Recension av Emmaljunga Ozone City

DSC03216IMG_0442

Märke: Emmaljunga
Modell: Ozone City
Årsmodell: 2011
Liggdel: City korg -10
Färg: liggdel Royal Blue, sittdel Pro Coffee

Nu har vi haft vår Emmaljunga Ozone i drygt tre månader och testat den både i skogen och i snö så nu är det dags att recensera den. Emmaljunga Ozone City är Emmaljungas nyaste och modernaste Duo Cityvagn. Det är Emmaljungas enda vagn med ergonomisk sittdel. Chassit är samma som Nitrons, så även Ozone har svängbara hjul. Emmaljunga Ozone är bara 57 cm bred och väger 11 kilo. Det går även att använda City korg på vagnen och sittdelen är vändbar.

EDIT 13/1 –13: Nu är det nästan ett år sedan jag skrev recensionen och jag har haft vagnen ett år till så därför tänkte jag lägga till lite på recensionen.

Sittdel

IMG_0444

IMG_0445

IMG_0446

IMG_0451

IMG_0450

IMG_0449

IMG_0448

IMG_0465

IMG_0499

Här är min dotter sex månader, hon är 66 cm lång och väger ca 6,5 kg.

DSC05155b

DSC05145b

Här är min dotter 21 månader, 82 cm lång och väger 11,5 kg.

IMG_0016b

IMG_0014b

Sittdelen till Emmaljunga Ozone City bygger på sittdelen till den gamla vagnen Emmaljunga City Jet. Enda skillnaden är egentligen att Ozonen har ställbart fotstöd, det har inte City Jeten. Sittdelen är en så kallad ergonomisk sittdel, det vill säga den är skålad och istället för att endast fälla bak ryggstödet fälls hela sittdelen bakåt. Fördelen med denna typen av sittdelar är att små barn sitter väldigt bra i dem. Förut hade vi ju en City Cross som min dotter bara hasade ner när hon satt i men när vi köpte denna var det inga problem för henne att sitta. En annan fördel är att sittdelen är väldigt lätt (3,9 kg) eftersom den endast består av ett tyg som är klätt på en ytterram. Min dotter sover även väldigt bra i denna sittdelen men det kan vara lite olika från barn till barn. En nackdel tycker jag är att bågen kan vara lite i vägen ibland när man lyfter i och ur barnet. Jag skulle önska att det var en sådan båge som lätt gick att klicka loss på ena sidan och skjuta åt sidan när man ska sätta i och ta ur barnet.

Sittdelen har tre lutningslägen både framåtvänt och bakåtvänt. Det finns ett fjärde läge som är helt horisontellt men enligt manualen får man inte använda det med barnet i, det får endast användas när man ska fälla ihop vagnen. Det mest bakåtlutade läget är inte fullt liggläge men det skålade ryggstödet gör att barnet ligger jättebra och lutningen är i alla fall tillräcklig för att min dotter ska sova gott. Sittdelens lutning justeras genom att dra i den svarta remmen i ryggen som syns på en av bilden här ovanför. Det kan vara lite krångligt i början och det är enklast att använda båda händerna men man får snart in snitsen. Man vänder på sittdelen genom att trycka upp de gråa knapparna över sittdelsfästet som syns på en av bilderna här ovanför. Sedan lyfter man upp sittdelen och klickar i den åt andra hållet.

Sittdelen är rymlig, den är smal men lång. Måttet från sittyta till sufflett är 56 cm. Höjden på ryggstödet är 52 cm, sitsen är 24 cm djup och fotstödet är 28 cm långt, sammanlagt alltså 104 cm. Sittytans bredd är 30 cm. Min dotter har nu hunnit bli tre år och 95 cm lång och hon får fortfarande plats bra i sittdelen.

