Teutonia 2014

Teutonia kommer med flera nyheter 2014 men den största är vinterhjul.

DSC01801

Vinterhjulen, eller Cross Country som de heter, finns till alla vagnar med svängbara framhjul. Det är en modell till BeYou och Cosmo och en modell till Mistral S och Fun. Hjulen finns i matchande design med fälgarna på alla Teutonias hjul och de finns även i både silver och svart. Priset för ett par vinterhjul är 995 kronor. Cross Country är stora fasta hjul (25 cm i diameter) som man lätt klickar dit i samma fästen som framhjulen. En av de bästa grejerna med dessa hjul tycker jag är att de har individuell fjädring. I många fall tar man bort framhjulsfjädringen när sätter dit vinterhjulen, vilket jag kan tycka är lite ologiskt eftersom det är när man kör i terräng och snö som man behöver fjädringen som mest. Men här har man alltså satt rejäl individuell fjädring även på vinterhjulen. En annan bra grej är att vinterhjulen passar även äldre modeller, Mistral S och Fun från 2007, Cosmo från 2009 och BeYou från 2011. Teutonia Cross Country börjar säljas i slutet av november.

DSC01810

Teutonia har flera olika tygdesigner och det har skett lite förändringar för år 2014. Designen Active & Dynamic som kom förra året (med solskärm) har försvunnit och istället har solskärmen integrerats i Made-for-you-designen. En annan nyhet är att fönstren som var på sidan av suffletten på Made-for-you nu har försvunnit. Nu kan det alltså inte lysa in på barnet och suffletten ger med hjälp av solskärmen fantastiskt bra skydd. Designen har också fått dekorationer med beiga sömmar. DSC01800 En trend inom barnvagnar är större och större valfrihet. Teutonia har alltid  varit bra på det, men nu lanserar de snart en konfigurator som gör det möjligt att själv sätta ihop sin egen vagndesign och få en bild på hur den kommer att se ut. Konfiguratorn kommer finnas på hemsidan från slutet av november och där kan du välja chassifärg, hjultyp, design och väljer du Made-for-you kan du också välja olika tyger på sittdel, båge och sufflett. På liggdelen kan du välja liggdelstyg, sufflett, lock och innertyg. Du kan helt enkelt göra en vagn som är helt unik. Sedan kan du skriva ut bilden och ta med till återförsäljaren så vet de precis vad de ska beställa.

En annan nyhet är en ny skötväska som heter Made-for-you. Den har fått ett plastliknande vatten- och smutsavvisande tyg på undersidan. Den har ett lock som kan vikas över, men du kan också få åtkomst till skötväskan via en dragkedja på baksidan. Behöver du mer plats kan du vika upp locket helt och lägga saker även där i. Skötväskan finns i Made-for-you färgerna.

DSC01836DSC01834DSC01828

Det kommer också ett helt nytt hjul som ersätter hjul 50. Det nya hjulet heter hjul 7, det är ett punkteringsfritt hjul som finns i svart och vitt. Största skillnaden mellan det och de gamla hjulen är att hjul 7 är lättare att ta av, det är bara att trycka in en knapp i mitten. Hjulen är också något lättare.

DSC01804DSC01805DSC01806

En annan nyhet som gäller alla vagnar är en ny sele. Man har även gjort lite små förändringar på bromsen som gör att den ska vara mer exakt och lättare gå i. Detta har också gjort hjulen något lättare. Framhjulsfjädringen på de svängbara framhjulen har också förbättrats och blivit mjukare.

DSC01832

Det kommer ett par nya chassi-färger. Teutonia BeYou kommer med vitt chassi och Teutonia Mistral kommer med svart chassi, eller Noir som de kallar det. Teutonia Fun finns i en tvåfärgad svart och vit chassifärg.

DSC01827

DSC01811

Förutom detta kommer såklart nya färger på tygerna. Made-for-you kommer finnas i sju standardfärger. Bland annat syns de nya färgklickarna Berry Pink, Ocean Blue och Spring Green på bilderna. Sittdelstyget på bilden här under heter Lots of dots och finns bara som sittdelstyg.

DSC01808

Chic & Smart kommer i tre färger, varav en är Morrocan Dream.

DSC01812

Cool & Classic finns i sju färger, denna heter Cozy Cord och är i ett manchesterliknande material.

DSC01830

Teutonias handvärmare Polarbear kommer i två nya färger i läderlook, vit och beige.

DSC01813

Många små nyheter och förbättringar från Teutonias håll alltså, även om man hade hoppats på någon ny modell också, men det kommer kanske så småningom vad jag förstod. Teutonias årsmodell 2014 börjar levereras i Januari 2014.