Recension av Bumbleride Indie

DSC01264

Märke: Bumbleride
Modell: Indie
Årsmodell: 2013
Färg: Aquamarine

Nu har jag haft min Bumbleride Indie av 2013 års modell i en månad ungefär. Den största nyheten på denna årsmodell är att den uppfällbara delen av fotstödet är kortare, men fotstödet i sin helhet är längre. Jag har kört min Bumbleride på stan, på långpromenader, i terräng jag har åkt kollektivt med den och packat in den i bilen. Nu är det dags för en recension där jag delar med mig av mina åsikter om vagnen.

Sittdel

DSC01342DSC01332DSC01333DSC01334DSC01336DSC013492013-08-22 15b2013-08-22 15b2DSC01346

Bumbleride Indie har en framåtvänd sittdel som har steglöst ställbar rygg, som justeras med rem. Den har nästan helt upprätt sittläge och helt plant liggläge. Till skillnad från många andra liknande vagnar har Bumbleride Indie en stadig sittplatta som är helt rak, alltså inte bakåtlutad, vilket gör att barnet sitter bättre och kan luta sig fram lättare. Som jag nämnde finns ett spänne som man använder för att fälla upp och ner ryggen. Det finns en knapp på spännet som måste tryckas in för att kunna fälla ner ryggen, förutom att knappen är lite trög fungerar det bra att fälla ner ryggen, när den ska upp däremot behöver man också trycka in knappen samtidigt som man för hållaren uppåt och håller uppe ryggstödet, det blir väldigt tungt och bökigt faktiskt. Jag brukar alltid fälla upp det när vagnen är tom eller säga till dottern att luta sig framåt. Då funkar det helt okej.

Sittdelen är rymlig, min dotter är 2,5 år och ca 90 cm lång och hon har gott om plats i vagnen. Från toppen av ryggstödet hela vägen ner till (det svarta) fotstödet är det 97 cm. Även på bredden är det gott om plats. Det är också högt upp till bågen. Bågen är av den typen som går att fälla framåt, det är väl mest tänkt för att det ska vara smidigt att fälla ihop den, men jag brukar fälla ner bågen och låta min dotter klättra i och ur själv. Det funkar jättebra. Det går självklart också att ta av bågen, men det är inte swing-away.

Bumbleride Indies klädsel är gjort av polyestertyg, men det är inte vilket tyg som helst, insidan (det petrol-färgade tyget) är nämligen gjort av 50 % bambu och utsidan är gjort till 50 % av återvunna PET-flaskor. Detta är förstås superbra för miljön, men bambu har även fina egenskaper, som att reglera fukt, temperatur och förhindra bakterietillväxt. Du kan läsa mer om Bumblerides tyger här.

Sele

DSC01347DSC01351

Bumbleride Indie har en fempunktsele som är ställbar i fyra olika höjdlägen. Axelbanden träs på midjebandens spännen så de är lätta att ta lös om du bara vill använda gren- och midjebälte. Det är lätt att knäppa och knäppa upp selen och den är enkel att justera för att passa både stora och små barn. Selens band är ganska hala så selen spännen glider lite, men behöver alltså spänna efter ibland. Det finns också D-krokar på sidan om du vill fästa en extern sele eller en lift.

Sufflett

DSC01342DSC01343DSC01344DSC01345DSC01337DSC01338DSC01339DSC01341

Bumbleride Indie har en stor och mysig sufflett som går att justera i fyra olika lägen. När den är infällt ser jag min dotter bra och när den är helt utfälld skyddar den bra från både sol och vind och gör det väldigt ombonat när man fäller den i liggläge. På baksidan av suffletten finns en liten ficka med dragkedja där man kan förvara småsaker. Det finns också en tittlucka/vädringslucka på suffletten. Locket rullas upp och fästs med en liten krok. Tittluckan är ganska liten och placerad längst upp på suffletten så jag tycker det är svårt att se något i den när suffletten är helt utfälld. Det går att ta loss hela bakstycket av suffletten genom att öppna en dragkedja. På detta sätt får du väldigt bra luftcirkulation i vagnen, om det är varmt ute. Det går också att dra fram suffletten ännu mer när man tagit bort bakstycket, tex. om solen kommer rakt framifrån.