Selen

IMG_0452

IMG_0455

Selen är enligt mig (och många andra också) en av nackdelarna med Emmaljungas vagnar. Selens axelband sitter väldigt högt upp, och detta går inte att justera på något sätt. Axelbanden på selen kommer ut långt ovanför huvudet på ett litet barn, den verkar vara anpassad för ett barn som är större än vad som ryms i vagnen. Det enda sättet att justera detta är att sätta dit sittdyna eller åkpåse så att selen kommer ut i hålen längre ner eller så får man helt enkelt låta bli att använda axelspännena, det går att koppla loss dem (men det får man såklart inte enligt manualen). Jag har också hört vissa klaga på att de inte går att förstora tillräckligt mycket men min dotter är ganska liten så jag har ingen egen erfarenhet av detta. Denna sele har en annan knäppning än den på city crossen och jag tycker att denna är lättare att hantera. Självklart ingår även axelmuffar till vagnen men eftersom vi inte använder axelbanden har vi inte dem på och jag glömde sätta dit dem före fotograferingen. På årsmodell 2013 är selen ställbar i två olika höjder och två olika lägen för grenbandet, en klar förbättring!

Suffletten

IMG_0444

IMG_0456

IMG_0457

Suffletten på Ozone är helt okej. Den har en förlängning längst bak som gör att man kan dra fram suffletten extra långt, det är mest användbart när vagnen är i liggläge. Men den täcker ändå inte helt och hållet och om det blåser händer det att det snöar eller regnar in i vagnen. Det finns också en extra keps att fälla ut framtill som skyddar extra mot sol och vind. Suffletten hade kunnat vara mer skyddande, men jag upplever inte det som något problem.

Fotstödet

IMG_0444

IMG_0458

IMG_0459

IMG_0460

IMG_0461

IMG_0462

IMG_0463

Fotstödet har många lägen och är väldigt enkelt att justera. När man ska höja fotstödet är det bara att trycka upp det. När man ska sänka det trycker man in den gråa knappen på båda sidorna av fotstödet och sänker fotstödet. Jag tycker att det ibland är lite jobbigt att sänka fotstödet. Man måste trycka in knapparna jämnt på båda sidorna och ganska hård samtidigt som man sänker fotstödet, det är inte alltid det lättaste. Men det är å andra sidan inte så ofta man behöver justera fotstödet.

Liggdel

Till Emmaljunga Ozone går det att komplettera med en City Korg eller City Korg Supreme för att använda den till nyfödd. Jag har använt den med City korg.

DSC03215DSC03217DSC03218DSC03219DSC03222DSC03223

Emmaljunga City Korg har ett liggmått på 75×33 cm. När den sitter på Ozone blir höjden upp till liggytan 53 cm. City korgen har en sufflett som går att justera i flera olika lägen, suffletten har en extra liten solkeps fram. Det ingår ett liggdelslock med ficka för förvaring av telefon, kort och nycklar. Liggdelslocket har en kant som går att fälla upp eller ner och fästa med tryckknappar i båda positionerna. I fickor på sidan av liggdelen finns bärhandtag som man kan bära liggdelen i. Ska den bara flyttas korta sträckor tycker jag dock det är enklare att bära den direkt i liggdelens ram. Liggdelen lossas genom att trycka upp de svarta knapparna på sidan av liggdelen. Det går inte att ta loss innertyget för tvätt. Väljer man City Korg Supreme (som är den enda som säljs ny nu) så finns även följande funktioner:

  • Ventilation i botten av liggdelen som kan öppnas eller stängas
  • Vädringslucka i suffletten
  • Vaggfunktion när den står på golvet
  • Inbyggt myggnät och solskydd i suffletten

City korgen är en ganska enkel liggdel som har det mest nödvändiga för att den ska fungera i vardagen, men inte så många finesser. Det jag kan sakna på liggdelen är en vädringslucka och en extra solskärm för varma sommardagar, solen lyser lätt in i liggdelen. Ozone är en liten och smidig kompakt barnvagn och med City korg på är den också väldigt liten, lätt och smidig. Min 3-åring kan köra den själv med lillebror i. Den är alltså väldigt lättkörd och smidig. När man har liggdelen på blir varukorgen lite mer svåråtkomlig, det går att få i större grejer bakifrån men åtkomsten är alltså inte riktigt lika bra som med sittdelen på. Liggdelen är också kanske låg så är man väldigt lång kanske man vill välja en vagn där sittdelen sitter högre, men både jag och min man tycker att detta funkar bra för oss.

2014-04-26 11.46.05

Emmaljunga Ozone går att fälla ihop med liggdelen på, den blir då 95x57x63 cm ihopfälld.

