Recension av Britax B-Motion

2013-04-28 14.46.23

Märke: Britax
Modell: B-Motion
Årsmodell: 2013
Färg: Neon Black

Nu har jag haft min Britax B-Motion i en månad och testat den i alla möjliga avseenden. Jag har shoppat med den, handlat mat, gått promenader, gått i skogen och åkt på minisemester med den. Så nu känner jag mig redo att skriva recensionen av Britax B-Motion.

Sittdel

DSC08122DSC08123DSC08129DSC08127DSC08128DSC08130DSC08131DSC08132DSC08141DSC08142DSC08181bDSC08183b

Britax B-Motion har steglöst ställbar rygg med fullt liggläge. Sittläget är ganska bakåtlutat, min 2-åring bryr sig inte så mycket om det, men jag märkar att hon blir mer aktiv när jag knäpper loss axelbanden och hon får sitta mer upprätt. Ryggen justeras med band, det finns en klämma som man drar i för att fälla ner ryggen och för att fälla upp den drar man i de två banden utåt åt var sitt håll. Längst ut på banden finns passande nog två öglor att hålla i. Det finns sömmar på banden som gör att ryggen inte går att dra upp så långt, det går alltså inte att få ryggen mer upprätt oavsett om man stoppar bak tyg osv. Liggläget är som sagt helt plant.

När man fällt ner Britax B-Motion i liggläge finns ett bakstycke som har en ficka med dragkedjestängning. Det går även att lossa en dragkedja och ta bort hela bakstycket, där bakom finns ett finmaskigt nät som gör att det blir god luftcirkulation i vagnen och det skyddar även mot insekter.

Det ingår en båge till Britax B-Motion, den går att knäppa loss på ena sidan och svänga undan. Men den går i en bestämd bana och man måste vrida den runt på sidan av vagnen. Bågen går även att ta bort helt.

Min dotter är 2 år, väger ca 12 kg och är ca 85 cm lång. Hon har gott om plats i vagnen. Den är väldigt rymlig upp till suffletten, på fotstödet är det lite mindre plats kvar, men bara hon böjer benen kan även dem växa mycket mer. Även på bredden är det gott om plats. Det är med andra ord en rymlig vagn.

Sele

DSC08144DSC08145DSC08146

Selen på Britax B-Motion tycker jag är väldigt bra. Den går att ställa i tre olika höjder för axelbanden, den har riktigt mjuka och sköna axelmuddar. Det bästa är ändå att axelbanden är så väldigt lätta att knäppa loss, utan att för den skull trilla av hela tiden. Man behöver trycka ihop spännet lite och sedan kan man trä igenom axelbandets spänne och bara använda grenbandet och midjebandet. Det gör att det är lätt att skifta mellan att använda axelband eller inte beroende på situationen. Det enda klagomål jag har på selen är att grenbandet är väldigt långt. Vi har det på kortaste och ändå hamnar spännet mitt på magen på min dotter.

Sufflett

DSC08139DSC08138DSC08135DSC08134DSC08148DSC08149DSC08137

Suffletten på Britax B-Motion har flera olika lägen. Den har även en panel som kommer fram om man öppnar en dragkedja. Panelen består av ett väldigt tunt nät. Det skyddar bra mot insikter och släpper in luft men släpper även igenom mycket sol, ljus och vind. Inte så bra om solen gassar på eller om man vill ha det mörkt i vagnen när barnet ska sova. Jag hade nog tyckt det var bättre att panelen var i vanligt tyg (särskilt i och med att det redan finns en vädringslucka i suffletten). Men jag är trots det väldigt glad att det finns en panel så att suffletten går att dra fram en extra bit. När min dotter har solhatt på sig och solen kommer framifrån så är det perfekt att kunna dra fram suffletten. Solhatten skyddar då från sol genom panelen och suffletten skyddar från sol i ögonen. På vintern kan jag dock tänka mig att man inte vill använda den extra panelen så mycket eftersom det blåser rakt igenom.

Som jag nämnde finns även en vädringslucka i suffletten, som också fungerar bra som tittlucka. Det är en lucka som stängs med kardborre och viks fram när man öppnar den.