Fotstöd

DSC01352DSC01353DSC01354DSC01355DSC01356DSC01357DSC01359

Fotstödet är justerbart och justeras genom att trycka upp det och sedan trycka in knappar på båda sidor för att fälla ner det. Fotstödet har nyss gjorts om på Indie, förut gick fotstödet hela vägen ner till ramen och var alltså längre. När min dotter är vaken fäller vi ner fotstödet så att hon har fötterna längst ner mot ramen på det svarta plast-tyget. När hon ska sova har vi fotstödet utfällt och om hon sträcker ut sig räcker fötterna utanför fotstödet, men oftast kryper hon ihop och då är det inga problem.

Det går också att fälla fotstödet uppåt och knäppa fast sidor på fotstödet. På detta sätt får du ett stopp på sitsen och tillsammans med plant liggläge kan du då använda vagnen från nyfödd. Detta är dock inget jag rekommenderar eftersom barnet då är framåtvänt (det finns en bakåtvänd liggdel att köpa till).

Liggdel

Bumbleride-Indie-liggdel

Bumbleride Indie går att komplettera med en liggdel som är som en hårdlift som placeras bakåtvänd i sitsen. Du behöver alltså ta bort vagnens sufflett och fälla den i fullt liggläge, sedan är det bara att klicka dit liggdelen. Liggmåttet är 80×33 cm och själva liften väger bara 1,8 kg!

Det finns också en babyskyddsadapter att köpa till som passar till Maxi-Cosi.

Handtag

DSC01363DSC01360DSC01361DSC01362

Bumbleride Indie har knäledshandtag som är ställbart i 6 olika lägen. Det går att fälla rakt upp, tex när man åker buss. De två lägena som ni ser på mittenbilderna är de som är lämpligast när man ska köra vagnen, och det finns tyvärr inget läge mellan de två, något som jag saknar lite. Jag använder det övre läget av de två men då jag är 167 cm lång är det egentligen lite för högt för mig. Handtaget justeras mellan 65-114 cm. Det är lätt att justera och handtaget är belagt med skum och är skönt att hålla i.

Varukorg

DSC01364DSC013652013-09-10 17.08.42

Varukorgen på Bumbleride Indie är stor, för att inte säga enorm, den ser inte så stor ut och inte heller måttet är så stort men det som gör att den sväljer så otroligt mycket är att den är så hög med höga kanter, det går att stapla massor i den. Varukorgen är i tyg och måttet är 40×32 cm. På bilden är den fullastad med mat och det märktes knappt heller när man körde vagnen, den var fortfarande både lättkörd och lätt att häva. Maxvikt i varukorgen är 5 kg.

Broms

DSC01367DSC01366

Bumbleride Indie har en traditionell kugghjulsbroms med ett stag som trycks ner för att bromsa, man behöver oftast trycka till ordentligt för att den ska gå i, men det är inte trögt att ta upp den.

Hjul

DSC01371DSC01372DSC01373DSC01374

Bumbleride Indie har 12 tums (28 cm) lufthjul både fram och bak. Framhjulet är svängbart och låsbart. Det kan låsas både framåt och bakåt, du låser det genom att flytta den lilla piggen åt sidan och väljer sedan om du ska vinkla hjulet framåt eller bakåt.

Fjädring

Bumbleride Indie har bra fjädring vid bakhjulen med ett skönt gung. Den både dämpar bra och har ett bra gung om man tex. ska söva barnet. Tillsammans med lufthjulen och framhjulet som är låsbart funkar den bra i terräng.

Hopfällning

För att fälla ihop Bumbleride Indie vinklar du först fram bågen.

DSC01377

På sidan av vagnen finns små handtag som du drar mot dig och fäller sedan fram handtaget.

DSC01378DSC01379

 

Ta tag i handtaget bakom sitsen och dra vagnen bakåt.

DSC01380

Bakhjulen fälls då in under vagnen och vagnen är ihopfälld.

DSC01381

Det finns ett manuellt lås på varje sida som trycks dit för att hålla vagnen ihopfälld. Det hade varit mycket smidigare om det var ett automatiskt lås.