DSC03224

Det går även att använda Emmaljunga Ozone med babskydd. Det finns babyskyddsadapter till Maxi-Cosi Pebble och Cabriofix, BeSafe iZi Go, Britax Babysafe SHR, och Emmaljunga First Class. Här ser du den med Maxi-Cosi Pebble, en lösning som jag tycker funkar jättebra. Ozone-chassit tar inte speciellt stor plats i bilen, är lätt att fälla ihop och väger inte så mycket så vagnen passar jättebra som travel-system.

DSC03384

Handtaget

IMG_0468

IMG_0469

Handtaget har vikled med sammanlagt 10 olika lägen och går att justera från 58 till 110 cm höjd. Handtaget är skumbelagt och väldigt skönt att hålla i. Man justerar handtaget genom att trycka in de gråa knapparna på insidan av gångjärnen. Lederna är förstärkta för att inte handtaget ska lossna om leden går sönder.

Varukorg

Varukorg när sittdelen är i sittläge:

IMG_0470

IMG_0471

Varukorg när sittdelen är i liggläge:

IMG_0472

IMG_0473

Emmaljunga Ozone har en stor och rymlig varukorg. Även Nitrochassit har denna varukorg ungefär från årsmodell 2011 och framåt. Denna nya varukorgen är större och mer lättåtkomlig. Om du har den gamla varukorgen (som det inte står Emmaljunga på) kan du köpa den nya som reservdel, den passar även på de gamla chassina. Måtten på denna varukorgen är 47×40 cm. Höjden på själva tyget är 20 cm och höjden upp till sittdelen är 28 cm. På de två översta bilderna ser man att varukorgen är väldigt lättåtkomlig framifrån om man har sittdelen i sittläge, man kan även fälla upp fotstödet så får man ganska bra åtkomst även bakifrån. När sittdelen är i liggläge går det ganska bra att komma åt varukorgen både framifrån och bakifrån. Emmaljungas varukorg är bara fäst med fyra tunna band som sitter i spännen som jag tycker ser ganska klena ut. Bottenplattan är bara en tunn plastplatta som lätt böjer sig. Därför har vi aldrig vågat lasta så mycket mer än den rekommenderade maxvikten i Ozones varukorg, maxvikten är 5 kg.

Broms

IMG_0474

IMG_0475

Bromsen på Emmaljunga Ozone City är en revolverbroms som är en form av kugghjulsbroms. För att låsa bromsen fäller du ner pedalen mellan bakhjulen. Ibland kan man behöva rulla hjulen lite för att bromsen ska gå i ordentligt.

Hjul och fjädring

IMG_0476IMG_0477IMG_0438IMG_0500

Emmaljunga Ozones hjul är punkteringsfria. De bakre är kullagrade och har en diameter på 28 cm. De bakre hjulen tas av genom att trycka den svarta piggen in mot mitten av hjulet (gäller från årsmodell –11 och framåt, för tidigare hjul, läs här.) De främre hjulen har en diameter på 18 cm och är svängbara, men de går även att låsa. Låser hjulet gör du genom att ställa det så att det står rakt bakåt och sedan trycka ner den lilla plattan som du ser ovanför hjulet på bilderna här ovanför. För att låsa upp trycker du upp plattan igen. Det går inte att ta bort framhjulen på Emmaljunga Ozone på något enkelt sätt, det krävs specialverktyg. Eftersom hjulen är punkteringsfriahjul blir det lätt märken i dem när de sandar ute, det samlas grus på dem som låter massor när man går in och sprider sig i hela hallen. Det packas också snö och snömodd på dem.

Vagnen har fjädring både på själva chassit och på framhjulen. Spaken som du ser på sista bilden är på de andra vagnarna till för ställbar fjädring, men eftersom Ozone och Nitro har en annan typ av fjädring fungerar den bara som inställning av liggdels/sittdels-lutningen på dessa vagnar. För att justera, fäll ihop vagnen tryck utåt på den grå markeringen längst ut på spaken, vrid sedan spaken till önskat läge.

Hopfällning

Vagnen fälls ihop genom att först fälla sittdelen till det nedersta läget, det fjärde. Detta är mycket viktigt, annars skadas vagnens funktion! De gråa handtaget som det står Emmaljunga på, på sidan av chassit, ska du sedan trycka uppåt tills styret går att vicka framåt.

IMG_0482

På höger sida av chassit finns en säkerhetsspärr som du måste lyfta upp för att kunna fälla vagnen.

