Recension av Njoy Bubble

DSC08170DSC08192

Märke: Njoy
Modell: Bubble
Årsmodell: 2013
Färg: Svart/Röd

Njoy Bubble är en vändbar paraplysulky. Den fungerar så att ryggen går att vända över åt andra hållet och det finns sittyta, fotstöd och sele på båda sidorna av ryggstödet. Suffletten vänds över åt det håll vagnen används. Hopfälld blir den lika liten som en vanlig paraplysulky vilket är en stor fördel om man tex. ska ut och resa. Jag har testat Njoy Bubble i nästan två månader och haft den med på många små turer.

Sittdel

DSC08196DSC08197DSC08200DSC08201DSC08202DSC08203DSC08204DSC08207DSC08208DSC08211DSC08174bDSC08178b

Njoy Bubble har tre olika lägen på ryggen när den är framåtvänd och fyra olika lägen som bakåtvänd. Ryggen har ett handtag längst upp som men trycker in och den är väldigt enkel att justera. Vagnen har både djupare liggläge och mer upprätt sittläge när den är bakåtvänd. Framåtvänd tycker jag att min dotter inte satt så bra, sitsen är lite framåtlutad och ryggen lite bakåtlutad vilket gjorde att hon gled framåt. Däremot bakåtvänd tycker jag att hon sitter riktigt bra och det är så vi har haft henne nästan hela tiden. Bakåtvänd har vagnen i princip helt plant liggläge och min dotter har sovit jättebra i vagnen.

För nyfödda eller bebisar så ingår ett huvudstöd och en mudd till selens spännen. I och med det plana bakåtvända liggläget, huvudstödet och den stora suffletten så skulle jag absolut kunna tänka mig att använda denna vagn till en nyfödd, eller åtminstone en bebis som är några veckor gammal. Gör man det dessutom extra mysigt med tex en lift, ett babynest eller en åkpåse så tror jag att en bebis har det riktigt bra där i.

Sittdelen är rymlig, den har väldigt hög rygg och min dotter som nu är 2 år och 2 månader har inga problem att få plats. Hon både sover och sitter med gott om plats.

Sele

DSC08207DSC08212DSC08214DSC08215

Som jag nämnde ingår huvudstöd och överdrag till selens spänne när man köper vagnen. Vi tyckte dock att vår dotter var för stor för dessa så vi har helt enkelt tagit bort dem när vi har använt den och bara använt axelmuddarna. Det ingår bara en uppsättning av huvudstöd, grenmudd och axelmuddar så de får man flytta över om man växlar mellan bakåtvänt och framåtvänt.

Vagnen har likadan fempunktsele på båda sidor av ryggstödet. Det är lätt att knäppa loss axelbanden om man inte vill använda dessa. Selen är väldigt lätt att knäppa och knäppa upp. Det är däremot är det lite trögt att justera längden på selens remmar. Det finns även D-krokar vid sidan av selen om man vill använda en extern sele eller sätta fast en lift.

Sufflett

DSC08193DSC08194DSC08195DSC08206DSC08205

Njoy Bubbles sufflett är i ett mjukt och smidigt material som gör att det är lätt att vika över den och anpassa den när man justerar ryggstödet. Det finns två kardborrfästen på suffletten som det är meningen att man ska spänna fast i handtagen när man har sittdelen framåtvänd, men gör man inte det går suffletten att dra mycket längre fram. Suffletten är dock ganska sladdrig och sufflettbågarna svajar lite, ibland kan det också vara svårt att få den att stanna där man vill. Även om suffletten är enorm i sittläge så följer den med ryggstödet ner i liggläge och går då inte att dra fram lika långt. Men för att vara en sufflett på en paraplysulky är den riktigt bra.

Fotstöd

DSC08216DSC08217DSC08218DSC08219DSC08220

Njoy Bubble har ställbart fotstöd både när den är framåtvänd och bakåtvänd. Båda fotstöden har två lägen, neråt eller rakt fram. Har man sittdelen framåtvänd finns dessutom ett fast plastfotstöd som barnet kan vila fötterna på. Bakåtvänd dinglar fötterna fritt om man har fotstödet nerfällt men det har min dotter inte störts av. När hon ligger ner och fotstödet är uppfällt når fotstödet henne till anklarna ungefär (om hon ligger helt utsträckt), hon är ca 85 cm lång.

