Etikettarkiv: Mountain Buggy Urban Jungle

Mountain Buggy – nyheter och uppdaterade modeller

Igår fick jag chansen att kolla på Mountain Buggys nyheter som kommer nu till sommaren 2015. De presenterar massor av nytt, nästan alla modeller har fått en uppdatering.

Det som är gemensamt för alla de uppdaterade modellerna (Urban Jungle, Swift, Mini, +One och Terrain) är:

  • Först och främst hopfällningen. Alla modeller fälls nu med en hand genom att ta tag under fotstödet, trycka in en knapp och vrida på staget. Detta gör också att vagnen fälls närmre mitten och blir kortare än tidigare modeller. Låset för att hålla vagnen ihopfälld sitter inte längre på sidan utan finns inbyggt i själva hopfällningsmekanismen. När du ska fälla upp vagnen måste du alltså göra på samma sätt, vrida runt staget under fotstödet, samtidigt som du tar tag baktill i handtaget för att vika upp vagnen. Det upplevde jag lite bökigt, men det funkade bra på de mindre modellerna Swift och Mini.

DSC02152

  • Bågen och selen har fått ny utformning, bågen går att vika upp för att spara plats när vagnen ska vikas ihop. Bågen sitter fastklämd runt ramen och kan fortfarande lossas på ena sidan och vikas åt sidan. Selen har fem olika delar som alla fästs och anpassas var för sig, det är alltså lätt att bara använda midjeband och grenband om man önskar det, men det blir lite mer pill när selen ska knäppas eftersom man har fyra delar som ska tryckas i.

DSC02148DSC02176 Läs mer

Mountain Buggy Urban Jungle – The Luxury Collection

Mountain Buggy har gjort en rejäl uppdatering, både funktionsmässigt och utseendemässigt på sin klassiker Urban Jungle. Den nya vagnen kallas Luxury Collection och finns i två olika designer. Nautical har ränder i marin och vitt med detaljer i ljust brun äkta läder och silverchassi. Pepita är hundtandsmönstrad i svart och vitt med svarta detaljer i äkta läder och svart chassi.

Mountain-Buggy-Luxury-Collection[5]

Läs mer

Mountain Buggy 2013

Mountain Buggy kommer med en del nyheter för kollektionen 2013, jag har redan bloggat lite om Mountain Buggy Mini, men det kommer mer info om den. Dessutom har man utvecklat vagnarna med en del nya smarta egenskaper och förbättringar, något som man kallar Mountain Buggy Evolution.

Mountain Buggy Mini: Är en Urban Jungle i miniformat. Den är nätt och lätt för att passa i staden. Vagnen är en trehjuling med svängbart framhjul och den är endast framåtvänd och har liggläge. Den har sufflett med stor solskärm i mesh och mesh-tittlucka. Mini har 10 tums hjul och de är en ny typ av hjul som mountain buggy kallar aerotech. Det är punkteringsfria hjul med luftkanal (Emmaljunga och Teutonia har liknande). Mini har en fast handtagshöjd på 97 cm och saknar fjädring. Det går att fästa babyskydd eller liggdel på chassit, men INTE Face-to-face-sittdelen. Mini har enhandsfällning och automatiskt lås, den kan stå själv när den är ihopfälld. Hopfälld blir den 100x58x30 cm. Mini är bara 58 cm bred, men hela 106 cm lång uppfälld. Mini väger bara 7,7 kg och maxvikt är hela 20 kg. Mountain Buggy Mini finns med fyra olika färger (black, chili, flint, lime) på suffletten så du kan lätt köpa till en extra sufflett om du känner för att byta färg. Mountain Buggy Mini kommer kosta ca 4600 kronor i Sverige. Den börjar säljas i december men jag vet inte när den börjar säljas i Sverige. Liten video

Mountain-Buggy-Mini

Läs mer

Mountain Buggy

Mountain Buggy är ett Nya Zeeländskt märke som startades 1992 då grundaren ville ha en vagn som fungerade i de Nya Zeeländska bergen. Mountain Buggy gör trehjuliga enkelvagnar och syskonvagnar. Alla deras vagnar är framåtvända och dessutom är deras liggdel rätt liten vilket gör att man tvingas vända bebisen framåt väldigt tidigt. Något som jag ser som väldigt negativt.

Mountain Buggy Urban Jungle: Är Mountain Buggys vanligaste vagn här i Sverige. Urban Jungle är en trehjuling med 12 tums lufthjul. Den har ställbart handtag, svängbart och låsbart framhjul, fjädring på bakhjulen och sufflett med tittlucka. Sittdelen är endast framåtvänd och har fullt liggläge. Liggläget justeras steglöst med band. Det går även att fästa liggdel (71×34 cm) och babyskydd på chassit. Mountain Buggy Urban Jungle blir 103x63x30 cm hopfälld och står då själv. Den väger endast 11 kg och maxvikten är 35 kg. Detta är en vagn som är liten och smidig och går att köra både på stan, i skogen och i snö. Nackdelar är att den endast är framåtvänd och att ryggstödet inte går att ha helt upprätt vilket vissa barn inte tycker om. Urban Jungle kostar ca 6500 kronor.
Instruktionsvideo
image

 

Läs mer