IMG_0483

För sedan handtaget framåt över suffletten.

IMG_0485

Fäll ner suffletten.

ihopfälld Emmaljunga Ozone

IMG_0487

Såhär ser Emmaljunga Ozone ut hopfälld med sittdelen bakåtvänd. Måtten blir då 104x58x59 cm. Tar man av bågen (vilket inte är superlätt) blir den istället 53 cm hög.

IMG_0523

Med sittdelen framåtvänd och bågen på ser vagnen ut såhär hopfälld, då blir den 86x58x59 cm. Med bågen av blir den 47 cm hög.

IMG_0524

Det här är det allra minsta sättet (som jag kan komma på) som man kan fälla ihop den på. Här har jag tagit av bågen och lagt den i vagnen, fällt upp fotstödet så mycket det går, tagit av sittdelen, tagit av bakhjulen och lagt dem i varukorgen, fällt ihop chassit, lagt sittdelen upp och ner med suffletten mot framhjulen och fällt ner handtaget ovanpå. Inget man gör när man ska till ICA direkt, men kanske om man ska till fjällen. Vagnen blir då 79x54x43 cm (ungefär så stor som jag önskade att den var när man fällde ihop den “vanligt”).

Körkänsla och Hanterbarhet

Jag älskar att köra denna vagnen! Den är så otrolig lätt och smidig att svänga men drar ändå inte snett om det lutar lite. Det är inga problem att få upp den på trottoarkanter för den har jättebra hävkraft, lika bra som City Crossen. Vagnen är 57 cm bred vilket gör den otroligt smidig, vi åker ofta spårvagn, tåg och buss med den och använder den ofta i affärer och jag upplever den aldrig som klumpig eller i vägen på något sätt. Ofta går det att klämma in vagnen på ställen som inte ens är avsedda för vagnar.

I stan funkar den hur bra som helst att köra, den är riktigt liten och smidig, både smal och kort, dessutom otroligt lättsvängd vilket gör att den tar sig fram superbra i affärer. Men det är inte heller några problem att köra på kullersten eller över spårvagnsspår. Att åka kollektivt med vagnen fungerar också utmärkt. Tack vare att den är väldigt lätt och har bra hävkraft är den lätt att få på och av bussen och dessutom är den riktigt liten , bara 57 cm bred och ynka 79 cm lång med handtaget infällt.

2014-04-25 09.21.10

2012-02-25 13b2012-10-10 10.44.31

Med tanke på de små framhjulen skulle man kunna tro att Ozone är värdelös på lite mer ojämnt underlag, men så är inte fallet. Den funkar alldeles utmärkt på kullersten, ojämn asfalt, elljusspår och grusväg. Den har bra fjädring och är inte så tung på framhjulen vilket gör att den lätt hoppar över ojämnheter.

2012-07-21 09b

Däremot blir det problem om man kommer till riktigt djupt grus eller skogsstig med mycket rötter och stenar. Då fastnar lätt framhjulen och det hoppar och skumpar mycket. Det är ingen skogsvagn, med andra ord, men det går i nödfall.

Emmaljunga Ozone funkar helt okej på plogad snö, den har tillräckligt med fjädring för att det inte ska bli alldeles för stötigt och ojämnt. Trots att den har punkteringsfria hjul (som ofta har dåligt grepp i snö) har den förvånansvärt bra grepp. Vi körde den hela förra vintern här i Göteborg och det gick bra. Något som däremot blir problem är om man kör den i kramsnö, då packas snön på hjulen och på framhjulen kilas snön tillslut fast mellan hjulet och “armen” som håller fast hjulet så att hjulen låser sig. Det samlas också massor med snö i varukorgen. Såhär såg det ut när vi var ute i 7-8 cm nyfallen kramsnö häromdagen.

DSC05740

Nu kommer vi dock till en grej som jag upplever som mycket negativ med denna vagnen. Det är att den blir så stor när man fäller ihop den. När man fäller ihop den på vanligt sätt med sittdelen mot sig, alltså bakåtvänd, blir den 104 x 57 x 59 cm! Har du liten bil eller reser mycket med bil och behöver en vagn som är smidig att transportera i bilen så är det här tyvärr inte en vagn för dig. Däremot är den pga sin lätta vikt (11 kg) inte alls tung och klumpig att hantera när den är ihopfälld. Jag lyfter med lätthet in den i en bil själv. I vår bil, en Saab 9-5 kombi, går den inte in på längden när man har sitsen bakåtvänd.