Liggdel

Det finns ingen liggdel till Njoy Bubble och det går inte heller att klicka fast babyskydd på den. Som jag nämnde tidigare gör jag dock bedömningen att den funkar att använda till en nyfödd när den är bakåtvänd i det helt plana liggläget. Enligt bruksanvisningen är den också godkänd för användning från födseln.

Handtag

DSC08221DSC08222

Njoy Bubble har, som nästan alla andra paraplysulkys, delat handtag. Det finns en skumbelagd “böj” på varje sida att hålla i. Jag tycker att handtagen funkar bra för mig som är 167 cm, men hade jag fått välja själv hade jag velat ha dem lite lägre. Handtagen är ungefär 104 cm höga. Jag har inte heller stört mig på att det är delat handtag. När vagnen är bakåtvänd är den förvånansvärt nog så pass lättkörd att den går att köra med en hand ändå.

Varukorg

DSC08223DSC08224DSC082252013-06-20 15.52.522013-06-10 21.29.12

Njoy Bubble har en liten (och då menar jag verkligen liten) varukorg som är 34×29 cm och väldigt låg. Maxvikt är 3 kg och det är nog svårt att få i så mycket mer i den. Det finns tack och lov en dragkedja på varje sida av varukorgen som går att det går att få i grejer, annars skulle varukorgen vara helt oåtkomlig. Jag var trots allt och handlade lite med vagnen häromdagen och kunde konstatera att varukorgen faktiskt rymmer mer än vad man kan tro, flera matpaket gick i, men att få i en hel matkasse eller en skötväska är inte att tänka på.

Vi har vid något enstaka tillfälle använt den sits som inte används till att packa lite grejer på. På nedersta bilden har vi vagnen framåtvänd och har packat på den bakåtvända sitsen, det finns ingen kant så man får hålla koll på att man inte tappar någonting. Detta funkar förstås också bara om ryggen är i sittläge.

Broms

DSC08230DSC08231

Njoy bubble har en broms på varje bakhjul som är sammanbundna med en metallpinne. Det är meningen att denna pinne ska göra så att man bara behöver låsa på ena sidan men det fungerar inte så bra. Jag rekommenderar att man alltid trycker i bromsen på båda hjulen själv och kontrollerar så att de verkligen går i. Däremot när man fäller upp bromsen brukar även den andra bromsen hänga med.

Hjul & Fjädring

DSC08229DSC08226DSC08227DSC08228

Njoy Bubble har vanliga dubbla paraplysulkyhjul. De är gjorda av plast och skramlar lite och det fastnar även lite sten i dem. Alla hjul är 14 cm i diameter. Framhjulen är låsbara genom att trycka ner plattan ovanför framhjulet. Vagnen har fjädring på alla fyra hjulen, det är förstås ingen jättemjuk fjädring och vagnen har inte direkt något gung men det gör att den går ganska mjukt även där det är lite ojämnt underlag.

Hopfällning

Egentligen tror jag att bilderna beskriver ganska bra hur man gör när man fäller ihop den, men jag ska ändå beskriva lite i text hur man gör. Njoy Bubble är riktigt enkel att fälla ihop. Det första du gör är att hitta spaken mellan bakhjulen och lyfta den uppåt.

DSC08232DSC08233

Det finns också en säkerhetsspärr på höger sida som ska tryckas ner innan vagnen kan fällas ihop.

DSC08234DSC08235

Sedan är det bara att vika vagnen framåt över framhjulen. Hopfälld blir vagnen 106x36x39 cm.

DSC08236

Den har automatiskt lås.

DSC08237

Och går att dra efter sig på bakhjulen när den är ihopfälld.

DSC08239

För att fälla upp den viker du upp den och trycker sedan ner spaken mellan bakhjulen.

DSC08241DSC08242

Som sagt tycker jag Njoy Bubble är riktigt lätt att fälla upp och ihop och vi har haft den med oss ofta när vi ska på kortare bilturer och det blir mycket i och ur bilen med vagnen. Nästan hela fällningen sköts med fötterna och det är som sagt mycket lätt att göra, och fort går det också.