Fotstöd

DSC08140

DSC08125

Britax B-Motion har ett fast fotstöd som egentligen inte är uppfällbart. Det har vatten- och smutsavvisande tyg längst ner. Det går att vända fotstödet ut och in och på så sätt få upp det en liten bit, men när barnet lägger sina fötter på sjunker det ändå ner en bit. Jag tror att det är någon slags kartongbit i botten av fotstödet och den kanske inte mår så bra av att böjas och vändas ut och in i längden. Vi har ändå använt denna funktionen ibland, tex. när hon ska sova i vagnen längre stunder.

Liggdel

Det går att komplettera Britax B-Motion med en liggdel som klickas fast på chassit med hjälp av de medföljande klick&go-adaptrarna. Liggdelen kostar 1500 kronor. Jag har inte testat den.

Som jag nämnde ingår adaptrar och de passar även alla Britax babyskydd. De klickas enkelt fast på chassit i samma fästen som bågen.

DSC08167

Handtag

DSC08150DSC08151

Britax B-Motion har ett knäledshandtag som justeras genom att trycka in knapparna på insidan av knäleden. Handtaget har sammanlagt 11 lägen. Det går inte att ha rakt ner men däremot rakt upp. Det kan justeras mellan 81-109 cm. Handtaget är belagt med skumgummi.

Varukorg

DSC08152DSC081532013-05-19 11.49.292013-05-23 17.20.51

Britax B-Motion har en varukorg i tyg som är som en fyrkantig liten låda. Måttet på varukorgen är 37×31 cm, vilket är ganska litet. Bakaxeln går upp högt vid varukorgen bak vilket gör att det är enklast att stoppa i saker från sidan av vagnen där varukorgen är som ett nät som är ganska böjligt. Men det är svårt att få  lite större grejer. En skötväska fyller upp nästan hela varukorgen. Maxvikt i varukorgen är 4 kg.

Broms

DSC08157

Britax B-Motion har kugghjulsbroms av revolvertyp som justeras genom en liten pedal vid höger bakhjul. Det är väldigt enkelt att trycka ner pedalen för att låsa och trycka upp den för att låsa upp. Det enda jag inte gillar med denna typ av broms är de tillfällen då man står på ena sidan av vagnen och bromsen är på andra, tex. på bussen, då kan det bli lite krångligt.

Hjul

DSC08154DSC08155DSC08156

Hjulen är en av Britax B-Motions största fördelar tycker jag. Den har riktiga lufthjul med luftkanal på alla fyra hjulen. Bakhjulen är 26 cm i diameter dvs. 10 tum och framhjulen är 19 cm i diameter dvs. 7,5 tum. Trots att vagnen har riktiga lufthjul har de så tjockt gummi att de räknas som punkteringsfria hjul, det finns nästan inga andra vagnar som har så tjockt gummi i hjulen. Om man mot förmodan skulle få punktering så går det att byta slang i bakhjulen, men framhjulen behöver man byta ut helt och hållet (vilket går på garanti första året). Hjulen är smala vilket gör att vagnen rullar riktigt bra, och (åtminstone bakhjulen) är dessutom kullagrade.

Framhjulen är svängbara och låsbara, de låses genom att trycka ner plastringen ovanför hjulet, kan enkelt göras med foten. Hjulen är också enkla att ta av. För att ta av framhjulen trycker du in en knapp rakt ovanför hjulet. Bakhjulen är lite krångligare att ta loss, men det finns en liten pigg under “hjulhuset” som ska dras neråt för att bakhjulet ska lossna.

Fjädring

DSC08157

Britax B-Motion har riktigt bra fjädring. Den har en rejäl fjädring på varje bakhjul och framhjulen har också bra fjädring som gör att hjulen viks bakåt när det kommer större hinder. Det blir väldigt, väldigt mjuk körning med vagnen och den tar sig fram bra på ojämna underlag. Däremot finns det inte så jättemycket gung i chassit, tex. när man ska söva barnet, men ändå bra gung för att vara en sulky.

Hopfällning

Britax B-Motion är superlätt att fälla ihop. Det fösta man gör är att trycka in knappen som finns på höger sida av chassit, den stannar intryckt.

DSC08159DSC08160

Sedan lyfter man vagnen i handtaget i sitsen, och då fäller den ihop sig själv.

DSC08147

Vagnen har automatiskt lås ihopfälld.

DSC08161

Hopfälld med bågen på blir den 89x55x29 cm.

DSC08162

Utan båge blir den 71x55x29 cm.