2013-05-11 15.58.57

Med sittdelen framåtvänd går den dock in på längden.

2013-05-11 16.02.22

Med liggdel på går den in på länden om man ställer in den med bakhjulen först.

DSC03928

Att den är så lätt gör också att den är smidig att bära, det har hänt att vi burit upp och ner den för våra tre trappor (med barn i) och det är inte speciellt tungt. Jag brukar också bära ner och upp den från vårat förråd  en våning ner (utan barn i) alldeles själv. Man behöver inte ens fälla ihop den, den går bra att bära ändå.

Mått och Vikt

Hopfälld:

Hopfälld med sittdelen bakåtvänd: 104x57x59 cm
Hopfälld med sittdelen bakåtvänd, utan båge: 104x57x53 cm
Hopfälld med sittdelen framåtvänd: 86x57x59 cm
Hopfälld med sittdelen framåtvänd utan båge: 86x57x47 cm
Hopfälld med hjulen av och sittdelen upp och ner: 79x54x43 cm
Endast chassi och hjul hopfällt: 84x57x40 cm
Hopfälld ed liggdel: 95x57x63 cm

Uppfälld:

Längd till knäleden: 79 cm
Längd med handtaget utfällt: 102 cm
Bredd: 57 cm
Hjulbas (Svängradie): 48 cm

Liggdel:

Liggmått: 75×33 cm
Höjd till liggytan: 53 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 56 cm
Ryggstöd: 52 cm
Sitsens djup: 24 cm
Sitsens bredd: 30 cm
Fotstöd: 28 cm
Ligglängd: 104 cm
Höjd till bågen: 16 cm
Höjd från marken till sittytan: 47 cm

Vikt:

Vagn med sittdel: 11,2 kg
Vagn med liggdel: 11,4 kg

Maxvikt i sittdelen: 15 kg
Maxvikt i liggdelen: 9 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

Tillbehör

IMG_0496

Det enda tillbehör som ingår med Emmaljunga Ozone är ett regnskydd. Det regnskyddet är tyvärr inte alls bra, eftersom det läcker! Dessutom är det riktigt fult och har ungefär samma passform som en sopsäck. Positivt är dock att det finns öppning på sidan så att det är enklare att få ut barnet och det finns även öppning bak under suffletten så att det går att justera liggläget med regnskyddet på. När man bor i Göteborg behöver man ett regnskydd som håller tätt så vi har nu köpt ett Tullsa regnskydd för framåtvänd sittvagn som passar jättebra på vagnen.

Emmaljunga Ozone har INTE inbyggt myggnät till skillnad från de flesta andra Emmaljungavagnar. Det ingår inte heller något myggnät så det måste man köpa till om man vill ha ett. MEN från årsmodell 2013 och framåt finns inbyggt myggnät i suffletten.

IMG_0494

IMG_0490

IMG_0492

Kommer ni ihåg att jag skrev att suffletten inte skyddar helt optimalt och att det ibland kan regna eller snöa in i vagnen? Då kommer en fotsack till användning. Fotsacken ingår inte med vagnen utan finns att köpa som tillbehör för ungefär 500 kronor. Förutom att skydda barnet lite extra mot vind har den även en extra kant som går att vika upp och fästa i suffletten. Gör man det, samtidigt som man har solkepsen ute så blir det ett väldigt litet hål i suffletten och den skyddar mycket bättre mot vind, sol, snö och regn. Plus även för att fotstödet går att justera med fotsacken på.

image

Ett nytt tillbehör (som jag inte testat själv) är vinterhjul. Hjulen är på samma bredd som bakhjulen men de är lite smalare och mindre. Med dessa hjul fungerar vagnen lika bra som en vagn med fyra fasta hjul i både snö och terräng. Vinterhjulen kostar 700 kronor.