DSC01382DSC01383

Hopfälld blir Bumbleride Indie 84x63x42cm.

DSC01385

Om man tar av bakhjulen blir den 84x49x40 cm. (Framhjulet måste skruvas loss från axeln så det lät jag vara kvar).

DSC01386

För att fälla upp vagnen lossar du på låsen och tar sedan tag i handtaget och lyfter upp det så fäller vagnen upp sig. Den är väldigt lätt att fälla ihop och fälla upp.

Körkänsla & Hanterbarhet

Bumbleride Indie är en riktigt lättkörd vagn. Den rullar riktigt bra, är väldigt lätt att svänga och även lätt att häva. Det är en riktigt skön promenadvagn som följer minsta vink och som med lätthet går att köra med en hand. Den har även bra fjädring i chassit med ett skönt gung och de stora lufthjulen gör också att man får en mjuk och jämn körning. Eftersom vagnen bara väger 9 kg och dessutom har lättrullade lufthjul är den väldigt lätt att rulla och blir inte heller speciellt tung i uppförsbackar.

2013-08-27 16.08.08

Min dotter sover väldigt bra i vagnen, antagligen tack vare att det är helt plant liggläge och uppfällbart fotstöd. Det går bra både att ligga på sida och på mage i vagnen och den breda sittdelen och höga bågen gör att det finns got om plats för barnet att dra ihop sig. Suffletten går också att dra långt fram vilket gör det riktigt mysigt. Jag upplever dock att vagnen blir ganska baktung när man har den i fullt liggläge, jag behöver inte trycka ner handtaget många centimeter förrän det känns som att den ska tippa bakåt.

2013-08-31 13.07.11

Eftersom Bumbleride Indie är både ganska bred (63 cm) och lång så tycker jag att den inte är så väldigt smidig att köra på stan i trånga affärer. Det har hänt att jag har haft svårt att ta mig fram både pga att den är så bred så att vissa gångar är för smala och det kan även vara lite krångligt att vända den inne i affärer. Men den rullar väldigt bra och är lättsvängd som sagt så i affärer med lite mer utrymme, mataffärer tex. så är den en dröm att köra. Inga problem att köra den med en hand. Kullersten eller trottoarkanter är heller inga som helst problem, den har båda bra dämpning, hävkraft och stort framhjul.

Det går absolut att köra Bumbleride Indie i terräng, om man låser framhjulet framåt blir den riktigt stabil och fjädringen hjälper också till. Det är med andra ord inga problem att ta sig fram även där det är rejält ojämnt med stenar och rötter. Jag tycker däremot att det blir ganska skumpigt eftersom vagnens balans ändras så fort det blir en ojämnhet under något av hjulen. Det är något jag upplever med alla trehjulingar, jag tycker fyrhjulingar går bättre och jämnare i terräng eftersom de har fyra hjul och därmed inte påverkas lika mycket om ett av hjulen tex. hamnar i en grop.

2013-08-22 15.52.102013-08-22 15b3

Jag har tyvärr inte haft möjlighet att testa denna vagn i snö, men min tidigare erfarenhet av trehjulingar i snö, och det faktum att den har bra fjädring och stora lufthjul säger mig att den inte kommer vara några problem att köra i snö. Jag skulle tro att det är en riktigt bra vintervagn.

Jag har även handlat mat med vagnen och därmed fyllt varukorgen till bredden, den rymmer riktigt mycket och trots att jag då fyllt vagnen med många kilo mat i varukorgen och haft min dotter som nog väger ca 14 kg i vagnen så har den fortfarande varit väldigt lätt att rulla och svänga, det märktes knappt att den var så tungt lastad.

Jag har åkt kollektivt, framförallt buss, men Bumbleride Indie ett flertal gånger. Eftersom vagnen är lätt att häva brukar det inte vara några problem att komma på och av bussen, eftersom vagnen bara har ett framhjul måste man dock balansera den på bara framhjulet när man ska på och av men det brukar inte vara några problem med denna vagn. Som jag tidigare nämnt är vagnen, precis som de flesta andra trehjulingar, både bred och lång, vilket kan bli ett problem om man åker mycket buss. Men den får plats att stå rakt in i bussen om man fäller in handtaget.

