Etikettarkiv: Emmaljunga Mondial

Emmaljunga 2017

Inför årsmodell 2017 presenterar Emmaljunga inga stora nyheter, de kom ju med en ny vagn för bara ett par månader sedan. Men sin vana trogen blir det ändå en hel del förändringar, nya färger och nya hjul bland annat.

För 2017 årsmodell finns Emmaljungas vagnar i tre olika designer, de kallas Lounge, Outdoor och Competition. Lounge har dels de gamla Loungefärgerna Lounge Grey och Lounge Black, och två nya färger som heter Lounge Navy och Lounge Pure. Lounge har handtag i svart leatherette, silverchasssi och lufthjul som ser ut som NXT90:s, alltså med vita hjulsidor. Outdoor har färgerna Outdoor Navy, Outdoor Black, Outdoor Olive (Melerad) och Outdoor Timber (melerad). Till det har de svart chassi och handtag i brunt leatherette. Hjulen är nya och är mer grovt mönstrade offroad-lufthjul. Competition finns i färgerna Competition Navy, Competition Black, Competition Grey och Competition White, den har “vanliga” tyger utan melering. Competition har också handtag i svart leatherette med små prickar i och svart chassi med ecco-hjul (punkteringsfria).

Modellmässigt är det inga större förändringar utan det gäller främst färger och hjul. Mondial och Mondial de Luxe finns kvar, Mondial De Luxe finns i de fyra Lounge-färgerna och Mondial i White Leatherette, Vanilla Leatherette och Espresso Leatherette. Edge finns i alla fyra färger i de tre designerna, alltså alla 12 färger för 2017.

Alla bilder i inlägget är klickbara.
Mondial de Luxe i Lounge Pure:

Emmaljunga Modelyear 2017. © Sven Persson / swelo.se

Läs mer

Emmaljunga 2016

Nu har Emmaljunga mässa i Stockholm och presenterar nyheterna för 2016, som ni vet lever vi i ett informationssamhälle och bilderna har redan läckt ut på internet, det är vi ju inte särskilt ledsna för 😉

Genomgående för hela sortimentet är att det kommer lösa hjulpaket till nästan alla modeller, det kommer att gå att köpa ett paket med lufthjul eller ecco-hjul att alternera med om man önskar det. Det kommer också flera nya vävda melerade tyger som har fått namnet “Lounge”, Lounge Black, Lounge Grey, Lounge Green och Lounge Beige. Alla modeller som tidigare haft skum-handtag har istället fått handtag i leatherette.

Den nya modell som kommer inför 2016 är Emmaljunga Scooter 4 och Scooter 4 S, som är en blandning mellan Buddy och Scooter AIR. Den ersätter alltså Buddy och Scooter S AIR som utgår. Stommen har den fått från Buddy, med den högre bågen, fotstödet som liknar det på Viking och suffletten med förlängning baktill. Suffletten har också fått en extra solkeps framtill så den blir extra skyddande, efterlängtat! Det kommer dock inte gå att köpa lösa suffletter till Scooter 4 och antagligen är dem som sitter på inte heller avtagbara. Scooter 4 finns i många olika färger och olika färger hör ihop med olika hjul, det finns alltså Scooter 4 både med lufthjul och med Ecco-hjul. Det går dock att köpa till ett set med fyra hjul av antingen lufhjulsmodellen eller Ecco-hjul för att ha att byta med. Scooter 4 S väger 10,9 kg och Scooter 4 S AIR väger 11,7 kg. Ligglängden är 100 cm och ihopfälld blir den 87x50x28 cm. Scooter 4 kommer finnas i färgerna Navy, Black, Rioja, Oxford Green, Lounge Grey och Granit. Scooter 4 AIR kommer att finnas i Lounge Black, Red, Petrol, Desert Beige, Lilac, Dark Grey, Black/Pink och Black/White.

