Etikettarkiv: TFK Joggster 3

Joggingvagnar

Det finns flera typer av joggingvagnar, dels har vi dem som egentligen är cykelvagnar som går att göra om till joggingvagn. De har jag skrivit ett eget inlägg om här. Dels finns det vagnar med svängbara framhjul som går att låsa när man ska jogga och dels finns det vagnar med fast framhjul som bara är till för jogging. Vi börjar med dem med svängbart framhjul.

Beemoo-Sport-KomboBeemoo Sport Kombo: Har 16 tums hjul bak och 12 tums hjul fram. Framhjulet är svängbart men går att låsa. Vagnen har stor förlängbar sufflett med tittlucka, fempunktssele och båge. Den går att fälla till viloläge men inte till liggläge. Det ingår en bricka med plats för vattenflaska och mobil. Beemoo Sport Kombo blir 85x58x39 cm ihopfälld och väger 10,6 kg, maxvikt är 35 kg. Priset är ca 1800 kronor. Vagnen saknar ställbart handtag, liggläge och handbroms. Den går inte att komplettera med liggdel.

Bumbleride-IndieBumbleride Indie: Har “bara” 12 tums hjul men det främre går att låsa framåt vilket ger väldigt bra stabilitet och funkar bra för jogging. Vagnen har också bra fjädring. Den har ställbart knäledshandtag, fullt liggläge och uppfällbart fotstöd. Det går också att komplettera med liggdel. Bumbleride Indie väger 9 kg och blir 82x63x38 cm hopfälld. Maxvikt är 20 kg. Priset är ca 4000 kronor och då ingår båge, säkerhetsrem och mugghållare. Vagnen saknar handbroms. Läs min recension av Bumbleride Indie här.

Läs mer

TFK- Trends for Kids

Trends for Kids är ett tyskt märke som gör trehjulingar av joggingmodell. I Norge är detta märke det näst bäst säljande (efter Emmaljunga) och nu försöker man få igång försäljningen i Sverige. Jag kom i kontakt med TFK för första gången på Baby&Barn-mässan i Göteborg i våras då jag pratade med dem i deras monter och provkörde modellen TFK Joggster Twist på Barnvagnstestbanan. Nu på Barn & baby-mässan i veckan fick jag möjlighet att prata mer med dem från Barnesikring (som distribuerar den i Sverige) och titta lite mer noga på deras vagnar.

TFK Joggster III: Är en traditionell joggingvagn med fast framhjul. Den går att jogga med men passar även perfekt när man ska ge sig ut på lite större äventyr tex. skogspromenader och fjällturer. TFK Joggster III har ställbart knäledshandtag med handbroms som används både som färdbroms och vanlig broms. Bromsen verkar på dubbelsidiga skivbromsar. Den har mjuk fjädring på bakhjulen och alla hjul är 12,5 tum lufthjul. Vagnen har fullt liggläge och ryggstödet kan justeras i fyra steg. Den har även båge och fempunktssele. Fotplattan på fotstödet kan ställas i tre olika höjder, men hela fotstödet kan också vikas upp till lodrätt position när barnet ska sova, liggläget är ungefär 100 cm. Suffletten har tittlucka och inbyggt myggnät. Vagnen går att använda med “Quickfix”-liggdel och “Multi X”-liggdel, som jag berättar mer om längre ner. Som tillbehör till Joggster III finns även ett svängbart dubbelhjul. Vagnen går även att beställa med 16 tums hjul men finns då bara i grått med svart chassi. Det går även att använda den som cykelvagn genom att köpa till en ram som ersätter framhjulet och sätts fast i cykeln. Joggster III väger 12,9 kg och blir 98x60x39 cm hopfälld. Vagnen är alltså bara 60 cm bred och inte heller speciellt tung. Joggster III med 12 tums hjul kostar ca 6000 kronor.

Läs mer