Körkänsla & Hanterbarhet

Njoy Bubble är min första paraplysulky, men när det kommer till körupplevelsen är jag ganska säker på att den är som vilken paraplysulky som helst. Möjligtvis att den är något mer lättsvängd när man har den bakåtvänd. Kvalitén är också som en vanlig paraplysulky, den skramlar en del och hjulen är i plast, även de flesta spakar och reglage är i plast. Njoy Bubble kostar lite mer än en vanlig paraplysulky och det du betalar extra för är helt enkelt det unika vändbara ryggstödet och det kan ju verkligen vara värt att betala lite extra för. Det finns förstås också fördelar med att detta i mångt och mycket är en “vanlig” paraplysulky. Den blir tex lika liten som en vanlig paraplysulky när man fäller ihop den. På charter är det inte ovanligt att paraplysulkys är de enda vagnarna som man får ta med till gaten, i vissa fall är det bara paraplysulkys som man får ta med gratis på flyget och i vissa fall får man till och med ta med paraplysulkys som handbagage (kolla upp vad som gäller för din resa!). Dessutom finns det riktigt billiga transportväskor till just paraplysulkys vilket också är en fördel om man tänkt resa med den.

2013-05-22 09.24.012013-06-20 14b

Jag tycker Njoy Bubble är helt okej att köra. När barnet sitter bakåtvänt är den väldigt lättsvängd, den går till och med att köra med en hand och har bra hävkraft. Däremot när barnet sitter framåtvänt hamnar mycket av vikten på framhjulen vilket gör att den blir trögare att svänga och får mycket sämre hävkraft. Jag tycker vagnen rullar ganska bra och det går lätt att köra den, det enda som stör mig lite är att den skramlar när man kör den. Tack vare att den har fjädring på alla hjul går den ganska mjukt och fint även om det är lite gropigt i asfalten tex. Det går att köra den på kullersten men det hoppar förstås en del.

2013-04-30 09b

Som shoppingvagn tycker jag Njoy Bubble funkar bra, den går ljudlöst och fint inne på plana golv och är som sagt både lättkörd och lättsvängd. Dessutom är den bara 51 cm bred och så det är inga problem att ta sig fram i trånga utrymmen.

2013-06-07 16.57.20

Jag har inte tagit någon skogspromenad med Njoy Bubble, detta är en paraplysulky som funkar bäst som resevagn, shoppingvagn och bilvagn och jag tycker inte ens att det är lönt att försöka gå ut i skogen med den. Lite grus har jag dock testat på och den gick att köra men det var förstås tungt.

2013-06-10 17.55.26

Jag har faktiskt bara åkt buss med Njoy Bubble en gång och jag tycker inte detta är någon väldigt bra bussvagn. Visst går den att åka buss med, om man kör med framhjulen först och sedan backar av fungerar det helt okej. Men jag skulle hellre haft en vagn som var lite stadigare med rejälare broms och som gick att spänna fast i handtaget. Som sagt funkar denna vagn dock bra att åka buss med då och då, men allra bäst är den som bilvagn.

2013-06-20 16b

Som jag skrev under rubriken hopfällning är Njoy Bubble riktigt lätt att fälla ihop och man gör det snabbt. Dessutom väger den bara 8 kg så den är väldigt lätt att lyfta in i bilen. Som alla paraplysulkys blir den väldigt lång när man fäller ihop den så det är precis på gränsen att den går in på längden i vår ganska rymliga Saab 9-5 kombi. Den går dessutom bara in på längden om man lägger bakhjulen inåt.

2013-05-11 09.56.412013-05-11 09.57.47

Men det går också att lägga den på bredden vilket blir lite enklare.

2013-05-11 10.50.59

Mått & Vikt

Hopfälld:

Oavsett ryggposition: 106x36x39 cm

Uppfälld:

Längd: 83 cm
Höjd: 109 cm
Bredd: 51 cm
Hjulbas (Svängradie): 50 cm

Sittdel:

Sittyta till sufflett: 58 cm
Ryggstöd: 57 cm
Sitsens djup bakåtvänd: 25 cm
Sitsens djup framåtvänd: 20 cm
Sitsens bredd: 33 cm
Fotstöd: 14 cm
Längd till fast fotstöd: 22 cm
Ligglängd bakåtvänd: 94 cm
Ligglängd framåtvänd: 92 cm
Höjd till sittytan: 37 cm

Vikt:

Vagn: 8 kg

Maxvikt: 15 kg
Maxvikt varukorg: 3 kg

 

Tillbehör

Till Njoy Bubble ingår förutom huvudstöd och grenmudd även ett regnskydd i klarplast som går att använda när vagnen är både bakåtvänd och framåtvänd. Eftersom regnskyddet är i klarplast tar det ganska stor plats ihopvikt och tar upp absolut hela varukorgen. Men när det sitter på har det bra passform och täcker hela vagnen.

