Mountain Buggy – nyheter och uppdaterade modeller

Igår fick jag chansen att kolla på Mountain Buggys nyheter som kommer nu till sommaren 2015. De presenterar massor av nytt, nästan alla modeller har fått en uppdatering.

Det som är gemensamt för alla de uppdaterade modellerna (Urban Jungle, Swift, Mini, +One och Terrain) är:

 • Först och främst hopfällningen. Alla modeller fälls nu med en hand genom att ta tag under fotstödet, trycka in en knapp och vrida på staget. Detta gör också att vagnen fälls närmre mitten och blir kortare än tidigare modeller. Låset för att hålla vagnen ihopfälld sitter inte längre på sidan utan finns inbyggt i själva hopfällningsmekanismen. När du ska fälla upp vagnen måste du alltså göra på samma sätt, vrida runt staget under fotstödet, samtidigt som du tar tag baktill i handtaget för att vika upp vagnen. Det upplevde jag lite bökigt, men det funkade bra på de mindre modellerna Swift och Mini.

DSC02152

 • Bågen och selen har fått ny utformning, bågen går att vika upp för att spara plats när vagnen ska vikas ihop. Bågen sitter fastklämd runt ramen och kan fortfarande lossas på ena sidan och vikas åt sidan. Selen har fem olika delar som alla fästs och anpassas var för sig, det är alltså lätt att bara använda midjeband och grenband om man önskar det, men det blir lite mer pill när selen ska knäppas eftersom man har fyra delar som ska tryckas i.

DSC02148DSC02176

 • Man har också gjort om reglaget för att låsa framhjulet, tidigare var det en skruv som vreds runt (till vänster), nu är det endast en bricka som trycks ner ovanför framhjulet (till höger).

DSC02165

Förutom detta kommer också massor av andra förändringar och nyheter som är mer modellspecifika.

Urban Jungle: Om vi börjar med den största (i många bemärkelser), Urban Jungle, så kommer den i stort sätt få samma förändringar som Urban Jungle Luxury Collection som redan funnits i butik ett tag. Dels kommer alla de nyheter som jag beskrivit här ovanför, dels kommer det också ett litet uppfällbart fotstöd på den. Liggdelen har också fått samma funktioner som Luxury Collection och Duet tidigare haft, nämligen en ny mer ventilerande liggdel där du också får med en sittdelsklädsel för en fast bakåtvänd sittdel som används med samma sufflett som liggdelen. En annan förändring är varukorgen som har blivit djupare, har fickor baktill och har en maxvikt på hela 10 kg. Vagnen har också fått handbroms med ett vred på sidan istället för fotbroms.

DSC02150DSC02151

Färgerna är också helt nya. Den kommer med svart bas som standard och man kommer få välja färg på sufflett och dyna från åtta olika färgglada färger. Tygerna är helt i canvas, som är mjukare och lite exklusivare. Suffletten har en tittlucka med magnetstängning.

DSC02146

Urban Jungle har fortfarande en maxvikt på 25 kg. Vagnen väger 11,5 kg och det rekommenderade priset är 6499 kronor.

Swift: Mountain Buggy Swift har fått sig en rejäl uppdatering, inte bara har den de allmänna förändringar som de övriga vagnarna har, den har också blivit betydligt mindre. Swift är nu en riktigt liten vagn, den är 58 cm bred och med handtaget infällt får den en längd på endast 83 cm jämfört med den tidigare Swift som var 102 cm lång med handtaget infällt, nästan två decimeters skillnad alltså, det är mycket! För att göra vagnen så mycket mindre har man också sänkt vagnen och även sänkt handtaget. Handtaget upplevde jag som väldigt lågt, med handtaget helt rakt i samma linje som chassit är det 96 cm högt och med handtaget i högsta läget är det 99 cm högt. Många vagnar har 99 cm höjd på lägsta läget. Vagnen blir förstås också mycket mindre ihopfälld. Den har samma designförändring som Urban Jungle, med handbromsen och de nya canvastygerna. Den har också tittlucka i suffletten med magnetstängning. Den finns i samma färger som UJ, åtta olika färger att välja på.

DSC02166DSC02179DSC02146DSC02149

Maxvikten i Swift ligger på 20 kg och den har fortfarande ganska rymlig sittdel. Jag provsatt min 4-åring på 103 cm i vagnen, hon rymdes bra men fick böja en del på benen. Suffletten sitter runt ramen på Swift och kan skjutas uppåt om barnet behöver mer plats. Nya Swift kommer att kosta 5499 kronor.

DSC02178b

Här kommer lite jämförelsebilder mellan nya Urban Jungle och nya Swift.