DSC08166

Om man tar av hjulen blir den 65x46x25 cm.

DSC08165

Vagnen kan även stå själv när den är ihopfälld, om man fäller ut handtaget lite grann.

DSC08168

Körkänsla & Hanterbarhet

Jag gillar att köra Britax B-Motion, för att vara en sulky känns den väldigt stadig och rejäl. Den har dessutom riktigt bra fjädring vilket ger en mjuk körning och de smala kullagrade lufthjulen gör att den rullar riktigt lätt. Däremot tycker jag den är lite trög att svänga och den har inte heller så bra hävkraft. Vagnen är kort och har kort handtag men trots det finns det ingen risk att man sparkar i hjulaxeln bak eftersom den går högt upp ovanför varukorgen.

2013-04-28 14.51.47

Den rullar som sagt riktigt bra vilket är en stor fördel när man ska gå på stan. Dessutom är den liten och smidig, bara 55 cm bred och 100 cm lång. En nackdel när man går på stan med Britax B-Motion är att den är lite trögsvängd. Jag föredrar att hålla händerna allra längst ut på kanterna av handtaget när jag går i affärer med den för då får jag bättre svängkraft. Men att köra den med en hand är ingen höjdare, det blir ganska tungt, men det går. Jag upplever dessutom att den blir ännu trögare att svänga om man lägger något i varukorgen eller om barnet lutar sig framåt. Men det funkar ändå att gå i affärer med den, det är bara det att det hade kunnat funka ännu bättre.

2013-05-09 10.45.44

2013-05-23 17.20.172013-05-16 15.52.54

För att vara en optimal shoppingvagn hade jag dessutom önskat lite större varukorg. Men något som är positivt är att man kan hänga riktigt mycket på handtaget utan att vagnen välter, även om barnet inte sitter i vagnen. Mina barnvagnskrokar kommer från Babytrold. (Men vagnen är såklart inte godkänd för att lasta på handtaget, det är det bara Bugaboo Buffalo som är).

DSC00035

Jag har testat Britax B-Motion i terräng och jag tycker att den klarar sig riktigt bra för att vara en sulky med så små svängbara framhjul. Den har som sagt riktigt bra fjädring och jag tror att det framförallt är det som gör att den tar sig fram. Man ska aldrig underskatta bra fjädring, jag tycker tex. att denna vagn tar sig fram lika bra eller bättre än Kronan City på många underlag, dessutom är den inte lika skumpig som cityn, trots att City alltså har betydligt större framhjul. B-Motion tar sig fram bra på stigar med rötter och stenar om man låser framhjulen. Den funkar även förvånansvärt bra att köra i djupt grus, bara man har lite fart så tar man sig faktiskt fram med framhjulen först. Kullersten är inga som helst problem, den fina fjädringen gör att det inte ens blir särskilt skakigt.

DSC00028DSC000302013-05-19 12.02.34

Jag har inte testat Britax B-Motion i snö men skulle tro att den funkar helt okej tack vare att den har lufthjul och att de främre är ganska stora. Dessutom har jag upptäckt att Britax B-Agiles vinterhjul passar på B-Motion (men jag vet inte om den är godkänd för det). Å andra sidan är den inte rolig att köra men fasta hjul, eftersom den har så dålig hävkraft.

IMG_0233

Jag tycker det funkar hyfsat att åka buss med Britax B-Motion. Eftersom vagnen har ganska dålig hävkraft måste man gå på med framhjulen först och gå av med bakhjulen först. Om man då vill spänna fast vagnen i handtaget måste man vända den inuti bussen. Men förutom att själv på- och avstigningen kan vara lite krånglig så tycker jag att vagnen är liten och smidig på bussen och den står stabilt tack vare att lufthjulen har bra grepp. En stor fördel är att den funkar bra att lyfta ur barnet och fälla ihop vagnen om det skulle vara fullt på bussen. Även om man ska gå på ett tåg eller buss med hög trappa går det att fälla ihop vagnen (det kan göras med en hand så du kan göra det samtidigt som du håller i ditt barn) och bära den ombord på bussen, även om det kanske kan bli lite stressigt.