2013-09-10 17b

Som jag tidigare nämnt är Bumbleride Indie lätt att fälla ihop, det enda som är lite krångligt är att få dit låset så att den hålls ihopfälld. Jag tycker också att den blir liten och smidig storlek när den är ihopfälld och framförallt är den extremt lätt att lyfta då den bara väger 9 kg. Jag är helt otränad och halvvägs in i graviditeten och jag tycker inte ens att det är tungt att lyfta den, det är jättelätt. Här ser du den ihopfälld i en Saab 9-5 kombi.

2013-09-14 09.37.59

Mått & Vikt

Hopfälld:

Med sittdel: 84x63x42 cm
Vagn utan bakhjul: 84x49x40 cm

Uppfälld:

Längd till knäleden: 91 cm
Längd med handtaget som längst: 116 cm
Höjd: 105 cm
Bredd: 63 cm
Hjulbas (Svängradie): 59 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 57 cm
Ryggstöd: 48 cm
Sitsens djup: 21cm
Sitsens bredd: 32 cm
Fotstöd: 20/28 cm
Ligglängd: 89 cm
Höjd till sittytan: 48 cm

Vikt:

Vagn med sittdel: 9 kg

Maxvikt: 20 kg
Maxvikt varukorg: 5 kg

 

Tillbehör

Till Bumbleride Indie ingår en avtagbar säkerhetsrem, en pump och en mugghållare.

Säkerhetsremmen sitter fast med kardborre runt handtaget så den är enkel att ta bort om man tycker den är i vägen.

DSC01388

Mugghållaren sitter på en liten metallknapp på chassit som finns på båda sidor. Jag har inte använt mugghållaren eftersom den bara går att sätta på utsidan och vagnen därmed blir bredare.

DSC01392

Det ingår även en vanlig handpump för att pumpa hjulen på vagnen, vilket är trevligt.

DSC01451

Tillbehör som finns att köpa till är liggdel, adapter för babyskydd, åkpåse, regnskydd, snackbox och transportväska.

 

Sammanfattning & Betyg

Bumbleride Indie är en väldigt lättkörd vagn som tar sig fram överallt och är mysig och ombonad för barnet. Den är också rymlig och går att använda från födseln till 3-årsåldern eller längre.

De största nackdelarna med vagnen tycker jag är att den inte är vändbar utan måste användas framåtvänd så fort barnet vill sitta upp. Den är också (precis som de flesta andra trehjulingar) ganska bred och lång, det är en stor vagn helt enkelt. I övrigt tycker jag dock att den har många fördelar och det är en vagn som jag verkligen gillar. När det gäller barnets komfort saknar jag ingenting och inte heller när det gäller körkomforten. Varukorgen rymmer mycket och det är lätt att fälla ihop och lyfta in den i bilen. En liten detalj som jag skulle vilja ändra är fler lägen på handtaget, som det är nu har jag handtaget lite högre än vad jag skulle önska. Även fällningen av ryggstödet skulle kunna fungera mycket bättre vilket skulle spara in lite irritation 😉

Bumbleride Indie finns i sex olika färger, denna färg heter Aquamarine och är härligt turkos på insidan och lite mörkare, mer åt petrol-hållet på insidan. Den är galet snygg om du frågar mig. Priset ligger kring 4500-5000 kronor och liggdelen kostar 1200 kronor.

Till ett större barn som är tillräckligt stort för att åka framåtvänt rekommenderar jag verkligen Bumbleride Indie, det är en rymlig vagn som barnet både sitter och sover bra i. Den tar sig fram överallt och klarar i princip alla vardagens situationer.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]

13 reaktion på “Recension av Bumbleride Indie

  1. Jenny Bergman

    Hej Elin, du har en väldigt fin blogg! Trevlig och informativ 🙂
    Vet du om det alltid är så att frontbygel ingår vid köp av bumbleride indie? Jag har precis beställt en från Jollyroom och det står inget alls om detta i produktbeskrivningen.

    Svara
  2. Ell

    Hej markegången på denna, upp till korgen ser ut att vara mycket men har försökt hitta på många ställen men kan inte finna. Vill helst inte att den ska ta i när det är måttligt med snö.