Sammanfattning & Betyg

Jag älskar vår Emmaljunga Ozone. Den  är otroligt skön och smidig att köra, den har bra stötdämpning och går lätt att få upp over trottoarkanter. Den är lätt att ta med sig på spårvagn, buss och tåg. Min dotter sitter och sover jättebra i sittdelen som är mysig och ombonad. Vagnen är lätt och liten. Emmaljunga Ozone fungerar perfekt i den vardag och det liv som vi lever just nu. För att vara den typ av vagn som den är så är det nog faktiskt ingenting som jag saknar. Det som kan nämnas som nackdelar är att den blir stor när man fäller ihop den och den fungerar inte så bra att köra i lössnö/nysnö. Eftersom vi inte har någon bil och inte får snö så ofta här i Göteborg så kommer jag sätta en femma på denna vagnen. För OSS fungerar den perfekt och det är faktiskt inga större grejer som jag saknar med vagnen. Därför får den betyget 5 av 5.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Liggvagn: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

34 reaktion på “Recension av Emmaljunga Ozone City

  1. Anja

    Åh vad roligt att läsa om dina upplevelser av Ozonen, jag köpte själv denna när min dotter var ca 8 månader. Jag hade en Brio Kombi innan och gillade den inte alls, visst var den lättkörd och hade stor varukorg men var för stor i affärer och på spårvagnen samt jättetung! Min dotter är född för tidigt och var väldigt liten så Ozonen passade henne perfekt och hon har alltid suttit bra i den, löste det med axelbanden med en sittdyna så dom kom längre ner. Älskar denna vagnen, så lätt och smidig i affärer och på spårvagnen(bor också i Göteborg)man känner sig aldrig i vägen och får in vagnen överallt. Även mycket bra varukorg där det får plats massor. Detta är en väldigt prisvärd vagn tycker jag, synd bara att footsacken inte ingår då jag saknar den ibland men det har inte blivit av att jag köpt den som tillbehör.

    Svara
  2. Ninna

    Har inte ozone en dyna som reglerar axelbanden så som jet hade? Just så, den dynan var verkligen den smartaste regleringen de haft i mitt tycke =)

    Svara
  3. Anonym

    Tack för all info! Funderar på den till tvåan och tänker först och främst på om vagnen funkar till långa/stora barn. En sån här vagn är ju inte lika rymlig som en Happy tex. Hur gammalt är ditt barn när du använder den här? Jag vill kunna använda vagnen i 2 år.

    Svara
  4. Anonym

    Mina barn är lite äldre (den äldsta är tre och vagnen är inte hans, men det händer att han somnar på ståbrädan och då får han ta en tur) och de sitter bra i Ozonen. Det är två grejer som jag inte gillar nu när de är större och har skor på sig. Dels att bägen kan vara i vägen när barnet ska i och ur och dels att tyget på fotstödet blir smutsigt. På de andra emmaljungas som jag har haft, så har det varit löstagbart och vändbart. inte på ozonen vad jag kan förstå och jag har en vagn i lime, där smutsen syns. Kanske en petitess, men jag är så pedantisk när det gäller vagnar.

    Svara
  5. Anonym

    jag bor uppe i Norrland och fasnat för dom där snurrhjulen vågar man köpta en sån vagn och dom där vinterhjulen till??

    Svara
    1. Emma

      Hej, nu behöver jag hjälp här! Hur länge tror du dom får plats att sitta i en ozone? För jag sitter och funderar mellan en vanlig sits eller en ergonomisk. Men är rädd att ozonen blir för trång då min son blir lite större och äldre och ska ha overall på sig på vintrarna. Vad tror du ? (Denna sida har hjälp mig mycket, tusen tack för det!)

      Svara
      1. Elin Inläggsförfattare

        Hej! Om barnet inte är väldigt bred, tex. bred över axlarna, så går det ofta bra att sitta i vagnen upp till 3 års ålder, minst. Det går att ta loss bågen om man vill, men även med den på så har i alla fall min 2-åring gott om plats.

        Svara
  6. nathalie bergman

    Hej !

    jag har en fråga . jag har precis köpt en emmaljunga ozone 2013.
    har du någongång testat att ha det ”sista” liggläget. ? det man endast ska ha när man fäller ihop vagnen ?

    MVH Nathalie

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, jag har testat det någon gång men tyckte att man dotter hade benen för högt då, men då var hon ganska liten. Bara man ser till så att huvudet är högre än benen så går det att använda det läget också.