2013-05-23 17.30.27

Att fälla ihop och packa in Britax B-Motion i bilen är superlätt och det är en av dess största fördelar. Du fäller ihop den med en hand genom att trycka in en knapp och sedan dra i handtaget i sitsen. Då fälls vagnen ihop och det automatiska låset går i. Du håller då ett smidigt paket i handen, som sedan bara är att lägga in i bilen. Vagnen väger bara 10,5 kg så den är inte alls tung att lyfta in och tar dessutom väldigt lite plats när den är ihopfälld. Såhär lite plats tar den i vår Saab 9-5 kombi.

2013-04-27 11.41.40

Vi har varit på liten semester med B-Motion och även haft med oss den när vi ska göra ärenden och trots att man får ta ur och stoppa i vagnen i bilen nästan hela tiden blir det inte alls jobbigt, den är väldigt smidig att stoppa in i bilen, en riktig bilvagn!

Min dotter har även sovit ett flertal gånger i vagnen, både middagssömn och även somnat för natten i den när vi varit borta. Vagnen har fullt liggläge och bra sufflett men den saknar tyvärr uppfällbart fotstöd. När min dotter har sovit i vagnen har vi gjort den extra mysig med Inovi Memory Foam dyna storlek mellan, huvudkudde från Inovi, filt från Buppa och sovkokong från Outlook, då har hon sovit riktigt bra.

2013-05-26 13.22.022013-05-19 11.57.112013-05-19 12.04.212013-05-16 14.06.03

Mått & Vikt

Hopfälld:

Hopfälld: 71x55x29 cm
Hopfälld med båge: 89x55x29 cm
Hopfälld utan hjul: 65x46x25 cm

Uppfälld:

Längd till knäleden: 83 cm
Längd med handtaget som längst: 100 cm
Höjd: 106 cm
Bredd: 55 cm
Hjulbas (Svängradie): 59 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 60 cm
Ryggstöd: 46 cm
Sitsens djup: 24 cm
Sitsens bredd: 31 cm
Fotstöd: 26 cm
Ligglängd: 95 cm
Höjd till sittytan: 45 cm

Vikt:

Vagn med sittdel: 10,5 kg

Maxvikt: 17 kg
Maxvikt varukorg: 4 kg

 

Tillbehör

De tillbehör som ingår till Britax B-Motion är en båge som är helt avtagbar och även går att öppna på en sida och svänga undan.

DSC08121

Det ingår även adaptrar för alla Britax Babyskydd och liggdelen som finns att köpa till.

DSC08167

Tillbehör som finns att köpa till är liggdel, mjuklift, mugghållare, skötväska, regnskydd, lekbord och resväska.

 

Sammanfattning & Betyg

Jag gillar Britax B-Motion och tycker det är en riktigt bra promenadvagn som känns rejäl och skön att köra. Den rullar bra och är riktigt mjuk i körningen vilket är en stor fördel när man ska gå promenader. Den tar sig dessutom fram på de allra flesta underlag. Jag tycker B-Motion funkar bra som endavagn om man kan tänka sig att ha sitt barn framåtvänd. Den passar oss väldigt bra som resevagn/sommarvagn eftersom vi oftast inte reser till städer eller på charter utan reser inom Sverige till Norrland eller till kusten där man behöver kunna gå på grusvägar och över gräsmattor. Då är denna vagn ett mycket bättre alternativ än en paraplysulky.

Jag tycker Britax B-Motion är en bra vagn om man söker en liten och smidig sulky som ändå är skön att gå långpromenader med och som tar sig fram bra. Den är också utmärkt som resevagn eller bilvagn.  Däremot passar den inte så bra som shoppingvagn eller om man åker mycket kollektivt.

Nackdelar är att den inte har helt upprätt sittläge, inte uppfällbart fotstöd, att den är lite trögsvängd och har dålig hävkraft. Fördelar är att den är väldigt lätt att fälla ihop och blir liten ihopfälld, är skön att köra och tar sig fram på de flesta underlag.

Britax B-Motion finns i tre färger, Neon Black, Neon Chili och Fossil Brown. Den kostar mellan 3000-3800 kronor och då ingår båge och babyskyddsadapter.