DSC08246DSC08244

 

Sammanfattning & Betyg

Njoy Bubble är min första paraplysulky och när jag kört den kan jag konstatera att jag inte är den typen som föredrar paraplysulkys. Jag gillar rejäla och tåliga vagnar med lufthjul vilket inte Njoy Bubble är. Däremot tycker jag att den är väldigt smidig att ha i bilen och det är ett stort plus att den är vändbar. Jag kan absolut se ett användningsområde för denna, främst som resevagn, shoppingvagn och bilvagn från barnet är nyfödd upp till ca 2 år. Som jag nämnde innan finns det stora fördelar med att det är just en paraplysulky om man tänkt resa med den.

De största fördelarna tycker jag är att den är vändbar och därmed går att använda från födseln, att den har plant liggläge och att den blir som en vanlig paraplysulky när man fäller ihop den. Nackdelar är att den är lite plastig och skramlig (som de flesta paraplysulkys) och att den är trögsvängd när man har den framåtvänd.

Är man ute efter en vändbar sulky och gärna vill ha en paraplysulky så är Njoy Bubble ett riktigt bra (ja, faktiskt det enda) alternativet. Den är dessutom riktigt billig för att vara en vändbar sulky och den funkar bra att använda både framåtvänd och bakåtvänd. Allra bäst tycker jag den funkar bakåtvänd vilket såklart är en fördel eftersom man antagligen har tänkt använda den bakåtvänd om man köper denna sulkyn.

Njoy Bubble kostar 2000 kronor och finns att köpa hos Big Baby.

Sittdel: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Promenadkörning: [image12.png][image12.png][image12.png]
Terrängkörning: [image12.png]
Stadskörning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Hopfällning: [image12.png][image12.png][image12.png][image12.png]
Totalbetyg: [image12.png][image12.png][image12.png]

18 reaktion på “Recension av Njoy Bubble

  1. Bella

    Vad roligt att läsa din recension! Har nyligen beställt hem en Njoy Bubble men inte använt den än. Hoppas vår 8 månaders kommer gilla den, har två resor inplanerade i sommar..

    Svara
  2. Katarina

    Hej.

    Det är inte lätt att välja vagn, jag har svårt att bestämma mig. Nu funderar jag på en njoy som ett komplement till kanske en kronan city men är också sugen på en brio go next eller easywalker mini eller någon annan vagn. Svårt det här. Nu har jag en retro vagn som liggvagn så då behöver jag iaf en resevagn för retrovagnen är ingen vidare att stoppa i bilen.

    Om du skulle jämföra bee plus och njoy bubble med körkänslan, vilken av dem skulle du rekommendera? Jag skulle vilja ha en bra resevagn som funkar i bilen men ändå går att köra på grus eftersom grusvägar brukar ju finnas i stan lite här och där.

    Hälsningar,
    Katarina

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Hej! Bugaboo Bee och Njoy Bubble är väldigt olika vagnar, i alla fall kvalitetsmässigt. Bee har mycket bättre kvalité och känns på något sätt rejälare, även om den är ganska ranglig den också. Njoy är mer som an vanlig paraplysulky, ganska plastig och ingen vidare körkänsla. Jag tror att både klarar grus okej, men hade jag pengarna hade jag nog ändå valt Bee, om jag skulle använda den så mycket som det låter som att du ska 😉

      Svara
      1. Katarina

        Tack för svaret 🙂 Ok, tror du njou blir bättre nu när baby jogger har gjort om den, kanske svårt att säga för jag antar att du inte har sett den än eller har du kanske sett den på baby mässan? Fast å andra sidan lär den vara dyrare också så kanske ändå bee plus är att föredra. Åh jag vet inte om jag har råd att både köpa kronan city och bee. Men den kombon vore ju inte dum. Jag kommer nog vela fram och tillbaks ett tag till. Men ska iaf ta mig en sväng till big baby och kolla in vagnarna, har inte sett njoy i verkligheten än.