DSC02170DSC02172DSC02174DSC02175

Swift vs Mini:

DSC02169

Mini: Även den lilla sulkyn Mini har fått en uppdatering. Den har numera ställbart handtag, något som varit efterfrågat. Den har fått svart chassi men har fortfarande polyestertyget och finns endast med röd sufflett. Den kommer från och med uppdateringen bara att levereras tillsammans med Moutain Buggys nya babyskydd, Protect och adaptrar som ett travelsystem. Mini har som tidigare punkteringsfria hjul. Den har en maxvikt på 20 kg och väger 7,6 kg. Som tillbehör finns Plus-liggdelen med den bakåtvända sittdelen (samma som till Swift) och man kan även köpa Swiftens båge som tillbehör. Priset för Mountain Buggy Mini inklusive babyskydd är 4499 kronor.

DSC02168DSC02143DSC02167

Babyskyddet, Mountain Buggy Protect går även att köpa löst och kostar då 1500 kronor inklusive bas.

Terrain: Även Mountain Buggy Terrain har fått sig en uppdatering, förutom de gemensamma uppdateringarna har den även fått en ny design. Den har dock kvar det sportiga polyestertyget, men i två helt nya färger. En annan nyhet är att det förutom 14 tums hjulen som är original även ingår 12 tums bakhjul som även fungerar med Terrains handbroms. Tidigare fanns 12-tumshjulen som tillbehör men då fungerade inte handbromsen. På suffletten finns en ficka med dragkedja och uttag för hörlurar för tex. en Ipod eller mobilen.

DSC02161DSC02162

Terrain finns numera i två färger, den ena ser ut som på bilderna här ovanför och den andra har samma design som suffletten här nedanför.

DSC02159DSC02160

+One: Även Mountain Buggys syskonvagn på längden, +One har fått en rejäl uppdatering. Precis som övriga modeller har den ny ihopfällning, handbroms, ny sele och ny båge och även ny design med canvas-tyger. Den finns dock bara i färgerna rött, blått och helsvart. Tidigare ingick en mjuklift för användning för en nyfödd, den har man valt att ta bort då många upplevde den trång och det ingår istället en madrass som placeras direkt i utrymmet baktill där en bebis kan ligga. Det ingår även ett sol- och vindskydd som placeras över öppningen baktill. Man har också gjort fickan större som barnet som sitter bak placerar sina ben i. Så att det blir mer utrymme för det barnet.

DSC02155DSC02154DSC02153

Dessutom kommer en del nya tillbehör. En av dem är denna skötväskan:

DSC02163

Även skötväskan som kommer med Luxury Collection kommer gå att köpa löst. Sittdynorna till UJ och Swift som alltså finns i åtta färger kommer också gå att köpa löst och de är alla vändbara med en svart baksida. Även suffletterna går att köpa löst men de måste beställas som reservdel.

Alla nyheter från Mountain Buggy kommer att börja levereras i början av juni.

7 thoughts on “Mountain Buggy – nyheter och uppdaterade modeller

 1. Linda

  Hej! Inne i barnvagnsdjungel och är tacksam för din blogg:) funderar på en UJ terrain eller buggy, då jag vill ha en barnvagn med stora hjul, vet om att sittdelen endast finns som framåtvänd och har de i åtanken. De jag undrar över är hur stabil UB:n är? Törs man, utan att behöva oroa sig, lämna de sovande barnet utan uppsikt, tänker på om den kan välta om barnet rör på sig?:/ ( utan uppsikt menar jag att inte behöva stå och hålla i vagnen)

  1. Elin Inläggsförfattare

   Absolut kan du lämna barnet sovandes i en UJ, UJ är så stor så den är riktigt stabil för att vara en trehjuling. Även i min BT Jogger Terrain som jag upplever som mer ostabil lämnar jag min son sovandes.

 2. Sven

  Hej! Tack för bra inlägg. Har du någon uppfattning om hur face-to-face-insatsen fungerar eller hur bra den är? Tycker att tyget på Terrain känns lite i billigaste laget. Är tyget bättre på den vanliga Urban Jungle V3? Vet du om det är mer än handbromsen och hjulstorleken som skiljer Terrain från vanliga modellen? Tänker om man kan köpa en UJ V3 och komplettera med de större hjulen när man ska ut på äventyr?

  1. Elin Inläggsförfattare

   Jag är inte säker på om det finns fler skillnader tyvärr. UJ V3 har canvastyg men terrains tyg är nog tåligare och mer slitstarkt.

 3. Lina

  Hur långt är liggläget på Swift V3? Ser ut som om det går att fälla upp fotstödet på bilderna, är det så?

 4. Helen

  Hej! Vi ska köpa en sittvagn till vår tjeja. Men vi velar över vilken modell vi ska ha. Funderar över mini, vad är din generella uppfattning om den vagnen? Är den ett bra alternativ till en sittvagn? Vill ha en smidig vagn, som inte tar för mkt plats i bilen men vill ändå att den ska vara bekväm för vårt barn att åka i samt att sova i.

Kommentarer är stängda.