Jag har gett Britax B-Motion betyget fyra av fem, detta är en riktigt bra sulky om du söker en med svängbara framhjul som är liten och smidig men samtidigt rejäl.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

51 reaktion på “Recension av Britax B-Motion

  1. Lisa Vestergård

    Verkar ju väldigt bra, synd bara att den inte är vändbar!! Verkar omöjligt att hitta en liten och smal vagn med lufthjul och bra fjädring som dessutom är vändbar. Har du testa Britax Affinity, skulle väldigt gärna se en recension på den.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Easywalker June passar in på dina krav, men den har tyvärr väldigt dålig hävkraft, annars kommer en uppdaterad version som kallas mini som har bättre hävkraft. Jag har tyvärr ingen recension av Britax Affinity inplanerad.

      Svara
  2. Terése

    Hej!
    Jag letar vagn och tycker att dina recensioner hjälper mig mycket! De vagnar det står mellan nu är Baby Jogger City Elite och Britax B motion och kan inte riktigt bestämma mig. Har dock inte provat Britax än så då är min fråga: Hur tror du den är att köra för lite längre personer? Jag är 181 cm och min man är 195 cm. Så är Eliten bra men jag tycker att den är lite bred.
    Mvh Terése

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Min man är 184 cm och tycker den är bra att köra i alla fall. Den har väldigt hög hjulaxel så det är ingen risk att man sparkar i. Du har inte funderat på Babyjogger city mini GT, då? Den är ju lite mitt emellan.

      Svara
  3. Terése

    Köpte Britaxen och är väldigt nöjd än så länge! Hade med den på semester nu och den tog i stort sett ingen plats alls i bilen, perfekt! Och min 1-åring gillade den skarpt! Har hittills inte sparkat i vagnen så det där med att hjulaxeln var förhöjd passade oss bra! 🙂

    Svara
  4. Linda

    Hej.
    Vilken bra blogg!
    Jag går i tankarna att köpa Britax B Motion då jag är väldigt nöjd med min Britax B Smart men saknar lufthjul och dämpning.

    Men jag undrar om du kan luska ut om det går att sätta på B Smarts sittdel på B Motion? Jag mailade Britax om det men då fick jag bara till svar att liggdelen går att använda. Men då borde väl även sittdelen göra det och då borde det gå att vända på sittdelen. Min B Smart är från 2010.

    Mvh Linda

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag vet inte om det går att sätta B-Smarts sittdel på B-Motion, men även om det går så är det inget som är testat och godkänt. Jag tror att det kan bli väldigt ostabilt att sätta en bakåtvänd sittdel (som dessutom antagligen hamnar mycket högre upp än den vanliga sittdelen) på det chassit. Jag hade aldrig vågat göra det. Om du verkligen vill veta är nog det enklaste att ta med dig din sittdel till en butik som säljer B-Motion och testa.

      Svara
      1. Linds

        Tusen tack för ditt svar!
        Det ligger absolut något i det du skriver. Hmm, undra om jag ska satsa på en annan vagn iaf då.

        Svara
        1. Jenny

          Hej!

          Och tack för bra synpunkter!

          Jag är intresserad av B-Smart men förstår av Lindas svar ovan att den saknar dämpning?
          Är det något som stör mycket, på stadspromenader och grusväg?

          Svårt att hitta en vagn som har allt man letar efter…men stort TACK för en superbra blogg med bra recensioner!

          Mvh
          Jenny

          Svara
          1. Maria

            Hej Jenny, jag ser att jag är lite sent ute, men vi har haft en B-Smart 3, med sittdel (och mjuklift) sedan starten till nu (2år) och hittills varit jättenöjda. Att hjulen inte är lufthjul har jag nästan tyckt varit en fördel då de aldrig kan bli punktering. B-smart har varit lättkörd, smidig att hantera och jag älskar den stora suffletten med luftnät då man öppnar dragkedjan, att sitsen är vändbar och för att inte tala om den stora varukorgen.

            Det jag dock stört mig lite på är att den inte har speciellt bra sittdjup och då man viker ner fotstödet, för lite längre barn finns inget ”stopp” att vila fötterna mot utan de hänger fritt. Har man då ett ilsket litet barn som inte vill åka vagn just när vi vill detta, kan de lätt glida under bågen och ur vagnen. (Om man inte använder selen). Vi har sällan behövt använda axelbanden till selen och ser det därför som ett plus att detta inte måste användas utan kan kopplas loss från midjebandet. Men just på grund av sittdjupet och det korta fotstödet överväger jag just nu en alternativ vagn, men har inte riktigt kommit på vilken vagn som kan ersätta denna med de fördelar jag just nu ser hos vagnen.

