Etikettarkiv: Bumbleride Indie

Mountain Buggy Swift vs Bumbleride Indie

DSC01975

Det här är en jämförelse mellan de två framåtvända trehjulingarna Mountain Buggy Swift och Bumbleride Indie. Även om Swift är en lite mindre variant av Urban Jungle så har Swift och Urban Jungle så många likheter att denna jämförelse även kan komma till användning om du väger mellan Urban Jungle och Bumbleride Indie. Största skillnaden mellan Swift och Urban Jungle är att Urban Jungle är lite bredare och har större hjul (lika stora som Bumbleride Indie).

  Mountain Buggy Swift Bumbleride Indie
Hjul: 3 lufthjul 3 lufthjul
Svängbara hjul: Ja Ja
Hjulstorlek: 10 tum 12 tum
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, revolver Fotbroms, kugghjul
Fjädring: Nej Ja, bakhjulen

Läs mer

Bumbleride Indie vs BOB Revolution SE

DSC01235

Bumbleride Indie och BOB Revolution SE är två trehjulingar med bra fjädring, rejäla hjul och framhjul som går att låsa framåt. BOB Revolution finns också i en annan variant, CE, som har mindre hjul bak och därmed blir ännu mer lik Bumbleride Indie.

  Bumbleride Indie BOB Revolution SE
Hjul: 3 lufthjul 3 lufthjul
Svängbara hjul: Ja Ja
Hjulstorlek: 12 tum 14 tum bak, 12 tum fram
Liggdel: Ja, tillval Ja, tillval
Sittdel vändbar: Nej Nej
Lägen på ryggstödet: Steglöst Steglöst
Broms: Fotbroms, kugghjul Fotbroms, kugghjul
Fjädring: Ja, bakhjulen Ja, bakhjulen

Läs mer

Recension av Bumbleride Indie

DSC01264

Märke: Bumbleride
Modell: Indie
Årsmodell: 2013
Färg: Aquamarine

Nu har jag haft min Bumbleride Indie av 2013 års modell i en månad ungefär. Den största nyheten på denna årsmodell är att den uppfällbara delen av fotstödet är kortare, men fotstödet i sin helhet är längre. Jag har kört min Bumbleride på stan, på långpromenader, i terräng jag har åkt kollektivt med den och packat in den i bilen. Nu är det dags för en recension där jag delar med mig av mina åsikter om vagnen.

Läs mer

Joggingvagnar

Det finns flera typer av joggingvagnar, dels har vi dem som egentligen är cykelvagnar som går att göra om till joggingvagn. De har jag skrivit ett eget inlägg om här. Dels finns det vagnar med svängbara framhjul som går att låsa när man ska jogga och dels finns det vagnar med fast framhjul som bara är till för jogging. Vi börjar med dem med svängbart framhjul.

Beemoo-Sport-KomboBeemoo Sport Kombo: Har 16 tums hjul bak och 12 tums hjul fram. Framhjulet är svängbart men går att låsa. Vagnen har stor förlängbar sufflett med tittlucka, fempunktssele och båge. Den går att fälla till viloläge men inte till liggläge. Det ingår en bricka med plats för vattenflaska och mobil. Beemoo Sport Kombo blir 85x58x39 cm ihopfälld och väger 10,6 kg, maxvikt är 35 kg. Priset är ca 1800 kronor. Vagnen saknar ställbart handtag, liggläge och handbroms. Den går inte att komplettera med liggdel.

Bumbleride-IndieBumbleride Indie: Har “bara” 12 tums hjul men det främre går att låsa framåt vilket ger väldigt bra stabilitet och funkar bra för jogging. Vagnen har också bra fjädring. Den har ställbart knäledshandtag, fullt liggläge och uppfällbart fotstöd. Det går också att komplettera med liggdel. Bumbleride Indie väger 9 kg och blir 82x63x38 cm hopfälld. Maxvikt är 20 kg. Priset är ca 4000 kronor och då ingår båge, säkerhetsrem och mugghållare. Vagnen saknar handbroms. Läs min recension av Bumbleride Indie här.

Läs mer

Första intrycket av Bumbleride Indie

I förra veckan fick jag hem en Bumbleride Indie som jag ska provköra och recensera. Bumbleride är inte så känt i Sverige och har bara sålts här i ungefär ett år. Det är ett amerikanskt märke som är stort där. Mer info om Bumblerides olika modeller finns här.

DSC01269

Bumbleride Indie är en framåtvänd trehjuling, den har 12 tums lufthjul, det främre är svängbart men kan låsas både framåt och bakåt. Detta är den nya årsmodell 2013 som har några förändringar, bland annat är fotstödet annorlunda utformat. Jag har kört min Indie i några dagar och första intrycket är att den är väldigt lättrullad och lättsvängd, det är gott om plats för barnet. Min dotter är snart 2,5 år hon är ca 88 cm lång.

2013-08-22 15b

Till skillnad från många andra vagnar av den här modellen har Indie uppfällbart fotstöd och ganska upprätt sittläge. Det ingår även en båge och mugghållare när man köper den. Suffletten är en favorit på vagnen, den har tittlucka och går att dra riktigt långt fram. Det går även att ta bort den bakre delen av suffletten för mer luftcirkulation.

2013-08-22 15.43.12

Varukorgen är stor och lättåtkomlig och hävkraften är bra. Det känns som en riktigt bra vintervagn och sovvagn, enda irritationsmomentet hittills är att den är lite för bred (62 cm)för att ta sig fram smidigt i trånga affärer. Självklart följer jag upp med en fullständig recension så fort jag har kört den lite mer.

DSC01268

Denna snygga färgen heter förresten Aquamarine. Läs hela recensionen här.