BOB Revolution SE – första intrycket

2013-03-14 10.19.52

I veckan fick jag hem en ny vagn, en BOB Revolution SE. Det är en joggingvagn men det går även att ha framhjulet svängbart så att den blir smidigare att köra i affärer och gå vanliga promenader med. Jag har aldrig testat en joggingvagn förut så detta tycker jag är riktigt spännande.

Som jag nämnde är framhjulet svängbart men det går även att låsa och det låses då framåt för extra stabilitet. Framhjulet är 12 tum och bakhjulen är hela 16 tum, 40 cm i diameter och alla tre är lufthjul. Dessutom har vagnen ställbar fjädring med ett riktigt skönt gung. Vagnen har liggläge men det är inte så väldigt djupt. Jag tycker att BOB Revolution är riktigt lättkörd, både lätt att rulla och lätt att svänga. Hävkraften är också helt okej. Vagnen väger bara 11 kg.

2013-03-14 10.43.05 Idag har vi satt vagnen på ett tufft test eftersom vi varit ute och promenerad med den i skogen, på en vandringsled. Bitvis var det riktigt mycket rötter och stenar. BOB Revolution tog sig fram utan problem, det blev dock ganska skumpigt när det var större hinder eller hela stigen var full av rötter.

2013-03-14 10.22.35

En nackdel med vagnen är att den inte har ställbart handtag, men både jag (167 cm) och min man (184 cm) tycker den fasta höjden funkar bra för oss. Handtadshöjden är 104 cm. Idag har vi haft en solig härlig dag så den stora suffletten var verkligen uppskattad och dottern slapp få solen i ögonen. En annan bra grej är att det finns en stor tittlucka i suffletten så att man kan se barnet ordentligt. Det finns även ett lock för att täcka för tittluckan, den göms i en ficka framtill.

2013-03-14 10.43.20

Jag joggade även en liten bit med vagnen vilket jag tyckte funkade väldigt bra. Vagnen går riktigt rakt och stabilt. Jag skulle dock inte jogga på riktigt ojämna underlag (som vandringsleden vi gick på tidigare) men eljusspår och större, platta stigar funkar bra. (Man får bara jogga med vagnen då man har framhjulet låst, ryggen upprätt och barnet är minst 8 månader.)

2013-03-14 10.42.42

Det första vi gjorde med vagnen var dock att veckohandla mat. Vagnen funkade riktigt smidigt att köra i mataffären och varukorgen som ser ganska liten ut rymmer mer än man tror, den är ganska djup.

2013-03-11 15.39.07

2013-03-11 16.16.10

Jag tycker som sagt att det är riktigt spännande att testa denna typen av vagn eftersom jag inte gjort det förut.

Den fullständiga recensionen finns här.

2 thoughts on “BOB Revolution SE – första intrycket

  1. thea

    Hej! Jag har en son på 6 månader och vi köpte en Crescent Trike som vi använt fram tills nu. Dock är jag inte helt nöjd då den är ostabil, och kollar nu på en ny. Vi är båda långa föräldrar (jag 170 och pappan 198) så att han blir lång räknar jag med 🙂 Vilken vagn passar bäst för långa barn? Kan du kanske göra en lite guide för långa barn? Vi har kollat på en Brio Smile men jag tycker att utbudet är så litet när man letar efter längre sittdelar.
    Tack för en kanonblogg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.