Britax B-Motion

Det finns ett nyare inlägg här!

Jag har tidigare visat en bild på den kommande sulkyn Britax B-motion, men nu har jag betydligt mer info. Det är vagnen BOB Motion som presenterades för ett par dagar sedan, som i Sverige kommer att säljas av Britax och få namnet Britax B-Motion. Vagnarna har samma chassi men klädsel och färger skiljer sig åt på de båda vagnarna. Det är Britax som säljer BOB:s vagnar i Sverige så det är inte så konstigt som det kan låta. I samband med presentationen av BOB Motion fick vi också en hel del mer info om vagnen.

BOB Motion och Britax B-Motion har samma chassi, det har 7 tums svängbara och låsbara lufthjul fram och 10 tums lufthjul bak. Fjädring både fram och bak och knäledshandtag. Vagnen fälls ihop med en hand genom att trycka på en spärr och sedan dra i ett handtag i sitsen. Vagnen har automatiskt lås ihopfälld. Hopfälld blir vagnen bara 71x55x29 cm och uppfälld är den inte särskilt stor heller 55 cm bred och 97 cm lång med handtaget utfällt. Vagnen väger bara 10 kg och har en viktkapacitet på hela 34,5 kg, sittdelen är också rymlig. Sittdelen har nästan fullt liggläge men fotstödet går inte att justera.

BOB Motion kommer med adaptrar för Britax Babyskydd så låt oss gissa att Britax B-Motion också gör det.

Eftersom vagnen i Sverige kommer säljas som en Britax-vagn kommer den ha annorlunda tygdesign och färgval. Översta bilden är på BOB Motion, som alltså inte kommer säljas i Sverige, och undre bilden är på Britax B-Motion.

BOB-Motion

IMG_0155

Britax B-Motion känns som en blandning mellan BabyJogger City Mini GT och Britax B-Agile.Vi har haft BabyJogger City Mini GT och gillade den men tyckte att den var för stor och hade dålig fjädring och dessutom föredrar jag fyra hjul. Det känns som att någon tagit det bästa från båda vagnarna och satt ihop det till en, helt enligt mina önskemål 😉 Britax B-Motion kommer börja säljas i mitten av april och har ett rekommenderat pris på 3000 kronor. Den här tror jag att jag ska införskaffa till sommarens utflykter.

Babygizmo har redan recenserat BOB Motion. Det finns också en jämförelse mellan BOB Motion och Britax B-Agile. Här finns även en demovideo av BOB Motion.

16 thoughts on “Britax B-Motion

 1. Sandra

  Oh! Håller helt med dig, försökte gilla GTn men gillar varken trehjulingar eller dålig fjädring – den här verkar ju perfekt! Synd att min dotter fyller 3 i april, no more vagns här 🙁

 2. Jenny

  Perfekt vagn för oss! Den verkar ha nästan allt vi letar efter i en resevagn. Hoppas den kommer innan vi åker på semester i början på juni.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, det är samma typ av ihopfällning som babyjogger. Jag vet tyvärr inte vad den kommer kosta.

 3. Pia

  Ett litet inlägg angående BOB motion. Trots att BOB säljs av Britax Sverige, är det inte säkert att BOB Motion kommer ut på den svenska marknaden. Det som är säkert är att B-motion kommer att lanseras i Sverige i Mars-April.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nä, precis som jag skrivit kommer den heta britax b-motion i sverige. Det är ju samma vagn som bob motion.

   1. Pia

    Britax B-motion och Britax BOB Motion är inte samma vagn. Britax B-motion är en uppgradering av Britax B-Agile. BOB Motion är en sulkyvariant av de större BOB vagnarna.

    1. Elin Inläggsförfattare

     Men om du tittar på bilderna i inlägget ser du ju att de har exakt samma chassi? Jag har fått informationen direkt från Britax att B-motion och BOB motion är samma vagn. Vem är du och var har du fått din information från?

 4. Lotta

  Älskar din blogg! Ett mecka för oss barnvagnsentusiaster 🙂
  En fråga ang Britax B-motion. När kommer den att börja säljas och hur mycket kommer den att kosta?

  Jag var på Babyproffsen i slutet av febr och frågade om B-motion. de började prata om en helt annan vagn, Britax Afinity som kommer i mars.. Så uppdaterade var dem 🙁

  Är i stort behov av ny vagn då vår son har växt ur Brio Go’n (som är en helt superbra vagn). Vill ha en Baby Jogger City Mini Gt men när jag fick se denna med fyra hjul (!) så vill jag avvakta tills jag får provköra båda. .. Vill gärna veta när den kommer i butik.

  L

  1. Elin Inläggsförfattare

   ”Britax B-Motion kommer börja säljas i mitten av april och har ett rekommenderat pris på 3000 kronor.” står det i inlägget. Jag har mailat Britax igen för att få uppdaterad information. B-Motion har inte presenterats än så det är inte så konstigt att de inte kände till den 😉 Även om de flesta återförsäljarna nog har sett den.

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jag såg det. Skulle gissa att det beror på att det är svårt och dyrt att godkänna vagnar till mer än 17 kg i europa. Den har säkert precis samma hållbarhet som bob motion, de har ju samma chassi.

 5. susanne

  skulle vilja ha en jämförelse på britax b agile,britax b emotion.Vill se dom ijämte varann,även ihopfällda.

 6. Jennie

  Hej!
  Vilken otroligt bra blogg! Jag undrar om du skulle rekomendera denna som enda vagn eller bara som extravagn? Jag hade tänkt byta ut min Emmaljunga classic sport och endast köra denna. Vad tror du? Räcker det med denna? Vill inte ha två vagnar och sedan en paraplyvagn. Min son är 1 1/2 år..

  Hälsningar Jennie

  1. Elin Inläggsförfattare

   Ja, jag tycker den funkar som endavagn, den tar sig fram nästan överallt och har bra sufflett med fullt liggläge. Känns som att det är bra kvalité också.

Kommentarer är stängda.