_folded_2013_400 Britax B-Motion vinterhjul: Det kommer även vinterhjul till Britax B-Motion 4. Vinterhjulen klickas lätt i i samma fästen som de vanliga framhjulen, de är lika stora som bakhjulen och de ser ut att vara lufthjul även dem. Vinterhjulen finns ute till försäljning och kostar 600 kronor.

DSC01639

Britax Affinity: Även till Britax Affinity kommer vinterhjul! Likadana lufthjul som bakhjulen, som klickas i fästena för framhjulen. Britax Affinity som jag tittat på innan och tyckt verkar bra blev just ännu bättre! Vinterhjulen till Affinity kommer första kvartalet 2014 och kommer kosta 900 kronor.

DSC01629

Jag bjuder på en bonusbild på när vi provkörde Affinity en annan dag. Jag tyckte den var skön att köra, lätt att svänga, lätt att häva och bra fjädring. Dottern som sitter i vagnen är 2,5 år, ca 90 cm lång och väger ca 14 kg.

DSC01446b

Britax Affinity kommer också i en specialutgåva med ett häftigt graffitti-mönster. Detta Colour-pack kommer kosta 1200 kronor och överskottet går till välgörenhet.

DSC01635DSC01636

13 thoughts on “Britax 2014

 1. Sandra

  Kul info!

  Men jag förstår inte hur du kan tycka att affinity har bra fjädring, när jag har testat den har den varit stel som en kyrkbänk. Och jag har inte märkt någon förändring av att dra i reglagen.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet att du tycker det, du har sagt det förr. Jag tycker fortfarande att den har helt okej fjädring. Med barn i och bromsen låst går handtaget att trycka ner ordentligt så min slutsats är att den dämpar bra, inte som Go eller Beyou förstås, men helt okej för att vara en cityvagn.

 2. Kristin

  Är så sugen på den här vagnen. Hur tror du den funkar på grusvägar? Är det någon skillnad på själva vagnen 2013 jämfört med 2014?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Är det affinity du menar? Den borde funka helt okej på grusvägar. Jag tror inte det är någon skillnad mellan årsmodellerna.

 3. Kristin

  Vad tror du om Affinity på vintern? Går den att få mysig och skyddande? Den är ju inte lika ombonad som exempelvis Ozone. Tror du det funkar med andra åkpåsar än Britax egna?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag vet inte riktigt, suffletten ser inte ut att gå jättelångt fram, framförallt i liggläge. Men med en åkpåse blir det mesta mysigt. Ja, jag tror absolut att andra åkpåsar passar.

 4. natalie

  Jag är en lycklig ägare till britax affinity och jag älskar den…. fjädringen är underbar och när man drar i fjädrings reglerarna så ändras faktiskt fjädringen man märker det inte direkt när man bara trycker på vagnen, men när man ska upp och ner för trottoar kanter m.m märker jag stor skillnad i allafall… ända negativa jag kan säga om affinityn är att suffletten är kort om man inte har den öppen med ventileringen, men inte så att man kan ha det på sommaren, men jag som ägt bugaboo cam tidigare och har kvar mina suffletter, var modig nog till att prova, så jag skruvade loss skruvarna som håller bågarna fast i spännet på min affinity och satte på en bugaboo sufflett och vet ni vad? den passar perfekt. Hade dock kunnat vara lite kortare men jag syr mina egna ju så jag använder samma mönster som till bugaboo sufletterna, men syr dom lite kortare bara så jag pimpar min vagn på alla möjliga sett nu 🙂 och det funkar super med andra åkpåsar köpte min affinity iofs för 3 månader sedan så det har ju inte varigt läge för åkpåse än, men var ju tvungen att prova och det blev super duper mysigt, jag har både bugaboo åkpåse och elodie details åkpåse, och båda satt underbart i trotts att jag hade kvar dynan….

  så jag säger som så rata inte förrän ni verkligen gett er på att pilla och dona med vagnen,… detta är min 14onde vagn och haft många som varigt kärlek vid första ögonkastet och kännt jätte bra i butiken , och efter en vecka har jag gråtit floder för vagnen varigt så värdelös för mina behov…

  affinityn är i allafall verkligen en vagn som får stanna kvar här hemma, det är en sak som är säkert.

  1. Cissi

   Nathalie, så man kan bara köpa en CAM suflett och sätta fast? El måste man mixtra nått?:) har du haft problem att fälla ryggen? Jag har skit svårt med det på butiken, får knappt till det alls:/

   Men andra verkar ej ha problem så nått måste jag göra galet, skulle vilja se en bild el video på nära håll om vart man ska sätta fingrarna och dra. Men finner ej bra bild el video så:/

  2. heli

   Hej!
   Skulle också vilja veta hur du gjorde med sufletten.
   Kan man ha britax bågarna kvar och trä dem i bugaboo cam sufletten?

   Mvh: Heli

 5. Kicki

  Jag har en beige britax affinity till salu, chassit är svart och silver. Liggdelen är endast använd 3 månader, sittdelen är aldrig använd och har fortfarande lappar kvar. Förvarad inomhus i djur och rökfritt hem, avtorkad med trasa varje gång vi kommit in. Köpt för 7000kr, säljes för högst bjudande. Det är en årsmodell 2013, inköpt i december :), det är en himla bra och fin vagn som tyvärr står i min klädkammare då jag fått en stokke av mina föräldrar som jag istället använder.

  Kontakta mig på kika-1987@hotmail.com om ni är intresserade.

 6. Jeanette

  Natalie skulle behöva din hjälp? Har en britax affinity som jag älskar! skulle dock också vilja testa och byta sufflett så snälla berätta hur gör jag? Ska jag byta ut både båge och fäste?

  Tacksam för svar!
  Mvh Jeanette

Kommentarer är stängda.