Emmaljunga Scooter 4

Läs mer

Emmaljunga 2015

WOW! Emmaljunga har presenterat sin nya kollektion för 2015 och nu har man verkligen lyssnat på kunderna och gjort många ändringar som jag tror blir riktigt bra. Bara en sådan sak som att de gamla punkteringsfria grusätande EVA-hjulen är borta, de finns inte mer, fantastiskt! De ersätts istället av både hjul liknande Scooter 3s hjul (de kallas Ecco) och riktiga lufthjul. Dessutom kommer mer färgglada alternativ till samtliga modeller och man har tagit bort den pösiga sufflettkjolen på City Cross, Nitro och Super Nitro. (Alla bilder är klickbara)

Double Viking Package2 raincovers, 1 changing bags Mood, 1 parasols, 2 seatpads, 2 hoods seat, 2 hoods carrycot

Läs mer

Recension av Emmaljunga Edge med classic-chassi

DSC02770DSC02812

Märke: Emmaljunga
Modell: Edge
Årsmodell: 2010
Chassi: Classic Cryptonite
Färg: Lime

Jag har kört Emmaljunga Edge med Classic-chassi i många olika situationer, nästan uteslutande med liggdelen på. Men även lite med sittdel och syskonsits. Jag har testat den i skog, på promenader, i snö, på stan och att packa in i bilen. Detta är en riktigt klassisk Emmaljunga och en av få barnvagnar med stålvarukorg och klassisk hjulbroms. Söker du en modern klassiker som klarar det mesta så kan detta vara vagnen för dig.

Läs mer

Emmaljunga Limited Edition Precious Pink och Precious Blue

Emmaljunga kommer med en ny Limited Edition till Mondial. Den finns i två färgställningar, Precious Pink och Precious Blue. Båda har utsida i White Leatherette och insidan är randig, antingen i ljusrosa eller ljusblå. Tyvärr är denna fina Limited edition producerad för den engelska marknaden och kommer inte att marknadsföras här i Sverige. Den finns dessutom i väldigt begränsad upplaga.

1966264_534787699970886_1444085656_o1529790_534787603304229_206793094_o

Den finns till alla Mondial-chassin och priserna är samma som vanliga Mondial, du hittar den svenska prislistan här.

Emmaljunga limited edition precious pink

Att köpa som tillbehör finns bäddset i matchande färg och skötväska.

Jag tycker Emmaljungas Limited Editions varit lite si och så designmässigt de senaste åren, men det här tror jag kan bli en riktigt eftertraktad vagn som faller många i smaken. Själv tycker jag att den påminner mycket om Emmaljunga Carmen från 2006. Men som sagt, synd att den inte marknadsförs här i Sverige. Vagnen kommer ut på engelska marknaden i slutet av maj/början av juni.

Ställbar fjädring på Emmaljungas vagnar

Alla Emmaljungas vagnar med fyra fasta hjul (förutom Smart, Cerox och Scooter) har ställbar fjädring. Det finns tre olika lägen för fjädringen och generellt rekommenderas det att ha mjukare fjädring ju mindre barnet (och packningen) väger. Men det handlar också om personligt tycke och smak, går man mycket i ojämn terräng eller bara gillar mycket fjädring kan man ha mjuk fjädring även om barnet väger mer och tycker man att det är för mycket gung (eller kanske har en vagn som börjar bli lite trött och därför gungar lite för mycket) har man kanske hellre inställt på hårdaste fjädringen. Den ställbara fjädringen kallas E.A.S.T eller “Suspension technology”. Det går att läsa i din bruksanvisning precis hur du gör när du ställer in fjädringen. Från och med årsmodell 2013 ändrade Emmaljunga utseendet på själva vredet, men funktionen är precis den samma fortfarande.

Ställbar fjädring

När du ska justera fjädringen bör du fälla ihop vagnen, eller åtminstone sätta den i denna positionen.

DSC02849

Vredet hittar du ovanför framhjulet. För att kunna vrida på det behöver du trycka den lilla grå knappen mot dig. Här är fjädringen inställd på det mjukaste:

DSC02850

Här är fjädringen inställd på mellanläget:

DSC02851

Och här är den i det hårdaste läget:

DSC02852

Det är viktigt att du har båda vreden likadant, annars sliter det väldigt mycket på vagnen och den kan kännas sned. Det som händer när du vrider på ratten är att det ena staget i chassi-korset förlängs eller förkortas, det påverkar hur hårt fjädrad vagnen blir.