        Svara
        1. Elin Inläggsförfattare

          Jag vet inte om den kommer bli bättre. Det är fortfarande samma fabrik som tillverkar den så det borde inte bli någon jättestor skillnad. Men jag har inte sett den än. Den skulle kosta 2500 kr sedan och de rear ju ut Njoy väldigt billigt nu.

          Svara
  3. Malin Eklund

    Förresten vilken skulle du välja inovi foam eller Aeromoov om du bara hade råd med en och hade en brio happy, babytravel Amsterdam och en Njoy bubble som den helst ska passa i?

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Det beror lite på av vilken anledning du vill ha dynan. Aeromoov är i princip bara till för att svalka barnet och det gör den bra, mycket bättre än inovi. Men inovin är mysigare och mjukare och bättre om du vill ah lite extra komfort för barnet. Båda dynorna är universala och ska passa alla vagnar så det borde funka.

      Svara
  4. Anna

    Hej!
    Jag har läst dina recensioner av yoyo och Njoy (då jag är intresserad av Vue). Vilken vagn skulle du rekommendera (bortsett från prisskillnaden dem i mellan) då man ska ha den som resevagn/bilvagn/Shoppingvagn. För övriga behov används en EL CityCross. Våran BMW 520 är jämförbar med en saab 9-5 i utrymme.

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Skulle säga att det beror på hur viktigt du tycker det är att kunna ha barnet mot dig, svårt för mig att avgöra 😉 Om du ska flyga med den är Yoyo absolut att föredra, mycket smidigare. Vi kan säga såhär, om det känns bra att ha barnet framåtvänt så skulle jag välja Yoyo alla gånger 🙂

      Svara
  5. elina

    Hej! Jag ska köpa en nättare vagn då vi knappt använder vagn(har en duo edge som bara står). Vill gärna ha en vändbar paraplysulky men är så velig. Av dem du listar, i guiden, vilken hade du valt själv om du var tvungen att välja en? Barnet är 20 månader men vill inte ha hen framåtvänd ifall vi ska åka till städer(känsligt barn).
    Snälla hjälp mig, har velat i 3 veckor 🙁

    Jag gillar inte skramliga hjul o sambon är 193cm lång. Hihi,
    Tack!

    Svara
  6. Leila Zinai

    Hej Elin,

    Tack för din informativa sida? står i valet och kvalet 🙂 mellan att köpa Babyjogger Vue eller Beemoo Flexi travel 2,0? Ska resa till Paris i sommar då kommer min dotter vara 5 månader . Hon är redan 64 cm och väger 6,4 kilo 🙂 har idag en Emmaljunga Cangoroo som man tyvärr inte kan vända sittdelen mot föraren. Denna vagn är helt för stor för att ta med sig på semester 🙂 vill kunna använda resevagnen även hemma och gärna så länge det går:) vilken rekommenderar du att jag ska välja av de nämnda ovan ? Vill kunna se min dotter framåt när jag kör 🙂
    Mvh Leila

    Svara
    1. Elin Inläggsförfattare

      Om den ska användas även hemma skulle jag välja Beemoo Flexi Travel, den känns rejälare och mer som en riktig vagn. Jag personligen skulle inte vilja köra en paraplysulky mer än nödvändigt 😉

      Svara
  7. Elin Carlsson

    Är jättenöjd med min Njoy bubble! Fungerar även för spädbarn eftersom man kan fälla ner den till helt liggläge o det finns en liten spädbarnsdel för att skydda huvudet.

    Svara
  8. Catharina

    Hej!

    Jag ska eventuellt till Grekland med min 3 månader gamla dotter och undrar om du tror att det skulle fungera med en Babyjogger Vue light eller om du kan rekomendera någon annan vagn som inte kostar skjortan!? 🙂

    Svara
  9. Ulle

    Jag har fått tag i en gammal Njoy och tillhörande regnskydd finns ej kvar. Har du någon aning om hur en ska gå tillväga för att få fatt i något universal som funkar, eller vet du rentav någon som passar? Gärna ett som går att komprimera mer än det som kom med original…

    🙂

    tack för alla dina recensioner, btw!

    <3

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.