Första intrycket av Mountain Buggy Swift

2013-10-22 15.22.57

Ni som följer mig på instagram har redan sett att jag köpt en Mountain Buggy Swift som jag ska prova. Det är min första Mountain Buggy så det ska bli spännande att se vad jag tycker om den. Än så länge har jag gått en promenad med den och tycker den är riktigt skön att köra. Den rullar bra och är lätt att svänga och häva. Nackdelar så långt är att den inte har någon fjädring och att den blir ganska stor, eller framförallt lång, när man fäller ihop den. Den gick in på längden i vår bil, men det var på håret, och då har vi ändå en ganska stor bil, en Saab 9-5 kombi. Men Swiften har många andra egenskaper som jag gillar, som lufthjulen, svängbart framhjul, knäledshandtag, stor tittlucka och så känns det som en tålig och rejäl vagn. Den har tex. en maxvikt på hela 25 kg.

2013-10-22 15.47.12

Självklart blir det en utförlig recension av Mountain Buggy Swift om en månad ungefär.

5 thoughts on “Första intrycket av Mountain Buggy Swift

 1. Sonja

  Hur bra tycker du att din dotter får plats i swiften? Hur lång är hon ca? Jag är lite otålig och orkar inte vänta tills den mera utförliga recension 😉 Jag funderar nämligen på en duet, som ju baserar seg just på Swiften.

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Hon är 91 cm och jag tycker hon har helt okej med plats som det är nu, även om det inte är så jättemycket växtmån. Duet har mycket smalare sittdelar, men jag räknar med att hon ska kunna sitta i den också, även om det blir lite trångt. Du har inte möjlighet att åka och prova ditt barn i en duet? Det är så olika vad man tycker om utrymmet och komforten för barnet i olika vagnar.

   Svara
 2. Isabelle

  Det är en trevlig vagn och antagligen speciellt trevlig med ett tyngre barn? Jag blev däremot oerhört besviken eftersom jag hade köpt den som vintervagn när jag tog ut den pâ hârt packad, skumpig snö eller ens i lös nysnö. Jag tyckte inte det var en ”idealisk” vintervagn, och jag gillade inte att den vickade till om man kom snett mot en trottoarkant. Sedan finns inte särskilt mycket förvaringsutrymme, eller sittyta, bâgen satt inte fast ordentligt, och utan bältet gled barnet ner (men det var en ettâring)… Men absolut lättrullad. Jag kan sakna körkänslan.

  Svara
 3. Frida

  Hej! Jag är riktigt sugen på en swift:) ungefär när kan man vänta sig din fulla recension? Är mest nyfiken på stabiliteten (då jag hört vissa tycker den är ostadig) och körkomforten? Mvh!

  Svara
  1. Elin Inläggsförfattare

   Kanske i slutet på nästa vecka, eller början på nästnästa vecka är planen 🙂 Tycker inte den är speciellt ostabil, alla trehjulingar är mer ostabila än fyrhjulingar men jag tycker swiften är ganska stadig för att vara trehjuling. Körkomforten är helt okej, det märks tydligt att det inte är någon fjädring i den och den är inte riktigt så lättsvängd som jag hade hoppats, men ändå skön att köra på något sätt.

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.