Etikettarkiv: Teutonia Cosmo

Recension av Teutonia Cosmo

Teutonia_Cosmo065

Märke: Teutonia
Modell: Cosmo V3
Årsmodell: 2015
Chassifärg: Graphite
Färg: Made for you, Berry Pink

Teutonia Cosmo är en liten och smidig duovagn från det tyska märket Teutonia. Jag har använt den endast som vändbar sittvagn och använt den till min 1-åring. Jag har provkört den på promenader, på stan, i terräng, åkt kollektivt med den och packat den i bilen. Jag har köpt denna vagn hos MyPram.com, mina erfarenheter av att handla från MyPram kan du läsa om här.

Läs mer

Första intrycket av Teutonia Cosmo V3

I veckan fick jag hem min Teutonia Cosmo V3 som jag beställt från MyPram. Teutonia Cosmo är en vagn som jag själv bestämt mig för att köpa för att jag tror att det kan vara en vagn som passar mig eller “den perfekta vagnen för mig”. Även om jag efter 60 vagnar är medveten om att den perfekta vagnen inte finns 😉 Jag har lovat att utveckla detta lite.

DSC00861

Läs mer

Teutonia 2015

Teutonia har uppdaterat hemsidan och släppt katalogen med nyheter för årsmodell 2015.

Teutonia-2015[3]

Trenden med gummihjul växer sig allt större, och Teutonia hänger också på och introducerar ett nytt hjul. Hjul 3 kallas Air Ride Technology gummidäck. Det är skumfyllda gummihjul, som lufthjul fast fyllda med skum istället för luft så att man inte kan få punktering. Hjulen är dock en del tyngre än EVA-hjulen. De nya hjulen finns till BeYou, Cosmo, Mistral S och Prestige. De finns också som vinterhjul som passar till BeYou, Cosmo och Mistral S. Chassin i färgen Titanium och Grafit kommer med hjul i färgen svart-grå och chassin i färgen Pearl har hjul i svart-vitt.

Teutonia-Hjul-3Teutonia-vinterhjul-3

Teutonia-BeYou-2015

Läs mer

Teutonia 2014

Teutonia kommer med flera nyheter 2014 men den största är vinterhjul.

DSC01801

Vinterhjulen, eller Cross Country som de heter, finns till alla vagnar med svängbara framhjul. Det är en modell till BeYou och Cosmo och en modell till Mistral S och Fun. Hjulen finns i matchande design med fälgarna på alla Teutonias hjul och de finns även i både silver och svart. Priset för ett par vinterhjul är 995 kronor. Cross Country är stora fasta hjul (25 cm i diameter) som man lätt klickar dit i samma fästen som framhjulen. En av de bästa grejerna med dessa hjul tycker jag är att de har individuell fjädring. I många fall tar man bort framhjulsfjädringen när sätter dit vinterhjulen, vilket jag kan tycka är lite ologiskt eftersom det är när man kör i terräng och snö som man behöver fjädringen som mest. Men här har man alltså satt rejäl individuell fjädring även på vinterhjulen. En annan bra grej är att vinterhjulen passar även äldre modeller, Mistral S och Fun från 2007, Cosmo från 2009 och BeYou från 2011. Teutonia Cross Country börjar säljas i slutet av november.

DSC01810

Läs mer

Teutonia 2013

Teutonia har inga jättestora nyheter för 2013. Istället satsar man på att få ut sina vagnar till kunderna i tid och framhäva de förbättringar man redan gjort.

En vagn som genomgått förändring är dock Teutonia Spirit som för 2013 års modell inte längre har vändbar sittdel. Detta beror på att man skärper säkerhetskraven för vagnarna under 2013 och Teutonia Spirit har för hög tipprisk när den är bakåtvänd. Men den har samma sittdel som övriga vagnar och det går fortfarande utmärkt att ha liggdel och babyskydd på vagnen. Det går också att använda den med mjuklift genom att fälla den i fullt liggläge och vända på suffletten. De på Teutonia sa att de jobbar på att få sittdelen vändbar igen. Förutom detta har man även gjort om utseendet på vagnen. Den finns numera även med grått chassi.

IMG_0090

Läs mer

Teutonia 2012

Jag har inte uppdaterat så mycket om teutonias vagnar så det hade jag tänkt göra nu. I år kommer Teutonia med en helt ny vagn som heter Elegance och de har även gjort om sittdelen på nästan alla sina vagnar. En annan av nyheterna är olika chassifärger. Man lanserar även en ny liggdel som heter Comfort Plus. Dessutom kommer såklart massor av nya färger. Klicka på “Läs mer” så ser du hela inlägget.

Läs mer