    Har egentligen haft ögonen på en brio go next men prislappen får mig att nästan tvingas att tänka om. Och denna ser inte alls tokig ut. Och att sittdelen inte måste tas bort vid ihopfällning är viktigt för min del. Har haft kronan som andra drömvagn men där måste den tas av och det känns jobbigt att göra det flera ggr i veckan.

    Sen gunget i denna, bumbleride hur är det tror du skrev bra i recensionen menar det sidledsgung eller bara stötdämpningsgung fram och bak det gäller? Tacksam för svar

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Jag har inte kvar denna vagnen, men som jag kommer ihåg det var den markfria gången helt okej, inte superhög men inte heller dålig. Tycker man att varukorgen är i vägen kan man ta bort den när det är snö. Den har bra gung, även sidogung och sövningsgung. Det är en riktigt bra vagn till ett bra pris. Du är medveten om att sittdelen bara är framåtvänd va? De andra du talar om har ju vändbar sittdel. Kronan Duo S går för övrigt att fälla ihop med sittdelen på, men den blir ganska hög då, men den får plats i vår bil på det sättet.

      Svara
  3. Ell

    Jasså det förändrar läget lite, att kronan (duo) går att fälla med sitsen på. Tack för svaret.

    Då har jag funderat mer, mjukliften littlephant var ju grymt fin, men vagnen ser så lång ut i nerfällt läge så liggdelen ser bättre ut på vagnen. Det vart mer ett påstående men det jag funderar på är om mjukliften går att ha som åkpåse när ryggen fälls upp? Hittar ingen info om detta, men eftersom det står platta i botten så är jag inte förvånad om det inte går.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Nä, jag tror inte att det går att ha mjukliften som åkpåse. Men det finns åkpåse med det mönstret också. Jag håller med om att vagnen blir lång i liggläge med mjuklift, vilket också gör den mer framtung, jag gillar liggdelar 🙂

      Svara
  4. Lisa

    Hej! Vilken toppen sida när man letar vagn! Har du någon erfarenhet av denna vagn som syskon vagn? Bumbleride indie twin?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Tack! Nej tyvärr, eller jag har tittat på den i butik och den är väldigt lik singelvagnen och jag har en vän som haft den som älskade den, så jag tror att den är riktigt bra faktiskt. Ångrar lite att vi valde Duet istället, men det är ju smidigt med en vagn som kommer in genom ytterdörren 😉 Har skrivit om vårat val här: https://www.barnvagnsblogg.com/syskonvagn-bestalld/
      Har kommit fram till att vår dörr nog snarare är 73 eller 73,5 cm, Donkey gick tex. inte in i duo.

      Svara
    2. Anna

      Hejsan
      Jag har Bumbleride indie twin o den älskar jag!!kommer in genom dörrar lätt i affärer på kollektivt åkande o i bil lätt att lyfta ur o in..bygeln som kan sänkas mot sitsen så större barn kan hoppa ur o i själv,
      att promenera är en dröm med denna vagnen stora däck o lufthjul…har en stor 4 åring har handlat massor ett tag o lastat mkt under med två barn i den o den är lättkörd trots detta..fullt liggläge o rymligt för långa ben ..mina barn börjar bli för stora för denna dubbel o jag kommer o sörja att inte få äga denna vagnen…

      Svara
  5. Cecilia

    Hej! Väldigt fin och informativ sida. Tänkte bara fråga om själva sittdelen. Kan barnet sitta helt upprätt dvs 90 grader eller nästan i det läget? Har en liten ettåring som inte gärna vill sitta bakåtlutat. Handtagshöjden, funkar den för en lång person över 2 m?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Ja, jag skulle säga att det så gott som helt upprätt. När det gäller handtaget är jag lite osäker. Min man som är 184 cm hade i alla fall inga problem att köra den, men det kan hända att det är lite lågt för någon som är över 2 meter.

      Svara
  6. gabriella

    Hej och tack för en bra recension! Jag undrar över hårdliften, finns det handtag så att man lätta kan lyfta av liften och bära medan barnet ligger kvar? Mvh Gabriella

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.