Även vagnar från Emmaljunga med svängbara framhjul har samma spak och möjlighet att justera i tre olika lägen. Men eftersom fjädringen är helt annorlunda uppbyggd på de vagnarna påverkar inte det fjädringens hårdhet utan bara lutningen på liggdelen eller sittdelen. Om du tex. har en liggdel som du tycker lutar så kan du ändra det genom att justera på samma sätt som jag beskrivit.

Emmaljunga Edge – göra om suffletten från liggvagn till sittvagn

När man köper en Emmaljunga Edge får man bara med en sufflett, den suffletten kan sedan användas både på liggdelen och på sittdelen. För att suffletten ska passa sittdelen måste man dock göra om den i några enkla steg.

För att få loss suffletten från liggdelen knäpper du upp tryckknapparna runt om suffletten. Dra sedan suffletten rakt upp ur sina fästen.

DSC02798

När du lossat suffletten ser du att det längst ner på insidan finns en dragkedja. Om du öppnar den kommer det fram en sufflettkjol som ska användas när man har sittdelen.

DSC02799DSC02800

Sufflettkjolen är egentligen inte tänkt att användas när man använder liggdelen, men jag vet att vissa föredrar att ha den ute eftersom man kan dra suffletten längre fram då.

DSC02801

När sufflettkjolen är utfälld placerar du suffletten på sittdelen. Knäpp fast de två tryckknapparna vid sufflettfästet.

DSC02805

Längst ner på suffletten finns en resår med två krokar. Var man vill placera krokarna är lite olika. Jag har dem här (även om det innebär att de lossnar ibland) eftersom suffletten går att dra längre fram. Det går också att placera krokarna i öglan för extern sele, men då blir det svårare att få vagnen i fullt liggläge.

DSC02810DSC02813

Om du har vad du tror är en Edge som saknar sufflettkjol, så är det med största sannolikhet en Smart. Det är en enklare variant av Emmaljungas Duo-vagn som saknar sufflettkjol och ställbar fjädring bland annat.

Emmaljunga Super Viking–en första titt

Häromdagen var jag på Storken och tog en titt på Emmaljunga Super Viking, som nyss kommit ut i butikerna. Tyvärr glömde jag min “riktiga” kamera hemma och var tvungen att ta med mobilkameran så jag ber om ursäkt för dålig bildkvalité.

Emmaljunga Super Viking bygger på samma chassi som Duo S-chassit, men Super vikings chassi är förstärkt för att klara 24 kg som singelvagn och även att göras om till dubbelvagn. Go-double-adaptern hade dock inte kommit än så tyvärr blir det inga bilder på Super Viking som dubbel. Sittdelen har samma ram som Ozones sittdel men ser till utseendet mer ut som Vikings sittdel. Den har sele med ställbar höjd, den nya utbytbara suffletten och båge som går att svänga undan. Varukorgen är godkänd för 10 kg, till skillnad från 5 kg på de andra emmaljungavagnarna.

2013-10-29 11.44.29

Läs mer

Testfakta testar åtta barnvagnar

DSC00835

På uppdrag av testfakta har SP, Sveriges tekniska forskningsinstitut i Borås, utfört ett test av åtta barnvagnar av olika modeller. Testet finns publicerat bland annat i GP idag 13 juli och Vi Föräldrar nummer 8. Testet omfattar åtta olika vagnar och alla vagnar är testade med både liggdel och sittdel. Man har testat om vagnarna uppfyller standarden som är ny för förra året, EN 1888:2012. Nytt från och med förra året är bland annat att det inte ska gå att bita loss något från vagnen och man har även skärpt kraven på märkning och varningstexter.

Läs mer

Emmaljunga Limited Edition Sherwood

Nu presenterar Emmaljunga sin nya Limited Edition som de kallar Sherwood. Den har brunt leatherettetyg (skinnimitation) med inslag av rutigt tyg. Designen släpps bara i 300 ex per modell och denna gången är det endast Mondial, City Cross, Nitro och Cerox 2.0 som finns i denna design. Nitro och City Cross har leatherettehandtag. Du kan också beställa Sherwood som paket tillsammans med en Supreme City Korg om du köper Nitro eller City Cross i samma design.

Kontakta din Emmaljungaåterförsäljare för att boka ditt ex. Leverans sker i slutet av året.
Mer info