      Svara
  7. Erica

    Hej! Har själv en ozone och undrar lite vad som är tänkt med de två fästena på ryggstödet ovanför den otroligt fula varningsrutan. Kan tänka mig att man kanske kan hänga regnskyddet där men då hänger det ju rätt ner när man fäller vagnen. Nån annan idé?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! De är till för att fästa sittdyna eller åkpåse i. Alla Emmaljungas sittdynor och åkpåsar har nämligen två band längst upp med krokar som man kan fästa i de ringarna. Faktiskt väldigt bra tänkt så att den sitter på plats ordentligt och inte hasar ner. Dessa krokar finns på alla Emmaljungas modeller men syns mer på Ozone eftersom inte suffletten skymmer dem.

      Svara
  8. Catrin

    Jag har köpt en ozone. Jag funderar hela tiden på om jag gjort fel val. Får min bebis om några v. Ligger barnen värkligen bekvämt i sittdelen? När det är dags att Anv den. Har haft en citycross tidigare.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Vi har trivts jättebra med Ozone och min dotter har alltid suttit och sovit jättebra i den (från 6 månader till 2 år, som hon är nu).

      Svara
  9. stephanie

    hej! vet du om ozone city fortfarande finns kvar? hittar den inte någonstans via Emmaljungas hemsida. Dock dyker denna sida upp om man skriver in hela adressen direkt: http://www.emmaljunga.com/se/Ozone-25.html . Ozone City verkar verkligen vara vagnen för oss, men blir fundersam iom att jag inte hittar den någonstans.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej, den säljs tyvärr inte ny längre utan det är begagnat som gäller. Ett annat alternativ är att försöka få tag på ett nitro-chassi och köpa till en super viking-sittdel. Det blir i princip samma vagn.

      Svara
      1. stephanie

        ok! tusen tack för snabbt svar i gammal tråd! 🙂
        tycker du att ozonen med city korg är ett bra alternativ för nyfödd i stan med minimal hiss?

        Svara
        1. Elin Inläggsförfattare

          Absolut, den är liten och smidig. Viking är snäppet mindre, fast bara på bredden, de är lika långa. De har jag tyvärr inte recenserat.

          Svara
  10. Maria

    Hej!
    Är Ozone och Ozone city samma vagn? hittade en som hette ozone på blocket o tänkte om det va samma:)

    Mvh Maria

    Svara
  11. Emilia

    Hej, tack för en utförlig recension av vagnen! Jag/vi funderar på att köpa en ozone på blocket. Om vi efter ett tag känner att vi vill ha en ”vanlig” sittdel, går det då att ha den på samma chassi??
    Mvh
    Emilia

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, nitro och city cross sittdelen funkar på Ozone-chassit. Den är väldigt dyr att köpa löst men kan finnas att få tag på begagnad.

      Svara
  12. Elinor

    Hej och tack för rn superbra blogg!
    Jag har hittat ett begagnat nitro/ozone chassi från 2012. Vet du ifall det går att sätta på en super Viking sittdel (2015)? Tacksam för svar 🙂

    Svara
  13. Josefine7

    Hej jag har just fått hem mitt superviking air chassi, passar perfa i Norrland. Jag vet att chassit är förstärkt och att den tar upp till 25 kg med supervikingens sittdel. Har en edge sittdel som jag använder just nu och vet att det är skillnad i vikt och därför är den godkänd för 15 kg.

    Det jag undrar är vad en ozone sittdel väger, och om det är samma som superviking, kanske den alltså funkar för 25 kg den med utan problem. Tycker den är snyggare och billigare ?

    Mvh Josefine

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag vet inte exakt vad det är som gör att Super Viking-sittdelen är godkänd för 25 kg. Ozone- sittdelen är godkänd för 15 kg.

      Svara
  14. Emilia

    Hej!
    Jag undrar om du vet vad det är för typ av specialverktyg som behövs för att byta mellan vanliga hjul och vinterhjul? Om det är möjligt att göra på egen hand eller om det är svårt?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nej tyvärr vet jag inte vad det är för verktyg men jag tror det ska finnas att köpa i vanliga affärer (om man vet vilka det ska vara alltså). Jag tror det ska gå att klara själv.

      Svara
  15. Maria Rubio

    Hej
    Maxvikten på Ozone är ju 15 men är de som med alla emmaljunga den klarar mer men den har bara inte testats till mer?

    Mvh

    Maria

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.