Etikettarkiv: Phil & Teds Sub3

Joggingvagnar

Det finns flera typer av joggingvagnar, dels har vi dem som egentligen är cykelvagnar som går att göra om till joggingvagn. De har jag skrivit ett eget inlägg om här. Dels finns det vagnar med svängbara framhjul som går att låsa när man ska jogga och dels finns det vagnar med fast framhjul som bara är till för jogging. Vi börjar med dem med svängbart framhjul.

Beemoo-Sport-KomboBeemoo Sport Kombo: Har 16 tums hjul bak och 12 tums hjul fram. Framhjulet är svängbart men går att låsa. Vagnen har stor förlängbar sufflett med tittlucka, fempunktssele och båge. Den går att fälla till viloläge men inte till liggläge. Det ingår en bricka med plats för vattenflaska och mobil. Beemoo Sport Kombo blir 85x58x39 cm ihopfälld och väger 10,6 kg, maxvikt är 35 kg. Priset är ca 1800 kronor. Vagnen saknar ställbart handtag, liggläge och handbroms. Den går inte att komplettera med liggdel.

Bumbleride-IndieBumbleride Indie: Har “bara” 12 tums hjul men det främre går att låsa framåt vilket ger väldigt bra stabilitet och funkar bra för jogging. Vagnen har också bra fjädring. Den har ställbart knäledshandtag, fullt liggläge och uppfällbart fotstöd. Det går också att komplettera med liggdel. Bumbleride Indie väger 9 kg och blir 82x63x38 cm hopfälld. Maxvikt är 20 kg. Priset är ca 4000 kronor och då ingår båge, säkerhetsrem och mugghållare. Vagnen saknar handbroms. Läs min recension av Bumbleride Indie här.

Läs mer

Phil & Teds Dot, Navigator, Sub4, Snug och Face to face

Phil & Teds kommer med nya vagnar hela tiden och nu har de nyligen kommit ut med tre nya vagnar. Phil & Teds Dot, Phil & Teds Navigator och Phil & Teds Sub4.

Phil & Teds Dot: Phil & Teds Dot har jag bloggat om tidigare här. Dot är en ny trehjulig inline-vagn som är väldigt lik Explorer förutom att den är 15 % mindre. Det är Phil & Teds minsta inline-vagn. Dot har 10 tums lufthjul, går enkelt att fälla ihop med en hand och syskonsitsen går att fälla till liggläge. Den är även godkänd för att ha ett barn i syskonsitsen, även när huvudsitsen är tom. Dot har, till skillnad från vad jag skrev tidigare, fotbroms. Handtaget är ställbart i nio olika lägen med hjälp av vikled. Maxvikt är 20 kg, 15 kg i syskonsitsen. Dot är bara 59 cm bred och hopfälld blir den 76 x 59 x 26 cm. Vagnen väger 12 kg.
Instruktionsvideo
Videorecension

Phil-&-Teds-NavigatorPhil & Teds Navigator: Detta är ännu en inline-vagn från Phil & Teds och även denna har tre lufthjul. Navigator har utbytbar sufflett. Även Navigator har syskonsits med sufflett och liggläge och är godkänd för att ha ett barn i syskonsitsen, även när huvudsitsen är tom. Navigator har ställbart handtag med vikled, fullt liggläge, fotbroms, enhandsfällning av vagnen, svängbart, låsbart framhjul. Den väger 12,5 kg och blir 76 x 59 x 30 cm hopfälld. Maxvikt är 20 kg i huvudsitsen och 15 kg i syskonsitsen. Navigator finns med svart, röd, blå och grön sufflett och man kan alltså byta ut denna suffletten. Det finns även matchande sittdynor.
Instruktionsvideo

Phil & Teds Sub4: Phil & Teds kommer nu med en joggingvagn som de själva kallar världens snabbaste vagn. Sub4 har lufthjul, framhjulet är på 16 tum och bakhjulen på hela 20 tum. Framhjulet är inte svängbart. Sub4 har handbroms och skivbromsar. Chassit består av tre armar som flexar vilket ger otroligt bra fjädring. Så att hjulen hela tiden är i marken och barnet får en mjuk åktur. Vagnen saknar alltså bakaxel vilket gör att man får fritt rum att springa. Sub4 har Phil & Teds Aerocore-sittdel som är vattentät, UV-beständig, dämpande , lätt, strömlinjeformad, lätt att torka ren, isolerande, ventilerande och slitstark. Vagnen har även sufflett, justerbart handtag och fempunktssele. Bakhjulen är vinklade för att maximera stabiliteten i kurvorna. Hjulen är  enkla att ta av för att få in vagnen i bilen eller förvara den. Vagnen väger 14 kg och maxvikt på barnet är 15 kg. Vagnen är 70 cm bred och blir 100x50x30 cm hopfälld utan hjul och 119x79x54 cm hopfälld med hjul. Vagnen kostar ungefär 8700 kronor.

Phil-&-Teds-SnugPhil & Teds Snug: Phil & Teds kommer även med en ny liggdel som de kallar Snug. Den passar de nya vagnarna Dot och Navigator, men man kan också köpa till adapter som gör att den passar classic, sport, dash och explorer. Liggdelen klickas fast på chassit istället för sittdelen. Liggdelen har vadderad madrass, bärhandtag, enkelt klickfäste, avtagbart lock och fötter på undersidan. Det finns också ett skräddarsytt regnskydd till liggdelen. Precis som på Navigator kan man byta ut suffletten på Snug så att man kan variera och designa sin egen kombination.

Phil-&-Teds-face-to-faceFace-to-face: För ett tag sedan bloggade jag om att Mountain Buggy kommer med en Face-to-face-sittdel. Eftersom Phil & Teds äger Mountain Buggy kommer denna sittdel även att passa Phil & Teds vagnar. Face-to-face passar Navigator, Explorer, Classic, Sport, E3 V2, Hammerhead och Dash. I vissa fall behöver man uppgradera suffletten för att den ska funka till den bakåtvända sittdelen. Sittdelen har maxvikt 9 kg och har en fast bakåtlutad position på 45 grader, ungefär som ett babyskydd. Face-to-face finns inte att köpa än och jag vet inte vad den kommer att kosta.

Mer information finns på Phil & Teds hemsida.