  5. Jesper

    Hej!
    Tack för en bra recension, din blogg är ett bra stöd i barnvagnsdjungeln.
    Du skriver att det finns en resväska till B-motion, men den enda res-/transportväskan jag hittar från Britax är till B-Agile, vet du om det är samma resväska? Har samma fråga om regnskyddet, hittar bara regnskydd till B-Agile/B-motion 3W, vet du om det är samma till B-motion 4W?
    Mvh
    /Jesper

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      B-Agile och B-Motion är i grunden samma vagn, chassit är det samma och klädslarna går att byta emellan. B-agiles resväska finns listat som tillbehör till B-Motion, så jag förutsätter att den passar. Regnskyddet borde absolut också passa.

      Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag kommer inte ihåg om vi testade det. Men eftersom vagnen fälls bakåt och dynan hamnar på utsidan borde det inte vara några problem. Det enda är att man behöver stoppa in handen bakom dynan för att nå handtaget som man fäller ihop vagnen med.

      Svara
  6. Hanna

    Hej!
    Undrar om du testat Britax b smart 4? Tänkte ev köpa och ha som extravagn till shoppingen och resor. Har hittat en nästan ny på blocket för bara 800 och vill naturligtvis veta om det är en bra affär eller inte.
    Mvh: Hanna

    Svara
  7. Angelica

    Hej Elin
    Jag har tittat nästan alla dina recensioner
    Men hitta inte eller jag bär så mycket att en vagn så har inte hittat det som letar
    Helt säker du kan hjälpa till …
    Vi letar efter en smidig sittvagn som tar inte så mycket plats i bilen som är vändbar och typ terrängvagn
    Vi har 4 barn (8,6,4 & 6 mån) och kör en Ford s-Max som själva bagage utrymme är ganska liten
    Från första barn har vi en teutonia prestige sedan kompletterade vi med paraplyvagn MacLaren techno enkel och en dubbel…

    Kan du vara snäll och ge mig några alternativ att kolla efter
    Tack på förhand

    Svara
  8. Malin

    Hej. Har denna vagnen och jag är galet nöjd. Men jag undrar vart du köpt det gråa överdraget som du har på nån bild med myggnät?

    Svara
  9. Eva-Marie

    Hej
    Läser ganska ofta dina recensioner om vagnar. Är nu inne på en britax b-motion3. Vet du om man kan byta sufflett, om det är något annat märke som kanske passar? Skulle nämligen vilja ha en sufflett som är helt i tyg istället för nät i mitten som britaxen har.
    Mvh Eva-Marie

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Britax B-Agiles sufflett och hela klädsel funkar, men det hjälper ju inte så mycket för den har precis samma design. Det är möjligtvis om någon av babyjoggers suffletter kunde funka, men det är bara en chansning. Annars kan säkert någon av alla duktiga sömmerskor som syr till barnvagnar sy en sufflett.

      Svara
  10. MLO

    Hej,
    Har haft Brio smile, men tyckte det var för stor. Funderar nu på britax b-motion till 2,5 åring. Har jmf måtten, men får intrycket av marginell skillnad. Hittar den ingenstans live och tänkte om du har minne om det upplevs/är mindre i sittläget.

    M

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Du menar alltså när vagnen är uppfälld och man kör den, hur stor den är? Jag skulle absolut säga att B-Motion är mindre. Men du har rätt, med handtaget utfällt skiljer det faktiskt bara 3 cm på längden, och B-Motion är även 2 cm smalare. Brio Smile är en väldigt hög vagn och höga vagnar upplevs ofta som väldigt stora, trots att yttermåtten är kompakta. Så antagligen är upplevelsen att B-Motion är en mycket, mycket mindre vagn, men det beror kanske främst på att den är mycket lägre. Är du ute efter en riktigt kompakt och smidig vagn skulle jag rekommendera att du kikar på Kronan Sulky S, den är riktigt liten.

      Svara
  11. Therese

    Hejsan! Jag har denna vagn och undrar om det räcker att köpa maxi-cosi adapter för att kunna använda min besafe izi sleep på den? Tack på förhand

    Mvh Therese

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag tror tyvärr inte att det finns någon adapter för Maxi-cosi till Britax B-motion, Britax vill gärna att man köper deras babyskydd 😉

      Svara
  12. Hanna Jakobsson

    Tack för alla fina recensioner!

