Teutonia 2015

Teutonia har uppdaterat hemsidan och släppt katalogen med nyheter för årsmodell 2015.

Teutonia-2015[3]

Trenden med gummihjul växer sig allt större, och Teutonia hänger också på och introducerar ett nytt hjul. Hjul 3 kallas Air Ride Technology gummidäck. Det är skumfyllda gummihjul, som lufthjul fast fyllda med skum istället för luft så att man inte kan få punktering. Hjulen är dock en del tyngre än EVA-hjulen. De nya hjulen finns till BeYou, Cosmo, Mistral S och Prestige. De finns också som vinterhjul som passar till BeYou, Cosmo och Mistral S. Chassin i färgen Titanium och Grafit kommer med hjul i färgen svart-grå och chassin i färgen Pearl har hjul i svart-vitt.

Teutonia-Hjul-3Teutonia-vinterhjul-3

Teutonia-BeYou-2015

Teutonia har gjort en uppdatering av samtliga sina modeller och de kallas därför nu V3. V3 innebär att vagnarna har fått nya reptåligare chassifärger, ett nytt handtag i konstläder och en ny handbroms.

Teutonia har lanserat tre helt nya chassifärger istället för de tidigare. De har fått en extra hård reptålig yta. De är också UV-beständiga. De tre nya chassifärgerna är Titanium, Graphite och Pearl. Titanium och Graphite är lite skimrande medan Pearl har en mer matt textur. Samtliga nya färger finns till BeYou och Cosmo, till Mistral S och Prestige finns endast i Titanium och Graphite.

Teutonia-2015-chassifärger

Teutonia-2015-Chassifärger

Teutonia-2015-chassifärger[3]

Handtaget har fått klädsel med ny design, på BeYou har det varit i konstskinn även tidigare men man har nu gjort om den med en ny design av konstskinn med kontrasterande sömmar. Konstlädret är väldigt slitstarkt och det är monterat för hand. Det är UV-beständigt, dvs att det varken spricker eller bleknar med tiden. Förutom till BeYou kommer detta handtag även på Cosmo, och på Elegance finns det antingen i svart eller vitt.

Teutonia-2015-handtag

Man har också gjort om handbromsen som finns som tillval till Teutonias vagnar. Man har bytt ut bromskuddarna för att det ska bli en tystare och effektivare inbromsning. Och hela reglaget är nytt och tåligare. Den nya handbromsen finns som tillval till Teutonia Beyou, Cosmo, Mistral S, Mistral P och Team Cosmo.

Teutonia-2015-handbroms

Chassit på Teutonia Elegance har fått en uppgradering och finns nu även i en version med vitt konstskinnhandtag och vita hjulsidor.

Teutonia-Elegance-2015

Teutonia Fun är sig lik från tidigare år, den finns endast med svart-vitt chassi och hjul 7 EVA-hjul. Den finns också endast i fyra olika färger, Gala Black, Berry Pink/Gala Black, Spring Green/Gala Black och Slate Blue/Gala Black.

Teutonia-Fun-2015

Team Cosmo finns endast med chassifärgen Titanium och i färgerna Gala Black och Slate Blue.

Förutom detta kommer såklart massor av nya färger. Precis som tidigare kan man kombinera alla Made-for-you färger precis som man vill, och välja olika färg på sittdelstyg, sufflett och båge. Alla Made-for-you färger har också inbyggd solskärm i suffletten. Made for You finns i följande färger (bilderna är klickbara och du ser namnet om du håller pekaren på bilden)

Teutonia-Gala-BlackTeutonia-Walnut-BrownTeutonia-Slate-BlueTeutonia-Berry-PinkTeutonia-Spring-GreenTeutonia-Elephant-Grey

Dessutom finns följande fyra färger som sittdelstyg att kombinera med någon annan färg på sufflett och båge:

Teutonia-Mountain-ViewTeutonia-Coffe-BreakTeutonia-Country-BlueTeutonia-Shootings-stars

I designen Cool & Classic finns följande färger

Teutonia-Blue-MarineTeutonia-Cozy-CordTeutonia-Chocolate-CupcakeTeutonia-Polar-LightTeutonia-SnowflakesTeutonia-Wild-WestTeutonia-Mocha-&-CreamTeutonia-City-Maze

Och i Chic & Smart finns följande färger i läderlooktyger

Teutonia-Casablanca-BreezeTeutonia-Paris-RomanceTeutonia-London-Sky

Sedan tidigare har jag också bloggat om att det kommer en ny Limited edition från Teutonia.

Vill man ha mer info när det gäller mått och funktioner på de olika vagnarna rekommenderar jag verkligen Teutonias modellöversikt som är väldigt utförlig.

Mer info om Teutonias vagnar finns på Teutonias hemsida, där kan du även bygga ihop din egen modell i deras konfigurator, där du ser exakt hur din vagn kommer se ut.

Jag gillar den nya färgen med stjärnor och de nya hjulen men tycker det är synd att den turkosblåa Made-for-you färgen försvunnit. Vad tycker ni?

6 thoughts on “Teutonia 2015

 1. Millie

  Hej,

  Har fått överta en Teutonia Cosmo 2011 års modell. Vill gärna uppdatera den med nya hjul. Då vi kommer använda den på mycket grusväg i vår/sommar vill jag gärna ha gummihjul för att få mer ”schvung”. Ska man byta både fram och bak tycker du? Fram till cross-country-hjul och bak till de nya du nämner i ditt inlägg? Kommer vagnen bli tok för tung? Vad tror du?
  /millie

  1. Elin Inläggsförfattare

   Nja, jag skulle nog inte ha bara Cross-Countryhjulen, det är ju fasta hjul så då kan du ju lika gärna ha någon vagn som har lite större hjul och bättre fjädring om du bara ska ha fyra fasta. Men iofs kan du ju använda de gamla svängbara hjulen när du behöver svängbara och använda cross countryhjulen när du tex. ska gå i skogen. Jag tror att de svängbara hjulen klarar sig alldeles utmärkt på grusväg, särskilt de nya gummihjulen.

 2. Roxana

  Teutonia FUN:
  Hej. Jag undrar naer du saeger ”Teutonia Fun är sig lik från tidigare år” om det staemmer aeven med 2015 modellen . Jag funderar paa att koepa en begagnad FUN, men vet inte fram till vilket aar aer de i stort saett samma barnvagn som 2015 ( bortsett fraan nya färger ). Och om 2015 har faatt nya detaljer, vad aer det som skiljer i sadana fall fraan de tidigare aarsmodellen?

  Tack
  Och aen en gaang stort tack for all information Du ger oss alla. Jag kan inte taenka mig hur jag skulle kunna samla all info som Du har haer.
  Mvh

  1. Elin Inläggsförfattare

   Från 2014 kom en ny sittdel som har bättre sufflett med en solskärm. Sedan är jag lite osäker på när fler förändringar har gjorts men jag tror att den har varit ganska lik sig sedan 2010 någon gång.

Kommentarer är stängda.