    Jag är på jakt efter en extravagn att ha i bilen, och som resevagn. Har nu fastnat för britax b motion, då den verkar ha bra köregenskaper och blir mycket liten ihopfälld. Finns det några liknande som är i samma liga som man bör kolla på? Vad är skillnaden mellan att ha 3 eller 4 hjul?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Tack 🙂 Babyjoggers City Mini-vagnar är liknande. Men B-Motion är ett bra val tycker jag. Trehjulingen är lite mer lättkörd, den har större hjul så den tar sig fram bättre i tex snö, men den är också lite längre än den med fyra hjul.

      Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag har tyvärr dålig koll på vilka vagnar det babyskyddet fungerar på. Jag är inte helt säker på att det är samma fästen som till vanliga Maxi-cosi.

      Svara
  13. Madde

    Letar vagn till min snart 3 åring. han är nästan 1 meter lång och väger 15 kg. VI har en syskonvagn men när vi är ivög hela familjen så tycker vi det är smidigast att ha två vagnar. Har en smile till lillasyster(funderar på att byta ut den till en crescent infinity) och har idag en paraplysulky av enklaste sort till storebror. Vi ha en lite mer rejäl vagn som han kan somna i ifall vi är borta på kvällar, den ska vara smidig att gå med i köpcenter och även utomhus, dock inget krav att den ska klara av skogsterräng. kronan sulky s gillar jag inte, inte heller någon av brios eller emmaljungas sulkys. Jag har däremot tittat på britax b motion 3hjul/4hjul och babyjoggers vagnar. Men vilken vagn skulle passa oss tycker du?
    Läste att du tyckte att britax 4w var lite trögstyrd..vet du om 3 w är mer lättstyrd? Tror du man får in en smile och britax eller babyjogger i samtidigt i bilen..
    Tacksam för svar:)

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Känns som att Zip skulle vara det optimala, den tar ju väldigt lite plats i bilen så då rymmer man ju annat också. Om en britax/babyjogger och smilen får plats beror helt på hur stort bagage ni har, i vår bil skulle det rymmas utan problem. Förutom Zipen hade jag valt B-Motion eller City Mini GT, har bara provkört City mini i affär men tycker B-Motion och GT:n har så mycket skönare handtag och dessutom bättre hjul.

      Svara
  14. Ellenor

    Hej, vilken tror du är bäst i terräng b-motion 3 eller 4? På trampad grusväg och gräsmatta samt kanske en och annan hård skoterled (nästa vinter då förstås). Vilken tror du på? Verkar vara större framhjul på trehjulingen. /ellenor

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, jag tror att trehjulingen är bättre i terräng. Den har större framhjul och lite längre bas vilket borde göra den lite stabilare, trehjulingar brukar även gå lite bättre i snö eftersom de gör tre spår i snön istället för fyra.

      Svara
  15. Carl-Johan

    Hej!
    Idag har vi en Brio Happy med lufthjul som vi är super nöjda med och ger vår son bra komfort när vi går på alla grusvägar då vi bor ute på landet.
    Jag är på jakt efter en ”extra” vagn som man kan ha med sig i bilen eller på resor och har då fastnat för Baby Jogger city mini GT och Britas B-Motion men här stannar vi i diskussionen.
    Vi är ute efter en vagn med bra komfort och enkel att ta med t.ex när vi hälsar på svärmor i Skagen, på utlandsresan till Spanien eller till min bror i Lund, alltså vill vi inte ha en enkel paraplysulky.
    Läste på din sida att B-Motion har måtten Hopfälld utan hjul: 65x46x25 cm men då jag tittar på deras hemsida blir de 70x58x53, vilket mått stämmer? Vi har lite platsbrist i bagaget då vi har en stor hundbur som tar utrymme.
    Viken vagn hade du rekommenderat och även är det någon av vagnarna som kan ersätta våran Brio vagn med tiden? Finns det fler alternativ?
    Hälsningar Carl-Johan

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      70x58x27 är med hjulen på, mitt mått är utan hjulen, självklart blir den mindre ihopfälld om man tar av hjulen. B-Motion har mycket bättre fjädring och dessutom riktiga lufthjul vilket är mjukare, och fjädring verkar vara något ni är vana vi och gillar ås då skulle jag i första hand valt den. B-Motion är också smalare och mindre än City Mini GT när de är uppfällda. B-Motion finns också i en 3-hjuls version som har större hjul vilket gör att den tar sig fram bättre i terräng. Den blir lite högre ihopfälld men får den plats i bilen skulle jag nog välja den.

      Svara
  16. Elin

    Hejsan.
    Skulle behöva din hjälp!
    Har barnvagnen Britax B motion och vill kunna fästa mitt axkid babyskydd. Har britax adaptrar.
    Vet du vad jag behöver för extra tillbehör för att kunna fösta mitt babyskydd?
    Går det att köpa någon adapter och stoppa i britax adapter?
    Tack på förhand Elin

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Nej , det går inte. Axkids adapter funkar bara på maxi cosi-adaptrar, och britax vagnar har inga adaptrar för maxi-cosi. Du kan bara ha britax babyskydd på britax vagnar.

      Svara
  17. Maria

    Hur upplevde du lutningen på ryggstödet i helt uppfällt läge på Britax B motion? Har sett några engelska recensioner och där ser barnen ut att sitta som hösäckar..

    Vet du om någon uppdatering med uppfällbart fotstöd är tänkt på någon av B-motion eller BJ City mini GT.

    Letar efter en bra efterföljare till min B-smart…

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Om man drar upp det så mycket det går så blir det helt okej sittläge, inte helt upprätt men nästan. Det är inte omöjligt att det kommer uppfällbart fotstöd på B-Motion precis som det gjort till B-agile, men det är inget jag vet säkert.

      Svara
  18. andreas

    Hej,
    Jag har fått punktering på ena framhjulet men när jag kommer till återförsäljaren säger de att garantin inte gäller för punktering, som du skriver i din recension. Var hittar jag skriftligt att garantin täcker detta, så jag kan visa återförsäljaren?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det var något om återförsäljaren sa till mig när jag köpte vagnen (får tre år sedan alltså). Vänd dig till Britax för att ta reda på om det stämmer eller inte.

      Svara
  19. Magdalena

    Tack för en grym blogg.

    Jag letar ny vagn då jag vill ha en mindre smidigare vagn. Har en Beemoo Duo Premium idag som jag är väldigt nöjd med, men är lite trött på den ergonomiska sittdelen (och jag behöver ingen vagn med liggdel längre). Har fått erbjudande om en Emmaljunga Scooter S och en Britax B motion. Vilken skulle du valt och varför? Rent estetiskt gillar jag Emmaljungan mer, men du skrev att sufletten var väldigt kort och det inte finns fullt liggläge. Samtidigt saknar ju Britaxen fullt sittläge om jag förstår dig rätt… eller borde jag försöka hitta något helt annat?

    Svara
  20. Helen

    Tack för att du uppmärksammande att det är enkom plusmodellen som har uppfällbart fotstöd. Känns viktigt i början av sittvagnstiden.

    Svara
  21. Hannah

    Hej! Köpte en B-motion i tron om att den var ifrån 2014 men visade sig vara från 2013. Finns det ngn skillnad mellan åren? Och en sista fråga, jag gav 1500kr för vagnen och då ingick canopy pack (förlängbara sommarsuffletten) och ett alldeles nytt regnskydd. Var det ett rimligt pris?
    Med vänlig hälsning, Hannah

    Svara
    1. Maria

      Hej Hannah, tror Elin slutat svara på kommentarer då hon ska lägga ner bloggen, men jag fick ett meddelande eftersom jag ställt en fråga tidigare i tråden. För mig personligen tycker jag 1500kr känns som ett rimligt pris. Tror nya vagnar (ej motion plus) ligger på ungefär 2500-3200 kr i butik, och bara de nya suffletterna kostar 700kr, och regnskydd till det! Hoppas du blir nöjd med din vagn, jag har en plus-version och gillar den skarpt!

      Svara
      1. Hannah

        Hej Maria! Tack för svar. Jo sammanlagda värdet på tillbehören är ju uppåt 900kr 🙂 Men tänkte mest eftersom att den är från 2013 och inte 2014 som jag trodde 🙁 Lite tråkigt MEN den är superfräsch och inte solblekt alls och det lilla jag kört den gillar jag jättemycket 😀

        Svara
  22. Maria

    Tror faktiskt inte det är någon större skillnad på 2013 och 2014 modellen. Det var ju nu i dec-15 som en uppdatering till plus kom…

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.